Simdi bile gecinmek cok zorken, 8-9 yil once asgari ucret bu civarda iken insanlar nasil geciniyordu?
Kira, elektrik, dogalgaz, su, giyim, gida giderleri vs..
Simdi bile gecinmek cok zorken, 8-9 yil once asgari ucret bu civarda iken insanlar nasil geciniyordu?
Kira, elektrik, dogalgaz, su, giyim, gida giderleri vs..
Alım gücü denen kavram var. Enflasyon %20 gibi oranların altındayken o paraya alım gücün yüksekti ve paran değerliydi. Şimdi enflasyon aşırı yüksek ve döviz uçtu gitti. Aldığın çoğu şey ithal. Pazardan alıyorum diyorsun ama oraya onu getiren petrol gibi yakıtları olan araçlar. Yani kısaca şimdi bir alırsın ama üç ödersin. Neyse...🤔
Alım Gücü Yüksek > Maaş düşük = Geçinilebilir.
Alım Gücü Düşük > Maaş yüksek = Geçim zorlaşır.
8 - 9 yıl önce alım gücü yüksekti. En basit örnekle bugün yüzüne bakmayacağınız 500 TL ile 2 alışveriş arabası doluyordu.
Asgari ücret o kadarken ekmek 7buçuk lira değildi onlar da o şekilde düşüktü. Yine geçinmek zordu ama şimdiye göre daha iyidi. Alım gücü bugün olandan daha fazlaydı
Cevap
8Cevap
2008 de ilk işe girdiğimde 600 tl ile başlamıştim. Hafta sonu kız arkadaşimla sinema cafe dışarda yemekler falan kredi kartim da yoktu. Şimdi 35 bin alıyorum sinema cafe dısarıda yemek belki ayda bir yine borcla başliyorum yeni aya anladınmi.
O zamanlar murat 124 araba 4500 TL idi. 12 bin liraya da arkadaşım peugeot 204 almıştı. 😂😅😅
Önemli olan maaş değil alım gücüdür. O zaman ki alım gücü daha iyiydi.
O zamanlar hayat ucuzdu.
Yaş kaç guzum senin
23..
Niye böyle şeyler soruyorsun hoşunamı gidiyo :)
alım gucu yuksekti
Alım gücü
Heya
Şimdiki gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?