Selamlar... Suçu karşı tarafa yıkmak, kendi hatasını görmemek, neden bir insan böyle davranır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Selamlar... Suçu karşı tarafa yıkmak, kendi hatasını görmemek, neden bir insan böyle davranır?
Bu yazdığım şey tabiki benim için geçerli bir durum. Bu yüzden genelleme yapılması doğru olmayabilir. Bununla ilgili genellikle 3 farklı durum yaşıyorum. 1.) Bazen bir konuda hata yaptığımı biliyorum ve yapıyorum , daha sonra karşı tarafın buna tepki vererek kendi yaptığı hatayı görmesini bekliyorum ve o bunu görene veya artık ben bu durumdan sıkılana kadar yaptığım hatayı "ben hata yapmadım" gibi bir tavır ile sürdürmeye devam ediyorum. 2.) Bir hata yaptığımı gerçekten bilmiyorum. Örneğin ben toplamda 10kg kaldırabileceğimi onlarca kez deneyimledim ve bir gün spor hocası bana diyor ki blackman al şu 15 kg ağırlığı 3 set kaldır. Ben hocam kaldıramam bana uygun değil diyorum. Hoca tekrar ediyor ve ben tekrar kaldıramam diyorum ve eni sonunda ben kabul ediyorum ve ne olacağını merak ediyorum ve Tata kaldırabileceğimi görmüş oluyorum. Ve bu durumda spor hocasından özür dilerim. 3.) Spesifik bir konuda derinlemesine düşünmüş, planlamış ve eyleme geçmişimdir. O konu ile ilgili wikipedia, akademik makaleler , sosyal medya platformlarında insanların deneyimleri vsvs birçok açıdan o bilgiyi netleştirmiş ve dünyada o an o bilgiyi teyit eden onlarca kaynağa sahibimdir. Ve birisi gelir der ki" O öyle yapılmaz" "yanlış yapıyorsun" o an içimden bir sayarım ama dışarıdan genellikle "hadi ya " nasıl yapacağım gibi şeyler söylerim. Ben hatalarımı kabul etmiyorum çünkü en basitinden yaptığım şeylere bile mantıklı yaklaşmaya çalışırım. Bu durumda da karşındakinden "bu yapılmaz" yanlış yapıyorsun " kelimeleri bana boş gelir. Bunu dimek yerine nasıl yapıldığını gösterse ya! Hem hatamı görmüş hemde hatamı düzeltmiş olurum.
Çünkü maalesef insanların çoğu egoludur egolu oldukları için de hatalarını kabul etmezler aksine sürekli başkalarına atmak isterler ben hatasını kabul etmeyen insan ile iletişimimi sürdürmezdim hiç bir şekilde.. anlamazlar çünkü ben hatam olduğu zaman direk özür dilerim mesela
Hatasını kabul edene affetme büyüklüğünü kimse göstermediği için olabilir mi. Kimse affetmiyor. Böylesine kusursuzluk varken neden hata kabul görsün ki.
Çünkü egoları sarsılır. Hatasını kabul edemeyen kişi bencil ve ben bilirimcidir. Kendi düşüncesi dışındakileri görmezler bile. Bu yüzden hata oranları 0 diye düşünürler. Kabullenmeleri de imkansız olur.
Cevap
15Cevap
İnsanoğlu ilk varolduğunda bile böyle imiş. Habil ile Kayin (Kabil) olayında. Kayin kötülüğün, Habil ise iyiliğin temsilcisi. Millet olmuş karakter yoksulu kansızın önde gideni.
Eğer cidden hatalı ise yani nesnel olarak baktığımızda, narsistlik veya bencillikten dolayı olabilir ya da kibirlidir. Kısacası kendini kusursuz sanıyordur
Bunu özeleştiri yapabilecek olgunluğa erişmemiş kişilerde görüyorum hep. Savunma mekanizması bi nevi kendini bu şekilde rahatlatır çünkü
Büyüklerimiz boşuna özür dilemek bir erdemdir demiyor anlaşılan
Çok zor geliyor balım ben bunu anladım jdjdjd
Gurur kibir falan içten bilir aslında ama işine gelmez
Doğru.
Kendini suçlu bulup özür dileyecek kadar cesur olmadığı için
Kesinlikle.
Kendi dünyasının mükemmeli, narsist birinin tekidir. Sorumluluk duygusu kazandırılmamış bu yüzden hep başkaları suçludur.
hatasını kabul etmeyen yalnız kalmaya mahkumdur ben fabrika hatalılar arasında yalnız kalmayı tercih ettim
Kibirleri, egoları , merhamet duygusu yoksunlari olmaları nedeni ile
Kimse yoğurdum ekşi demez kabullenmek özgüven ister
Hatalarını kabul edecek cesaretleri yoktur çünkü
Suçlamak anlamaktan kolaydır, anlarsan değişmeni gerekir..
Olgunlaşmamıştır ve diğer insanların dediği gibi egoludur. İnsanlara üsten bakıyordur, kendisi hatasız bir varlıktır.
Narsist düşünce yapısına sahiptirler. Kendilerini hata yapamayacak kadar üstün görürler
Herşeyi kıvırıyorlar birde zaten.
Aynen öyle.
Görüşleri okumaya geldim
Hoş geldin.
Özellikle kızlar
En kolay yolu tercih ederler
Tamamen ego yüzünden.
Narsist kişilik tanımına uyuyor.
Belki de vicdanı rahatlatmak için 😶🌫️
Çünkü hatalı olmadığını düşünüyordur.
kibirli, olgun olmadiklari icin
Dünkü konuşmamız aklıma geldi, belli her şey kuzum evet. : )
hıhım, benimde hemen aklıma geldi kuzucum 😏
💖💖
🌸💕
Özellikle kızlar
canım cunku
Egodan dolayı.
Umrumda değiller
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?