Güncellemeler
+1 yıl
Herhangi bir oyunda yalan söylemek günah mıdır
Herkes vampir köylü, among us, ww tarzı oyunları oynamıştır. Fakat bu oyunların hepsinde yalan söylüyoruz. Bu gibi yerlerde talan söylemenin fünahı var mıdır? Araştırsamda bulamadım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Oyun oynamak dinen günah zaten yalan söylemek de ayrı günah o yüzden silkeyim dinleri
Tabii ki hayır. Bu alt tarafı bir oyun arkadaşlar herşeye günah haram demeyi kesin artık. Hem çocukları hem insanları dinden soğutuyorsunuz
Günah ama reis kendi kafana göre yorumlama islamı
Kendi kafama göre yorumlamıyorum zaten. Oyunlar eğlence amaçlıdır ve bu oyunlardaki yalanlar ciddi manada söylenmez. Tabi siz hemen karşı geleceksiniz hayır yalan yalandır diye. Saygı duyuyorum alışkınımda bu duruma. Sizde sorgulama durumu yok, ne denmişse o dur kafası.
8 yıldır ateistim ve inanç meselesini de fazlasıyla araştırıp kafa yordum. Kendi doğrularını yaratmakta özgürsün ama durum düşündüğün gibi değil
@ThomasAngelo ben Allahın var olduğuna inan ancak peygamlere ve kitaplara inanmayan birisiyim. Zoruma giden şey herşeye günah haram falan denmesi. İşte bu insanlar yüzünden müslümanlıktan soğudum. Tabii ki saygı duyuyorum onlara, ama cahil cahil konuşmalarına asla
Baya yazım yanlışı yapmışım. Eyvahh cehennemde yanıcam :(
Yok gayet iyi anladım seni. Kısacası deistsin diyebiliriz. Ben de ilk başlarda insanların bu dayanılmaz yobazlığı yüzünden dinden uzaklaştım. Şu an için senin görüşün de bana mantıklı geliyor. Bana göre kesin bir şey var ki o da dinler, kitaplar, peygamberler, tarikatçılar, hadisci hocalar vs. insanlar öğrenmesin inandığı şeyi irdelemesin diye büyük bir çaba sarf ediyorlar. Onlar kuranı açıp da öğrenmezlerse kolayca kontrol altında tutulabilirler. Din adamları insanlara koyun sürüsü gözüyle bakıyor. Bu neticeler dolayısıyla insanlar eğitimden uzak bilgi almaya mukavemet gösteren yobaz mahluklar haline gelmiş. Bu inancın peşinde koştukları sürece asla gelişemeyecekler. Kuran dikkat edildiğinde ona tam uyulduğunda kötü bir şey değil ve bundan 1500 yıl önce görevini gayet iyi yerine getirmiş ama günümüz için inanılmaz gereksiz bomboş bir kitap, bomboş bir inanç. Bana kalırsa ortaya çıktığı zaman diliminden bu yana lüzumsuz bir inanç ama başlı başına saçmalık düşüncesiyle bakmaya da gerek yok. Artık inançlı kimselere saygı duymuyorum. Bizim onlara ihtiyacımız yok; bizim bilim anlatıcılarına ihtiyacımız daha çok öğrenmeye ve kendimizi, hatta bütün bu insanlığı daha çok geliştirmeye ihtiyacımız var. Ama bizim topluma bakacak olursak ister inançlı ister inançsız olsun gelişime asla ayak uyduramıyor. İşte.. bu da benim zoruma gidiyor. Sıyrılın artık şu yobaz arapların zorlama dininden. Zaten kimsenin islamın neyden bahsettiğinden hiçbir haberi yok.
Yok ya derine inme çok oyun
Yalan her türlü günah
Günah ne demek
Okuyamadıysan pardon biraz hızlı yazdım fünahı kısmı günahı talanı kısmı yalanı olacak
Fünahı=günahı talan=yalan pardon yanlış yazmışım
Oyun sonuçta