Ben çalışmak istemiyorum baştada istersem çalışırım ya da istemezsem çalışmam diyordum tamam diyordu o da çalışmamamı istiyordu. Ben evde zaten yoruluyorum temizlik yemek yapıyorum birde çalışıp yorulmak istemiyorum zaten borcumuzda yok bana boş boş evde oturuyorsun git çaliş bir işe yara diyor. Bende çalişmicam diyorum. Lutfen kotu yorum yapmayin ama calişmak zorundamiyim. Hayır oaraya sıkışık olsa paraya ihtiaci olsa bana para verme bu aralar derim ya da calismayi ben teklif ederim ona. Ama hic bi borcumuz yok bana verdiği harcliğin lafini yapip git calis diyor. Mesela sabah kahvalti hazirliyorum bunlari kim aldi getirdi ben aldim falan konuşuyor. ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvliyseniz ve eşiniz size geçiminizi sağlayabilecek kadar para veriyorsa, çalışmak zorunda değilsiniz. Ancak, kendi paranızı kazanmak, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha bağımsız olmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, kendi paranızı kazandığınızda, eşinizle daha eşit bir ilişkiye sahip olursunuz. Eşinizin sizi çalışmaya zorlamasının birkaç nedeni olabilir. Belki de parayla ilgili endişeleri var. Belki de sizin daha sorumlu olmanızı istiyor. Ya da belki de sadece sizin daha bağımsız olmanızı istiyor. Eşinizin sizi çalışmaya zorlamasının nedeni ne olursa olsun, onunla konuşmanız önemlidir. Ondan neden sizi çalışmaya zorladığını anlamanız ve onunla bu konuda bir anlaşmaya varmanız gerekir. Eşinizle bu konuda anlaşamıyorsanız, bir terapiste gitmeyi düşünebilirsiniz. Bir terapist, sizin ve eşinizin iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve bu konuda bir çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılEşimin beni calistirmasindaki sebep güya bos bos evde oturuyormusum. Halbuki evin temizligini ve yemegini ben yapiyorum yani daha ne yapmami istiyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman ev işlerini de kendisi yapacak. Bende calisan biriyim ve evliyim bir tek yemek yaparim daha da karışmam. Boyle anlastik çünkü. Suanda cocuk yok. Cocuk olunca haliyle onlarda bende olacak, bakimiydi, dersleriydi, beslenmesiydi falan. Ama bunlar disinda sorumluluk kabul etmeyecegimi söyledim eger calismami istiyorsan, maddi destek saglamami istiyorsan dedim.(en basta farkli bir sistemimiz daha vardi bahsederim ondan ama evlenirken konustum bunlari. Eve para getireceksem benden her seyi bekleyemezsin, ona gore ilerle benimle dedim)
Her gun sabah aksam yemek yaparim, kahvaltiyi hazırlarım dahasina karışmam. Arada bir kirlileri makineye yerlestiririm benim işim biter. O yikanan makineyi esim dizer. Haftada 1-2 ev temizligini eşim yapar. Ben her gun yemek yapar, cikaririm ortaya yeriz. Geri kalanina pek karismam.
Eger kabul ediyorsa, calismani istiyorsa boyle bir sart kosman lazim. Kadin her seyi yapamaz. Her seyi yapacaksa, parasini da kazanacaksa niye evlendi o zaman. Kadin erkege hizmet etsin, maddi yukunu de alsin, erkek ne yapacak o arada? Icerde koltukta oturup fotosentez mi yapacak? Bu işler paylasilmazsa olmaz kadin calisiyorsa.
Eşime de her zaman derim Allah razi olsun, sen benim şükür sebebimsin diye. Ben ondan raziyim Allah'ta ondan razi olsun her duamda Rabbime dile getiririm bunu. Ama tersi olsa yuk tamamen ustumde olsa yurutemezdim açıkçası evliligi.
Erkekler kadinin çalışmasını istiyorsa o pamuk ellerini bir seylere sürecekler. Diger turlu evlilik hayati paylasmak olmuyor, evliligi ve hayati tamamiyla kadinin omuzuna yikmak oluyor. Bu da benim gozumde kadina zulüm, evlilik degil.
Biz bir ara nobetlese de gorev yapiyorduk. Iste bir hafta temizligi ben bir hafta eşim yapiyordu. Bir gun yemegi ben bir gun o yapiyordu. Bu sekilde de guzel oluyordu ve daha adaletli oluyordu ben bunu da seviyordum. Bir fikir olsun diye yaziyorum.
Bundan vazgecmemizin sebebi benim son zamanlarda saglik sorunumun olmasi oyle temizlik icin egilip kalkamiyorum fazla. Hemde yuksek lisans yapiyorum vaktim kalmıyor. Esimle de konusunca boyle bir sistem gelistirdik simdilik. Ama iyi oldugum andan itibaren nobetlese ve sira sira olan uygulamaya dönebiliriz belki, kendi elimizde olan bir sey.
Yani hayat ortaginizla uzlasabiliyorsaniz, size alan açıyorsa, yuku ustunuze atmak yerine bende burdayim diyorsa her sey daha duzenli ilerliyor. Dedigim gibi arkasindan cok hayir duami alir eşim. Diger turlu olsa Rabbime cok sikayet ettigim biri olurdu belki ve aydilmak zorunda kalabilirdim ama cok şükür oyle degil.
Eger calisan kadin istiyorsa erkekler kadinla uzlasmayi ve diger islere dahil olmayı bilmeleri lazim. Eger esin her seyi senden bekleyecekse calisma derim. Çalışınca her seyi sen yapacaksan yanindaki adamin bir vasfi kalmayacaksa o noktada evliligi yurutmeninde benim nazarımda bir anlami yok.
20 Yorumla
Çalışmak zorunda değilsin ama böyle laf yapsa çok kavga ederdim baştan kabul ettiyse sonrada böyle lafını yapmayacak kibar bir şekilde söyleyebilir konuşulur bunlar. Evle ilgilenmek, yemek yapmak, temizlik yapmak, çamaşırları yıkamakta bir şey bunlar yapılmasa evin durumu daha kötü olur bir borcunuz yoksa çok alacak bir şeyiniz yoksa durumunuz iyiyse bence bunun lafını yapmamalı
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Kesinlikle çalışmak zorunda değilsin.. tamam hayat müşterek elini taşın altına koyacaksın falan ama ihtiyacınız yok. Allah selamet versin. Maddi zorluk ya da sağlık sorunu yoksa kadının çalışmasına gerek yok. Zaten ev tam bir fabrika gibi çalıştırır insanı.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmak zorundasın ve adam sana bakmak zorunda değil kendi ihtiyaçlarını kendin karşılamalısın kocanın eline bakmamalısın fakat oda evin bütün yükünü sana bırakmamalı zaten ikiniz çalışıyorsunuz evin işlerini de birlikte yapmak zorunda olursunuz. Yok ben sana yardım edemem işten dönünce yorgun oluyorum derse sende o zaman çalışma ya da sende işe git "işten dönünce yorgun oluyorum" de evi temizleme pislik götürsün evi. O evde sadece sen yaşamıyorsun çalışmanı istiyorsa evin temizliğine yardım edecek o evde sadece o yaşamıyor eve para getiriliyorsa sende katkı sağlamalısın.
23 Yorumla
Soran+1 yılTamamda başta ben calismak istemedigimi eşime soylemiştim eşimde bu karari bana birakti ve oda calismamami istedi. Ben zaten evde yoruluyorum temizlik yemek yapıyorum birde ustune neden calisayim borcumuz harcimiz yokken. Ha onun eline bakmamak icin kendi parami kendime harcamak icin falan dersen anlarim. Ama hem hukuken hemde dinen eşim bana bakmak zorunda biz ev arkadaşi degiliz biz kari kocayiz. ben sorumluluklarimi yerine getiriyorsam oda getiricek ve gocunmayacak.
- +1 yıl
"Kendilerine tasaddukta bulunmana en lâyık kişiler, kocan ve çocuğundur.” (Ebû Dâvud, Zekât, 44; Talâk, 19) Pardon? Dinen nerede zorunlu tam olarak?
Soran+1 yıl“ Allah bazılarını diğer bazılarından üstün kılması ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınlar üzerinde kavvamdır/gözetmendir. ” (Nisa, 4/34)
mealindeki ayette kadının, ailesi için kendi malından bir şey harcamak zorunda olmadığına işaret edilmiştir
Verdiğiniz ayet çok baska bir ayet. Kadin isterse calisir.
“Hanımlarınızın sizin üzerinizde, durumlarına uygun olarak yiyecek ve giyecek hakları vardır." (bk. Ebu Davud, Menasik, 56; İbn Mace, Menasik, 84)
İstedigin yere bak ve arastir. Hukukende dinen de erkek haminin sorumluluğunu alir ve geçimini saglamak ve eve gecindirmek zorundadir.
+1 yılCalisacaksan ev islerinin yarisini o yapmak zorunda. Bos bos oturuyorsun da o yemegi vs kim yapiyormus? Borcunuz vs olsa neyse. Zaten basta da kabul etmis. O halde calisan kadinla evlenseydi.. Calismak Zorunda falan degilsin. Sen de onun yuzune vur. Bu yemegi kim yapti? Bu bulasigi kim yikadi? Kalk yardim et, ne oturuyorsun aksamlari de.
52 Yorumla
Soran+1 yılAnlamiyor ev temizlik yemek kendiliginden yapiliyor saniyor
- +1 yıl
Susma 🙂 sen de ona aynisini soyle. Hatta bir gun yemek yapma. Bak, bos bos oturunca bu oluyor de.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin çalışma zorunluluğu yok…
Kesinlikle çalışmamalısın bence..
Ev işleri de sana ait değil… hizmetçi değilsin….
———bence ne yapmalısın biliyor musun?
eşin ekonomik yükü taşıyamadığı için… sorumlulupunun altında eziliyor… yani aslında kendine kızıyor…
Çözüm senin çalışman değil…. O yükten pay alman değil…
Sağlıklı olan o senin kocana destek olup MANEVİ olarak … o yükü kaldırabilmesine başarabilmesine destek olman …
——-
kabaca şöyle özetliğim
Kocanın sorumlulu: ekonomi
Senin Sorumluluğun: evin huzuru neşesi mutluluğu
Ev işleri: ortak alan (kendi sorumlulugunu aksatacak kadar yorulmaman lazım)
Unutma: parada her şeyde seni mutlu etmek için olma…. Senin için kazanıyor… ailesi için..
Sen mutlu olursan zaten maksat yerinş bulmuş olur
12 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinizde cok haklisiniz ama bu sefer oyle yaparsam bana laf edicek bu evde rahatsin tabi falan diycek
Cevap sahibi+1 yılZaten rahat ol diye …
Adam çalışıyor…
Senin için kazanıyor parayı…. Senin güler yüzü için…
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır söz var ya… destek olman lazım piskolojisini düzeltmen lazım… evin huzurunu sağlaman lazım tabiki… yay keyfine bak onu umursama demiyorum….
Çözüm onu iyileştirmek… onu güçlü hale getirmek…
Yetemiyor… başaramıyor…. Onu yükselt … kendi başarsın… seni yormadan sana güzel bir hayat sunmayı başarsın…
Şikayet etmeyen eşini mutlu eden bşr Adam olsun…. Bunu başarmasına destek…
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEn baştan konuşmuşsunuz ve tamam demiş madem istemiyordu niye tamam dedi? Şimdi neyin tatavasını yapıyor?
Ayrıca sen evde o kadar iş yaparken sana "boş boş duruyorsun" demesi, aldıklarını ve verdiği parayı yüzüne vurması falan böyle adamdan hayır gelmez. Sen evliliğini birdaha gözden geçir derim.20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılPek çok eksiğini almıyormuş. Ben senin yerinde olsam çalışır hayatımı eksik kalarak geçirmezdim. Üstüme en güzel kıyafetleri, telefonumu her şeyimi alırdım senin yerinde olsam. Temizlik için de kadın tut ödesin. Evde çalışacağına dışarda çalış para kazan böyle yaşayacağına.
00 Yorumla
+1 yılBu devirde erkekler de böyle işte😅 en başta evlenmek için her şarta evet diyorlar. Zoru görünce bir etek giyinmedikleri eksik kalıyor.
40 Yorumla
+1 yılValla birgün bırak bakalım ev işlerini kim çalışmıyormus anlasın anyayi konyayi gereksiz herif.. sen evdeysen adam sana bakmak zorunda.. bakamıyorsa. evlenmesim
21 Yorumla- +1 yıl
Süper yorum
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Genç kızlarda yaşanan genel sorun baba evini ve koca evini birbirine karıştırmak. Hayatının sorumluluğunu artık üzerine almalısın. çalışman gerekiyorsa çalışırsın. Adam belli ki zorlanıyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılTamamda başta ben calismak istemedigimi eşime soylemiştim eşimde bu karari bana birakti ve oda calismamami istedi. Ben zaten evde yoruluyorum temizlik yemek yapıyorum birde ustune neden calisayim borcumuz harcimiz yokken. hem hukuken hemde dinen eşim bana bakmak zorunda biz ev arkadaşi degiliz biz kari kocayiz. ben sorumluluklarimi yerine getiriyorsam oda getiricek ve gocunmayacak. Ben nasilsa evin islerini ve temizligini yapiyorsam oda beni gecindirmek zorunda.
Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı. Bence kocanin sana o sekilde hitap etmesi yanliş lakin bence diyorum. kendi özgürlüğun ve geleceğin icin calis derim. detaylari anliyorum kisaca yazdim
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladim sagolun nazik cevabiniz icin
Israrla çalışmam ben demek yerine uygun bir iş olsa yapardım düşünüyorum bazen diyebilirsin çalışmaya başlayınca evdeki işleri çok yapamayacağını söyle hem çalışıp hem bütün ev iş yerini yapmak zorunda değilsin zaten erkekler bir süre sonra ev işlerinin çok kolay olduğunu bütün gün evde yattığını düşünmeye başlıyor ev işi zor evet ama çalışma hayatı daha zor bana göre gözüne batıyor ama yaptığı tabiki yanlış bi davranış
10 Yorumla
+1 yılYasalara göre çalışmak kadına zorunlu tutulmmış. Kocandan tazminat bile alabilirsin. Ayırca erkek dediğin karını çalışmaya zoekama
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBu kelime çok acayip ya harçlık kelimesi sanki sabah çocuklar okula giderken her sabah harçlık veririm ya harçlık beter bir kelime yahu
01 Yorumla
Soran+1 yılSoru başligini KS duzeltmis ben oraya yazmadim
+1 yılBunların lafını yaoıyorsa, kocayım diye dolaşmasın ortalıkta. Bir erkek eğer evlendiyse eşine ve evine bakmak zorundadır.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılDesene baba evinde benim elim sıcak sudan soğuk suya girmiyordu sabahtan akşama kadar temizlik yapıyorum yine de yaranamıyorum sana de
10 Yorumla
+1 yılEvde hicbirsey yapma günlerce otur yani evi b * k götürsün aç kalsın. Sonra senin evde boş durmadığını anlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılÇalış o kocayız da boşa... sana bakmak zorunda din derki sigara paranı bile vermek. zorunda...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarısını çalıştıran arkadaşının yanında ise başlatan bi abi geldi aklıma aldatılmış ağlıyordu cok seviyorum ne yapcam biri yakın arkadaşım diğeri eşim sonu ne oldu haberim yok
01 Yorumla
Soran+1 yılahahah :D yok ben aldatmam asla.
+1 yılKocanın eline bakmamak için evetalışmak zorundasın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAma bu seferde yemek temizlek hazir degil dicek yine konuşucak. borcumuz harcimizda yok eşimin parasi bize hayli hayli yetiyor. Ben calismak istemiyorum bu durumda
Sebebi ney yani paraya ihtiyacınız yok , çalışsan ne olacak saçma bir tavır
012 Yorumla
Soran+1 yılBorcumuz yok. Calismami istemesindeki tek sebep evde boş bos oturmiyimde bir işe yariyimmiş. İyide zaten evdeki temizligi yemegi duzeni ben sagliyorum
Soran+1 yılAma bos bos oturmuyorum
Soran+1 yılÜste yorum atan bir bey var sabahtan aksama kadar oturucan eşin eve geldimmi calisma rollerine giricen falan demiş. Hakli mi yani bu?
Soran+1 yılHaklisin
Soran+1 yılAynen oyle. Sonradan degisen bir kocanin kurbaniyim napayim
Soran+1 yılGaliba duşunmuyor evet. Hani insan karisinin evde rahat etmesini ister o neden beni sirf o calisiyor yoruliyor diye bende yoruliyim istiyor
+1 yılDe o cimriligini git ananın evine sergile madem kabul ediyor ne diye lafını yapıyor ac gözlü iste😒
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıldegilsin harclikta isteme boş ver kalsin yanlis basina 😀
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle bir eşin varsa kendini sağlama al bu ne demek en azından sigortan olsun ilerde bosanirsan felan emekli aylığın olur en azından sağlama al kendini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah sabır versin ailenin yanından seni alırken iyi eşek gibide sana bakmaya mecbur
20 YorumlaBence size böyle cevap variyorsa çalışmalısın kendi ayaklarının üzerinde kalabilmek için
Fakat size eşinizin sunduğu imkanlar dahilinde çalışmak zorunda değilsiniz00 Yorumla
+1 yılTembellik yapma git çalış, işinize gelince kadın-erkek eşittir demesini çok iyi biliyorsunuz.
028 Yorumla
Soran+1 yılO zaman ev temizligini yemegini kim yapicak. Her işe koşamam yoruluyorum. Bu sefer çalişsam Neden temislik yemek yok der. Tembellik yaptigimi nerden cikardin ustelik sen evde benimi dikizliyorsunda tembellik yapma diyorsun? sabahtan akşama kadar evin temizligini yemegini cartini curtunu ben yapiyorum. Ben bunların lafini ediyormuyum? Evet kadin erkek eşit ama hak bakimindan eşittir. sacma sacma konuşmaykn
- +1 yıl
Adamin derdi esitlik olsa zaten ev islerinin yarisina yardim ederim derdi 🙂
Ustelik calisan kadinla evlenebilirdi. Esitligi bahane ederek her seyi bize yaptiramazsiniz - +1 yıl
Hah hah hahh. Sanki kocan ev işlerini de eşit şekilde paylaşırız yeterki sen git çalış dese sanki gidip çalışacak mısın yine çalışmayacaksın, sabahtan akşama kadar evde bacak bacak üstüne atıp elinde telefon, televizyon dizileri olsun akşama kadar yatış yapacaksın, sonra kocanın gelmesine yakın da beni yattı sanmasın diye çalışıyor rollerine gireceksin bilmiyoruz sanki.
- +1 yıl
Ev isleri kendi kendine mi yapiliyor da aksama kadar oturdugunu soyluyorsun? 😀
Ayrica calisan kadin isteyen birisi niye calisan kadinla evlenmemis? Bu konuda da aydinlatsana bizi?
Soran+1 yılYa sen ne sacmaliyorsun? e o zaman sende evlendin sen çalismiyorsun tum gun sokakta sürtüyorsun diyelim o zaman?
Soran+1 yılEvimizin bir borcu yok eşimin aldigi para bize yeterken neden ben gidip calisip kendimi yoruyom zaten evin icinde yeterince yoruluyorum? Sende calismassin eve para getirmezsin bilmiyoruz sanki
- +1 yıl
@melikenilayy Kadın bir işte çalışmıyorsa niye ev işlerine yardım etsin, o zaman kadın da bir işte çalışacak, yok öyle yağma.
- +1 yıl
@coolllerkekk Calistigi zaman diyorum.. Ayrica kadin yorgunken de yardim edebilir de asıl soru bu degil. Adam başta calisma demis ve calismayanla evlenmis. Simdi lafini yiyip de zorlamasi etik mi yani?
Soran+1 yıl@melikenilayy Beyfendi anlama kıtlığı yaşiyor. @coolllerkekk Sende hic calismiyorsun sabahtan aksama kadar disarida surtuyorsun o zaman
- +1 yıl
Soran+1 yıl@melikenilayy aynen oyle. Batiyor bunun gibi adamlara karısının evde rahat etmesi. Zaten adam olan karisinin evde rahat etmesini ister. Duşman olmasini onunda cektigi aciyi onun cekmesini istemez.
- +1 yıl
Simdiki erkeklerin geneli üsendiginden altina pisleyecek. Becermeye bile usenir boyleleri de yatip da ustume cikip zipla der..
aksama kadar otursan neyse ama zaten calisiyorsun evde 😅
Soran+1 yıl@melikenilayy Hem calisan kadin isterler hemde isten geldigi zaman yorgunluktan olen kadindan birde cinsellik isterler. yanina ketcap mayonezde isterler
- +1 yıl
Baksana “Adamin sözünü yemesi etik mi?” Dedim ve cevap yok. 🙂
@coolllerkekk Etik mi?
Basta calisan kadin secmeyip de, calisma diyip de zamanla calis demesi etik mi?
Soran+1 yıl@melikenilayy Cevap verecek yüz varsa verir :D
- +1 yıl
@melikenilayy E adam belki baktı maddi anlamda zorlanılıyor şartlar bunu gerektirdi karısına çalış dedi şimdi ne var bunda tabi ki etik. Siz kadınlar zaten hiç çalışmayacaksınız hep sürekli alışveriş yapacaksınız en lüks kıyafetleri giyeceksiniz en lüks telefonları kullanacaksınız millete hava saçacaksınız asortik görünmek için, adamlar da sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışacak, adam çalışacak kadın yiyecek ha yok öyle.
Soran+1 yılYa sen ne sacmaliyorsun hakikaten soruyorum. Ben 2 yildir uzerime dogru duzgun bir sey almiyorum esimden aldigim para dolap masrafina gidiyor evin ihtiaclsrina gidiyor hep. Telefonum kirik kiril telefon kullaniyorum. Sen neyden bahsediyorsun avel avel konuşupta. her kadini ayni kefeye sokuyorsun her evli kadinin hayatini bir saniyorsun herhalde? sana diyoruzki anlama kapasiten varsa anlarsin belki eşimin hic bi borcu yok ve eşimin aldigi maaş yetiyorm Bu durumda neden calisayim neden? zaten borcun icinde olsak ben teklif ederim calismayi ona. Ama bocumuz yok. Bak yok diyorum Türkçe konuşuyorum sana anlıyormusun. ben evde temizligi yemegi yapiyorum tum gun evin pisligini topluyorum nerde oturuyormuşum? Asil sen evine daha para getiremeyen surekli sokaklarda sürten birisin belli. Siz anca karinizin sie hizmet etmesini bekleyin calismayin eve ekmek getirmeyin.
- +1 yıl
Hanımefendi, hiç mırın kırın yapıp saçan sapan mazeretler uydurmayın, itiraf edin işte, dışarıda çalışmak, evdeki rahatlığı bırakıp gitmek zor geliyor kabul edin artık.
- +1 yıl
@coolllerkek Sallayabilmek icin soruyu eksik okumussun. Adamin yetistirememe gibi bir sorunu yokmus ve gayet rahat geciniyorlarmis 🙂
Ayrica kadin aksama kadar evde. Ne ara surekli awmlerde keyif yapacak? Otomatik telesekreter kaydi gibi ezberden konusuyorsun. Yamuk yumuk harf yollayalim da bari insan misin robot musun dogrula 🫢
Soran+1 yılYahu bi insan neden karisinin rahatliğini bozmak ister neden ya? bir koca ne icin karisinin kotulugunu ister? ya da rahat olmamasini kafayimi yediniz siz? Sende kabul et artik calismiyorsun dişarida gezip dolaşiyorsun karin sana ekmek getiriyor dehilmi
Soran+1 yıl@melikenilayy Yahu yok adam anlamiyor kafasi basmiyor
- +1 yıl
- +1 yıl
@melikenilayy Ablamız ondan zaten iki yıldır üstüne doğru düzgün bir şey alamıyormuş😀 Hem biz burada sadece hanımefendiyle konuşurken sana noluyor da ikide bir atlıyorsun yaran mı var bu konuda.
- +1 yıl
@coolllerkekk Cevap bulamayinca cocuk gibi odak mi degistireceksin? 🙂 Yapma bence, büyü artık..
Sen de bal gibi biliyorsun ki adamin durumu yeterli ve adam sozunu yemis biri. Sirf kadiniz diye taşlıyorsun Şu an . - +1 yıl
@coolllerkekk Ustune bir sey alamiyorsa nasil surekli gezip tozmus oluyor? 🙂 Yapma Allah askina.. Kadin aksama kadar evde. Ne gezmesi? 😅
Soran+1 yılCunku eşim dogru duzgun bana para vermiyor. Verdigi paraninda hesabini yapiyor. Verdigi para hep evin ihtiacina gidiyor. Senin gibi bir isnan oldugu icin rahat olmami istemiyor belli. Şimdi işine gelmeyince kiza sariyorsun degilmi
Soran+1 yıl@melikenilayy Şimdi bana adamı öldürdün falanda der.🤦🏻♀️🤦🏻♀️
- +1 yıl
Guzelim engelle gitsin en iyisi. Fark ettiysen haksiz oldugu icin konu degistiriyor cunku verecek cevabi yok. Engelle de oradan buradan yedek konu toplayip da sallayamasin.
@ Soran
+1 yılKaç yaşındasın ki? Ona göre cevap vereyim.
01 Yorumla
Soran+1 yılkac yasinda oldugumun ne onemi varki.. 23 yasindayim
+1 yılkadın evinin patronu durr..
10 Yorumla
+1 yılKocanız size bakmak zorunda
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılÇalış sende ona muhtaç olma
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılo n e ya kocan ökzmüş tam
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBi moronla evlenmişsin, üzgünüm.
00 Yorumla
+1 yılIyyy
19 Yorumla
Soran+1 yılIyymi
- +1 yıl
Erkek böyle demez
Soran+1 yılbana dedin sandim uzuldum
- +1 yıl
erkek musveddesi bosan su hiyardan bul yakisikli birini evlen
- +1 yıl
@Melissim0272 gerçekten ezik erkek midem bulandı
- +1 yıl
sormaaaaa ya
- +1 yıl
@Melissim0272 Allah denk getirmesin ya yazsana bana benim kafadansın kanka
- +1 yıl
Okeyyy yazıyorum
- +1 yıl
@Melissim0272 istek attım
İnternetten pafa kazansana
013 Yorumla
Soran+1 yılnasil yaji
Soran+1 yılYok gerek yok sagolun
Soran+1 yılKendime eziyet etmiyorum beyfendi ben calismak istemiyorum ki
Soran+1 yılİnternetle işim yok
Soran+1 yılne algilamasi ne kapasitesi beyfendi ne anlatiyorsun sen bana? ben neden internette ne oldugu belirsiz adamin aklina uyup internetle minternetle para kazanma yoluna gireyim. Nerden bilicem sen hirlimisin hirsizmisin sapikmisin müptelamisin
Soran+1 yılSende bunu anla
Soran+1 yılhayir
+1 yılEee konuşmasını engellemek için bile çalışılır.
07 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sefer ev temizligi ya da yemegi yapmiyorum diye eleştiricek yani her işe koşamam ki
- +1 yıl
Birlikte yapacaksınız o zaman
Soran+1 yılAma ben çalişmak istemiyorum
- +1 yıl
İyi o zaman kocacığının konuşmaları altında kal
Soran+1 yılHayir altindada kalmicam calismicamda. Bir gun eve geldiginde gercekten hic birsey yapmicam gun boyu. O zaman anlar ve susar
- +1 yıl
Bu çocukça olur
Soran+1 yılNeden cocukca olsun? Ben neden o calisiyor yoruluyor diye bende yoruliyim. zaten evde yemegi temizligi yapiyorum daha ne istiyor borc harcta yok?
+1 yılNeden
01 Yorumla
Soran+1 yılSoru detayini oku
+1 yılBosanmak istiyor yildirma çabalari
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl
01 Yorumla- +1 yıl
Ya da ayrılma BİM'e gir.
+1 yılEee tadını aldı artık işine geldiğini der
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alaka
04 Yorumla
Soran+1 yılne ne alaka
Cevap sahibi+1 yılKocan calissin sen niye calisiyon
Soran+1 yılİşte bana bos bos oturma diyor halbuki evin temizligini yemegini yapiyorum
Cevap sahibi+1 yılAman boş ver kafa yerinde değil demekki
+1 yılSana bakmak zorunda
10 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kocam bana verdiği harçlığın lafını yapıp git çalış diyor. Çalışmak zorunda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler