5 yıllık evliyim ama sevilmediğimi öyle çok hissediyorum ki en basit örnek sadece birlikte olmak için yatağa gelip geri kalan zamanlarda gelmemek için hep bahane üretmeye çalışan birisi. Ayrıca küçük bir çocuğum var ona da kıyamıyorum. İşin aslı görev için başka bir şehirdeyim ve tek başına çocuk büyütmek istemiyorum. Önceleri pek takılmazdım ama artık sevgisizlikten depresyon modundayım sanırım. Ciddi anlamda akla ihtiyacım var.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİşin çok zor. O iflah olmaz. Kocanın imkanlarından faydalanacak ancak hayatın zevklerinide yaşayacaksın. Kocan senin her türlü ihtiyaçını karşılamak zorunda. Senin karnını doyurmak, kıyafetini almak, ruhun ve bedeninin ihtiyaçlarını gidermek zorundadır. Sana ilgi göstermek, sevmek, saygı göstermek, şefkat göstermek, koruyup ve kollamak zorundadır. Bunlar karşılıklı değerlerdir. Eğer seni cinsel olarak doyuramıyorsa ve ilgi - şefkatte bulunmuyorsa bunları arama, bulma ve giderme hakkın vardır. Bende çok uzun süredir yalnız, olgun, tecrübeli, sadık, arzulu ve doyumsuz erkeğim. Saygı ve sevgi olmaza olmazımdır. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
02 Yorumla
Soran+1 yılSen olayı bambaşka anlamışsın biraz dayı
- +1 yıl
O halde annen ve baban sevsin seni.
En İyi Cevaplar
Merhaba. Şok etkisi yaratmalısın. Yani bu zamana kadar nasıl bir yol izlediysen bir anda tersini yap, bir afallasın ne oluyor desin. Ki böyle erkeklerin geneli anne kuzusu oluyor, eşinizi de öyledir diye tahmin ediyorum. Alışveriş listesi gibi, yapmanız gereken bir sürü şey var :)
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet tam olarak öyle bunu denemeye çalıştım evet oldu da biraz ama rol yapacak sabrım, şevkim yok artık. Bir de yaşattığı tüm kötü şeyler bir anda akllma gelince bir şey yapmak istemiyorum
Bu konularda tecrübeli birisi olarak Seni çok iyi anlıyorum… İçinde yaşadığın durumların farkındayım. Zorlu sabırlı bir süreç çareleri var ama bunlar uzun bir süreçle olur. Yardımcı olmak çok isterim derdine çare olmak aileni kurtarmak eski huzurlu günlere geri dönmen için
00 Yorumla
+1 yılSen mutlu olmazsan çocuğunda mutlu olmaz. Eşinle önce konus baktın düzelmiyor seni mutlu edecek insanlar vardır en güzel yaşlarını heba etme çocuk için üzülme o sizin mutsuzluğunuzdan daha çok zarar görür.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
29Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılBaktın olmuyor ayrılmalı gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYa aslında bu soruyu sorma gereği duyman bile sana bir cevap. Şahsi fikrim işe evlilik sadece cinsel birliktelikten ibaret değil sadece cinsel birliktelik için sana dokunan biriyle de bir ömür geçirmeye çalışmak senin kendine yapabileceğin en büyük kötülük
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın ama bahsettiğim ve ailesel sebeplerden dolayı da ayrılamıyorum belki bir fikir bulabilirim ya da ben mi yanlış düşünüyorum diyecek kadar manipüle oldum.
- +1 yıl
Kafan karışmış senin konuşmaya ihtiyacın olursa yazsabilirsin çünkü bu ilişki bu ilişkiyi düşünmek sana çok zarar verir
Soran+1 yılEvet öyle, buradan dinleyebilirim
- +1 yıl
Eşinle kaç senedir evlisin?
Soran+1 yıl5 yıl olacak
- +1 yıl
5 yılda kendinden neler kaybettiğini hiç düşündün mü?
