Ben ve kardeşlerim 10 yıldır zorla kapatılıyoruz. Bu yaz dayanamayıp patladım istemediğimi söyledim özel okulda hukuk okuyorum okul param ödenmez şeklinde tehdit ettiler. Evden çıktım babam zorla kolumdan tutup eve soktu kapanacaksın dendi okulu dondurmayı düşünüyorlar namaz ve kuran okumayı şart koştular delirdiğimi söyleyip hastaneye kapatırız diye tehdit ettiler arkadaşım kapının önüne dek geldi ama götüm yemedi gitmeye nasıl yaşayacağım ne yapacağım bilmiyorum kalbim çok ağrıyor ikisininde zihniyetinin ölmesini istiyorum biraz olsun anlarlar sandım ama annem bir damla göz yaşı dökmedi tek kurtuluşum evlenmekmiş ben mal mıyım ki öyle olsun 5 kız kardeşiz 3ümüz kapalıyız artık yaşamak istemiyorum nefes alamıyorum gibime geliyor yoruldum çok yoruldum
+1 yılSen reşit değil misin? Niye korkuyorsun ki bu kadar? Önce çık arkadaşınla git, kendi hayatını kurduktan sonra kardeşlerini de çekersin kendi yanına bir gün, onlar anaya, babaya daha muhtaçtır doğruyu, yanlışı ayırt edemezler şimdi alıp götüremezsin onları yanında bir gün büyüyünce bizi de al yanına derler zaten. Okulunu okursun, çalışırsın da hayatına bakarsın. Ya da sabredeceksin, onların istediği gibi biri olduğunu düşünmelerine izin vereceksin, bir gün mesleğini yapınca iletişimini keser hayatına bakarsın.
07 Yorumla
Soran+1 yılBabamın peşime bırakmak gibi bir ihtimali yok şu an arkadaşımın yanına gitsem sırf erkek diye o. Damgasını basıp çocuğa vve bana neler yaparlar bilmiyorum mesleği almamada 2 3 yıl var evet ama ne ne kadar değişvek zihinleri aynı
- +1 yıl
Senin ailen bağnaz, dinle kafayı bozmuşlar. Sen reşitsen eğer, babanın sana veya hayatına karışabilme ihtimali yok. Sen bile bile herkesin gözü önünde zina yapsan bile devletin kanunnamelerinde zina yaptı diye bir suç yok. Baban kim ki? Hakim mi, Savcı mı sana ceza verecek? Ondan uzak oldukça, kendi hayatına odaklandıkça hiç bir şey yapamaz. He yaptı mı ara polisi bak nasıl tıkıyorlar içeriye. Sen kendini doğru düzgün ifade ettikten sonra, hiç kimse sana ne deli der ne de babanı haklı bulur. Tehditlerine bu kadar kolay boyun eğme, sen hukukçusun bir de kanunu, devlet nizamını bilmen gerek. Kendini savunmayı bilmen gerek.
Soran+1 yılBu dediklerini bende yapmayı çok istiyorum tek başıma olsam yaparımda ama ben eninde sonunda kurtulup gittiğimde evde kalan 18 yaş altı var onlar ne olacak onlara hayatı iyice zindan edicekler onlara nasıl sırt çeviriyim ki ben
- +1 yıl
Sen onlara sırt çevirmiyorsun, önce kendini sonra onları kurtaracak bir zemin hazırlıyorsun. Sen eğer hiç bir şey yapmazsan onlarla aynı şekilde aynı evde kalmaya devam edeceksiniz. Bu şekilde hiç kimse kurtulamayacak, beraber olsanız da baskı, eziyet devam edecek. Onlar 18 yaşından küçük zaten şu an seninle gelebilecek durumda değiller. Ama bir gün olacaklar, o güne kadar sen kaçmış çoktan kendi düzenini oturtmuş birisi olarak bir gün yanına onları çekersin. Önce güçlen, okulunu kazan, meslek sahibi ol elin, kolun kuvvetlendikten sonra kardeşlerini yanına çekersin. Senin gibi bri gün onlar da büyüyüp aydınlanacaklar. Şimdi onlar daha reşit değilken onları yanına alamazsın hem devlet nezdinde hem de kardeşlerin gelmek istemezler. Sen arkadaşını ikna et ve kaç bence.
Soran+1 yılArkadaşım ikna zaten ve kardeşlerim şu an için bile beni istiyorlar kardeşim 2 yıl daha dur okulun bitsin öyle git diyor ve benim bunu yapmamla onları okuldan almaları komple eve kapatmaları bir olur
- +1 yıl
Ne boş tavsiyeler bunlar. Aile bağı öyle bir çırpıda koparılıp atilamaz. Polise tiktiracakmis.
Soran+1 yıl@Dilekdemirci aile bağı ortada pek yok açıkcası kimse kimseyi kaybetnekten korkmuyor paran olsun ve sana karışmayacaklarını bil herkes mutlu olur
En İyi Cevaplar
+1 yılYorumlarda evden çıkarken kapan giderken açıl diyenler olmuş sakın bunu yapma. Bu sadece kendini kandırmak olur. Önce neden kapanmak istemediğini bul. Tesettürün gereklerine mi hazır değilsin, ruhen uzak mı hissediyorsun bunu çözmelisin. Tesettür farz ve Allah'ın emri. Kapanacaksan da bu kalpten isteyerek kendi gönül rızanla olmalı.
Ailenin tehditleri, baskıları sonucu değil. Ailenle çok ciddi bir ses tonuyla (bağırmadan çağırmadan) güzel bir üslupla konuş. Neden şu an kapanmak istemediğini daha doğrusu açılmak istediğini söyle. Ki bazı yorumlara zaten düşünüyorum gibi bir şey demişsin. Düşündüğün zamanı ve neden ertelediğini de söyle.
Anlamadığım nokta şu daha sonra da kapanmayı düşünüyorsan neden bu kadar ısrarla reddediyorsun şu an da? Zorlamış olabilirler ama kendi isteğinle kapanmaya da başlayabilirsin açılmak yerine. Ya da onlarla sürekli kavga etmek yerine Allah'a havale edip "onlar için değil, senin için kapandım Rab'BİM" diyebilirsin. Birisi baskı uyguladığında tek çare onun dediğiyle inatlaşmak değildir. Dediğini yaptığında da ona ayak uydurmuş, emrine uymuş olmuyorsun. Çünkü örtünme sebebin, özünde de "Allah'ın emri"yse ailenin emrinin pek etkisi olmaz.
Rab'BİM tesettür sevgisi, islam aşkı aşılasın kalbine. Ailene de farkındalık, anlayış ve merhamet nasip etsin Allah'ım.
03 Yorumla
Soran+1 yılAllahın emriyle hissiyle kapanmadım hiç bir daha kapanmayı da düşünmüyorum açılmayı becerebilirsem. Konultum ve sonuç olarak Allah için namaz kılmadın kuran okumadın şimdi avukat olmak için namaz kıl oku dedi yoksa okula gidemiycekmişim
- +1 yıl
Yani içinde imana, islama dair hiç umut yok mu?
Soran+1 yılGerçekten o kadar uxağa attılar yapacaklarımı bile yapmaz durumdayım istemiyorum yaşamak istiyorum artık
+1 yılÇok abartıyorsun. Zorla kapatılan biriydim. Okulda açıyordum. Eve gelince kapattım. isimi alınca da tamamen açtım. Bir süre sonra kendiligimden kapandım orası ayrı.
Ama anne babanı da anlıyorum. Onlara göre korkunç bir yanlışın içindesin ve ebeveyn olarak sorumlu hissediyorlar. Mezuniyete kadar dişini sık.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden ben dişimi sıkıp hayatımı mahvediyorum sen sonradan isteğinle kapanmışsın ama ben asla ama asla yapmam çünkü istemiyorum
- +1 yıl
Şu an onlar patron ama. Sen onların hayatını secmedin onlar da seninkini seçmedi. Sonradan tekrar kapandım ama o dönem nefret ediyordum. istedigim gibi giyinememek , eğlenememek, saçımi savuramamak vs.
Zor ama onlar da böyle görmüş. Kendisi çok dindar olup çocuğuna karışmayan aileler de var. ikna edebiliyorsan et edemiyorsan pek yapabileceğin bir şey yok
Soran+1 yılEdemiyorum işte sırf onların düşünceleri yüzünden ben neden kendi içimde yok oluyorum ki
+1 yılKöprüyü geçene kadar ay. ıya dayı diyebilirsin senin için iyi olur.
Hasta olan onlar zorla sırf onların çocuğu olduğunuz için bazı şeylere zorlayamazlar.
Mezun olduktan sonra hemen iş hayatına atıl ailenden uzaklaş. Şimdi üniden alsalar vs senin için daha kötü. İleride hep onlarla kalacaksın.01 Yorumla
Soran+1 yılİşte şu an okulum muamma da eğer okul olmazsa neler döner bilemşyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Soruyu okurken hiç samimiyet hissetmedim. Ailene önce Müslüman ol sonra bana iman dersi verin deseydin. Bir Müslüman bu şekilde davranmaz. Bu örnekleri göre göre insanlarda gerçekten İslamiyet böyle bir şey sanıyorlar. Bu aralar çok moda oldu eşcinsellik veya kapalıların zorla kapılıyız açılmak istiyoruz sorunu.
06 Yorumla
Soran+1 yılModa olması sıkıntı olmalı çünkü zorla kapanan çok insan var demek ki islamiyeti zorla baskıyla öğretmese insanlar öyle yaşamasa böyle yayılmaz sorun bunu istememek değil sorun bunu dayatmak ve ben çok yoruldum
- +1 yıl
Ben sizin yerinizde olsam bu insanlara karşı İslami daha iyi öğrenir asıl İslam nasıl gösterirdim. Ama ben olsam. Sizi bilemiyorum. Islamin modayla alakası yok. Kapitalist sistemin dayatması sadece. Moda derdine düşüldüğü ya da hep en son çıkanı alma derdi yüzünden insan yetişemiyor bir yerlere. Zorlamada baskıyla değil şu zamanda örnek olmaya olur.
Soran+1 yılDışardan dini gözikiyim onlars yeter zorla namaz kıldırmak istiyorlar ta içimden küfür ederim daha iyi çünkü yapmak istemiyorum onları da affetmicem çıkamıyorum bu iğrenç çukurdan
Soran+1 yılAnnem öyle yapmıyor biliyorum ama babamı bilemem ki onların yapıp yapmadığı umurumda değil sadece bu davranışlarıyla beni müslümanlıktan o kadar uzağa attılar ki ateist olma ihtimalim bile daha fazla ya da başka din çünkü sadece nefret giriyor bünyeme
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDoğduğun ev kaderindir diye boşuna dememişler. Okulunuzu bitirip ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınızda daha sakin şekilde tekrar dile getirirsiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar saha dayandıktan sonra kim sakin olur kim neye gider bilmiyorun ama kendi paramı tam olarak kazandığımda onlara sadece bana verdikleri gibi para desteği veririm manevi sevgi falan asla
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan taktik yapar okul bitince restini çeker. Hatta işe başlayınca. Sana tavsiyem kpssye gir belki atanırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılDayanamadım o kadar çok şey döndü ki üst üste nefes alamadım artık batırdım iyice annem bile kavgada öyle dedi
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenin adına üzüldüm o çomar ailenden kurtul kendi paranı kazanıp benim de dindar ailem var ama bu kadar üstüme gelmiyorlar gelseler de s*kimde olmaz içkimi de sigaramı da içerim reşit bir gençim 22 yaşındayım bir b*kuma karışma hakları yok
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl21 yaşındasın bak istediğin şeyi yapmakta özgürsün kullandırma kendini ailene
Soran+1 yılÇıkamıyorum işte yapamıyorum gitmeyi becersem arkamda kalan çok kalmakta zorundayım ama benden geriye bir şey kalmıyor
+1 yılIcınde iman olmayan birini ne dıye zorla kapatırlar kı anlamıyorum yani Allah katına hıc bır degerı yokkı birinı zorla kapatmanın
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte anlamıyorlar kimse anlamıyor elalemin dediğide önemli onların hissi de benimse hiç önemim yok
- +1 yıl
E soyle ailene ıcımden gelmeden ne anlamı var diye inancım yok benim de rol yapma sende
Soran+1 yılDedim işte namaz ve kuranı zorla dayattılar Allah için yapmadın şimdi geç avukat olmak için yap dediler anlamıyorlar
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvden kapalı çıkıp dışarı çıkınca başını açacaksın. Ailem senin kadar katı değil ama benim de giyimime çok laf ederler. Bend e onların istediği gibi çıkıp gömleği yolda çıkartıyorum mesela. Bu senin hayatın.
074 Yorumla
Soran+1 yılİnsan yerğne bile konmuyor o dediğini yaptığımda yakalanmam an meselesi olur üniversitede teyzemle kalıyorum kurtulamıyorum
Cevap sahibi+1 yılBaşka şehire atan. O zMan peşinde olmazlar.
Soran+1 yılDaha okuyorum ve emin ol salmazlar beni gerçekten yazamadığım o kadar şey var ki
Cevap sahibi+1 yılBenim de ailem katı. Üniversiteye babam başka şehire gitsin diye ağladım halama söyleyin onla ikna etti. Zor işimiz
Cevap sahibi+1 yılYakalanmazsın bence bilmiyorum. Ben de yakalanır ım diye çok korkardım umrumda değil babam sokak ortasında dövse de. Bende İstanbul dayım ailem ile yaşıyorum. İki keyzem üç akrabam burada oturuyor umrumda dahi değil. Güneş gözlüğü ve lapkayı takarsa im kansız tanımaları çünkü beni kısa giyinirken görmediler henüz
Soran+1 yılSadece bir kez teyzemin haberi yokken evden çıktım okula sınav için evde değildi saliyesine telefonum çaldı nereye gidiyorsun diye ve anladığım kadarıyla senin yanında olan akraba büyükleri var benim yanımda kimse yok babamın yanında bile şort giyemezmişim
Cevap sahibi+1 yılDışarıda mı? Ya ya sen öyle san. Sen beni büyük ihtimallee rahat aileden sandın. Benim ailem kadar yobazını bir kere gördüm sadece o kadar. Arkadaşlarım acıdı bana. Ben küçükken heves ederdim omzu açık buzlar olur ya. Daha 6. sınıftım bakardım mağazada. Hiç unutmam babam herkesin içime bağırdı sen nelere bakıyorsun çabuk gel buraya diye ağlayarak gezdim tüm Avm yi
Cevap sahibi+1 yılTeyzem üniversiteye de nah gidersin otur ailenin yanında dedi. Ben açık giyinmek istiyorum diye bana kızardı. Kendi oğulları kulübe giderdi kızlarlaydı. Hatta bir tanesi piercing li dövmeli mini giyen kızla nişanlandı. Sustum en son çocuğunun biri beni rahatsız etti yine sustum. Baktım karışıyor lafımı soktum. Şimdi tek kelime edemiyor bana. Sende böyöe ol
Soran+1 yılBen 6. Sınıfta kardeşimse 3. Sınıfta kapandı...
Cevap sahibi+1 yılBenim yanımda derken dışarıda yanımda akraba varken gezmek mi? Hayır çok yobaz tüm herkes. Akrabalarım kadar dedikoducu insanlar yok. Şimdi yolda görseler hemen anneme ve tüm sülaleye yayarlar. Onların yanında mecbur bende kapalı giyiniyorum
Soran+1 yılBizim ailede de akrabalarda erkeklerde var öyle ama kızlar öyle olmadığında laf edemiyorum sen hiç değilse cevap verince susuyorlar ben cevap verirsem susmayıp baskılıyorlar
Soran+1 yılBizde de deli dedikoducular hemen ayıplarlar kendileri harikulade ya
Cevap sahibi+1 yılBenim de annem o yaşta kapandı. Kuzenlerim de. Ben kapanmadım. Çünkü annem genç kızken yemin etmiş kızım kapanmak istemezse asla karışmayacağım diye. O yüzden çok kızmıyor ama tanımadığım eniştelerim bile karışıyor orası ayrı. Bence dinleme benim iki kuzenim de 6. sınıfta kapandı. Üniversiteye gider gitmez açıldılar. Guya ben açığım benden daha rahatlar şu an
Cevap sahibi+1 yılYok bizimkiler de aynı. Cevap verince saygısız oluyorsun ama teyzmsin oğlu beni neredeyse tac. İz etti. Ben dahil sülalede ki tüm kızları. Ne diyecek kadın? Oğlum doğrusunu yaptı mı. Ha yine saygısız oldum. Annem özür dile baskı yapıyor ama bitti o iyi niyetim. Teyzemde bir şey diyemiyor haksız çünkü oğlu sapık
Soran+1 yılAnnen konusunda şanslıymışsın bende ilerde aynı şeyi düşünüyorum bende belki annem izin verir diye yazın döktüm içimi saygısız ve nankörmüşüm kapanmak zorundaymışım namaz ve kuranda eklendi zorunluluğa sevilmeyi hak etmiyormuşum annem değil misin dedim değilim böyleyken dedi deliymişim ben o beni dğeil ben onu öyle kabul etmeliymişim ama var ya asla affetmicem onları asla
Cevap sahibi+1 yılYaşın kaç? Benim senden küçüktür 19 um. Bende hep laf ederler ama saygısızlık olmasın diye sustum. İstediğimi giyemedim ki ben açık kısa ve dar pantalon giyebildim.19 yaşına gelince geç kaldım dedim. Bu hayat benim hayatım. Evlenme baskısı da bizde 25 te başlıyor. Evlenince giç rahat edemem
Cevap sahibi+1 yılAnnem sadece saçım açık olmasına kızmıyor. Kısa kollu giyiyorum ya kolsuz gitmek için ağlardım hep ben çok severdin yazın elbiseleri falan. Annem de anlayışsız. Giydirmedi. Saçım açık ama babam ile tırnağı etmezsin kimsenin dediler kuxneleirm kapalı diye ama sen merak etme kimsenin ahı yerde kalmıyor. Tırnağı olmadığım tüm kuzenleirm açıldı. Benden daha açıklar. A
Soran+1 yıl21 yaşındayım ve bir arkadaşım baba baskısından kurtulmak için 40 yaşındaki adamla evlendi bende öyle yapmalıymışım evlenmekte istemiyorum birini sevdim kurtulurumda sandım yalan dğeil o da sırt çevirdi bana kandırmış çünkü ben gerçekten hangi dalı tutsam elimde kırılıyor
Cevap sahibi+1 yılAcı yarıştırmak doğru dl. Benim de bir kuzenimi annesi babası çok baskılardı. Kız çok ağlardı en son bıraktılar. Kız şort ta giyiyor askılı da her şeyi. Babasına mesaj atmışlar bu kız niye böyle diye benim kızım giyer dmeiş. Bende onlara bakıp neden aile yönünden böyleyim diyorum. Sana bir şey diyeyim mi kıyafet umrumda dek ben babam beni üniversiteye göndersin diye ayağına kapandım resmen. Evden aldım eşyalarımı gitm her yolu denedim. En son halama anlattım o ikna etti. İnan boşmuş kıyafet
Cevap sahibi+1 yılBende çok doluyum kusura bakma. Bıktım baskıdan anlattıkça anlatasum geliyor
Soran+1 yılBende dert yarıştırmıyorum sadece kurtulcak yol arıyorum annem ya da babam bu konuda asla yanımda olmazlar hatta babamın öldürme ihtimali daha fazla babama göre açıldığımda ya da gittiğimde evlenmeden sadece kullanılıp kirli bir şekilde atılcam bunun olmasındansa her şeyin olmasını tercih eder
Cevap sahibi+1 yılBenim ailem de öyle diyor. Evlenene kadar bizden sorumlusun diye. Ben de bir kişiyi sevdim çok hemde aile yapımız uygun. Çocukta lisede beni beğenirdi. İlk defa açıldıö beni beğendiğine emin olduğum ve ciddi olacağımızı bildiğim için. Çocuk babama benziyor cahillik konusunda. Çok seviyordum yakışıklı mühendislik okuyan ağır biriydi. Yine de kalbimi dinlemedim. En iyisi ailelerimizin aynı olduğu ama kendisi öyle düşünmeyen erkek. Öyle çok kişiye rastladım.
Soran+1 yılBenim sevdiğimle kafadı iyiydi aileler uyuşmazdı ama onun exi vardı o ona aşık kalmıştı beniysr kullandı bilmiyordum eğer ki o olay olmasaydı 2 yıl daha dişimi sıkabilirdim ama tüm umutlarımı çökertti çünkü her şeyim yalan sahte hiç sevgi görmedim ilk kez birine inandım hep mantıkla hareket eden ben kalpten yedim darbeyi nasıl neye dayanıcam bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılAtan başka şehire. İkna edersin aileni. Akraba olmayan yere git. Aç başını. Sakın sosyal medyaya resim atma. Akrabalar yetiştiriyor hemen benim kuzenim tıp kazandı İstanbul a geldi açıldı sosyal medyaya resim atınca tüm sülale annesini aramış. O kızı getir evine or. Olmuş diye.
Cevap sahibi+1 yılAma tavsiyem dinlememeliyiz. Açıl deyince beni kapalı karşıtı sanma. Çok hevesliyim namaza, dine ama çocukluğumu unutamıyorum. O zaman giysem şu an pantalon bile giymrzdim sokakta. Evlenimce kapanırım belki hatta.
Soran+1 yılBen en az 2 yıl daha ist üniversitede mecburum 2 yıl sonra açılınca da kardeşleirm ne olur bilmiyorum ama 2 yıl nasıl dayanıcam bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılSende mi İstanbul dasın? Kocaman yer ben de İstanbul dayım. Kim görecek ki beni.
Cevap sahibi+1 yılBende hep mantık ile karar alırdım. Lise sonda bir sevgilim aşırı zeki kendisini geliştirmiş birisiydi. Buldum o kişiyi dedim. İlk sevgilimdi ilk kez sevdim. O da sever gibiydi. Tekmeyi yedim. Eskiden önce dersler derdi. Üniversite sınavında batırıp duruyorum. Sıkıntı
Soran+1 yılBende yedim tekmeyi ilk sevgilimdi exi evleniyormuş ondan yapmış sevgili bu durumları ı anlatınca kaçtı benimde dersler boka sardı en önde oturan zeki kızdan en arkada durup uyuyup her daim ağlayan kız oldum ve istanbulun o kadar yerşnde beni görebilecek o kadar kişi var ki
Cevap sahibi+1 yılGel beraber gezelim. İstediğimizi giyinip 😂
Soran+1 yılNe çok isterdim var ya
Cevap sahibi+1 yılAynı ben. Bende liseme ikinci girdim. Ortaokulda denemelerde dershanede birini olduğum olmuştu. Hukuku benim hedefimde şimdi bende senin gibi en önde ki gözlüklü kızdaan arka sırada ki o kıza dönüştüm
Soran+1 yılÇok fazla benziyoruz be sen benden daha güçlüsün belli ki bir de zeki kurtulabiliyor olmana sevindim unarım bir gün bende azad edilşcem
Cevap sahibi+1 yılİstediğini giyinmek mi gezmek mi😂 bu arada tanısam seni güvensem olur derim. Ailen düzgün insanlar sende öylesin gibi geldi. Ailem kısıtladı lı için ve üniversiteye henüz geçmediğim için arkadaşım yok. Çok istiyorum İstanbul u gezmek ama lise biteli kimse kalmadı. Kendim de çıkmak istemiyorum abqaza çok
Cevap sahibi+1 yılYok bende senin gibiydim. Korkuyordum, ailemin sözünden çıkmazdım. Güçlü görünüyordum ama değildim bence. Sonra açıldım. Zeki ye gelince eskiden evet. Sevgilim olunca benim de dersler battı ayrıca aile baskısı. Göndermezler dşye çalışmadım çok. Bende güçlü değilim o kadar. Sen zekisin ama İstanbul da hukuk kazanmak kolay değil. Keşke bende kazansam kurtulsam. Ben İstanbul a yakın yerde mühendislik okusam yeter eski azmim kalmadı
Cevap sahibi+1 yılAyrıca ben Azad edilmedim ki çok karışıyor herkes hâlâ. Akrabalarım ile arama mesafe koydum diye herkes nednd gelmiyor bize demiş
Soran+1 yılBen teyzemde kalıyorum İstanbul'da hiç arkadaşım yok çatı katı gibi odadayım hiç çıkmıyorum pc olmasa müebbet hapisteymişim gibi oluyor
Cevap sahibi+1 yılSen okuyorsun nasıl arkadaşın yok? Benim de şu an arkadaşım yok. Tüm gün telefondayım sıkılıyorum
Cevap sahibi+1 yılNe zaman aile konusunda, kapalılık konusunda bunalırsan yaz bana. Anlıyorum seni. Senin işin daha zor anlaşılan ama benzer şeyleri yaşadım. Yaşamayanlara basit geliyor ama istemediğini yapmak çok kötü bir şey
Soran+1 yılOkulun çoğu online ve bu şekilde olmak istemediğim için ortamlarda sessiz kalıyorum okulumda hukuk devam zorunluluğu yok kaçıyorum açıkcası insanlardan sanalda buluyorum arkadaşları onlarda beni görmeden tanıyor istesemde buluşamıyorum orası ayrı
Soran+1 yılÖzelde okuyorum annemi okutmamışlar o yüzden okul onun için hassas sırf hukuk istediğim için özeldeyim
Soran+1 yılOnu bana da diyorlar desinler napıyom ne konışıyım uzak dursunlar olmaz mı herkes kendi hayatına baksa ve bence azad edilmişsin çünkü istediğini bir şekilde giyiyorsun
Cevap sahibi+1 yılBenim ki de O konu da anlayışsız. Özele vermem diyor şehir dışı olmaz diyor
Soran+1 yılİstemediğim bir şeye mecbur kalmak özgürlüğümün elimden alınması çıkamıyorum işin içinden deliymişim ben sırf böyle istediğim için deliymişim
Cevap sahibi+1 yılEvden çıkman yasak değildir. Yasak sa da kitap almaya gideceğim kütğphaneye falan de. Ben öyle çıkıyorum
Cevap sahibi+1 yılYok şöyle. Belki sende de işe yarar diyeyim. Benim 6. sınıftan beri çok yakın bir arkadaşım var. Annelerimiz arkadaş. Onlar çok açıklar da arkadaşım öyle değil açık giyinmeyi sevmez sevgili istemez. Annem çok seviyor onu onla gezebilirsin diyor. O hariç bende de yasak. On unla buluşunca da gönle giydiysem çıkarıyorum askılı ile duruyorum. Dahasına şorta cesaret edebilmem için aşırı uzaklaşamam lazım
Soran+1 yılDeğil ama bu halde dışarı çıkınca nefes alamıyorum
Cevap sahibi+1 yılBana da çok değişiksin diyor annem
Soran+1 yılAl işte bu tarz baskılarla yanlarında tutacaklrını sanıyorlar ama daha uzağa atıyorlar
Soran+1 yılSırf açılmak istediğim için en son pavyona düşmüştüm onlara göre eğer elimden tutsalardı öyle şey ihtimali bile konuşmazlardı ama annemin 1 damla göz yaşı akmadı
Soran+1 yılBenim tüm dostlarım gelecekte olmak istediğim şekilde olanlar annemse o lara gıkını çıkarmaz takmaz karışmaz bense yapamam işte yasak bana
Soran+1 yılDeğişik olsam iyiydi ben sevilmeyi hak etmeyen delirmiş hasta normal olmayan değersiz ezik biriymişim
Cevap sahibi+1 yılSeni aşııııri iyi anlıyorum. Açığım diye beni anlamaz sanma. Benim kuzenleirm de senin gibi. Bemde kısa kollu dar pantalon ile bunaldım hep. Ya da ben memlekette başımı kapatırım zorla bende bunalıyorum
Cevap sahibi+1 yılKızım pavyona gitmişsin saçın açık çıkmaktan mı korkuyorsun? Ben pavyona cesaret edemem 😂 bana da ailem yanlışlar yaptırdı. Ayrıxa benim annem de isteyen istediğini yapar der bana karışır.
Cevap sahibi+1 yılBana da annem aynı şeyleri diyor ki. Saçım açık diye ben ne harakete uğradım. Tamam annem müsaade etti babama elleme dedi ama ağzıma da etti. Benim sağlığım bozuldu
Anne tarafı ile konuşmuyorum şu an
Soran+1 yılGitmedim eğer açılsaydım sonum pavyondaki kadınlar olurmuş diye konuşuyorlar ama annem elimden tutup açılmama izin verseydi böyle nokta düşünmezlerdi bile
Soran+1 yılBaba tarafıyla bizde konuşmuyoruz aile tarafıylaysa ben konuşmak istemiyorum ama elimde değil
Soran+1 yılBir de burdan ya da dcden falan mesaj atma şansın var mı ben bu soruyu annem akşam gelince silicem
Cevap sahibi+1 yılDc m yok buradan atarım ama. Gelince yaz gizliden çıkayım mesja at anında bana
- +1 yıl
Kendi için giyinmiyorsun ki trend ya da moda neyse ona kanıyorsunuz ailenizi kandırmaya korkunuz yok ama bunu yapmak istemiyorum demeye korkuyorsunuz Allah için kapanmanız lazım ama siz moda için giyiniyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılCanımız istemiyor? Zorunda değiliz. Sen anlamazsın. Siz kadınları as la anlamazsınız. Ben Allah için kapanmak istemiyorum. Günahı neyse kabul ediyorum. Ailemin beni zorlamaya hakkı yok. Eskiden namaz kılardım ben. Çok soğuttular şu an kıl deseler ölsem kılmam
- +1 yıl
Seni zorlamaları ayrı bi olay ama senin de bu işine gelmiş yoksa ailenin tavrı için yaptığın bişeyden sogumazsın işine geldiği gibi davranıyorsn basit bişey gibi kabulleniyorsn sanki bankadan borç aldın da kolay ödenir kabulleniyorum der gib
Soran+1 yıl@Atarlican2 ben istemediğimi söyledim ona rağmen sırt çevirdiler namazı ve kuranı zorunda kıldılar
Soran+1 yıl@Atarlican2 kolay ya da zor olması bizi ilgilendiriyor sanki onlar günahsızmış gibi günah diyerek bizi bir şeye zorlayamazlar bende insanım hata yapabilirim benim de duygularım var et parçası değilim bende bir insanım ve sevgi bile beklemiyorum ama destek olmaları gerekiyoedu
Cevap sahibi+1 yılOrada mısın açayım profilimi
Cevap sahibi+1 yıl@Atarlican2 sen sanırım tüm ibadetlerini tam anlamı ile yeirne getirip bize bilmiş bilmiş konuşuyorsun?
Soran+1 yılşu an burdayım telefon elimden alındı arada gizlice bakıyorum
Cevap sahibi+1 yılAçtım at istek
Cevap sahibi+1 yılAtacak mısın kapatacağım
Soran+1 yılSürekli teli kapatmam gerekiyor üzgünüm tekrar açar mısın gizli bakıyorum tele
Cevap sahibi+1 yılTamam açtım
Soran+1 yılXper 3 artı sebiyesi ne demek ya
- +1 yıl
Doğuların var ama akıl ve irade bu ikisi de var sen nereye kendini çekersen oraya gidersin bu basit görgü kurallarına göre büyütülmüş olabilir ailen tamam kapanıp namaz kılman senin kendi iraden ama eğer popüler giyim yani moda ne giyinmeyi merak özeniyorsan da Buda senin aklını ve iradeni doğru kullanmadığını gösteriyor
Soran+1 yıl@Atarlican2 moda falan alakası yok olmak istediğim bir ben var ve buna izin verilmşyor tam tersine istemediğim bene zorlanıyorum
Şehir dışında bir üniversiteye at kendini
Sonrasi gelir merak etme03 Yorumla
Soran+1 yılÜni 2 de teyzemle bir kalıyorum hiç öyle şansım yok ben sadece dayanamıyorum artık kardeşim sürekli 2 yıl diyor ama 2 yıl sonra ne değişcek sadece bir diplomam olcak
Soran+1 yılSabretmektende bunaldım hakkını helal etmeyecekmiş annem bende ona etmiycem umurumda da değil ikisi açıkcası o evlat kaybetmekten korkmuyor ben neden anne kaybetmekten korkıyım ki diplomamı aldığım gün ( o zamana dek açılamazsam) öyle bir basıp gidicem ki onlar affedip konuşmak istese ben affetmiycem çünkü şans tanıdım yolun son çıkışundayken
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÜniversitede açılırsin kapalıyım dersin diğer ikiniz neden açık
03 Yorumla
Soran+1 yılÜni 2 deyim zaten ama açılmama izin verilmiyor ve okula devam etmemin şartı namaz ile kuran o kadar yapmak istemiyorum ki
- +1 yıl
Aile şehrinde mi üni okuyorsun
Soran+1 yılHayır teyzemin yanında ailem başka yerde ve hepsi birbirinden kötü
+1 yılAilene söyle ve bir hocaya gidip. Bunun zorla olamayacağını dile getirin
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlarlar mı sence bana kaşlarımı aldırmak bile bazı hocalara göre dini değil ama bak biz izin veriyoruz dedi şaka gibi sence ne anlatsam anlarlar
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. burs ya da eğitime destek veren organizasyonlar ile görüşmek faydalı olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılOlayın sonu hep büyüyor ve sosyal hizmetlere gidiyor tek ben olsam mantıklı ama 4 kız kardeşim daha var
+1 yılGtün yiyecek kardeş
Zorla bişey yapmak istemiyorsan cesaret edip gideceksin01 Yorumla
Soran+1 yılYa kardeşlerim nolucak ve beni götüren arkadaşımın ya başına bir şey gelirse
Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı. Akp ye 20 senedir oy veren zihniyet böyle yobazlar işte
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl kurtulucam bilmiyorum gerçekten bilmiyorum
- +1 yıl
akp kafası böyle maalesef zihniyetini s*keyim bunların
- +1 yıl
zorla kapattırmak nedir kaçıncı yılda yaşıyoruz
Soran+1 yıl@mehmetbey1907 onlar için iyi mutlular rahatlar beni böyle kabul edin dedim hayır sen bizi böyle kabul edeceksin dedi asla ama asla dinlemiyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimle evlenirsen açık giyinebilir istediğini yapabilirsin yani seni asla zorlamam sıkmam sadece sadakat ve sevgi beklerim
14 Yorumla
Soran+1 yılİstediğim hayatı yaşamak için kendimi mi satıyım ne kadar zekisin sen ben kimseye bağlanmadan yaşamak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılKendini sat demedim dememde sadece bu hayatı birlikte mutlu ve huzurlu biçimde yasayablrz
Cevap sahibi+1 yılSeni köle diye değil eşim ol diye istiyorum
Soran+1 yılBu zihniyetten kurtulmak için aslaöyle bir şey yapmıycam kendi başıma onlardan uzak tek yaşamak istiyorum bana izin verip özgün bıraksınlar kardeşlerimle beni yeter
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence okulun bitene kadar idare et. Riske atma şimdi kendini
01 Yorumla
Soran+1 yılAttım konuştum zaten daha da boka sardı okul muamma durumda umut etmiştim annem destekler çünkü annemdir dedim ben böyle durumda senin annen değilim dedi kimse tutmadı elimden
Yani pek bisey yapamazsın ailenden uzaklasman gerekecek bunu yapabilirsen istediğin hayatı yasayabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılEmin olun kardeşlerimle aramda bağ var onun dışında kimsenin kimseyle yok
+1 yılBizim ailede de böyle şeyler var haklısın, aile ve Soysal politikaları arayabilirsin
015 Yorumla
Soran+1 yılSicile işlicek ve ben gittim kurtuldum diyelim ya kardeşlerim nolucak son ikisi çok küçük ve bu anlattıklarım sadece yazabildiklerimdi
- +1 yıl
Ne işle meşgulsün, siciline işlemez ki , sakın ol mesela bak benim annem be babamda aynı dinden ahlaktan bahseder , iletişimden uzak bilimsel değiller aynı durumdayız
Soran+1 yılHukuk okuyorum kadın sığınmaya gitsem başka şey olsa işler ve babam polis beni bulması falan zor değil
- +1 yıl
Allah Allah yine de tartışma var yani
Soran+1 yıl10 yıl sonra ilk kez konuştum sonucunda da zorla kuran ve namaz eklendi hayır daha çok itiyorlar dinden farkında değiller ateist olma ihtimalim daha fazla cidden dayanamıyorum artık çünkü
- +1 yıl
Konuştuğun biri varmış senin kafanı dağıtsın rahatla azıcık evden uzaklas
Soran+1 yılO da arkadaşım o kadar bunaldı ki ben burada deliriyorum o orada bir şey yapamadığına deliriyor
- +1 yıl
Bitir okulu gerisi kolay
Soran+1 yılOkul bitince acaba benden geriye ne kalmış olacak
- +1 yıl
Geçecek herssey
Soran+1 yılLütfen geçsin çünkü nefes alamıyorum artık
- +1 yıl
Sakın olmalisin
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
Kusura bakma ama biraz cinselik ile alakalı ol. lafani dağıtır yap demiyorum bak ilgilen
Soran+1 yılNeden sadece yanımda olamıyorlar ki
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Dinde zorlama yoktur
Hz. muhammed sav
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu anlamıyorlar işte
neden açılmak istiyorsun ki
017 Yorumla
Soran+1 yılKapanmak istemiyorum çünkü insanlar nasıl kapanmayı istiyorsa bende kapanmak istemiyorum
- +1 yıl
insanlar kapanmak istemiyor bu istek değil Yaradan emretti diye kapanıyor bende kendi siteğimle mi namaz kılıyorum sanıyorsun hayır bazen o kadar isteksiz oluyorum ki sürüye sürüye gidiyorum çünkü mecburum bana bunca nimet veren ve veremeye devam eden Rabbimin emri budur sonsuz hayatımı azap yerine mükafatla geçirmek istiyorum sadece bu da emirlere uyarak mümkün
Soran+1 yılsen Allah emrettiği için yapıyorsun Allah yapmanı söyledi sende isteğinle yaptın bense Allah yapmamı söyledi ve isteğimle yapmamak istiyorum bazı şeyleri ailemse zorunluluk yapıyor tehditlerle
- +1 yıl
ailen keşke daha hoş bir şekilde yardımcı olsaydı yazık oldu sana inşallah hakikatı görür kabullenirsin
benimde zamanıdna ailemle problemlerim oldu evden ayrıldım lakin babam hakkını helal etmediği için mecburen döndüm tekrar eve sabrediyorum bende evlilik niyetimi söyledim öbür türü ayrı eve çıkamıcam çünkü evliliğe de daha olumlu bakmaya başladım zaten şu an birini bakıyorlar bulurlarsa evlenip bende kendi düzenimi kendi hayatımı kurucam belli bir yaşa geldikten sonra cidden artık anne baba sıkıntı oluyor kendi yaşam tarzı ve kararlarımızı kısıtlıyorlar
Soran+1 yılKurtulmak için birine sığınmam şart mı niye illa evlililk niye dışarda çoğu insanın doğuştan elde ettiği özgürlük için ben savaşmak zorundayım çok saçma
- +1 yıl
İnancı yoktur belki yoksa neden o kadar aglasın
Soran+1 yılBaşkasının derdi daha ağır diyip neden kendi derdimin acısını azaltmayı deniyim ki acı aynı duruyor ve kurtulamıyorum
Soran+1 yılEmin ol aklım başımda sırf aynı şeyi düşğnmüyorum diye akılsız olmuyorum eğer öyle olsaydı sende bana göre aklın başında değil derdim herkesin inancı seğeri farklıdır ve kimse buna baskı yapmamalıdır aile dediğin sevgi saygı destektir dayatma değil
Soran+1 yılNasıl bir empati kurabilirim ki neredeyse ailemin yaptığına onay vericeksiniz bense öyle olmayı kabullenmektense daha uzağa atılıyorum
- +1 yıl
ben ailenin yaptığına karşıyım lakin senin bencilliğine de karşıyım tek dert sende varmış gibi isyan edemezsin sabredeceksin herkes bir şeyden imtihan oluyor da sen mi olmayacaksın senin ayrıcalığın ne ki sen şikayetçisin bu halinden diğer insanlar gibi sende zorluklara tabi olacaksın ya isyan edip sefil hayat sürersin ya da sabredim hakkında hayırlısı olması için vekilin olan Allahtan yardım isteyeceksin hem o ne güzel vekildir Elhamdülillah
Soran+1 yılTek dert bende var demedim derdim bu dedim ve sıkıştım kaldım herkesin derdi var ve herkes derman arıyor 10 yıldır aynı dua kabul olmuyor napabilirim ki daha fazla
Soran+1 yılİstiyorum istiyorum olmuyoe artık dayanamıyorum işte götüm yese kendimi öldürürüm ama ona bile az kaldı
Soran+1 yılTabiki öldürmiycem ama dayanamıyorum ve çıkış arıyorum onlarsa daha çok boğuyor
+1 yılTarikatçı aile
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yaşınız kaçtı sizin?
01 Yorumla
Soran+1 yıl21 oluyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne