Kadınlar erkekler neden geç olgunlaşıyor diye cinsiyetci cümle kullanıyor?

Çok ağır bir söz tamamen karşı cinsiyeti aşağılayama zekası geri demek kadar iddialı bir cümle madem olgunluk tartışacağız , erkeklerin genel olarak hayatı dışarda daha fazla öğrendiğini sorumluluk gerektiren mevkilerde işlerde yer aldıklarını 20 li yaşların başında askere gittiklerini ve kızların ögrenim alanlarının kısıtlı olduğunu (evden dışarı çıkmayan kız çok) ve askerlik yapmadıklarını hesap edersek ortalama olarak erkekler daha olgun yapıya sahip , dünya benim etrafımda dönüyor zanneden haksız olduğu yerde hatasını kabul etmeyen olgunca davranmayan kızda çok , iki cinsiyete baktığımda egolu insanların kadınlarda daha ağırlıklı olduğunu ve kadınların duygusal olduklarını erkeklerin mantıklı düşünmeye ağırlıklı olduğunu görünce ben kadınların asla olgun olduklarını düşünmüyorum hatta 18-19 yaşındaki bir erkeğin 30-35 yaşındaki kadın ile aynı olgunlukta olduğunu söylebilirim. Yanlış anlaşılma olmasın ben kadınları aşagılamıyorum sadece kendilerini geliştirmiyorlar. Peki evlilikte erkeğin yaşının büyük olmasının sebebi tamamen menfaat erkekler genç güzel olsun istiyor uyanık davranıyor bu yüzden yaşı küçük kız arıyor kıza teklif edince kariyer yapmış erkekse kızında işine geliyor kabul ediyor. Kadınlara burdan sesleniyorum gidipte nerde işe yaramaz şımarık zübbe keko tiplerle tabi çıkarsanız orangutan zekalı insanlarla karşılarsınız bu erkeklerin geç olgunlaştığı anlamına asla gelmez hata sizde çoğunuz bu tipleri partner seçiyorsunuz , olgun efendi beyleri secmezsiniz gidipte keko seçersiniz sonra olgun değil diye zırlarsınız.
Kadınlar erkekler neden geç olgunlaşıyor diye cinsiyetci cümle kullanıyor?