Soran+1 yılÇok düşündüm ve hiçbir işe yaramadı sadece gördüğümle kaldım hiçbir çözüm bulamadım
Öncelikle burdakilerin ne dusndugu deyil senin ne isteğin önemli evliliğini bubyada su sekilde kurtara bilirsin belki ya da mi dudet daha devam etire bilirsin ama su bir gercek agac yasken egilir duzepme. ihtimali soruyorsan yüzde 0
123 Yorumla
Soran+1 yılFikirlerinden ziyade bazen farklı görüşler yol açabiliyor. Ne istediğimi de işin aslı pek bilmiyorum. Düzelmek gibi bir şey bence de olamaz haklısın.
Soran+1 yılUmrunda değil diye düşünüyorum. O bensiz çok rahat yapar bunu görüyorum.
Soran+1 yılTabii ki kavga tartışma oluyor ve o da giderek anlıyor artık. Evet çalışıyorum ama burada tek başıma kalacağım küçük bir çocukla çalışan anne çocuğu gerçekten zor oluyor. Ki rahat bir çalışma ortamıma rağmen. Kendi memleketime dönsem ailem sahip çıkar hep arkamda durur ama çok zor, ağır şeyler yaşadılar bir de ben dertlerine dert eklemek istemiyorum. Çok huzurlu bir evliliğim olmadığını onlar da biliyor ama bunu sağlık açısından vs kaldırabilirler mi bilmiyorum bu takılıyor aklıma. Hem bu çocuğu tek başıma büyütüp sonradan birinin babayım diye gelmesini istemiyorum. Bu baba da kalma vs durumları bile beni inanılmaz geriyor ailesine güvenmiyorum önümde mevcut manzara var çünkü. Böyle aynı yerde sürekli dönüp duruyorum. Arada gelip aynı düşüncelere kapılıp çözüm bulamadan üzerini kapatıp sonra bir yere takılıp yine aynı yere geliyorum. Kötü bir labirentin içindeyim ve yoruyor hikaye bu.
- +1 yıl
ama bu şekilde güvenlik burada soylenilecek ben bisi yok bubevlilik bitmiş zaten konuşmayla düzeleceğini sanmıyorum bu şekilde de biyere vara bilecegini hiç sanmıyorum şu kadarını soyliye bilirim zaman inan çok hızlı geçiyor ve biz asla değerini bilemiyoruz ben evlenip ayrıldım çocuklar orada burada kalıcak diye sorun yaşatmadim annesinde kalıyor isteğin zaman isteğim kadar görüyorum ayle konusuna gelince bişekilde üstesinden gelinir
Soran+1 yılBak o güvenle insanca ayrılmak bile bir mesele. Benim hiç güvenim kalmadı.
- +1 yıl
Bazen bırakmak bazı şeylerin peşini en iyisi ben 36 yasindayim 7 yil önce ayrıldık sebebini burada paylaşmıyayim biriyle tanıştım ben 5 yil çöp bi sabah ercan hayatimda 1 i var sen yoluna ben yoluma 5 ay demiyorum 5yil çöp oldu bu satten sonra kime guvenicem ki konuyu kendime çekip eski yarami destim
Soran+1 yılBunu dediğimde davayı sen aç diyen bir insan ama bu muhabbetler genelde kavga arasında olabiliyor. Evet öyle oldu galiba biraz bitirmek konusu. Zamanın kıymeti pek olmadı ben de bir gün zaten öleceğiz. Belki bu yüzden yaşamda seçici olmadım ve istediğim gibi bir hayat yerine eğreti bir yaşamın içindeyim. Evet hayatta hep keşkelerimiz var ama sana yeni şeyler öğretmiş bu görüşe sahip olmuşsun. O klişedeki gibi yaşamın tecrübesi kolay kazanılmıyor ve haklısın sıfırdan birine güvenmek mi ya da alışkanlıklardan vazgeçmek mi desem gerçekten zor. Hele ki günümüzde insan ilişkilerinin bu kadar yozlaştığı bir dönemde bana da mucize gibi geliyor. Yaran açıldı evet ve insan her açıldığında daha çok acıyor ama vakti var ve geçecek bir gün kabuk bağlayacak ama geç ama erken. Güneş her sabah usanmadan yeniden doğuyor dünya ne olursa olsun dönüp gidiyor ve insan her şeye alışıyor şu hayatta. Dileğim bir an önce sen de iyileş ve mutluluğu bul.
- +1 yıl
teşekkür ederim senin bazı şeyleri aşıp mutluluğu bulman nekadar zorsa benimde mutluluğu bulman o kadar zor kalmadi biti 35 yaşındayım bende ölücem anlık belki 5dk sonra bilemem doğdum büyüdüm hayata ne istediysem onu yapmaya çalıştım oldu olmadi hiçbirşeyde gözüm kalmadi 1 tek sey dışında hiç sevilmedim o duyguyu hiç yasmadan ölücem belki yani eski yara bigun oturuyoruz gözlerine baktım bana dediki sen beni ciden çok seviyosun nerden anladin bakışların gözlerimde o artık ne varsa onu hisetire bilecek kadar sevmişim benim birini sevebilmeye gücüm. kaldimi bilmem ama isterdim biri de beni sevsin bunu hisede bileyim ama olmadi
Soran+1 yılAnladığım kadarıyla eşini hala seviyorsun
Soran+1 yılPardon. Öyle maalesef tek taraflı her şey çürüyüp tükenmeye mahkum.
Biraz daha kurtarmaya çaliş derim.
O farklı sen farklı şehir mi110 Yorumla
Soran+1 yılHayır ikimizde tayinim çıktığı için aynı şehre geldik ve sürekli onu gurbete (!) getirdiğim için beni suçladı ve sürekli borcu olduğu için (!) bir kuruş para bile harcamadı nakliyesinden komisyonuna ıvır zıvırına kadar kendim uğraştım üstüne ne yaptın ki olup suçlu çıktım
Soran+1 yılPeki ne yapmak gerek buradan yazabilirsin
Soran+1 yılEe sonra? Bu bir çözüm değil üstüne üstlük her şeyi en azından benim psikolojimi daha da dibe batıracak bir yol. İşin ahlaki boyutunu bir yana bırakırsak
Soran+1 yılGizli olunca yaşanmamış mı oluyor bu nasıl bir kafa
+1 yılYeni fant ezi üret diyeceğim zaten adam geliyormuş iş için adam a bunca sevdiremediysen nasıl sever ki ve şu an sevmeyen birine evlendim umarım böyle yaşamam bazı degersizligi bende hissediyorum nikah olduk daha br evde yaşamıyoruz düğün var diye
03 Yorumla
Soran+1 yılSevdiremediysem? Önce yazmayı bilseydin de okuyabilseydim keşke
- +1 yıl
Yorum kaldırılıyor diye mecbur ayrı yazdım xp düşük
- +1 yıl
Sevmeyen insan nasıl sevsin o kadar süre de sevmemis umarım yolunu bulursun ama iş zor benim de zor olduğu gibi
Yani öncelikle şunu söyleyim kimseye zorla sevdiremezsin kendini bakımlı birimisin yani fiziğiniz nasıl eşiniz size göre nasıl birisi kariyer olarak kim daha üstün detaya inmemiz lazım istersen dm dende cevaplayabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılDanışmanlık ücreti de isteyecek misin?
+1 yılOturup konuşmaya ikna edebilirsin. burada yazılabilecek şeylerin tamamı sadece spekülasyondan ibaret olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmak bir kayayla konuşmaktan daha zor. Kafanda kuruyorsun ne alakası var vs diye kalkılıp gidilir
- +1 yıl
Kafanda kurmayı engellemenin yolu harekete geçmek sadece. aranızdaki iletişim çok mu kötü durumda?
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi burada çoğu kişi genel olarak özele gelmen için senin tarafından yaklaşmış olaylara. Peki sen kendini eleştiriyormusun bu duruma gelmekte hataların olduğunu kabul ediyormusun. Örneğin eşine sürekli ailesini kötüler misin, çok fazla konuşur her şeyin mükemmel olmasını isterken eşine söylediğin sözlerle onu kırdığını farkettin mi. Eşin üzerinde üstünlük kurmaya çalışırken ne kadar alttan alsa da belki de hep daha fazlasını yapman onu senden soğutmuştur.
