babam 3 yıl once tunuslu bi kadınla evlendi ve cocuklari oldu 1 yasinda Şu an kadın durduk yere sacma sebeplerle kavga çıkarttığı için hep karakolluk olmaya basladi bu ikisi sonra bosanmaya karar verdiler kadin kendi isteğiyle evi terk etti biz turkiyede oldugunu düşündüğümüz zamanlar çoktan konsolosluğa gidip babam hakkinda bi ton yalan soyleyip yurt dışına kacmis fakat bebek kardeşimin ne pasaportu ne de babamın haberi var yani anliyacaginiz konsolosluğa yalan soyleyip magdur rolü oynayarak babamin haberi bile olmadan yurt disina kacirmis bosanma davası için falan adres istediğimizde asla vermiyor hep oyaliyor yani napicagimizi sasirdik babam 1 ay once zaten dava dilekçesi yazmisti fakat o kadininda cevap yazmasi gerekiyormus yazmadığını için bosanamiyolarmis gelen kagitta oyle yaziyor ne yapmamiz gerekiyor tam olarak?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle yurtdışına çocuğu çıkaramaz ya bu soru trol ya da çocuk halen Türkiye’de. Pasaport kontrol geçerken muvaffakat isterler kaldıki eğer noterden muvaffakat yok ise yurtdışına çıkması imkansız değil konsolosluk devlet başkanı gelse Tunus’un çıkartamaz
1. Bu soru troll degil hangi insan bu kadar ciddi biseyi dalga amacli yazar? 2. Tunustaki Türkiye konsolosluğunda çalışan yetkili bile şaşırdı bu kadar basit yurt dışına çıkarılmasına hatta babama yanlışlıkla bi yere imza atıp vermis olabilir misin diye bile sordu 2. bi fikir olarakta bebek kardesimi nasil yaptiysa artik tunus vatandasi yapmis olup o sekilde cikarmasi bize bunları sundu sadece
Öncelikle Tunus vatandaşı olmadan önce bebek Türk vatandaşı olmuş Tunus vatandaşı olması bebeği yurtdışına çıkarmasına başlı başına yetmez sonra baban notere gidip muvaffakat vermediği sürece biryere imza atması birşei değiştirmez noter huzurunda imza atılmalı. Bu olay bana biraz garip geldi bu arada Tunus konsolosluğuna gidip vatandaş bile yapmak istese bebeğin doğum belgeleri ve babasını ister konsolosluk eğer bebek babanın üstüne kayıtlı değilse bu dediklerinizi yapmış olabilir
şu an hala evli görünüyorlar velayet kimsede görünmüyor yani kadın boşanmayada yanaşmıyor boylece kaldi babam napicaz bilmiyorum amacı nedir bu kadının boş yere uğraşıyoruz
Velayet olabilmesi için dava açılmış olması gerekir konumuz bu degilki bu bir boşanma olayı olurdu. Sizin bahsettiğiniz olay tamamen farklı bir konu şunu bilmelisiniz ki bir hukukçu olarak böyle bşrşeyin olması imkansız
Ya beyefendi kadın alıp götürmüs diyorum ne yollarla goturdu bi fikrim yok bombos sacma sorular soracak biride değilim herkesin işi gücü var kimseyi oyalayamam bosanma mevzusuna gelicek olursak babamla zaten türkiyedeyken anlasamiyolardi sacma sapan boş kavgalar yaratiyordu kadın karakolluk oluyolardi her ay kadının bize karşı davranışlarıda düzgün degildi
akıl sağlığından şüphe duyuyordum sahsen neyse bu yuzden babam artik bosanmak istedi kadın ilk kabul etti bosanmayi sonra vazgecti kendi isteğiyle arkadaşının evine gitti kardesimle 1 hafta sonra ogrendik ki tunusa kacmis ne izin var ne pasaport ne belge hiç bisey yok kadina sordugumuzda konsolosluk yardimiyla gittigini soyluyor bunun uzerine babam konsolosluğa bilgi almaya gitti ve babam hakkinda yalan seyler uydurmus beni eve almiyor sokaga atti şiddet uyguluyor gibi
Ve konsoloslukta göndermiş
Kaçak yollarla gitmiş mütemadiyen. Şuanda babanız bir dava açarak çocuğunun iadesi için talepte bulunabilir. Mahkeme kararı ile. Boşanma olayına gelince yurtdışında yaşayan birinden boşanmak çok uzun zaman ve çok masraf gerektiren bir olaydır. Yurtdışına tebligat vs vs vs eğer hukuki yardım isterseniz yardımcı olmaya çalışırım
Konsolosluk gönderemez bu bilgi yanlış konsolosluğun böyle bir yetkisi olamaz ve yoktur.
Maalesef avukata ayirabilicek bi butcemiz yok sagolun.
Beyefendi babama soylenen bu İstanbul'da olan konsolosluğa gitti ve yetkili bunu söylemiş beni yalanlayip duracak misiniz
Bütçe istemedim ben sizden yardımcı olmaya çalışrım dedim. Bütçenin b si geçmedi aklımdan ve yazdıklarımdan
Ya babanız yaşan söylüyor olabilirmi size? Veya yanlış anlamış olabilirmi?
Beyefendi babam bana niye yalan soylesin ayni cati altinda yasiyoruz¿
O zaman yanlış anlamış olabilir veya konsolosluk olayı kadının geldiğini ve olayların öyle olduğunu anlatmış olabilir babanızda yorum yapmış olabilir kendince neyse isterseniz hukuki olarak yardım edebilirim
Sağolun görüşleriniz için ama gerek yok çözücez umarım
Hayırlısı olsun hakkınızda işallah
İnşallah sağolun:)
Siz saolun 😁
Çok uzun ve Zorlu bir surec
Bi fikriniz var mi
Burdan uzun sürer