Yoksa safsata mı?
Gerçek tabi olm eşitiz
Safsata erkekler üstün
Safsata kızlar üstün
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınların hakkını sonuna kadar savunurum ama bazi kadınlar içgudusel mi diyelim erkek egemenligini biraz sever. Bu tüm hayatina karısması degil de gücünü hissettirmesi konusunda. Çogu konuda erkekler fazla avantajlı. Bekaret dertleri yok gece dışarı cıkıp korkmadan gec eve donebiliyorlar kadın herkonuda kendini korumak zorunda. Toplum baskısını dedikosunu yapistiranlar etiketleri saymıyorum bile. O yuzden geneli özgür istedigi gibi yaşayabiliyor. 38 yasındayım mesela ayrı evde yasamak isterdim. Erkek olsam kesin yapardım kadın oldugum ve ailemin muhafazakar olmasi sebebiyle çıkamiyorum. Geç saatte disarıda olmaya bayılırım gece daha keyifli geliyor dişarı. Clup filan degil de ben o gecenin ışıltılı sakin dingin halini seviyorum. Yurtdışına açılmak isterdim bircok yabancı yer gormek gezmek ozgurce ruhumu dolaştirmak isterdim. Yeni yeni bi 5 yıldır sınırlarımı aşıp istedigim hayati yasamak istiyorum kafasına girdim ve aileme de bunu kabullendirmrye başladim. Erkek olsaydım dehşet aktif sosyal gezen istedigi herseyi gerceklestirmis biri olurdum. maalesef turk toplumunda kadın olmak ozgurlugunun de elinden alınmasi demek. Erkek kadın eşit degil gorünür de oyle ama en mühim konularda kadın kısitlanirken erkekler özgür. Biz sevişirken bile acaba bu beni kullanıp atar mı korkusundayız ya da karşindaki adama biraz rahat olsan acaba beni basit kadın mi sanar şeklinde sacma kafalarla yetiştik. Yatakta bile kadın kadın gibi olamiyor düsün otesini !
Sizin probleminiz biraz fazla muhafazakarlık gibi
Degil aslında ailem muhafazakar benim gorunuşum cok ters onlara. Dekolte giyinen açik birisiyim. Yaşayış olarak da muhafazakar sayılırım ama kafa yapım cok farkli objeksiz bakan kalıplara girmeyen ideolojileri gereksiz bulan , özgün ruha sahip biriyim. Keşke kıyafette direttigim gibi başka konularda da aileme baş kaldirabilseydim😄
O zaman sizin probleminiz aile
Cevap
6Cevap
bakış açısı önemli bence tüm ayrıntılarıyla kadınlar daha üstün ve karmaşık.. tanrı özene bezene kadını yaratmış sanki
Eşittir. Ama fiziksel olarak düşündülüğünde erkek kadından daha güçlüdür, kadın ise erkekten daha esnek yapılıdır.
Fiziksel olarak değil ama Soyutsal olarak soruyorsan bunun cinsiyet ile alakası yok Genel olarak eşitlik yoktur
Esit degil bir ustunluk varsa da erkek ustundur
Kadın. Anne. Onlar olmasaydı yaşanmazdı bu Dünya.
Doğada hiçbir şey eşit değildir.
Sen çok kral adamsın
Darwinizm var mı hocam
Sağol 😅
Yani Darwin'i kabul etsem de son dönemdeki genetik gelişmelerle ortaya çıkan modern evrim kuramına göre değerlendiriyorum.
canım insan eşitlik için denklemin her iki tarafı aynı olamlı, eşit değildir fakat üstünlğk de yoktur.
Yaniii
Ne yani
Bazı konularda eşitiz her konuda olamaz
Haklısın evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?