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın hepsini yaptım önceleri tutardım kendimi yapmamaya çalışırdım falan ama doğum sürecinde vs yaşattıklarıyla -ki gerçekten özeleştiri yapan biri olarak söylüyorum- artık kayış koptu. Sevgi var mıydı ne kadardı bilmiyorum ama saygı hatta hiçbir şey kalmadı umrumda da olmadı. Arada böyle bir gelir bana. Bu arada aileyi kötülemek nedir ya kötüye iyi mi demeli ne olayı? Sen aileni tanıyorsan kötülemek vs ne derece etkiler? Sorun ne biliyor musun en baştan yanlış trene bindim. Aynı dili konuşmayan aynı yerden bakmayan insanlar asla bir araya gelmemeli en azından evlilikte. Hikaye tanıdık geldiğine göre bir şekilde bu yaşam şekline bir tanıklığın var değil mi?
Cevap sahibi+1 yılBirbirinize karşı uyumlu değilseniz elbette ilk başta o trene binilmemeli. Aile zaten biliniyorsa sürekli bu konuyu açmanın konuşmanın anlamı nedir arkadaş değilki bunlar bırakıp gidesin sadece evde huzur olması adına mesafe koyulabilir. Evet doğum sürecinde kadınlar daha hassas oluyor ve yapılanları unutmakta kolay olmuyor haliyle haklısın. O önceden yaptıkların erkeğin alttan aldığı kısımlar bitince kayış kopmaya başladı dimi birde cinsel hayat en başından beri çok iyi değilse aradaki bağ daha sıkı kurulamıyor.
Soran+1 yılBen kendisine de dedim ailen git görüş ben seni bir tercih yapmak zorunda bırakamam diye. Ama bir şekilde yeniden ailesine gitmeye vs başladım ama annesi ve ablası sürekli dolduruyor. Ben bununla uğraşmaktan çok yoruldum. Çok kısa bir şey anlatacağım ama direk objektif evleneneli bir kaç ay olmuştu. Festival gibi bir yere gittik orada küpe gördüm çok hoşuma hatta çıkarıp parasını verirken hayır ben öderim dedi. Neyse bir şeyler yemeye oturduk bana dediği abisinin karısına da bir tane alalım mı demekti. O gün akşam onlara gidecektik çünkü. Ben de bana bir gram bir şeyi yok üzerine arkamdan konuştuğu şeyleri söyledim. O kadar kalabalığın arasında ettiği hakaretleri hala hatırlıyorum. Bana ailemi kötüleme vs vs sen öyle diyince direk aklıma bu olay geldi. O gün konuştum ayrılmak istiyorum vs vs özür diledi bilmem naptı ve ayıp olmasın (!) diye kalkıp abisigile gitmiştik. Bana oh ailem seni dışladı çok iyi oldu diyen bir insan bu. Cinsellik meselesi tek uyumlu olduğumuz yerdi aslında ama evlilik bir çok ayağa sahip bir şey tek başına işe yaramıyor. Kalbin soğuduktan sonra azap kısmı kalıyor.
Cevap sahibi+1 yılElbette sadece cinsellik ile evlilik yürümez ben sac ayağına bezetirim sevgi saygı cinsellik birisi olmadıktan sonra ayakta duramaz. Bu arada yazmamın sebebi seni suçlamak değil karşı taraftan da bakabilmen için yazdığım şeylerdi. Evlendikten sonra erkek elbette aileden kopmamalı ama tamamen içine de sokmaması gerekir arada dengeyi kurmalı. Anlattığın hikaye eşin hakkında biraz bilgi verdi enteresan birisi sizi özel anınızda yengeye de hediye alalım demesi onun aile içindeki olan muhabbetleri az buçuk ortaya çıkartıyor. Başkasından önce eşini düşünmeli insan
Soran+1 yılTemel sorun bu işte evlendiğimizde ailesiyle yakın sayılacak kadar mesafede oturuyorduk kıyafetlerini bile getirmemişti. Çok düşündüm ölçtüm biçtim kendimi de yargıladım ama sonuçsuz.
