Edip Yüksel'i tanıyan var mı, ne düşünüyorsunuz onun hakkında?

Müslüman, ateist, deist, agnostik, kafası karışık... Herkes için bu soru.

İnancınız ne olursa olsun kafanıza takılan sorular illaki vardır. Çok iyi Müslümanım diyenlerin aklında az da olsa Allah'ın olmama korkusu, çok iyi ateistim diyenlerin aklında ise az da olsa Allah'ın var olabileceği korkusu mevcuttur. (Eminim bunu kabul etmeyenler olacaktır ama inanmak istemeseniz bile insan fıtratında bu var)

Edip Yüksel'i tanımadan önce Müslümanlığı hakkıyla yaşadığımı sanıyordum. Ama sonradan kafama bir takım sorular takıldı. Özellikle bazı hadislerde şiddet içeren mesajlar (şu an işid bunları kaynak gösteriyor), kadınların 2. sınıf insan olarak görülmesi, Arapların üstün gösterilmesi gibi konular benim hadislere olan güvenimi sarstı.
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Edip Yüksel'i araştırmayı karar verdim. Ve gördüm ki: kafamı bulandıran hadisler, bize yanlış aksettirilmiş ayetler gibi konulara çok iyi açıklık getirmiş. Haftalarca videolarını izledim ve keşke daha önceden tanımış olsaydım dedim.

Size tavsiyem ön yargıyla yaklaşmadan, at gözlükleriniz olmadan tamamen tarafsız gözle bu adamı araştırmanız. Google ya da youtube'den çok sayıda kaynağa ulaşabilirsiniz. Ayrıca kitapları da mevcuttur. Kitaba para vermem derseniz kitapların pdf'lerine de ulaşabilirsiniz. Umarım size de faydalı olur.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben zaten Kuran'ı herkes okuyup kendisi anlasın demedim. Kaldı ki Arapça bilmediğimiz için Kuran'ı yardım almadan anlamamız imkansız. Kuran'ı okumada, anlamada yardım almak konusunda hemfikiriz. Ama konu hadislere gelince iş değişir. 3 milyon hadis içinde hepsine doğru diyemeyeceğimiz gibi hepsine yanlış da diyemeyiz. Benim örnek verdiğim hadisleri ilk defa duydum demişsin. Onlara da arama motorundan bakabileceğin gibi bizzat Buhari'nin hadis kitaplarından da bakabilirsin.
Güncellemeler
+1 yıl
Pardon arkadaşlar cevap yazacağıma güncelleme paylaştım
Edip Yüksel'i tanıyan var mı, ne düşünüyorsunuz onun hakkında?