30 yaşındayım üniversite mezunuyum ama işe giremedim bütün arkadaşlarım atandı evlendi. Benim annem babam ve akrabalarım dışında kimsem yok hep evdeyim zaten ev işleriyle uğraşıp kitap okuyup dizi izliyorum. Çok utanıyorum böyle olmaktan dışarı bile çıkamıyorum hiç. Ailem en azından görücü usulü evlen diyo o bile olmuyo. Her yere annemle babamla gidiyorum hala ( bunun olmaması için evden çıkmıyorum) sosyalleşemiyorum uyum sağlayamıyoruz diğer insanlara ve böyle yaşıyo olmaktan utanıyorum kimse bilmesin istiyorum. Bi arkadaşım sevgilim yok , içimi dökeceğim kimse yok. Napıcam depresyonun dibindeyim resmen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı. selam.. neden kendine bunu yapıyorsun neden hayattan kendini geri çekiyor ve bu hayata kimse yokmuş gibi davranıyorsun yapma bu seni daha çok içine kapanık hayata küs bir yapar yapma kendine biran önce toparla dışarda bir hayat var ve sende bu hayatın içinde var olmaya devam et.. bir şeyler yapmaya çalış iş bak kendine yok deme sakın çalışmak istiyorsan emin ol başarırsın. kendini de eve kapatma cık gez otur bir kafede kitabını orada oku sosyalleş .. istersen emin ol yaparsın. evlilik ya da hayantında mutlaka biri olacak ama sen kendini gizlersen eve kimse senin varlığından haberdar olmaz...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen öncelikle Sosyalleşebileceğin ortamlara katılmanı tavsiye ederim.
Mesela kadınlara özel spor salonlarında grup dersleri oluyor oralara gidip insanlarla etkileşime geçebilirsin. Hem tek başına dışarıya çıkmış biraz zaman geçirmiş olursun, hem de fiziksel aktivite gerçekleştirmiş olursun.
Bir diğer önerim ise halk eğitim merkezlerinde açılan kurslar. Şu an yaz aylarına girdiğimiz için bir etkinlik olacağını sanmıyorum ancak şimdiden gidip başvurursan bir sonraki dönem başlaman için çağırabilirler erkenden dilekçe vermekte fayda var. Kendi bulunduğun şehirde halk eğitim merkezine gidersen eğer hangi kursları sağladıklarını görebilir kendi ilgi alanına göre bir şeyler tercih edebilirsin. Kendine sosyal bir ortam oluşturduktan sonra işe girmen de kolaylaşır yeni insanlarla tanışırken kendini daha özgüvenli de hissedersin00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Açıkçası hâline şükretmen gerekir. Hâlen en azından sevdiklerin yanında.
Ahir zamanda yaşıyoruz ve insanları durumu da ortada. Ahlâkın bozuk olduğu bir toplum da yalnızlık şifadır.
İşsiz olman elinden bir şey gelmemesi senin iraden dahili de. Bunu yenecek olan da senin kendi iraden. İnan bana hayatı daha zor ve düzensiz bireyler var. Ailesinden köpük hatta kendini topluma teşhir etmeye çalışıp hayatını mahveden evi yurdu olmayan insanlar var.
Sana sadece Şükretmeyi tavsiye ederim. Ama çalışmam sosyalleşmek senin elin de senin iradende.
Burada bile hayatı zor olan ama şikayet etmeyen insanlar da var. Ben de hayata şikayet etmeyenlerdenim. Bir şeyler Olmuyor diye şikayet etmem. Rabb'im öyle istedi demek ki benim için de hayırlı olan bulmuş derim. Tefekkürü sakın bırakma. O senin rehberin olacaktır.
Unutma ki Allah var GÂM yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnanır mısın benzer durumdayız. Ben daha okulumu bitiremiyorum ailem kafamı ütülüyor neden hala bitmiyor okul diye resmen bana evi cehennem ettiler. İş buldum onun da beceriksizliğimle içine ettim (çay taşımak nedir ki? bebelerin bile rahatlıkla yaptığı bir iş). Orada aleacele çay taşırken üzerime döküldü. Üstüm başım kirlendi ama müşteriye bir şey olmadı önemli olan da o. Ben de her yere annem ve babamla gidiyorum arkadaş çevrem hayatım boyunca hiçbir zaman olmadı gittiğim her yerde dışlandım ayrıştırıldım ötekileştirildim anladın mı? Resmen yersiz yurtsuz gibiyim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de çekingen biriyim ama iş arama sürecinde daha çok sıkıntı oluyo bu emin ol okulu bitirsen de mesleğini yapman çok zor zaten artık
Cevap sahibi+1 yılNegatif verme sen de canım neden okulu bitirip mesleğimi yapmayım?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
49Cevap
Bi kere 30 yaş hayatın baharı demek. Evlenmek için erken bile sayılabilir.
Ayrıca ben 20 yıldır it gibi çalışıyorum, bi işe yaradığını görmedim :) eminim benzer şartlarda yaşayıp gidiyoruzdur. Bunu da takma.
Tavsiyeme gelince;
Kendine ulaşılabilir minik hedefler belirle. Ne bileyim, 3 boyutlu tarasımlar yapıp, global marketlerde satışa sunacağım gibi. Şimdilerde evden çalışıp paraya para demeyen milyonlar var. Biri neden sen olmayasın. Üstelik zevkli. Merak edersen DM 'ye yaz birkaç tavsiyede bulunabilirim.
Ama depresyondan çık. Çıkamazsan batarasın, batarsan bitersin. Çık ordan biran önce
00 YorumlaAslında senin psikolojin seni olumsuz etkiliyor. Yoksa bir sorun yok. Negatif düşünceleri kafanızdan atın. Ne olacak, 30 yaşında olmanız. Güzel ve beğenilen bir kadınsanız, her zaman seni seven bir erkek çıkar. Anne ve babanızı geride bırakmanız gerekiyor açıkçası. Çünkü onlara bağlı gibi geldiniz. Bir sevgili yap, kafanız dağılır. Farklı insanları spor, kitap, dans, müzik, cafe, oyun, park, müze gibi yerlerde bile tanıyabilirsiniz.
04 Yorumla
Soran+1 yılHayata karışamıyorum ki hiç çalışmadan sosyalleşemiyorum bi kurs veya etkinliğe gitsem bile insanlarla sohbet ederken ben evde duramıyorum çalışmıyorum evli deĞilim demeye utanıyorum sanki çok garipsenirmiş gibi geliyo
- +1 yıl
kendinize göre bir önyargı oluşturmuşsunuz. Çalışamayabilirsin veya evli değilim de ifade edebilirsiniz. Benim gördüğüm, kendi paranızı ve kazancınızı elde edemediğiniz için, diğer insanların arasına dahil olamadığın psikolojisi. 30 yaşına gelmiş, ne evli nede çalışıyor gibi. Bu duruma ailen ve çevren sebep olabilir. Kendini bu düşünceden kurtulmalısınız. En vasat işte bile çalış, hiç değilse gelip geçici bir ortam değişikliği olur. Bir diğer tahminim, sürekli aynı çevrede yaşıyorsunuz gibi hissettim. Kamp gruplarına dahil ol, çok farklı insanları tanı ve bağlantı kur. 2-3 ay bir yerde çalış, elinize para geçince, biraz sosyalleşme ortamlarına ayırmalısın. Valla yaş gelir, geçer. Yapmadıkların içinde ukte kalır. boş ver et bazı şeyleri, üniversite eğitimi almışsın. Az çok bilgi sahibisiniz.
Soran+1 yılSence durumumda tuhaflık yok mu
- +1 yıl
Hayır yok. Çünkü çok normal bir şey söylediğiniz şeyler. İş arama süreci içinde ol veya arkadaş ortamına katıl. Önemli olan bir süreçte olman. Kimse sana elini uzatmaz, ailen dışında. Sen kendinden bir şeyler kat. En basiti, bir alan belirle kendine biraz okuma yap, değişik şeyler öğren. Böylelikle sohbet ettiğin zaman, bir hikaye yaparsın. Özgüvenini tazeleyecek, arkadaş edin. Bazılarından uzak dur, özellikle sürekli seni kötüleyen ve ilerlemeni istemeyen tiplerden. Bazı insanlar seni kırabilir, incitebilir veya anlamayabilir. Sana ne katıyor, önemli olan bu. Şöyle düşünebilirsin arkadaş ediniyorsun, evlenecek değilsin ki bütün arkadaşlarınla. Bazıları arkadaş kalacak, birini kendine alacaksın. Diğerleri seçilmedi diye, bütün ilişkisini koparıyor mu?
Bu saydıklarını yerine getirmiş insanların iyi hayatları var mı? Önce bunu bir kendine sor derim. İşin ve evliliğin olsaydı mutlu olacağının garantisi yok. Birçok evli insan bunalmış durumda. Evlilik kurumu eskisi gibi değil. İş konusunda da öyle, ekonomi berbat, çalışsan da para yetmiyor. İş yerinde türlü mobbing unsurları var. Stresi ayrı dert.. Bunlara sahip olmadığın için sanki bunlar olursa çok mutlu olurum gibi hissediyorsun ama belki evli ve işli halinle konuşma şansın olsa şimdiki hayatını isterdin.
00 Yorumla
+1 yıl34 yaşındayım, neredeyse 7 yıldır işsizim ve seninle hemenhemen aynı durumdayım. Sosyalleşemiyorum (bunun hem maddi, hem manevi sebepleri var), çevremdeki çoğu arkadaşım evli, kariyer sahibi vs. Ve bu cidden can sıkıcı bir durum. Sen bir şeyler için çok çabalayıp yine de başarısız olurken, diğer insanlar her şeye çok kolay ulaşıyor gibi.
Yani, seni çok çok iyi anlıyorum. Yalnızlığını da, içinde bulunduğun psikolojik durumu da.01 Yorumla- +1 yıl
Konuşmak, anlatmak istersen dinlerim. Çözüm bulabilirsek ne ala, bulamazsak da en azından yalnız hissetme
İşin zor yaşın zaten 30 olmuş sosyallessen bile senin cinsel pazar değerin düşüşe geçtiği için ilk tercih olmayacaksın artık hayatin boyunca valla sen artık kör Topal deme birini bulursan dua et yapış yapisss
05 Yorumla
Soran+1 yılNapıyım ölüyüm mü yani? Böyle moral bozucu şeyler yazacaksanız hiç yorum yapmayın
Soran+1 yılKarşıma saçma sapan insanlar çıktı hep aldatıp terk ettiler beni benim isteğimle mi oldu sanki
Soran+1 yılDurum bu filan değil , 30 yaş bi kadının gerçekten ergenlikten kurtulup kadınsı hissettiği bir dönemdir geçmişteki olumsuz tecrübelerden dolayı saflığından kurtulduğu değersiz hissettirecek kişilerin yanında durmamayı öğrendiği ve ne istediğini bildiği bir dönemdir cinsel çekicilik ye 30 yaşında tepe noktaya ulaşır git bak 30 yaşındaki ünlülere Serenay Sarıkaya , Pınar Deniz , Hande erçel … güzel diye nitelendirilen çoğu ünlü kadın bugün 30 yaşında
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKafaya takma sen gibi çok var. İnternetten bulmaya çalış. Ankara 'da yaşıyorsunuz ama başka bir memleketiniz hiç mi yok? KS'de bile bulursun. Muhtemelen güzelsindirde. Bu arada evlenenlerden pişman da çok. Boşanan da çok.
05 Yorumla
Soran+1 yılAnne olmak istiyorum. Beni koşulsuzca sadece çocuklar sevdi bu zamana kadar
- +1 yıl
Eğer başka memleket kökeniniz varsa. Ankara 'da o şehrin derneği vardır%99 oraya söylesin annen, baban. Hatta sen söyle. Bulurlar sana görücü.
Soran+1 yılBana görücü bulun mu diyim nasıl derim ki onu
- +1 yıl
Kadın biri varsa rahatça denir aslında. Olmazsa annen, baban söylesin.
- +1 yıl
Memleket nere? Bu arada üni bölüm ne?
+1 yılBir uğraş bul kendine. İnan ki hayatın değişecek. Dil öğrenmeye çalış, spor yap, yazılar yaz.
Çok haklısın, evlenme işinden de kafanı kurtar. Daha da ferahlayacaksın emin ol. Evlilik dediğin bir kaç ayda iyi biriyl olur nasılsa. Sen kendine ve biraz olsun etrafına odaklan01 Yorumla
Soran+1 yılBi kursa gidiyorum şu an tatil oldu ama eylülde tekrar başlıcam başka bi eğitim filan da alırım belki ama durumundan utanıyorum işte kimse bilmesin istiyorum böyle yaşadığımı
Boş durmak insana iyi gelmiyor, hele ki eve kapanmak. iyi kötü bir iş bulup çalışmaya baslamalisin. çalıştığın süreçte daha iyi olabilecek işler için de arayışta olabilirsin. Çalismak ve efor sarf etmek insana kendini iyi hissettirir. Başta zor gelebilir belki ama bir adım at ve gerisi gelsin. Sosyalleşmek karşına birini de çıkarabilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı. Oncelikle bi durumdan kurtulmak icin çaba göstermen lazım atanana kadar ozel sektörde ise gir ozaman daha rahat arkadaş bulursun zaten sonrasında sevgilin olacaktır
017 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce bi yerde çalıştım ama bir yıl dayanabildim iki haftada bir gün iznim oluyodu dayanamıyordum başka iş de bulamıyorum
Soran+1 yılSosyoloji mezunuyum
- +1 yıl
Bence calismadanda sosyal olabilirsin eve kapatma kendini arkadasin yoksa bile tek basina yapabilecegin seyler var mesela sabah erkenden yuruyuse cik ama her sabah ayni guzergahi kullan illaki seninle ayniyerdeki insanlarla tanisir kaynasirsin surekli aynı mekanlara takil yuzune aşina olsunlar
Soran+1 yılAnkara ds yaşıyorum bu sefer de çalışmadığım için utanıyorum bi baltaya sap olamadım mı dicem insanlara ama ben çok çabaladım olmadı
Soran+1 yılBi kursa gidiyordum ama tatile girdi o zaman yine biraz iyiydim
Soran+1 yılParam yok ki
+1 yılNiyetiniz ciddi ve temiz ise özelden yazar mısınız?
Malum gizli olduğu için şu an sizi görmüyorum.00 Yorumla
+1 yılHalk eğitim gibi yerlerde kurslar bul. Orada farklı insanlarla tanisirsin. Kitabı evde okuma kütüphane gibi ortamlara git farklı insanlar tanırsın.
01 Yorumla- +1 yıl
Olumsuz düşüncelerini bir kenara bırakarak yap bunları. Hiçbir şey için geç değil. Her şey güzel olacak inşallah
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEmin ol insan bazen yanında birini arar ama ben aramadım kendime savunma alanı kurdum
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de birilerini arıyorum
- +1 yıl
faydam olsa ben olurdum konuşmak için
+1 yılVallahi geçmiş olsun yani biz her şeyi yapıyoruz da biz de yalnızız sevgilimiz yok falan işin zor Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle Allah var, sonrasında ailen var. Zor bir durum tahmin edebiliyorum bol bol dua et inşallah her şey yoluna girer arkadaşın olur, seni seven birisi çıkar karşına. Dertşleşmek ister isen dinlerim her zaman.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı. Hayat ummadığın anda değişiyor. Dinç ol hep ve psikolojini sağlam tut. Sabır her şeyin ilacı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Sabrın kendisi acı mükafatı tatlı olur. Bir çeşit bekleme modu. Hayırlısı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBulunduğum durumdan sadece çıkmak için evlenilmez. Bu sadece seni daha büyük sıkıntıların içine sokar. Bir iş bulabilsen, kendi evine çıksan ondan sonra ne istiyorsan yapsan daha güzel olur mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKıyamam kuzum sana beni anlattın resmen bende öyleyim ama sıkma canini nasip kısmet istersen evden hiç çıkma hep evde kal kendini odalara kitlesenn bile nasibin gelir seni bulur rabbim yazmışsa olur sen bolca dua et istihare namazı kıl her şey yoluna girecek inan bana hep dua et Allah'tan en hayırlısını iste rabbim hakkında en hayırlısı ne ise onu eylesin gerçekten yürekten seven değer veren mutlu Eden biri çıkar karşına inşallah 💕
01 YorumlaSeni çok iyi anlıyorum. İstersen arada yaz özelden. Dertleşiriz bolca.
00 YorumlaKaçıralım seni, başa bela lazım bu sıralar, can sıkıntısı var biraz😁🤣😅
00 Yorumla
+1 yılArtık düzen devir değişti hayat zor napcaksın evlilik de zor güven gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bunları erkek olarak yaşıyorum sen kız olarak normal yani
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah kolaylık versin çok zor gerçekten, umarım istediklerin olur hayatta 🙏
Cevap sahibi+1 yılAmin cümlemize sınavlar kurslar filan deniyoruz şansımızı bi yerlerde nasibimiz vardır inşaallah
Soran+1 yılKPSS ye mi hazırlanıyosun
Cevap sahibi+1 yılAynen knk sen hangi dizileri izliyon?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKucuk olsa da bir işte çalış kendini geliştir. Kurslara katil kendini geliştir. Ozguvenin gelir ve depresyondan çıkarsın belki
00 YorumlaBöyle beklemek ile olmaz, en azından avm, cafe tarzı yerlere gitmelisin. Veyahut bu durumu ailen ile konuşmalısın ki onlar da sana münasip birini bulabilsin veya buldurabilsin
00 Yorumla
+1 yılİyi de sen kendine kötülük ediyorsun biraz mücadele et ya eve kapanmak nedir
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok mücadele ettim bi sonuç alamadım bu zamana kadar çabalayarak başarısız oldum bundan sonra çabalamadan başarısız olurum sonuç değişmiyo nasıl olsa ama eve kapanma konusunda haklısın
+1 yılçık gez dışarı o zaman sosyalleş bulursun birini ama adam gibi biri olsun aldatmasın
00 YorumlaAçıkcası bnmde kimsem yok ama senin gibi karalar bağlamam
00 Yorumla
+1 yılne mezunusun nerde oturuyorsun iş için yardımcı olabılırm
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılneden kendine bunu yapıyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılİnan bana hiç gücüm kalmadı iş konusuyla uğraşmaya ve böyle yaşamaktan da utanıyorum
+1 yılNiye utanıyorsun ne alaka
03 Yorumla
Soran+1 yılBu şekilde yaşadığım için utanıyorum belli bi yaşa gelip bi baltaya sap olamama durumu yani
- +1 yıl
Herkes mükemmel bir kariyere sahip olmak zorunda değil. Herkes evlenmek ve çocuk sahibi olmak zorunda değil. Demek senin adına doğru vakit gelmemiş. Utanılacak şeyler bunlar değil hadi toparlan biraz. Bir kahve yap karşılıklı yudumlayalım.
Soran+1 yılKeşke gerçekten kahve içeceğim birisi olsaydı :)
+1 yılGünaydın nerde yaşıyorsun ki sen?
05 Yorumla
Soran+1 yılAnkara
- +1 yıl
Ankara da nasıl o kadar yanlız kaldın ki sen sonradan mı taşındiniz oraya?
Soran+1 yılHayır hep burdaydım
- +1 yıl
Hmm anladım bende Kocaeli yaşıyorum sonradan taşındım hiç çevrem yok o yüzden sordum 😊
- +1 yıl
Senin kriterini bilmiyorum kabul edersen arkadaş olmak isterim seninle
+1 yılNeden görücü usulü olmadı peki
02 Yorumla
Soran+1 yılBeni tanıyan kimse yok , ailemin de çevresi yok pek
- +1 yıl
Anladım ama belli olmaz bu ilker instagramdan da olabilir aslında
Herkes yanlız kuru kalabalığın canı ceheneme
07 Yorumla
Soran+1 yılBen yanlız kalmak istemiyorum
Soran+1 yılYalnız kalmak istemiyorum
- +1 yıl
Herkes yanlız ama nerde çokluk orada hokluk inan bak ila birini bulmak istiyorum diyorsan sosyal medya elinin altında kız erkek burdada bulursun diğer sosyal medyalardanda
Soran+1 yılBirileriyle buluştum sosyal medyadan ama ısmarlama bi durum oluyo
- +1 yıl
Nasıl yani daha açık olurmusun
Soran+1 yılYapmacık bi durum oluyo işte izdivaç programı gibi
- +1 yıl
Tamamda ne alaka mesela sosyal medyadan bende buluştum kadın erkek güzel dostluklar arkadaşlıklar kurdum abi kardeş olduklarım oldu senin karşına saçma insanlar çıkmış gerçekten
+1 yılİstrsen seninle knuşmak istrim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHangi böşümden meazun oldun
00 Yorumla
+1 yılSosyalleşmeye çalış.. kendini kapatma
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama , sosyalleş bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu ankaradakilerin kaderi mj yalnizlik ağa
01 Yorumla Anlıyorum seni
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 782 cevap paylaştı.
+1 yılBen sana arkadaş olurum
00 Yorumla
+1 yılBise olmaz alisiyosun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmaya ihtiyacın var mı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHangi bölümü bitirdin? Neden çalışmıyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvleneceksen gel bana
00 Yorumla
1 yılTanışalım mı?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kotu
00 Yorumla
+1 yılNe muzunusun
00 Yorumla
+1 yılKonuşmak isterseniz dinlerim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılkurslara katil
00 Yorumla
+1 yılTanimak isterim musade edersen
01 Yorumla- +1 yıl
Hangi sehirdesin
Ben dinlerim sizi şehir neresi
00 YorumlaHiç öi
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHangi bölümü okudun?
12 Yorumla
Soran+1 yılSosyoloji
Cevap sahibi+1 yılÇok güzel bölüm ya.
Formasyon aldın mı? Öğretmenlik düşünmedin mi?
O olmadıysa, ALES e filan gidin mi bilmiyorum. Ama mutlaka alanınla ilgili de düşünme bence.
Ben medya sektöründe çok farklı alanlardan insanlarla karşılaşıyorum. Çok okuduğunu yazmışın editörlük ya da metin yazarlığı yapabilirsin.
En kötüsü moral bozup eve kapanmaktır. Çünkü böyle yapınca kendine güvenini de yitirirsin ve herhangi bir işe de başlamaktan korkarsın.
Hemen evi terket )
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcele etme
01 Yorumla
Soran+1 yılAcele mi? Zaten yeterince geç kaldım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGerçek mi
05 Yorumla
Soran+1 yılNoldu?
Cevap sahibi+1 yılBu yaşta bu kadar bağımlı ve asosyal olman tujaf geldi bana
Soran+1 yılBana da öyle geliyo
Cevap sahibi+1 yılO yüzden gerçek mi dedim
Soran+1 yılBöyle olmak istemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılGel evlenelim
10 YorumlaYat gitsin
00 Yorumlasigortali bir iş bul
01 Yorumla
Soran+1 yılBulamıyorum ki birde yaş sorunu var artık bi eğitim alıyorum o belgeyle özel bi yer açabilirmişim biraz para biriktirmiştim yapabilirsem onu yapcam yoksa normal iş zor artık. Sadece bana kıymet veren biriyle evlenmek istiyorum artık
+1 yılGardrop yenile
00 Yorumla
+1 yılevlen
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?