Cevap sahibi+1 yılO nedir öyle yaa o hiç aileden kopamamış yeni bir aile kurduğunun farkında değil
Soran+1 yılNe sözler duydu kulaklarım bunlar az.
Cevap sahibi+1 yılArtık birbirini yıpratmaya kin tutmaya başlamış gibi eşin. Bizde bu kadar değil onun dişi biraz sivri tabi ben alttan ala ala uzun zamandır bazen alttan almakta zorlanıyorum tabi birde pek cinsellik olmayınca o üzüyor. Biz cinsellik olarak uyumlu olduğumuz tek konu demiştin biz o konuda uyumu arttırabiliriz
+1 yılablam yani ilgisiz olanın sevgisi bitmiştir böyle bir evlilikte olacağına bırak
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
5 yıl 3 çocuk ilgisiz koca maşallah 3lüyü bulmuşsun ama bir ömür böyle geçmez.
ya konuşup çözeceksiniz
ya da konuşup çözeceksiniz
00 Yorumla
+1 yılÇok üzücü bir durum gerçekten konusalimmi biraz ne dersin
02 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmak için yazmıştım zaten ama
- +1 yıl
Gizlidesin
+1 yılMutlaka evde bakara suresi oku ya da dinle
10 Yorumla
+1 yılZor işin senin cabala diycem ams sadede seni zevki ihtiyacı icin kullaniyor
00 Yorumla
+1 yılAynı hayatı yaşıyoruz eşimde ilgisiz mutlu etmesini bilmeyen biri
00 YorumlaRadikal kararlar vermen ve bu kararların arkasında durman gerekir. Zorla kimse kimseyi sevdiremez ve zoraki ilişkiden hayır gelmez.
10 YorumlaKurtarılmaya çalışılmalı bakıyorsun olmuyor bırak kendi hayatına bak. Onsuz da yapabilirsin
10 YorumlaAllah kolaylık versin de işin zor seni sadece cinsel amaç için kullanıyor evde varlığını görmüyor
00 Yorumla
+1 yılElinden geleni yapıp bir işe yaramazsa yoluma bakmayı
10 Yorumla
+1 yılBir dakika bile durma ayrıl
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılkurtaramazsın
bırakmak en iyisi10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlgisiz olduğunun farkındadır zaten sen ondan ilgi istersen o daha fazla ilgisiz olur
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle bir döngü
Cevap sahibi+1 yılBence çocuğuna ve kendine odaklan bir süre eğer bu süre içinde sana yine aynı şekilde devam ederse çocuğa da sana da yazık hiç uzatma ayrılmak istediğini söyle ha eğer ayrılmak istemiyorum derse o zaman davranışlarını düzeltmeden onunla birlikte olmayacağını net bir şekilde belirt
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılTerk edin
18 Yorumla
Soran+1 yılBuna hazır değilim galiba farklı etmenlerde var
- +1 yıl
O zaman den faklılasorsın karar senin
Soran+1 yılAnlamadım yazdığını desem
- +1 yıl
O zaman sen farklilaşırsın
Soran+1 yılEvet iyi olan bütün huylarımı kaybettim. Kontrolcü asık suratlı takıntılı bir insan oldum çıktım
- +1 yıl
Baskasi yuzunden kendinden vazgeçmek deliliktir delirmeyin ve kendinize geri dönün
Soran+1 yılBunu yapacak yol bulamıyorum
- +1 yıl
Her zaman bir yol vardır gerekirse yolu kürekle siz açın
+1 yılUmarım ilk günkü mutluluğumuza dönersin
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında hiç mutlu olmadım başından beri hataydı keşke diyorum ama hiçbir işe yaramıyor.
