Çekişmeli boşanma için... bıktım artık.5 aydır ayrıyız anlaşmalı diye diye ha bugün ha yarın oyalayip durdu.
Öyle sorumsuz ki..2 tane çocuğum var annemin hediyesi 2 altınım var onları bozduracam sırf bundan kurtulmak için.
Çekişmeli boşanma için... bıktım artık.5 aydır ayrıyız anlaşmalı diye diye ha bugün ha yarın oyalayip durdu.
Öyle sorumsuz ki..2 tane çocuğum var annemin hediyesi 2 altınım var onları bozduracam sırf bundan kurtulmak için.
Geliriniz belli bir oranın altında ise barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz. Ücretsiz avukat veriliyor bu yöntem ile.
Eğer bu yöntemle ücretsiz avukat yardımı alamazsanız Tekirdağ barosuna bağlı avukat arkadaşıma bu konuda yardımcı olabilecek birini sorabiliriz
Aslında ben başvurdum. sonrasinda bazı belgeler istediler. ama bir de 18 tane banka ismi verdiler ve dediler ki hesabın olanlardan 6 aylık doküman alacaksın. olmayanlardan da hesabım yoktur diye imza ve kaşe alacaksın dediler. şaşırdım ben de. hesabim olanlar zaten e devlette gözüküyor. olmayan bir şey için yoktur diye hem de 18 tane banka gezmek.. yine haritadan yerlerine vs baktım ama bu sefer de eşim anlaşmalı diye aylarca oyaladı kandırdı. ben de o süre zarfında gitmedim. şimdi de işte uygun fiyata bulsam bir sorar misiniz acaba yardımcı olsalar çok mağdur durumda kaldım 2 bebeğim var biri 26 aylık diğeri daha 4 aylık.
Tamamdır çok teşekkür ederim
sordum biraz önce imkanı yoksa barodan talep etsin boşuna üç kuruş birikimini harcamasın ayrıldığında ihtiyacı olacaktır orada kullanır baro biraz evrak ister ama yaptırsın evrakları dedi avukat ücretleri avukattan avukata değişiyormuş 10 yapanda var 20-25 e yapanda diyor barodan ücretsiz alamazsa o zaman yönlendireyim bir avukata diye söyledi bana
Çok teşekkür ederim aslında şöyle ki benim eşimden alabileceğim hiç bir şey yok maalesef. nafaka ödeyip odemeyecegi bile şüpheli. maasi ya da mal varlığı da yok çalışıyor ama sigortasız vs.. ve beni manevi maddi çok yıprattı açıkçası artık uğraşmaktan çok yoruldum. avukat ta bu sebeple tutmak istiyorum hani sırf resmi işleri vekaleten halletmesi için. tek derdim çocukların velayeti ve boşanmak. tabii nafaka da talep edecem olur da öderse belki. cunku 180 bin lira borca soktu beni.
10 15 bin bu süreçte yıpranmaya uğraşmayaysa zarara girmeyi göze aldım fakat 20 bin çok geldi. hani 10 15 bine varsa tutmak isterim yardımcı olursa çok mutlu olurum. bugun bir avukatla görüştüm gerçekten dürüst çok iyi bir avukatti. davani alırım ama bu adamdan hiç bir şey alamazsın dedi. paran boşuna gider dedi. bir de 32 bin TL kadar bir ücret söyledi. ben de o kadar veremem maalesef.. dilekcem hazır. delillerim de var aslında eşim cevap dahi yazmayabilir benim için sunacağı pek bişey de yok. hani çok ugrastiracak bir dava gibi gelmiyor da bana
yani benimde söylediğim sadece avukat masrafı idi zaten vekaleti harcı dosya ücreti mahkeme ücreti derken bir o kadar da masrafın oluyor maalesef.
Arkadaşta anlattı zaten o nedenle alabiliyorsa barodan ücretsiz avukat desteği alsın cebindeki para başka yerlerde kullanması gerekecek avukatla 10-15 e anlaşsa bile mahkeme açması içinde bir sürü para harcamak zorunda kalacak. Herkes sadece avukat ücreti var sanıyor diye anlattı.
Bende açıkcası katılıyorum kendisine Mümkünse bir iki gün koşturun bankalardan temiz kağıdı falan alın verin 20 bin masraf yapacağına 5000 masraf yaparsın cebinde kalan paranla da hiçbir şey olmasa bile bebelerine mama alırsın.
en son care olarak bence ücretli avukat tutun derim
Doğru söylüyorsunuz.. sanırım pek mantıklı düşünemiyorum bu aralar. çok teşekkür ederim çok vaktinizi aldım
Barodan avukat talebiniz olmuş sanırım bunun için gerekli birtakım evraklar var bunları sağlamanız halinde ücretsiz avukat atanır. Evrak hazırlamak çocuklar olduğu için zor olacaktır ama barolar birliğinin yayınlamış olduğu asgari ücret tarifesi vardır avukatlar için bunun altında rakamlara avukat bulmanız çok zor olacaktır eğer dilekçe vs konularında yardıma ihtiyacınız olursa bu hususu halledebilirim iyi günler
Evet maalesef ve çok saçma geldi neden çünkü benim üstüme bir taşınmaz araç vs var mı yok mu e devlette belli zaten herhangi bir yardım alıp almadigim da belli. ya da hangi bankalarda hesabım var bu da belli. Deseler ki hesabın olan bankalardan 6 aylık döküman alacaksın bu tamam ama olmayanlardan da hesabımın olmadığına dair imza ve yazı almam çok saçma zaten e-devlet'te kaydı var hangi bankalara hesabım olduğuna dair
Eski kayıtların bazıları yani eskiden açtırmış olduğunuz hesaplar e devlette gözükmeyebiliyor bence bunları dert etmeyin dediğim gibi eğer yardımcı olmamı isterseniz yardımcı olmaya çalışırım size
Siz avukat mısınız nerede yasiyorsunuz
Evet İstanbul
Sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım
Vallahi ben artık kendim gidip dilekçe vermeyi düşünüyorum. baya bir arastirdim ettim 2 avukatla da süreçle ilgili görüştüm. sizce kendim yürütebilir miyim süreci
Tabiri yurutebilirsin ben sana hukuki yardımda bulunurum konu ile ilgili olarak istersen
Takip attım istersen yazabilirsin nickimin sonu 61
Ben de attım ama burası bana çok karışık geldi. sosyal medya hesabınız var mı Facebook yahut Instagram olabilir. aslinda bir iki soru var kafama takılan sorsam size
Benim Instagram 111Melike11
Sosyal medyam maalesef yok
Mesajlarına bak istersen
Cevap
5Cevap
Bildiğim kadarıyla mahkemede avukatlar var davanizla ilgilenebilir ücret almıyorlar diye biliyorum ama tam bilgim yok
Ya dilekçe yazdırdım adli yardım da talep ettim fakat o yardım sanırım sadece harç dava giderleri için falan oluyor
Valla avukatlar falan pahalı olmus
İstanbuldayım yardımım dokunacaksa ne mutlu bana
Ben tekirdağdayïm maalesef..
Size yine yardımcı olabilirim
Mersin olsaydı olurdu
1 sene öncesi ordaydik.. nasip işte
Maalesef boşanma avukatları pahalı
Ya ne bileyim internette belirlenen en aşağı 10 bin diyor. biriyle konuştum 25 bin dedi ama.. biraz yardımcı olsanız dedim kabul etmedi. zaten nafaka falan vs ödemeyecek biliyorum. zaten onun yüzünden bir çok maddi manevi zarara uğradım bir de bu kadar para vermek te canımı sıkıyor
Oo geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?