Anneye saygısızlık affedilir mi?

Küçüklükten beri şiddet dolu bir aile ortamında büyüdüm ve annem çalıştığı için fazla ilgi görmedim. Annem babamdan şiddet görüyordu ve evdeki siddete karşı onu küçücük yaşımda savunmaya çalışırken ben de bazen şiddet görüyordum. Ancak annem de beni zaptedemedigi zamanlarda şiddete basvuruyordu ve kendimi korumak için ergenlik yıllarında ben de karşılık veriyordum. Anneme çok bağırıp çağırıp saygısızlık yaptım. Bundan çok pişmanım. Annem beni dinlemiyor ve bazen sürekli olarak hakaret ediyordu. Bir gün çok sinirlendim , kendime hakim olamadım ve yastıkla anneme vurmaya başladım. Annem de kalkıp boğazımı feci bir şekilde sıktı. Daha sonra kimseye haber vermeyeyim diye telefonumu elimden aldı. Telefonumu almaya çalışırken sinirlenip ben de aynı şeyi ona yapmaya çalıştım. Bunun sonucunda tekrar boğazımı sıktı. Daha sonrasında birbirimizi affettik ama ben yaptığım şeyler için kendimi affedemiyorum. Normalde anneye of bile denmez bunu biliyorum. Helallik istemek ve affolunmak istiyorum. Bu yaptığımın tövbesi olabilir mi?
Anneye saygısızlık affedilir mi?