Kapının yolu gösterilmeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir eşim olsa ayrılırdım seni bilemem
00 Yorumla Bi yerden tanıdık geldi kgkh
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence eşin sosyal medyada başkaları ile konuşuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılHemen takibe başlıyorum o zaman
Cevap sahibi+1 yılbence de
+1 yılMutlu değilsen ayrıl
10 Yorumla
+1 yılYa neden öyle
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılBoşan.
10 Yorumla
+1 yılUyar
13 Yorumla
Soran+1 yılBugüne kadar pek işe yaramadı
- +1 yıl
Mesleğin var mı
- +1 yıl
Görücü usulü mü?
Çocuk kaç yaşında?
Neden boşanmiyon
Kurtarmayaçaliş
120 Yorumla
Soran+1 yılNasıl peki? Bu kadar vahim bir tabloda?
Soran+1 yılEvet otorite kavgası çok fazla ama çok tükendim artık maddi ve manevi olarak. Bir kere de bir şeylerin kendiliğinden olsun istiyorum. Çocuğum küçük olduğu için zorlanacağımı biliyorum. Bunun için ailem dahil kimseye manevi olarak yük olmak istemiyorum. Ama böyle de resmen ruhum çürüyor içinden çıkamıyorum
- +1 yıl
Oterite kavgası evliliği sevgiyi saygıyı muhabbeti herşeyi bitirir.. neden mi? Oterite erkegim hakkıdır.. erkek fıtraten sahip olmayı güçlü olmayı korumayı sever.. kadın ise zayıftır.. güçlü kanatlar altında olmayı korunmayı sahiplenilmeyi sever.. ama fıtratın dışında ego savaşı verenler yaratilis dışı haraketten dolayı huzursuzluk yaşarlar.. erkeğe ise yaramayan adam hissi veriyorsun oterite kavgası verirken.. erkekte bunun karşısında sana karşı tüm ilgisini kaybediyor. Evliliği güzelleştirir kurtarmak senin elinde..
Soran+1 yılİşte sorun da bu zaten ben o güçlü adamı hiç göremedim karşımda. O koruyucu kollayıcı adam hiç olmadı. En basiti doğum yaptım uzun ve karışık bir hastane sürecim oldu. Sırf ailelerin arasında ettiği kavgadan dolayı yanıma gelmedi. Lohusa olduğumu bile hissetmedim en sonunda beni o halde annemin evine bırakıp gitti. Bana yok dediği her şey başkasına kovalarla akarken bana bir damla damlamadı. Belki bu kadar gözlerimle görmesem bu kadar güvenimi kaybetmezdim. Bu ilişkide hem kadın hem erkek olarak hissediyorum kendimi. Kadın gibi bile hissetmiyorum hep kontrolcüyüm en zor günde de en iyi günde de yanımda olmak yerine karşıma geçti hep. Şu an bunları yazınca bulunduğum isteğin saçma olduğunu kendim bile hissettim
Soran+1 yılÖyle maalesef. Ama hiçbir kadın ben herkül olacağım diye çıkmıyor yola pasifize adamlara karşı bir önlem, güvensizlik işte
- +1 yıl
Işte olay bu... Tam olarak guvenemedigin biriyle evlenip.. onun eksik kalması sonucu ipleri almaya çalışman.. erkeğin sorumluluğunu terketmesine sebep olman.. bunun karşısında da erkek bilinç altında burada bana ihtiyaç yok diyip kendisini uzaklaştırmasi.. halbuki erkeğe güvenip onu pofpoflayip en başarılı en akilli en mükemmel erkek hissi vermen gerekirdiki oda buraya sahip çıksın.. şimdi zaten kendisinin pasif ise yaramayan biri olduğunu hissettiği için bı alaka gösteremiyor.. ve işin kötü tarafı senin bütün yükü yüklenmiş olman..
