Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. Agnostik ateist olarak severim. Ateist ya en azından "Deist" olmasını beklerdim..
Hadisleri inkar etmek bir nevi şeriat'ı inkar etmektir..
İslam'ın temelini kuran'ın yanında hadislerde oluşturmaktadır..
Ve işıd sadece hadislere uygun hakaret ediyor demek doğru değildir. Kendini kandırmaktır.
Şeriat : İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilahi emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın ayetleri, İslam'ın son peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslam bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilahi kanun.
https://i.imgur.com/2wsbDOF.jpg
https://i.hizliresim.com/vYLlRr.jpg
Yani bunların hepsi hadislerde geçmiyor.. Kuran'a kusursuz demekte akıl kârı değil..
(Hadisleri inkar eden müslümanlara sonsuz saygım vardır.. Ama hadislerde dinin temelini oluşturacak çok şey geçmekte.. Yani bir kısmını kabul edip bir kısmını etmemekte doğru değil)02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Arada boyle yararli konular gormek guzel
11 Yorumla
Allah'ın hükmüne ortak koşmayan, putperestlerin ve nefislerine tapan ateistlerin korkulu rüyası... :) ADAM GERÇEKLERİ SÖYLÜYOR. BARIŞ BİR MUVAHHİD... AYRICA KENDİSİ HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPMADAN VE KİTAPLARINI OKUMADAN HAKKINDA YAPILAN İFTİRALARLA DOLU YORUMLARA ALDANMAYINIZ. ÇÜNKÜ SÖZ KONUSU İNSAN MÜRTED İLAN EDİLİP ÖLDÜRÜLMEK İSTENMİŞ VE TÜM KELLE SAYILARINI KARŞISINA ALARAK CESUR BİR ŞEKİLDE GERÇEĞİ SAVUNMUŞ.
03 Yorumla- +1 yıl
takip ettiğiniz adam şu an ne yapıyor acaba bilginiz var mı
- +1 yıl
Edip yüksel din değişti bazılarının değimi ile oda evet hristiyan oldum dedi ben dinler yalanına inanmıyorum yahudi hristiyan müslüman hepsi tekdir birdir oda allah dinidir
+1 yılhadislere olan güveninin sarsilma sebebi o hadislerin var olusu degil, senin yanlis ve güvenilmeyen kaynaklardan ve yanlis tefsir edilmis hadisleri okumanla alakali. Dogru bilgi dogru amel dogru kaynaktan alinir. Öyle bir Edip Yüksel denen Adam geldi ve güzel anlatti diye pesinden gitmeyede gerek yok. Bu adamin bilgilerine ben güvenmiyorum.
Her güzel gelen dogru, her kötü gelende yanlis anlamina gelmez522 Yorumla- +1 yıl
güvenilir kaynak olarak sirasiyla Buhari, Muslim, Ebu davud ve dördüncü olarak anca tirmizi geliyor.
- +1 yıl
Kuran : O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.42- Şura Suresi 11
Hadis: “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim-İman 302; Buhari 97/24, 10/29; Hanbel 3/1
Kuran: Dinde zorlama yoktur.
2-Bakara Suresi 256
Hadis: “Dinini değiştireni öldürün.”
Nesei 7-8/14; Buhari 12/1883
Kuran: Doğrusu hiçbir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez.
53-Necm Suresi 38
Hadis: “Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”
Buhari-K. Cemiz 32, 33, 34
Kuran: Ben sizden erkek olsun, kadın olsun hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hepiniz birbirinizdensiniz.
3-Ali İmran Suresi 195
Hadis: “Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.”
Buhari 9/1391
Bu hadisleri açıklar mısın? Hepsi de güvenilir dediğin kaynaklardan - +1 yıl
Ben alim degilim, şu an aciklamam dogru olmaz. Ancak sana sunu diyebilirim, Allah'in ahirette bacagini acip acmiyacagi seni nekadar ilgilendiriyor? fikih acisindan sana faydasi ne bu hayatta? Dinini degistirenler icin bircok hadis var. sadece birtanesini okuyarak bunun altindaki mesaji anlayamayiz. Necip Fazilin güzel bir sözü geldi aklima "Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette. Ister dünyada piser, ister ahirette!" Ayrica dine girmesi icin zorlamakla, dinden cikana yapilan iki ayri konu. burada kuranla bir celiski göremiyorum ben. Ve yine ölüyle, yasayan günahkarin arasindada fark görüyorum. Biri kabir azabi görüyor. Biri dünyada amellerine devam ediyor henüz hesabi kesilmemis. Daha ölmeden insan baskasinin günahini üstlenmeyebilir, ama öldükten sonrasi baska bir alemdir. passivdir. Yine söylüyorum ben alim degilim. Bilgili hic saymiyorum kendimi. Sadece senin buldugun celiskilerin altinda aslinda birbirinden farkli konular yattigini anlatmaya calisiyorum.
- +1 yıl
kaldiki bu hadislerin dogru olup olmadigini sana söyleyemem. malesef güvenilir olup olmadigini bilmiyorum. Ama sadece sunu diyebilirim, senin hayatina, amellerine ve yasantina fayda verecek hadisleri ögrenmelisin. Bu tarz hadisleri bilsende farketmez bilmesende. güvenilir olup olmadigi bu durumda sanada bir fayda vermez. Hadisler bizim icin büyük bir kolayliktir. Kur'ani yasamayi ögreten Peygamber efendimizdir. Eline bir Okul kitabi alip mezunda olamazsin, bir ögretmen gereklidir kitaplari ögrenebilmek icin degilmi? Örnek aldigimiz insan Hz. Muhammed sav oldugu icin hadislerinede ihtiyacimiz var. birkac tane gereksiz konu üzerine yazilmis hadis yüzünden hadislere olan inancink yitirmemelisin. Allah yardimcimiz olsun. Vesselam
- +1 yıl
Sürekli alim değilim demişsin, bu kadar açık bir çelişkiyi anlamak için alim olmaya gerek yok. İyi niyetini anlıyorum, bir şekilde bir açıklama getirmeye çalışıyorsun. Ama şu kadarını söyleyeyim bu dediklerine sen bile inanmıyorsun.
Öncelikle şu dediğinle başlayalım: "dine girmesi icin zorlamakla, dinden çıkana yapilan iki ayri konu. burada kuranla bir celiski göremiyorum ben" demişsin. Bir insana "dinden çıkarsan seni öldürürüm" demek ister kabul et, ister etme zorlama oluyor. Sen bir insanı istemediği halde dinde tutmuş oluyorsun.
Bir de şöyle demişsin: "ölüyle, yasayan günahkarin arasindada fark görüyorum. Biri kabir azabi görüyor. Biri dünyada amellerine devam ediyor henüz hesabi kesilmemis. Daha ölmeden insan baskasinin günahini üstlenmeyebilir, ama öldükten sonrasi baska bir alemdir. pasiftir". Bu dediğini baz alırsak Buhari'nin hadisini reddetmiş oluyorsun. Çünkü Buhari'ye göre ölümden sonra pasif olmuyoruz, hala devam ediyoruz. - +1 yıl
Son olarak şunu söylemişsin: "Ama sadece sunu diyebilirim, senin hayatina, amellerine ve yasantina fayda verecek hadisleri ögrenmelisin. Bu tarz hadisleri bilsende farketmez bilmesende. güvenilir olup olmadigi bu durumda sanada bir fayda vermez." Haklısın bu tarz hadisleri bilsem de bilmesem de benim için fark etmeyecek. Ama bu tarz hadislerin varlığı benim hadislerdeki çelişkileri görmemi sağlıyor.
Peygamberimizin buyurduğu hadislere tabi ki itirazım yok, Kuran'ı en iyi bilen en iyi açıklayan odur şüphesiz. Fakat sorun şu ki: biz gerçek hadisleri ile uydurma hadisleri birbirinden ayırt edemeyiz. Kaldı ki Kuran'da her şey mevcut. Noksan olan, eksik olan bir şey yok - +1 yıl
Ayetler okundugu gibi teker teker anlasilmaz. burada benim gözümde yanlis yerlerde alakasiz ayetleri aliyorsun sürekli. Ayetlerin indigi vakitte olan olaylari, önceki ayetleri, sonraki ayetleri, ne icin, kim icin indigink bilmek gerekir anlayabilmek icin. Bir ayeti oldugu gibi koyup okuyarak sadece anlayamazsin. Bu ayeti kerimeyi bende biliyorum mesela. burada "kendilerine okunmasi" deniliyor, Hadislerde bir Ayet okuma seklidir. Bir aciklamadir. Hadisleri tamamen red etmemiz gerekseydi "kendilerinin okumasi" yazardi ve herkesi kendine birakirdi rabbim. Ama öyle degil. Ben yinede herseye ragmen celiskileri bulmak yerine, daha derin arastirip tam anlamani anlama taraftariyim. Ne hadisler nede Ayetler tefsirsiz anlasilmaz. Mezheblerde bunun icin var zaten. Mezhep bir anlama bicimidir. Hicbisekilde sadece Kur'ani ögrenerek neyi nasil yapacagimizi bilmemiz mümkün degil. Öyle olsa peygamber efendimiz gelmezdi.
- +1 yıl
“Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir; fakat insanların çoğu bilmez.” (Ahzâb/28) Hadislerden baska bizi nasil uyarabilir peygamber efendimiz? Eger bütün hadislerini red edersek peygambere iman etmis olurmuyuz? Bence güvenilir hadisleri hala bulma ihtimalimiz var. Alimler var hadisleri aciklayan. Cahillikten kurtulmamiz lazim sende haklisin zor bir durumdayiz kaynak meselesinde.
- +1 yıl
Bir sey daha aklima geldi... Senin dedigin buharlden hadisi ilk defa duydum. Onun yerine ben baska bir hadisi baz olarak aldim bu sekilde ögrendim. Daha güvenilir oldugunu düsünüyorum. Ebu Hureyre (r. a.) den rivayet edildigine göre "İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat." Bazi mezhebler bazi hadisleri baz almistir o yolda gider, bazilari baska hadisleri almistir onlara güvenmistir. Hic biri yanlis degilki, sadece farkli. öylede gidebilirsin böylede gidebilirsin.
- +1 yıl
Ben zaten Kuran'ı herkes okuyup kendisi anlasın demedim. Kaldı ki Arapça bilmediğimiz için Kuran'ı yardım almadan anlamamız imkansız. Kuran'ı okumada, anlamada yardım almak konusunda hemfikiriz. Ama konu hadislere gelince iş değişir. 3 milyon hadis içinde hepsine doğru diyemeyeceğimiz gibi hepsine yanlış da diyemeyiz. Benim örnek verdiğim hadisleri ilk defa duydum demişsin. Onlara da arama motorundan bakabileceğin gibi bizzat Buhari'nin hadis kitaplarından da bakabilirsin
- +1 yıl
Bir de mezheplere değinmişsin. Mezhepler bir anlama biçimidir demişsin. Orada da sana katılmıyorum, mezhepler çelişkili hadislerden ortaya çıkmıştır. Örnek verecek olursak, Şeriat ile yönetilen İran'da 3 vakit namaz kılınır. (Diğer iki vakit birleştirilir). Sunni olan toplumlarda 5 vakit kılınır. Dinin direği olarak addedilen namazda bile ihtilaflar ortaya çıkması ne kadar normal? Madem o kadar kesin hadisler var niçin en temel konuları bile farklı yapıyoruz?
- +1 yıl
Hersey bir kenara, buranin ne din tartisma ortami oldugunu, nede bizim dini tartisicak kapasitede insanlar oldugumuzu düsünmüyorum. Insanlarin gözlerindeki perdelerin düsmesini diliyorum Allahtan. Saygilar.
- +1 yıl
ben sadece hakim olduğum konularda tartışırım. 3 bin hadisi ben okumadım. Dinimi hamd olsun biliyorum ve devam öğreniyorum. Ama önceliklerim bunları tartışmak değil. Önceliklerim bunları yaşamak.
- +1 yıl
sen şu an yasamadigin seyleri tartisiyorsun. Bana de ki bu ve bu konularda cesitli hadisler var celiskili, hangisine uyup amel edecegimi bilemedim. ozaman tartisalim. Ama senin celiskili buldugun hadislerin zaten yasantinda bir önemi yok. Kuranla uyumlu olsun olmasin zaten uygulaman gereken seyler degil. Daha az önemli seyler üzerine tartisiyoruz farkindaysan :D dinden cikan öldürülse zorlama olurmu olmaz mi bundan sanane sanki sen dinden ciktin anlatabiliyormuyum? bunun tartismasini ben yapmam. sonucta dinden cikani asan ben degilim. bunun ilmini alanda ben degilim. Konuya hakim olanlar tartissin. Ben hayatimda önem tasiyacak konularla alakali hadislere bakarim celiski var mı yok mu diye.
- +1 yıl
Bir şeyi bilmeyi istemek için illa onu yaşamış olmak gerekmiyor. Dinimi bilmek, öğrenmek evvela Kuran'ın bana emrettiği bir şey. Kaldı ki benim ateist ya da Hristiyan bir arkadaşım gelip bana dinimin kurallarını sorabilir. Öyle bir bir şey olunca senin dediğin gibi "ben yaşamadığım için bilmem, alimler bilir" mi diyeyim?
Ama yine de yaşadığım şeyleri sorduğun için bizzat kendi annemden örnek verecem: annem köpeklerin dinimize göre haram olduğunu söyler hep. Hatta küçükken köpeğe dokununca bizi toprakla yıkardı. Sebebini de şafii mezhebi imamının hadislerden yola çıkarak getirdiği yasaklara bağlardı. Sırf bu yüzden hayatım boyunca bir köpeğe dokunmadım. Bu yaşa geldim hala annemin olduğu yerde dokunamam, beni eve almaz.
Şunları da oku bir , günlük hayatımızda olan kullandığımız şeyler de var: atomery.blogcu.com/.../15888739 - +1 yıl
Kuran`ın tek açıklayıcısı vardır, O da Allah tır. Bakın, 75/19:``Sonra onu açıklamakda bize aittir. Kardeşlerim peygambere uymayı hadise uymak zannetmeyelim. Çünkü peygamber sadece ve sadece Kurana uyuyordu, ilgili ayetleri bulabilirsiniz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Edip Yüksel'i çok iyi tanıyorum yıllardır takip ediyorum kısaca şunları söyleyebilirim.
1-Sosyal konulara getirdiği eleştiriler mantıklı
2-Ajitasyonun kralını yapar ikide bir " ben çok acılar çektim " veya " acıların çocuğu " tiplemesi takılır
3-Dünyada gülüşü en iğrenç insan kimdir dense 1 saniye düşünmeden odur derim
4-Tartışmaları kaçamaktır ve yenileceğini anladığı zaman " siz beni öldürmek istediniz, kellemi keseceksiniz vs " der
5-An itibariyle yeşil komünistlikten kürt faşistliğine terfi etmiştir
6-Zamanında bilim insanları tarafından cahillikle ve bilimden uzak tavırlarıyla bol bol aşağılanmış olmasından dolayı kendini bilgili sanar ve insanları cehaletle sık sık suçlar. Daha önce ezberlediği birtakım kimyasal ya da fiziksel formülleri, matematik ve mantık sorularını videosunda size yöneltir veya 3. cü kişiye, sonra da kendisi cevaplar.
