kadına karşı şiddet yoktur. toplumun genel olarak şiddete eğilimi ve yönelimi vardır.
şiddet okulda, sokakta, tribünde, huzur evinde her yerde. çocuk da şiddet görüyor, erkek de, yaşlı da, kadın da. bu genel bir problem. oluşan kamuoyu nedeniyle, sadece şiddete maruz kalan kadınların öne çıkartılması, sorunun kök nedeninin tespit edilmesini engelliyor.
kadına karşı şiddet buz dağının görünen kısmıdır, aşağıda on kat fazlası var. kundaktaki bebeğine zarar veren anne babalar, bakıma muhtaç yaşlıları hırpalayan bakıcılar, trafikteki şiddet, eğitim kurumundaki şiddet, stadyumdaki şiddet vs.
Ataerkil zihniyetten kurtulup kadınlarıda özgürlüğüne yönlendirmekle başlayıp kız çocuklarına gereken özen ve eğitim verilip özgüvenlerini yükseltip bi erkeğe mecbur kalmamasını bi erkeğin onu korumaması gerektiğini aşılayıp evde erkeklere kızları koru kızlara sahip çık demek yerine erkek olmanı avantaj veya yücelik olarak görmeyip bir birey olduğunu bil diye yetiştirirlerse şiddette cinayetde azalır
Ben de bahsettim zaten yetiştirme konusunda sıkıntı olduğunu ek olarak erkekleri bu raddeye getiren kadınlarda çok. Erkek kısıtlasa kıskanıyor sanılıyor, erkek şiddet uygulasa aşık kendine hakim olamadı sanılıyor. Zaten ne oluyorsa sanıldığı için oluyor.
Bence erkeklerden ziyade kadınların sağlam bir eğitime ihtiyacı var (erkeklerin de var ) en azından hayatına alacakları insanı tanıyıp seçebilmeleri gerekiyor
Öküz olan erkekleri ahıra ayı olanlarıda mağaralarına kapatırlarsa hepimiz rahatça özgürce yaşarız ama ülke buna el vermek yerine üç maymunu oynuyor ne yazık ki. Şiddet uygula, öldür ya da psikolojik şiddet çık hakim karşısına tahrik var de çek kravatını smokinini iyi halden faydalan. Ülke yeniden inşaa edilmeli ama yapacak bişey yok. O yüzden caanım kadınlarım özgürce güçlü şekilde yaşasınlar inatla. ✌🏻