Diyelimki parasal, zamansal ya da başka bir sıkıntınız yok. Ne yapmak istersiniz? En büyük hayaliniz ne? Neyi yapmayı hayal ediyorsunuz?

Diyelimki parasal, zamansal ya da başka bir sıkıntınız yok. Ne yapmak istersiniz? En büyük hayaliniz ne? Neyi yapmayı hayal ediyorsunuz?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Afrika ve dünyanın farklı coğrafyalarindaki yoksulluğu bitirir herkesin mutlu mesut ve şeriat kanunlarıyla yönetildiği bir dünya olsun isterdim. Herkesin mutlu, huzurlu ve güvenli olduğu bir dünya. 😊🤗
Dünya’da şeriatla yönetilip mutlu olan yer var mı?
Şaka mısın senin tarihle bir alakan var mı? Bir dön de Osmanlı da karısını asan kesen vahşet olaylarını göster bakalım. Osmanlıda dilenci mi vardi sanıyorsun.
Tarih en büyük ilgi alanımdı eskiden. Bugünden örnek verebilir misiniz?
Eğer bugün dünyanın da ahiretinin de cennete dönmesini istiyorsan toplumsal bir eğitimin olması şart çünkü insanlar nefislerine uyduğu müddetçe hep acı ve gözyaşı olacak. Kaldı ki şeriat dediğimiz kurani kerimdir yani Allahin kanunları. Eğer şeriata göre bir kişi hırsızlık yaptıysa hemen eli kolu kesilmiyor yani nedenleri araştırılıyor taksirin olup olmadığına zaruret halinin olup olmadığına bakılıyor kaldı ki yine de hemen eli kolu kesilmiyor sahitlerinin olup olmadığına daha bir sürü böyle nedenlerden sonra ve defalarca yapmaya devam etmişse o zaman eli kesiliyor. Halkda bunu bildiği için hırsızlığa zaten yeltenmiyor.
Söyledikleriniz, ne yazık ki, gününüze uygun değil. Zaman geçtiği için şeriat da eskidi. Şeriatın kanunları artık günümüze uygun değil. Bu sebepten ötürü gereksiz görüyorum.
🤣🤣🤣🤣 Sen gözünü güneşe kapattığın zaman güneş yok mu oluyor güzel kardeşim.
Gözünü güneşe kapatan yalnız kendine gece yapar.
Güneşe yok demiyorum ama günümüze uygun değil diyorum. Bak istersen. Bir sürü şeriatla yönetilen ülke var. Hangisinde doru işliyor? Ben şunu diyorum, şeriat günümüzde uygulanabilecek bir şey değil. Eskidi artık. Eğer aksini düşünüyorsan bir örnek ver. Ben yönetilip başarısız bir çok örnek verebilirim. Siz de başarılı bir örnek verin takdir edeyim sizi.
Sorun odaklı olmak insanı mutluluğa, huzura ve başarıya götürmez. O yüzden çözüm odaklı olmaya çalışırsan ne demek istediğimi biraz daha iyi anlayabilirsin. Biz cahiliyye dönemini en parlak bir döneme çeviren bir rehberin ümmetiyiz çok şükür bizim rehberimiz önderimiz baş öğretmenimiz asla vazgeçmedi güzel davranışlar kazandirmaktan. Biz ondan öğrendik mazluma yardım edip zalime karşı gelmeyi. Her şeyimiz ona (s. a. v) feda olsun inşallah.
Konudan konuya atlamayın lütfen. Şeriatın günümüze uygun olduğunun bir örneğini verin. Birçok ülkede şeriat var. Başarılı bir örnek verin. Çözümünüz nedir?
Sana sadece bir örnek verecem böylece cevabı sen kendin vermiş olacaksın. Farz edelim sen bir doktorsun ve ben de bir hastayım senin yanına geldim ve şikayetimi söyledim sen de bana bir ilaç verdin ve ben o ilacı kullanmadım. Biri çıkıp da diyebilir mi ki doktor yanlış bir doktor. Ya da biri çıkıp da verdiği ilaç suçlu diyebilir mi? Derse mantığa ters cevap vermiş olacak değil mi? burada kabahat bende yani hasta olan kişide yani ilacı kullanmayan kişide. Peki o ilacı yeri ve zamanına göre kullanmayan biri de faydasını göremezse ilaca mi kabahat aranır? Demek istediğim senin şeriatla yönetiliyor diye düşündüğün ülkeler sadece teoride şeriatla ülkelerini yönetiyor yani uygulamada şeriat olmadığı için mutsuz ve huzursuzlar.
Eğer hasta o ilacı kullanmıyorsa ve hastaların çoğunluğu da bu şekilde ise, ilaç verme yöntemini değiştireceksin. İlaç doğru olsa da kullanılmıyor. Mecbur değiştirip kullanılacak şekle sokman gerekiyor. Yoksa herkes ölür.
Yani suçlu ilaç oldu öyle mi? 😁😆😅
Herkes zaten ölecek güzel kardeşim ölüm bir yokluk mu sence peki 😊
Hayır. Tedavi yapmaksa amaç, ilaç yöntemini değiştireceksin. Çünkü o yöntem çalışmıyor artık. Hangi anne baba çocuğunun kötülüğünü ister ama çoğunun çocukları için uyguladıkları yöntem yanlış olduğu için, doğru bile söyleseler, sonuç başarısız oluyor. Umarım siz de beni anlamışsınızdır.
Ölüm hakkında bir şey diyemem. O beni aşar.
Ben seni çok iyi anladım kardeşim sen inadına kabullenmek istemiyorsun ama gerçek şu ki herkes şeriata göre hesaba çekilecek. Bunun delilini istersen hz. İsanin hz nuhun oğlu sam ı ölüyken Allahin izniyle diriltip aralarında geçen konuşmaları bir araştır derim.
Bence siz inanmak istemiyorsunuz. Ben yasin süresini ezberlediğimde 10 yaşındaydım. Müslümanlığı da Ortodoksluğu da katolikliği de Budizm’i de Yahudiliği de araştırdım. Her şeyi bilmem ama bu konuştuklarımı iyi bilirim. Bence siz de araştırın.
Senin bu sözlerinin aynisini peygamberimize öz amcası Ebu talip bile söyledi biliyor musun? Gel vazgeç bu davadan dedi. Senin yüzünden ben de itibarımı kaybediyorum seni çok sevdiğim için senin üzülmeni istemiyorum dedi ama sevgili peygamberimiz de dedi ki bir elime ayı bir elime güneşi de verseniz ben davamdan vazgeçmem. Yani şeriat islamiyet zamana göre değişmez. Kurallar nettir farzlar nettir. Kaldı ki sen kendi aklındakini doğru kabul edersen örneğin 5 vakit namaz çok bu zamanda dedin 3 vakit olsun dersen sence başkası da çıkıp 1 vakit olsun 3 vakitte çok demez mi?
Kimine 5 vakit fazladır kimine göre ise azdır. Bu Allah ile kul arasındaki bir şeydir ve beni ilgilendirmez. Kur’an bellidir, kuralı da bellidir. İnanmak ya da inanmamak kişiye kalmıştır. Şeriatı getirmek ise insanı zorlamaktır. Sırf bu yüzden birçok insan İslamiyetten nefret ediyorken şeriat getirmek gericiliktir.
Bunca nimete ihanet etmek de nankörlüktür. 1 gözün olmasa ahu vah edersin ama gözünü verenin kurallarını uygulamamak için de nefsine uyup her kötülüğü savunmak istersin. Bana şeriatın tek bir kötü yanını söyleyebilir misin?
Kötü ya da iyi kısmını tartışacak kadar bilgi sahibi değilim. Ben uygulanamaz diyorum. Zamanı geçti diyorum. Bunun sebebi de birçok ülkede uygulanıyor ama devrimize uygun olmadığı için başarısız olduğunu görüyoruz.
Yukarıda da söylediğim gibi senin gördüğün şey teoride şeriatın uygulanması. Oysa uygulamaya geçmedikçe sadece adı şeriat kalır ama içerisi vahşet.
Ben de onu diyorum işte. Şu an şeriat uygulanamaz. Bu insanlık ona uygun değil. Belki ileride uygulanabilir ama bugün olmaz.
Ben bugün şeriat olsun demedim ki zaten mübarek 😊 gönlüm tabii ki ister her bir bireyin mutlu olması huzurlu ve güvende olması tabii ki beni mutlu eder. Bugün olmasa da yarın olur inşallah ama şeriat öyle sanıldığı gibi korkulacak bir şey değil.
Ben korkuyorum ama söylediğiniz de doğru olabilir.
Keşke gerçekten nasıl bir kanun olduğunu bilseniz o zaman hayatınızın en önemli odak noktası olurdu diye düşünüyorum. Sadece önyargilar insanı yanlış yoneltebiliyor işte. 😊
Ben sizi bilmem ama şeriatla yönetilen birçok yere gittim. Kitapta yazıldığı gibi durmuyor.
Aynı şeyden bahsediyoruz aslında 😊
Evet işte. Artık yeni çağa ayak uydurmak lazım
Yine başa mı döndük kardeşim 🤣 tamam senin fikrin sana benim fikrim bana.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!