Soran+1 yılPasif hissettiği için değil aslında umrunda olmadığım bana bir gram merhameti olmadığı ve ailesinin sözünden çıkmadığı için. Ya bir insanın yapacağı çocuğun kararını bir insanın ablası verebilir mi? Bu böyle bir evlilik işte. Mesele otorite ise annesinin istediği maaş kartımı beyefendiye vereceğim o nasıl uygun görürse öyle harcama yapacağım. Ki beni hep aç gözlü diye etiketleyip - maddi olarak çok az şey istemişimdir hatta istememek için atanmama rağmen- kendi parasını yönetemeyen borçtan -bana dediğine göre- kurtulamayan uğrunda arabasını satmasına rağmen bir adama nasıl güvenebilirim. Hatam başındaydı ya evlenmeyecektim ya da hemen boşanacaktım. Sürekli bir yalanlar borçlar bir iddia oynuyorum dedi bir yok ne alaka dedi ama borcun kaynağı ne onu bile söylemez insanca konuşmaya çalışmama rağmen masadan sana hesap mı vereceğimle kalkar.
Soran+1 yılBir kavgada bile biraz alttan alınca daha ileri giden bir insandan bahsediyorum. Tek başıma bu ego savaşçısı olmadım ki
Soran+1 yılİnşallah ama bu mucize üstü bir şey sanırım ancak öyle düzelir gibi geliyor. Daha iyi birisini bulacağımı sanmıyorum. Ayrıca çocuğum küçük ve böyle bir arayış içinde değilim ve bir gün kafamın karışıp bu arayışa girmesini istemiyorum. Belki bu yüzden çekiyorum bu kadar şeyi. Toplum öyle lağım çukuru ki ihtimalleri düşününce belki de sadece evlilik kurumunun beni koruduğunu düşünüyorum bu yüzden buradayım. Geriye kalan sebepleri düşüp bağımsız karar vereceğim zamanlarda.
- +1 yıl
Ne kadar üzücü... Umarım yüce Allah sana güzel bir kapı açar ona yonelirsen muhakkak sana bir çıkış yolu verecektir.. bütün mesele bu zaten.. ona yonelmen için acziyet tattiriliyor.. sonrada büyük bir nimet ile Allah azze ve Celleye bağlılığın artacaktir.. karanlıkları aydınlığa ondan başkası kavuşturamaz.
Soran+1 yılElbette ama artık çok yoruldum ve gücüm kalmadı ve bu artık inancımı da etkiliyor. Daha isyanvari olabiliyorum bu konuda. Ya da kendime sarıp neden böyle ne yaptım acaba diye soruyorum ve onu sorguluyorum neden böyle, aladatıyor mu hiç mi sevmedi vs vs diye
- +1 yıl
Ayağa kalkıp toparlanmaya çalış.. eğer sen toparlanmaya çalışmassan kimse senin yerine seni toparlayamaz. Herşeyi sil zihninden bismillah de yeniden başla.. içinde bulunduğun durumu kabul et. Allah'a sarıl.. onu Allah'a bırak.. işleri çekip çeviren Allah'tır bakarsın onuda çevirir sana sahip çıkar size... Kendi içinde bulunduğun durumun imtihan oldugunu unutma.. bulunduğun vakte odaklan.. geçmişe ve geleceğe saplanıp depresyone girip gücünü azaltma... Dik dur... her şey gecicek inşallah
Soran+1 yılOnun bana döneceğini ya da az bir şey ilgisini hissettiğimde kendime daha çok acıyorum galiba gereksiz bir haksızlığa uğradığımı düşünüp daha çok hırçınlaşıyorun. Ama konuşmak öyle çok iyi geldi ki uyuyup kalmışım resmen huzur içinde uyandım. Allah razı olsun senden ve yolumuza hep iyi insanlar çıkarsın.
Soran+1 yılÖyle haklısın, inşallah. Teşekkür ederim
+1 yılAyrılırsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKötüymüşş
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSeverekmi evlendnz
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılBurdamsnz
Ne istiyor mutlu et
00 Yorumlaayrıl konusup
10 Yorumla
+1 yılYapcagin çok basit
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılnapmayi düşünüyorsun
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İlgisiz eş için ne yapmak gerekir? Yoluna mı bırakılmalı, evliliği kurtarmaya mı çalışmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler