Kadın çalışsa da erkeğin evi geçindirmesi daha mı doğru?

Annem babamda çalışıyorlar ve kendimi bildim bileli evin gecimini babam sağlıyor. Faturalar, evin alisverisi (market, manav vs) bir tek ev kredisine girdigimizde babam krediye girdigi zaman annem eve harcama yapmisti, o zaman annemden gecinmistik, babam borc ödüyordu.

Bunun dışında hicbir zaman babam annemin kazancina pek dokunmadı yani ortak giderlere cok dahil etmedi.

Annemde kendi parasini istedigi gibi yönetti. Kendine bir seyler aldı, biz cocuklarina bir seyler aldi (bize olan harcamalar genelde ortak oluyor. Harçlık verirken de ikisi ortak ayni miktarda para veriyor) altin, döviz gibi yatirimlar yapti annem kendi kazancını. (Babamda kendi gelirinden kalanını yatirim yaptigi oluyor)

Annem bize ve kendine makyaj, kiyafet vs seyleri aliyor kendi kazancindan. Evin ortak giderlerine nadiren ortak olmustur. Borc vs oldugu zaman girismistir. Onun disinda babamin annemin kazamcina dokundugunu görmedim ve boyle de hep daha iyi ilerlediler.

Oyle benim param durumu da olmadi. Kimse kimsenin başına kakmadı benim parami yiyorsun diye. Babam sıkışınca annem mutlaka altindir, nakit birikmistir hemen devreye giriyor tabi. Senin benim param olayi olmadi aralarinda ama evi gecindiren yine bir erkek olarak babamdi ve bundan da gocunmuyordu hatta ailesine ve eve harcama yaptigi icinde mutlu oldugunu dusunuyorum. Erkegin yaratilis ve programinda da biraz var bu sanki.

Dogru ve uygun olan bu mu? Ben boyle bir sistemde yetistigim icin bana bu daha uygun geliyor. Ev arkadasi gibi yasayan ciftler varmis bu bana tuhaf geliyor biraz. Yani esimde kabul ederse bende boyle bir sistemde ilerlermek isterim belki şartlar uygun olursa.

Kadın çalışsa da erkeğin evi geçindirmesi daha mı doğru?