7-Mukallitliği eleştirir ama kendisi bir biyokimya profesörü olan reşat halifenin mukallitidir
8-Uzun müddet amerikada kalmış olmasından mıdır bilemiyorum yanlış kelime seçimlerini sık sık yapar, bazen sırf hava olsun diye Türkçesini bildiği bir kelimeyi kasten İngilizce olarak kullanır
9-Din adamlarını haklı olarak din tüccarı olarak eleştirir, dinden para kazanmanın etik olmadığını söyler ama kendisi de bunun yan ürünüdür farkında değildir. Kendisi de ruhban sınıfına eleştiriden para kazanmaktadır. Hukuk doktoru olduğu doğrudur ama ingilizcesi maalesef yeterli değildir ve çevresi olmadığı için bu iş amerikada yürütülemez.
10-Eril feminist takılır ara sıra, güya kadın haklarını müdafaa eder ama amacının farklı olduğunu yalakalık olduğunu düşünüyorum samimi bulamıyorum
11-Köpeklerden nefret eder
12-İyi bir demogogdur
13-Ağzı bozuktur
14-PKKyı desteklemektedir
15-Zamanında irana gidip humeyni ajanı olarak Türkiyeye dönmek istemiş ama sonra yapamamıştır ve eşi de iranlıdır
16-Oğullarını sürekli över ve onlar falanca yeri seçti filanca yerde okudu vs diye konuşur65 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle en azından araştırıp, tanıyarak yorum yaptığın için teşekkürler. Saydığın maddelerin bir kısmına katılıyorum bir kısmına katılmıyorum. Haklı olduğunu düşündüğüm, haksızlık yaptığını düşündüğüm maddeler var. Ama şunu söyleyeceğim: ben boşluktayken çok faydasını gördüm, görüşleri beni aydınlattı. Benim durumumda olup, boşlukta olanların tanımasını istedim sadece
3 ay geçmiş ama yazayım yine de :) Edip Yüksel klasik çoğu insan tarafından 19 cu olarak bilinir. Reşad Halife tarafından bulunan Kuranın 19 sayısı üzerine kurulu sistemini anlatan birçok videosu ve kitabı mevcut. Bu 19 kodunun önemi Kuranın harfi harfine korunduğunun ispatı olmasıdır ki bir çok örnekle de bu kanıtlandı, en basitinden örnek vermek gerekirse şu an ki Kuran nüshalarında Vahid kelimesi Elif harfi olmadan yazılırken, bu kod sistemi ile aslında Elif harfi olduğunu tespit etmiştir ki en eski nüshalarda da delili vardır. Ama aslında Edip yüksel ennn büyük tepkiyi Kuranın tek din kaynağı olmasını söylemesi ve hadislerin tamamının dinde yeri olmayan sözlerden ibaret olmasını ve Kod sistemine göre Tevbe Suresi 128-129. Ayetlerin ( ayetse eğer) Kurana sonradan ilave olduğunu söylemesidir. Gerçek dinin Sadece Allaha ait olduğunu ve peygamberin şu an ki sözde müslümanlar tarafından ilahlaştırıldığını çok vurguluyor ki bence en önemli nokta burası. Ben de gerçekten eskiden Anne babasının dinine körü körüne uyan bir sünniydim. Hadislerdeki tutarsızlığı dindeki çelişki olarak sanmaya başlayınca araştırmalara başladım ve kendisinin bir programını izledim ve ilk tepkim ( bu adam dinden çıkmış :-) ama sonra farkına vardım ki aslında ben sünnilik denilen gerçek islamın tam zıttı olan bir dine mensupmuşum. Ama Allah razı olsun ki doğruyu görmeme ışık tuttu ve şimdi Sadece dinimi Allaha özgüledim çok şükür :) Edibin düşmanlarının ilk lafı ayet inkar eden bir kâfir ve Reşadı peygamber ilan eden bir mürteD:) Ama o iki Ayeti bir delil üzerine Kurandan olmadığını söylüyor, bizim dincilerin delili ise Kelle sayıları :) ayrıca Reşad halifeye hiçbir zaman peygamber dememiştir, Allahın Elçisi demiştir ki Kurana aykırı bir söylem değildir, Muhammed son peygamberdir son elçi değil. İşte böyle kısaca özet geçmeye çalıştım, bence Edibi benden değil videolarından öğren, gerçekten İslamı öğrenmek dileyenlerden isen :) SELAM
26 YorumlaEdip Yükseli'in uzun süredir takipçisiyim. Büyük oranda görüşlerine katılıyorum sadece bazı konularda hemfikir değilim.
Edip Yüksel zerre ücret almadan evinde ilahiyatından sosyal hayata kadar her konuda tecrübeleriyle, bilgisiyle videolar hazırlayıp yayınlıyor. Kesinlikle takip edilmesi gereken bir aydın. Özellikle bizim genç neslimizin takip etmesi gerek.
İlahiyat konusu o kadar bulandırıldı ki artık insanlar neye inanacağını şaşırıyor ve ateist ya da deist oluyor haklı olarak. Akıl dışı hurafeleri din diye anlatan adamlara milyarlar verip televizyonda program yaptırıyorlar haliyle bu insanlar ateist olmazsa bu sefer müşrik oluyorlar.
Geleneksel din anlayışının Muhammed öncesi pagan inanışından pek farkı yoktur. Ebu Cehil de namaz kılar Allah'a inanırdı ama pagan bir inanışa sahiplerdi. Allah'ı hiyerarşik bir düzende lider olarak görüp alt tanrılar edindiler. Günümüzde bu çok farklı değil. Allah'a inananlar yine alt tanrılar edinmiş durumdalar. Bu müşrik inancın yok olmadığına kanıttır. İslamiyet Emevi ve Abbasi zulmünün ardından doğduğu topraklara gömülmüştür. Kalan tek gerçek kaynak Kuran dır.00 Yorumla
+1 yıl17\89 : ``Andolsun biz, bu Kuran`da insanlara her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. Yine de insanların çoğu inkarda direttiler.``
54\17: ``Andolsun biz, Kuran ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?``
75\19:`` Sonra onu açıklamak da bize aittir``
13\30:`` Böylece biz seni, kendilerinden önce nice ümmetin gelip geçtiği bir ümmete , sana vahyettiklerimizi okuman icin gönderdik.``
7\52:``Bilgiyle uzun uzadıya etraflıca açıkladığımız, inanan bir toplum için doğruya iletici ve rahmet olan bir kitabı onlara getirdik.``
33\2:``Rabbinden sana vahyedilene uy. Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.``
68\37:`` Yoksa size ait bir kitabınız var da bu batıl hükümleri ondan mı okuyorsunuz?``
ALLAHUEKBER
DIN YALNIZ ALLAHINDIR!21 Yorumlakadınların 2. sınıf insan olarak görülmesi, Arapların üstün gösterilmesi gibi konular benim hadislere olan güvenimi sarstı. " Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Sallallahü aleyhi vessellem efendimiz veda hutbesinde Arabın aceme, acemin araba üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir cümlesini hatırlatırım ayrıca Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Sallallahü aleyhi vessellem efendimiz Kızı içeri girdiğinde ayağa kalkar alnından öper hoş geldin der oturması için yer gösyerirdi kadınları 2. sınıf gören ya da öyle bir hadis beyan eden peygamber böyle davranır mı? ki bundan bir haber olan sen müslümanlığı çok iyi yaşadığın iddasında bulunmuşsun. Gitmiş şeytana uşaklık eden birininin bir kaç videosunu izlemiş burada ahkâm kesiyorsun. Unutma sadece Leileheillallah demek yetmiyor iman etmek için Muhammedün Rasûlullah da demen gerek imanının zayıf olmasından dolayı ebediyyen cehennemde azap görebilirsin...
29 Yorumla- +1 yıl
şunu okur musun: blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=267441
- +1 yıl
Bak canım kardeşim bu adam gerçekten dine hizmet etseydi miiletin kafasını karışmtırmak için abuk subuk yazılar yazmak yerine gerçek hadisle dine sonradan katılmış sahte hadisleri anlatmaya çalışırdı. Zaten verdiği ayatle hadisler uzaktan yakından birbiriyle çelişmiyor. Ve sen bunu anlayamıyacak kadar basiretini yitirmişsin yazıdan sana birkaç örnek vericem hadisleri araştıramadım doğrudur veya yanlıştır bilmiyorum ama hadislerle ayetlerin işaret ettiği yerler bambaşka biri ALLAH kelamı biri insan sözü diyerek peygamber efendimizi Haşa küçümsemiş. Herşeyden önce şunu bilmelisin ki Allah peygamber efendimizin attığı her adımı her sözünü Cebrail (a. s) Aracılığıyla denetliyotdu. Yani dolaylı olarak Allahdan gelen sözlerdir. Ayette dinde zorlama yoktur demiş yani islamiyeti kabul etmesi için kimseyi zorlamayım kendi iradesiyle kabul etsin. Hadis dini değiştireni öldürün. Var olan bir din var. Kuralı kaidesi belli olan bunlara müdahale edip vu kuralları değiştirmek isteyenleri öldürün...
- +1 yıl
Nerede çelişki? Karga hadisi çalışan kadın ayetini mukayese edersek Allah çalışmaların karşılığını veririm diyor hadiste de iyi kadınlar herzaman ön plana çıkar diyor ne alaka şimdi bu netesi çelişiyor? geçtim Allaha şirk koşanlar hariç Allah DİLEDİĞİNi Affeder ayetiyle Ressam hadisi Belki en şiddetli azabı Allah resssamlara gösterecek sizmi çıktınız mıiraca sizmi gördünüz cennet ehli ni cehennem ehlini?
+1 yıl"çok iyi ateistim diyenlerin" Saniyorum burada bir sorun var. :)
Herneyse, konunun ozunu saptirmadan Edip Yuksel benim icin Harun Yahya/19'dur. Videolarini izledim, dinde reform icin de ugrasiyor, evet taktir ediyorum ama maalesef dinde reformu yapacak kisi kendisi degildir.
Bunu soylemlerinden de net sekilde anlayabilirsin. O yetkinligi saniyorum biraz deli cesareti (daha dogru bir tanim bulamadim simdilik ilerde bulursam duzeltirim) ile uzerine aliyor ve var olan imkanlarini sonuna kadar zorluyor yapmak istedigi sey icin. Yani idealistligiyle ilgili, evet, taktir edilmeli ama haricinde kendisi islam dininde reform yapabilecek yetkinlige sahip degildir.
Bu arada, evet, cok iyi ateistim. :)11 YorumlaKendisini günümüz din tekelcilerine karşı iyi bir tepkisel karakter olarak görmekle beraber, rşd kelimesinin tahlillerinde yanlışlarının olduğunu düşünüyorum öyle ki yanılgıları su götürmez cinsten. Ancak kendisinin reformist yaklaşımı, yenilikçi ve devrimci yorumları kitlelere hoş geliyor. Ama özellikle de Abdülaziz Bayındır hocayla yaptıkları tartışmaları yakından takip ettim, hikmet gibi akaid konularında Edip Yüksel'in görüşlerini materyalist buluyorum.
Tabi ki önemli katkılarda bulunduğu gerçek..11 Yorumla" çok iyi ateistim diyenlerin aklında ise az da olsa Allah'ın var olabileceği korkusu mevcuttur. (Eminim bunu kabul etmeyenler olacaktır ama inanmak istemeseniz bile insan fıtratında bu var)"
Vay? Bunu kim diyor? Sibel Üresini hatirlatiyorsun bana oda Erkegin karsini dövmesi o Erkegin fitratinda var diyordu"
Öldügüm zaman karsima Islam Dininin anlatigi Allah cikmayacak, bundan adim kadar eminim, ister inan ister inanma icimde bu konuda bir damla süphe yok.
Edip Yüksele gelirsek, adam klasik bir tatlisu Müslümani iste. Edip Yüksel dedigin kisi bikere bizim bir Ateistforumuna'da gelmisti. Kapak üstüne kapak yedi, birdaha gelmedi.11 YorumlaDeğerli kardeşim edip yüksel dediğin hadis inkarcısı şüphesizki hz. muhammed s. a. vden gelmiş ve devam eden bu sahabilerin naklettiği rivayet ettiği hadisleri , dünyevi hevesleri doğrultusunda elinin tersiyle itmiş ve kafir olmuştur. Araştır bakalım edip yüksel neyin nesiymiş. O adamın babası onun mürted (dinden döndüğünü) söylemiştir. Eğer içinde zerre kadar ya Allah yoksa diye şüphe ediyorsan imanın sahih değildir ve tam olarak iman etmiş sayılmazsın. Allaha tam olarak inan. Allah asla kendisinden şüpheyi affetmez.
05 Yorumla- +1 yıl
Araplar üstün değildir zira rasulullah s. a. v şöyle buyuruyor : (Rabbiniz bir olduğu gibi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]
Kadınlar 2. sınıf değildirler
(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
(Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ. Lâl]
(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R. Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir] - +1 yıl
Şiddet içeren hadislere gelincede şöyle düşün : senin ailenin namusuna bir grup insan göz dikti ve savaş açtı yani buldukları yerde tecavüz edecekler. Sen onlara ne yaparsın? iyimi davranırsın görmemezliktenmi gelirsin yoksa onlara karşı sendemi savaşırsın. Peki dinin namusundan dahamı düşük seviyede? onu (dinini) korumycakmısın. ışıd kafir bir örgüttür , islamda gayri müslimde olsa bir insan öldürülemez (tabi dinine, vatanına, namusuna savaş açmadıysa) sakince huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorsa o kafiri öldüren bir müslüman, tüm insanları öldürmüş günahı alır.
vesselam - +1 yıl
Dediğin hadislerde sıkıntı yok zaten. Zaten benim o hadislerde kafama takılan bir şey de yok. Benim kafama takılan hadisler Kuran ile çelişen hadisler mesela şunlar:
2-Bakara Suresi 256
53-Necm Suresi 38
Kuran: Ben sizden erkek olsun, kadın olsun hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hepiniz birbirinizdensiniz.
3-Ali İmran Suresi 195
Hadis: “Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.”
Buhari 9/1391
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kur'anda çelişki oranı %0 iken bu kadar bariz mantık hatalarının ve Kur'an ile çelişkilerinin olduğu hadisleri gözardı etmek zorundayız. Öyle hadisler var ki insanı dinden çıkartır. Tabi bunlar hadis değil, bazıları müslümanların uygulaması bile değil, yahudi geleneği. Mesela Kur'an da Hz. Nuh 'un hikayesi basit ve bölgeseldir, Eski ahitte tüm dünyada kopmuştur, tüm hayvanlar gemiye sokulmuştur falan. Kur'anda katiyen böyle bir şey olmamasına rağmen bazı hadisler olduğu gibi eski ahiti burnumuzun dibine sokuyor. Bu tabi bir örnek. Daha önce gördüğüm biri, hakaret etmezse iyi biridir.
03 Yorumla
+1 yılbu 19 mu 13 mü öyle bir sayıyı saplantı haline getirmiş adam. komik oluyor. üslubunu sevmiyorum. fikirleri tartışılabilir. süleyman ateş ile bir tartışması var mesela youtube'de. ateş de biraz agresif davranıyor ama yükselin de konuşma tarzı insanı irite edici.
iki üç sene ilgimi çekiyordu bu konular. genel olarak tarzını ilginç bulduğum insanlar var. fırsat bulursan onlara bak. bayraktar bayraklı, mustafa islamoğlu. yabancı olarak da muhammed ikbal, fazlur rahman. biraz çizginin dışında yorumları var ama kayda değer bence.05 Yorumla- +1 yıl
karşı argüman olarak stenger mı öyle bir fizikçinin yazdığı bir kitap vardı. başarısız bir hipotez olarak tanrı.
- +1 yıl
19 cular diye bir şey duymuştum. Hic arastirmamistim. 19dur bence o.
- +1 yıl
@angelicmelonpink aynen. 19 muş. Araştırmadım ben de.
Sen de benzer bir soru sormuştun da bunun kadar tutmadı herhalde. - +1 yıl
Yok tutmadi:(
+1 yılBelki uzun diye okumassin ama bir musluman oldugun icin kardesimsin onun icin ben sana bunu anlatmayi kendime bir borc olarak goruyorum edup bey diyorki ben hadislere bakmam kuran yeterli tamam kurana bakalim ne diyor nisa suresi seksininci ayet edip yuksel cevirinden ""Elçiye uyan ALLAH'a uymuş olur. Kim yüz çevirirse çevirsin; biz seni onların üzerine bekçi göndermedik"" hadisler dini yasamada bu kadar onemliyken onlari dikkate almadan yasamaya kalkarsan bu ayette denilen seye uygun yapmamis olursun edip yuksel kendi fikirleriyle cakisiyor Allah hidayet versin onada insaAllah
11 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle uzun diye okumamam diye bir şey yok, okudum tabii ki. Peygamberimizin yaptıklarını yapma demiyor ki adam. Hadisler peygamberimizin yaptıklarını yansıtmıyor diyor. Sana bir örnek vereyim mesela, bazı hadislerde Hz Ayşe'nin peygamberimizle evlenince 8-9 yaşında olduğunu belirtiyor. Böyle bir şey söylemek peygamberimize haşa pedofili, çocuk istirmacısı demekle eşdeğer
çoğu hadis yanlış biliniyordan ziyade doğru olmamalarından kaynaklı islam da şu ırk iyi şu kötü yoktur zaten meşhur olan efendimizin bir sözü vardır DİN DİL IRK AYRIMI YAPAN BİZDEN DEĞİLDİR der bazı hadisler sıcağı sıcağına kaleme alındıgı için dogrudur bazıları ise kulaktan dolma bilğiler olup efendimizin ashapları değilde onların arkadaşının arkadaşının arkadaşının söyledikleridir ilk ağızdan çıktıktan sonra içine birşeyler katıla katıla yanlış yazılmıştır efendimiz kadar bayanlara değer veren şu an bile dünya üzerinde lider yoktur araştıran görecektirki bayanların eş secme hakkı bile efendimiz zamanında gelmiştir en güzel kaynak AYET tir ve bazı hadis kitaplarıdır ki bunlar 3 ü gecmez
01 Yorumla
+1 yılAteistim diyen bir insanın aklında tanrıya dair en ufak bir şüphe yoktur. Eğer şüphe varsa o ateist değil, agnostik olur zaten. Ateist olduğum için çevremden çok fazla öneri vs alırım ve bunları merak sebebiyle araştırırım. Bu adamı geçen yıl araştırmıştım ve gerçek bir ateistin fikrini değiştirmesine sebep olucak hiçbir şey sunmuyor. Ateistler somutluk arar, peri masallarının tekrar yorumlanmasını değil.
63 YorumlaMerhabalar. Edip Yüksel'in dediklerine bakarsak onun ve cevresindekilerin disinda musluman hic olmamistir. Sadece onlar biliyorlar. Sence bu mumkun mudur? 1382 yildir bir tane mi musluman cikmadi? Dini Wahabi lestirmenib luzmu yok. Sunnetlere ve hadislere bakmazsak muharif dinlerden herhangi farkimiz olmaz. Nitemim avam kimseler tefsir okudugu zaman celiskilere duser. Oncelikli zaruriyet ibadetin nasil yapildigini ve siyer (hz muhammed sav) in hayatini okumak bizi buna hazirlar. Edip Yuksel babasinin yolunda olmamaya inatlastigi icin istemeden soyluyorum murtedlik etmistir. Yoksa bu Amerikanci Humanizm ile muslumanlik pek bagdasacak seyler degil. Eger ki varsa ogrenmek istedigin bir sey Martin Lings'in kitabini okumani ve asri saadet adina bir seyler ogrenmeni tavsiye ederim.
04 Yorumla- +1 yıl
Merhaba, İslamiyet 1382 yıldır bu halde değil. Peygamberimiz zamanında İslamiyet gerektiği gibi yaşanıyordu zaten. Ancak zamanla ortaya çıkan din tüccarları dini mezheplere ayırıp kendi çıkarları doğrultusunda hadisler uydurdular. Ve insanlar onlara inanmaya başladı. Kuranda da bu belirtiliyor zaten. "En büyük din düşmanları bizim alim bildiklerimizdir" gibi bir ayet vardı
Evet insanlar şu an İslamiyeti yanlış yaşıyorlar. Bir hristiyan ne kadar yanlış yaşıyorsa bizde yanlış yaşıyoruz. Bir Hristiyan için nasıl ki araştır diyorsak bir müslüman için de bunu demeliyiz. - +1 yıl
Buhari okudum da soyluyorum. Kaynaklarini veriyor. Zaten tirmizi ve Buhari disinda birine bakma hadis konusunda sahih olduguna emin oldugum budur. Lakin bu mezhepler sia taifesi hadisciler ve hariciler tarafindan kurulmustur. Amac kurani yasamak ise bunu kurani en iyi yasayani ornek alarak kavramak daha tabii degil midir?
+1 yılÇok iyi ateistim ne demek kardeş? :D
Ateizmin hiçbir yükümlülüğü yoktur. Tanrıya inanmamak bir yükümlülük değildir, zaten Tanrıya inanmayanlar ateist olur.
Tanrı benim için popüler bir peri masalı sadece.
Senin peri masallarinin gerçek olmasina verdiğin ihtimalden daha az bir ihtimali tanrının varlığına veriyorum. Kısaca mutlak sıfır. :)
Benim gibi düşünen çok sayıda ateist var, o yüzden ateistlerle ilgili genelleme yapmadan önce bir daha düşün.41 YorumlaKendi dinimi Allah'ın benim gibi akıl fikir verdiği bir kulundan öğrenmektense kendi aklım ile yorumlamayı tercih ederim. Öbür dünyada Allahım ben senin yolunda olduğumu düşündüğüm yoldan gittim Senin kitabını ben bu şekilde anladım demenin, Senin kulunun yolundan gittim demekten daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Bu yolda elbette yeri geldiğinde başkalarının o konudaki yorumlarından da faydalanıyorum. Allah bizleri kendi yolundan şaşırtmasın.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıledip yüksel konuşunca inanasın geliyor evet bu senin düştüğün duruma bende düşüyordum ya bu adam aslında dogrumu söylüyor diyordum oda neden oluyor? bu adamın dediklerine karşın sende bende yeterince bilgi ve karşı bir duruş olmadıgı için bilmiyoruz ki bu adamın söylediklerine karşı olan kuranda bu adamı yalncı mürted oldugunu gösteren delilleri bilmediğimiz için bu adama inanıyoruz kafamız karışıyor. edipyüksel büyük bir zatın oğludur kendisi medrese ve ilahıyat konusunda ciddi eğitimli bir insandır reşat halifeyle tanışana kadar kendisi bu kadar ilmi ögrenirken nerdeymiş aklı. hadisler yok diyor ama 19 mucizesinde peygamberimiz s. a. v. in 571 de dogrudugunu söyleyip hesaplıyor hadisler yoksa kim demiş bu mrted insana peygamber s. a. v. in dogum tarihini. inanmadıgı hadislerde yazıyor tarihlerde o zamanki olaylarda hesaplarken oralardan kaynak buluyorda iş inanmaya gelince mi hadisler yalan.. kendiyle çelşen aklı karışık bir şaşkın bu adam. kanmayın ehli sünnetten ayrılmayın
11 Yorumla
+1 yılEhli Sünnet'e aykırı olarak tanıyorum sapık fikirleri olan, hadis inkarcısı biri. İhsan Şenocak hocam çok güzel cevap veriyor hadis inkarcısı olanlara.. Kuran ve Hadis olmazsa İslamiyeti yaşayamayız, yaşanmıyor da sadece laf kalabalığı, izah etmek istiyorum ama telefondayım. O adamın şahsi fikirlerini İslamiyet olarak nitelendirilen insanlara da tav oluyorum
15 Yorumla- +1 yıl
Ya Edip Yüksel hakkında yeterince bilgi sahibi değilsin ya da hadisler hakkında yeterince bilgi sahibi değilsin. Zor bir şey değil, ön yargıların olmadan onun kim olduğunu fikirlerini, niçin böyle şeyler söylediğini araştır derim. Her dediğini kabul etmek zorunda değilsin. Ama yiğidi öldür hakkını yeme, doğru söylediği, mantıklı söylediği şeylerin hakkını ver.
- +1 yıl
Doğrusu elbet var ama ekseriyeti yanlış
- +1 yıl
Hayırlı geceler
Güvenilir biri değil. Doğru söyledikleri açıklık getirdiği hususlar da var elbet. Ama Zekeriya Beyaz veya Yaşar Nuri de %90 doğru söyler. Ama geriye kalan %10 tehlike arzeder. Bilmem anlatabildim mi?
Aklına takılan hemen her soruya bu siteden bak Ayet ve sahih hadislerle cevap veriliyor. Şu ana dek ehli sünnete ve Kurana muhalif bir cevaplarına şahit olmadım.
www.sorularlaislamiyet.com15 Yorumla- +1 yıl
O siteyi biliyorum çok da kullanıyorum hatta şu an telefonumda uygulaması var. Yalnız şöyle bir durum var: bazı hadisleri açıklarken çok zorlama yorumlar var. Oraya o cevapları yazan insanlar çok iyi niyetli bilgi birikimi yüksek insanlar ama bazı cevapları beni tatmin etmiyor.
- +1 yıl
Arapça bilmiyorsan yorumlar zorlama gelebilir. Bazı ayetlerde de hiç akla gelmeyen yorumlar olabiliyor. Çünkü Kurana da hadislere de bütüncül bakmak gerekiyor. Bir de hangi ayet hangi olay üzerine inmiş hangi hadis hangi olayda söylenmiş. Bu çok önemli. Sağlam bilgi için hadis şerh eden kaynaklara başvurun. Darulkitap diye program var PC için. Çoğu onda mevcut. Vehbe Zuhaylinin fıkıh ansiklopedisini oku. Hükümlerle ilgili en ayrıntılı bilgiyi bu kitapta bulabilirsin
- +1 yıl
Galiba tam olarak derdimi anlatamıyorum. Peygamberimizden 200 sene sonra gelip hadis yazan birilerinin hadisleri ne kadar doğru olabilir? Hz Ebubekir döneminde 500 olan hadis sayısı nasıl oluyor da hicri 3. asırda 1,5 milyonu buluyor? Hz Aişe validemizin 7-9 yaşında peygamberimizle evlendirildiğini iddia eden pedofili hastaları din tüccarlarına nasıl güvenebilirim? https://youtu.be/y7IO81l5noc
- +1 yıl
Peygamberimiz ayetlerle karışma tehlikesi olduğu için sözlerinin yazılmasına daha sonra izin vermiştir.
200 yıl sonra yazılmamıştır. Yazılan vesikalar kitap haline getirilmiştir. O dönemde hadis hafızları çoğunluktaydı. Bizim gibi balık hafızalı insanlar değillerdi. Bu söylediklerin hadislere güveni azaltmak için kurgulanan bir oyun. Ayrıca mana aynı kalmak kaydı ile lafız farklı olabilir. Buna peygamberimiz izin veriyor. Çünkü asıl olan manadır. Yani hadisleri tekrarlı (aynı mana farklı lafız) ve tekrarsız olarak ayırmak gerekiyor. Tekrarsız 30 bine yakın hadis olduğu bilinmekte. Sayının artmasında uydurma hadislerin de rolü var ama daha çok bu rivayet metodundan kaynaklanıyor. Bu hususta doktora yapan Mustafa Karataşın görüşü
www.islamisite.com/content/toplam-hadis-sayısı
Hz Aişenin evlendiği yaş bu değildir. Bunu araştırırsanız doğru olmadığını anlayabilirsiniz. - +1 yıl
Burada da sayının artma sebebi açıklanmış
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ne-dersiniz.html
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Sadece kurandan ayet inkar etmesi mürted olması için yeterli zaten ki mürteddir. bütün hadisleri inkar ettiği gibi neredeyse sahabelerin tamamına sövüyor alimden zalim doğarın en büyük kanıtıdır sadrettin yüksel gibi bir adamdan böyle bir evlat
94 Yorumla- +1 yıl
İbrahim babası tarafından kafir ilan edildi, kafir miydi?
+1 yılKitaplarini alip okurum bende o zaman benimde aklimda birsuru soru var ve bir inancim kesin olsun istiyorum ateistlige dogru gidiyordum sonra birkac video izleyerek muslumanliga inandim ama tam inancim olsun istiyorum tavsiye ettigin yazar icin cok tessekkurler :)
07 Yorumla- +1 yıl
cübbeli ve nihat hatipoğlunun programlarını dinleyebilirsin. edip yüksel hakkında pek iyi şeyler oluşmadı kafamda baktım ama :/ araştırmayada devam edeceğimm
- +1 yıl
Onlarada bakarim :)
- +1 yıl
cübbeli bağnaz, at gözlüklü, gelenekçi, kafası çalışmayan bir adamdır. çok okumuştur ama süzgeci yoktur. nerdeyse bütün hadisleri kabul etmiş. kertenkele öldürmenin sevap olduğunu filan söyler sırf hadiste var diye.
edip de arkasından gidilecek biri değil pek. üslubu serttir. ama videolarını en azından izleyebilirsin youtubeda, farklı bir bakış açısı vardır.
ayrıca ihsan eliaçık ı takip edebilirsin. - +1 yıl
Cubbeli ,, bilgiyi verdigini soyler hep.. bilgiyi vermekle mukelleftirvaizler ve hocalar.. uyup uymamak sana kalmis.. adama sordular kertenkelwyi , o da yanitladi.. sen cok seviyorsan oldurme.. ben de muslumanim. ama oldurmuyorum.. ne olmus yani.. adama bagnaz demeye ne gerek var.. adam bilgiyi veriyor sadece.. kullan ya da kullanma.. ama akilli bir adamdir.. onun gibi yasamak zorunda degilsin
- +1 yıl
Cüppeliye bakma, ya da bak nasıl çelişkili yorumlar yaptığını gör. Bunu da izleyebilirsin https://www.youtube.com/watch?v=6yzpTE8cP8Y
- +1 yıl
Peki izlerim
- +1 yıl
Yaşı olmuş 33 ama yazık, hala buyuyememis, ne demek bilgiyi verir ya, ne sacmaliyorsun sen !!! Kertenkeleyi oldurmenin ne bilgisinden bahsedbilirsin? Cevap ver kacma
Mürted olarak bilinir.
Kur'an'dan bir ayeti inkar eden tamamını inkar etmiş olur. O adam kurandaki iki ayetin kurana (haşa) ait olmadığını söylüyor.
Müslüman olmadığını anlamak için buna gerek yok, daha bir sürü fikri sapkınlığı var. Babası büyük bir din alimiydi o bile dinden çıktığını erken yaşında söyledi. Edip Yüksel ayrıca vefat etmiş anne babasına hakaret ettiği için hayattaki abisi tarafından uyarılmıştır ve din dışı çok görüşü için de uydurmalarından sakınılması gereken biridir.30 Yorumlabu yanılgılara düşmemizin bir başlangıç nedeni var aslında zamanında ilk emir oku doğru ama sadece okumakla iiş bitmiyo okuyup uygulamakda var okuduğumu anlamamayı zamanında bize latın harfleriyle başardılar şimdide düzeltme yöntemleri uyguluyolar neyse önemli olan kişiler değil bence kafanı hiç karıştırmımda en guzeli sen kuranı oku wn guzelini en sadesini o cevaplar inşallah kimseleri boş ver kimsenin laf kalabalığına değilde doğru olanı kendisinden oku şimdiden allah yardımcın olsun
01 Yorumlasapığın biridir. tarikatçılara kızayım derken dinin içine etmiş kafasına göre kuran yorumu yapan önüne gelen alime din adamına saldıran hemde hakaretle saldıran garip bir adamdır. hadislere karşıda cahilce ilimsizce iftiralarda bulunur. tam bir saptırıcıdır şiddetle uzak durun. hele dini konularda yeteri kadar kuran ve sünnet fıkıh bilginiz yoksa bu adamın aptalca felsefelerine kapılıp dinden çıkaracak seviyede inançlara düşebilirsiniz.
20 Yorumlayannız edip yüksel konusunda çok derinlere dalma... onunla birlikte orda kalabilirsin... tespitlerinin çok büyük bölümü doğru olsa da bazı saçmalık denilebilecek uçuk düşünceleri de var... ayırt edemezsen sen de onunla birlikte o derin sularda kalakalabilrsin...
dikkat et...11 Yorumla
+1 yılİnsanın (mümin) fitratinda Allah'ın varlığı hakkında zerre şüphe uyandıracak bir şey yoktur. Varsa o sadece teslim olmuş ve iman etmemiştir. Çünkü birşey ya vardır ya da yoktur bunun ortası bulunmaz. Ayrıca o dediğin şiddet içeren hadisleri paylaşarak insanları düşünce kirliliği ve algı oyunundan kurtarmalisin.
04 Yorumla- +1 yıl
Kelime oyunu yapıyorsun. Ben zaten araştırarak inandım. Ama bahsettiğin hadisleri görmedim. burada araştırmayan onlarca insanın aklına fitne soktun belki de.
- +1 yıl
Bahsettiğim hadisler bizzat Buhari'nin hadisleri. Madem o hadisleri görmedin birkaç tane örnek vereyim:
Kuran : O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.42- Şura Suresi 11
Hadis: “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim-İman 302; Buhari 97/24, 10/29; Hanbel 3/1
2-Bakara Suresi 256
53-Necm Suresi 38
3-Ali İmran Suresi 195
Buhari 9/1391
son olarak bu da cüppeli hoca'dan bir sapkınlık: https://youtu.be/0J3cLy86Ors - +1 yıl
Gülüyorum sadece bu kadar basitlik mi olur arkadaş. Hepsine cevabim var. şu an çalışıyorum. Cevap vereceğim.
Bende bu adamı haklı buluyorum. Bir sürü uydurma hadisi din zannediyorlar, mesela ateistlerin çoğu sünni ateist :D Söylediği şeyler çok mantıklı. Hadis veya ayetin çakışması bu bile hadisin yanlışlığını gösteriyor.
https://www.youtube.com/watch?v=KIKSPSwJCe801 Yorumla
+1 yılSaçma sapan bir insan. Müslümanlığı öğrenmek istiyorsanız Kuran'ın türkçe meallerini ve sağlam bir kaynaktan gerçek h
Hadisi Şerifleri bir okuyun ayrıca peygamberlerin ve sahabelerin hayatlarını okuyun o zaman kafanızda soru işareti kalmaz.21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşöyle bir twitterına ve internette kendisiyle ilgili yazılanlara baktım, hadislerin kaynağıyla ilgili oldukça şüpheye sahip bir insan olarak ilgimi çekti açıkçası. putlaştırmaya karşı yaptığı hareketi uygunsuz bulsam da protesto etmek açısından zekice ve dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. vakit bulduğum bir ara okuyabilirim. haberdar ettiğin için teşekkürler.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbilemiyorum arkadaşım. adamın bahsettiği şeyler mantıksız değil ama kendisi biraz kaçığa benziyor :D yani istesem de ciddiye alamadım.
- +1 yıl
Başlarda gülmesinden nefret ettiğim adamı sımdi sirf gulmesi icin izliyorum, çok sicakkanli ve cesaretli
Cevap sahibi+1 yıl@kemalettttinnn
doğruyu arayacağım derken, kendi bildiğini mutlak doğru zannetmek yanılgısına düşmüş ne yazık ki.
Az aklınızı kullanın... Peygamber efendimiz zaten söylemiş zamanında. Hadisler ayetlerle örtüşmüyorsa ona şüpheyle yaklaşın. Zaten müslümanın rehberi kitaptır, hadis değil... Edipe gelince. Adam her şeyi inkar ediyor. Ben çıplak namaz kılıyorum diyor. Bunu diyen adamın sözlerine sarılma bence...
011 YorumlaIlımlı İslam projesine hizmet eden insanlardan birisi gerçekten dinin emirlerini kurallarını biliyorsanız Kuran'dan ve sahih hadislerden bakınız böyle insanlar sadece bir ayetin yarisindaki anlamla hüküm veren insanlar verdiği ornek âyetleri ve meallerini tam olarak okursanız daha iyi olur
10 Yorumla
+1 yılBen biliyorum konuşmaları birleştirici değil bilmediğini marjinal olmak için değiştiğini düşünüyorum pek sevmem ama tabi saygım vardır insanlara karşı :)
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşi öldürüldü , görüşlerinden etkilendiği ve sıkı arkadaşlık kurduğu Reşad Halife'yi de öldürdüler. Sonra kendisi Türkiye'den kaçmak zorunda kaldı. Kendi anlattığına göre durum böyle. Sünnilerin hoşgörüsüyle tanışmış bir abimiz :)
Kitaplarını almışlığım var , kendisini bir ara takip ederdim...11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMürtedin teki o adama inanan insanlar şüphesiz zararda ve gaflettedir. edip Yüksel dini tahrif eden ayrıca peygamber sünnetlerini yok sayıp Kuran'ın bazı ayetlerinin değiştirildiğini söyleyen bir zihniyet buna inanmak vallahi dinini tehlikeye atmaktır
20 YorumlaEdip Yüksel (T) - Halis Aydemir - Full izle:
https://youtu.be/8HGzjG4Jy5Y
Videoyu izleyin ne kadar boş bir adam anlarsınız :)17 Yorumla
+1 yılHayır tanımıyorum. Tanımak 'ta istemem kimin ne düşündüğü umrumda değil ne yapıyorsa kendine Allah biliyor görüyor kimlerin ne yaptığını gün gelir herkes cezasını öder..
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı. https://www.youtube.com/watch?v=kTs3Gmx-G30
Şöyle bir gülüşe sahiptir...11 YorumlaHadisleri boşver kuran bana yetiyor. Ayrıca Allah Islamı temsil için kadını seçmiştir erkeği değil. Allah kuranda amellerin üstünlüğünden bahseder cinsiyetin değil.
11 Yorumla
+1 yılAteist Deist düşmanı diyebilirim peygamberimizin sünnetlerini kötülüyor kuranda tessettür yok diyor çelişkili adam
14 Yorumla- +1 yıl
bütün alimler salak bir o a kıll dimi kardeşim
- +1 yıl
Ne alakası var. Kimse kimseye akılsız demiyor. Şunları reddediyor yani: blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=267441
- +1 yıl
tamam kardeşim
bn bu adamı çok araştırdım aziz nesin bundan ii bu adam sapık babası bile sapık dini düşünceleri var diye evlatlıktan reddetmiş flan filan
11 YorumlaEdip Yüksel mütevatir hadisleri dahi inkar eden bir mürteddir.
51 YorumlaYoutube'da kanalı vardır. Oradan mollalara giydirip durur. İşte bir örnek; www.youtube.com/channel/UCiPRV1voW4TpoOGTCqThDgg
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
:) Evet şu da bir örnek: https://www.youtube.com/watch?v=6yzpTE8cP8Y
+1 yılİnanmasam da bu adamı sırf sempatikliği ve Türkçe'sinin sevimliliği yüzünden epey dinledim. Her ne kadar anlattıkları bana masal gelse de hayata bakış açısı diğer yobazlardan iyi :)
00 YorumlaBaşta Turan Dursun olmak üzere Aziz Nesin, Ricky Gervais, George Carlin. Bunlar da ek olsun tavsiyelere.
01 Yorumlaedip yükseli biliyorum, rahmetli metin yükselide biliyorum kardeşi müfit yükselle oturup sohbet etme şansım oldu ve ateistim.
16 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı düşünebilen az sayıda insandan birisin :)
Çok duydum o adamın ismini ama okumak nasip olmadı hiç
01 YorumlaAteistim ama allahın olmasindan korkmuyorum. Ben sonuclarına katlanırım. Bazı insanlar dünyada cehennemi yasiyo ki allah varsa buna o sebep oluyo. Ben de oteki dunya da yasarm ne var
01 Yorumla
+1 yılAllah, senin kalbinde, gönlünde ve heryerdedir kısacası. Bugün çok sayıda yalancı hadis getirilerek insanları dinden soğutuyorlar. Siz onlara aldanmayın. İçinizden gelen ibadeti yapın ama yüreğinizle birlikte.
04 Yorumla- +1 yıl
O hadisler de münafıkların uydurduğu hadislerdir zaten. Lakin bu tür hadislere takılmayıp yola devam etmek lazım.
- +1 yıl
Kim sahte hadis uyduruyorsa sözüm onadır.
+1 yılAçık bir kitap ve onu açıklamakla görevli bir peygamberden öğrenemediğin neyi öğrendin bir başkasından?
16 Yorumla- +1 yıl
amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok.
onlarca çeviri var ve bunlar "mesajı" anlayabilmek için yeterli.
Tefsir ayrı bir şey. - +1 yıl
Bak sen bile söylüyorsun: onlarca çeviri var. Madem o kadar kesin neden o kadar farklı çeviri var. Hepsi aynı kapıya çıkıyor diyeceksin muhtemelen. Ama aynı kapıya çıkmıyor, çünkü çeviride yapılan çok ufak hatalar çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Örnek vereyim, şu an işid terör örgütünün yaptırdıklarını dayandırdığı Muhammed Suresi 4. ayette geçen "boyunlarını vurun" kısmı yanlış aktarılmış bir çeviridir. Bu yanlış böyle terör örgütlerinin doğmasına sebep oluyor
- +1 yıl
o ayet gayet açık bir ayet.
ilk okuduğumda da sonraki her okudğumda da doğru olarak anladım ve ışid'in bunu nasıl saptırdığı ve kendisine göre yorumladığını aklım almıyor.
tek bir gerçek vardır onu yorumlamak saptırmak inanmamak inanmak tercihe kalmıştır.
bırak yorumu saptırmak peygamberin kendisi ile ayn zamanda aynı şehirde yaşamış onu dinlemiş mucizelerine tanık dahi olmuş insanları onu nasıl inkar ettiğini hatta taşladığını ve yaraladığını düşünürseniz?
tek bir gerçek vardır onu doğru olarka kabullenmek ya da yorumlayıp kendine göre uygulamak tercihtir ve herkes kendi tercihinden hesaba çekilecektir. - +1 yıl
rica ederim.
+1 yılBazi videolarını izledim. Çoğu konuda haklı ancak 19 olayına çok takılıyor gibi geldi. not: Geniş bir bilgiye sahip değilim bu konuda.
14 Yorumla- +1 yıl
bence de
- +1 yıl
Ha Mim tablosunu inceledikten sonra 19 mucizesine kesin olarak inandim ve zaten bir insan yazgısı olamayacağını bildiğim kitabın bir kez daha Allah katından olduğuna inandım, tavsiyem onu incelemenizdir
- +1 yıl
tesekkur ederim inceleyecegim. @kemalettttinnn
+1 yılTanımıyorum ve herkesin düşüncesi kendine arkasından konuşmanın anlamı yok :')
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir şey soracağım itiraf ediyorum cümlelerini atlayarak okudum fakat demek istediğin aslında o hadislerin bir açıklaması var bu iyi yönde mi? bunu mu demek istedin yoksa aksini mi?
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanrı'nın var olmadığını düşünen insanlar dedin.. Bana göre bu evrenin bütünü tanrı yani tanrı bizi uzaktan izleye bir varlık olarak görülmemeli..
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAl bir ateist daha
Gizli Üye(36-45)+1 yıladı edip olan birini tanıma zahmetine girmem. edip be la , edip die isimmi olur a. q
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKuranın doğruluğuna inandıktan sonra onun hükümlerini günümüz koşullarına göre yorumlayan bir felsefeci. Zeki adamdır ama yolu yanlış.
03 Yorumla- +1 yıl
Neden kısmen
Herşeyi bildiğini sanan ama bence bir b*k bilmeyen cahilin önde gideni
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEdip yükseli daha ilk defa duydum. Ama ilgimi çekti araştırabilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistim de beni bir hikayenin farklı yorumlanisi neden kendine ceksin onu anlamadim?
01 Yorumla
+1 yılben ilk defa bordan duydum dostum ;) asfdasfadfsadf
01 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler