Başkaları varken daha sakin kavga çıkarmaz. Başkalarının yanında birde bana öyle bir bakıyor ki derler ki bu adam bu kadını çok seviyor be 😀😀 Ama yalnızken daha suratsız bana karşı daha ters olabiliyor ve farkettim ki gerçek yüzünü biraz ifşa ettiğimde başkalarına bana karşı öyle bir sinirleniyor ki sonra üste çıkıyor yok bilmem 30 yaşına geldin bu ne çocuk gibi tavırlar falan😀 Başkalarının yanındae birden beni azarlamaya başlar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu bir saygı göstergesi bence olumlu bir özellik tersten bakalım olaya evin içinde canım cicim olsaydı dışarda seni arkadaşlarının, ailenin yanında küçük düşürücü söz ve davranışlar sergileseydi sırf hava için bunu yapanlar var bana göre asıl samimiyetsizlik bu diğer türlüsü başka başa her şey yaşanabilir bende o kafadayım ben kavga ederim ama birinin yanında onu her zaman yüceltmek isterim kadın ruhu hassastır özellikle başkalarının yanında kadın, erkek ya da çocuk fark etmeksizin kırmak, üzmek bana çok yanliş gelmiştir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Adam sana herkesin yanında saygı gösteriyor sevgi gösteriyor. Sevmiyorsa bile benim karım kıymetli ve önemli imajı veriyor. Evde kavga etse bile başkalarının yanında seni kraliçe ilan ediyor. Sende ortama uyum sagla. Kavgayı eve götür. Kesin sizin kavganizda saygı içinde olur. Sen toplum içinde niye her zaman böyle değilsin dersen artık dışarda da saygı göremezsin. Onun eksikleri var senin yanlışların var. Dikkat etmezseniz aniden kopar ipler
00 Yorumla
Belki narsist olabilir ki bu tehlikeli bir durum. Bence ortak bir psikoloğa gidin veya ilişki danışmanına. Bu duruma itiraz eder. Sorun sende derse o zaman ciddi ciddi sorunlu olabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeklif ettim evlilik terapisine gidelim dedim
Istemedi ben böyle şeylere inanmıyorum hep para tuzağı dedi tamam ben öderim dedim ona da yok dedi
Benim terapiye ihtiyacım yok sen git diyor 😅- +1 yıl
İşte maalesef bu rahatsızlığı kabul etmeyenler böyle oluyor. Yani narsist eğilimleri var eşinizin ki narsistlik bir hastalık değil ve teşhisi sadece bu işi bilenler koyar. İnanın zamanla size daha çok zarar verecek bir süreç haline gelecek. Bir çare bulmaya bakın derim. Bu kişiler dışarıdan mükemmel gözükür siz hatalıymışsınız gibi davranır. Bunu belki çok yakınları bilir ki çok merhametli gibidirler. Ama aslında her şeyin merkezinde kendileri vardır.
+1 yılAile dışı 3. Şahısların yanında zaten saygılı ve sevgili davranmalı. Aksi taktir de hesabı ağır bir şekilde ödettirilir.
Canım ne yazık ki, bize derler ama bu erkeklerin 50 tane karakteri var. Tanıman mümkün değil, belki de sadece kendini pazarlıyordur.
21 Yorumla- +1 yıl
Yapacak bir şey yok kadınlar şeytan tüyü olan ağzı laf yapan erkek seviyor o yüzden bizden karakteri iyi adam olmayı beklemeyin bu saatten sonra
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBelki de show yapıyordur
00 Yorumla
+1 yılIyi izlenim bırakmak istiyor suçu karşı tarafa yıkma çabaları.. ileride birgün bir kusur işlediğinde insanların sorumlu sensin bakışlarını sana yıkacak.. dikkatli ol seni günah keçisine çevirmesine izin verme her kim olursa olsun ilk önce yerini bilecek..
31 Yorumla
+1 yılAile içinde yaşanan şeyleri dışarı yansıtmak istemiyor, iyi anlaştığınızı göstermeye çalışıyor adam belli ki. Sen de hakikaten çocuk gibi kocanın ev içindeki hâlini tutumunu ifşa ediyorsa seninle de ömür geçmez.
03 Yorumla
Soran+1 yıliyi eş rolleri sergilerse dışarıya karşı ama evde bana kötü davranırsa böylesini hak eder 👍👍
- +1 yıl
kendini de onunla birlikte küçük duruma düşürmüş oluyosun
Soran+1 yılAçık açık yapmıyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılenin mutsuz eş olarak görünmeni istemiyor. o yüzden dışarı karşı hep iyi kocaymış gibi. sen dışarı karşı mutsuzluğunu belli ettiğinde de o an çok sinirleniyor. mutsuz evli kadın ne demektir kocan çok iyi biliyor
10 Yorumla
+1 yılİstersen 10 tane çocuğun olsun boşanir bu adam her türlü boşa bunu arkana bile bakma insanlar mutlu olmak için huzur duymak için evlenir. Gencsin bide ne gerek var memlekette adam mı kalmadı sana
10 Yorumla
+1 yılnarsist olduğundan.
başkalarının yanında iyi siz başbaşa iken bambaşka bir adamsa narsisttir22 Yorumla
Soran+1 yılEvet başkalarının yanında öyle sakin ve kibar ki
İki farklı adam resmen- +1 yıl
amaç şui sen onun hakkında gidip birilerine şikayet ettiğinde onlar sana AAAAAAAA ŞEKER GİBİ ADAM diyecek. ve aslında iç dünyasını bilmediklerinden sen kötü olacaksın :)
sakın o tuzağa düşme
çok ama çok tatsız şeyler.
başkalarının yanında eşini aşağılamak, bene aşağılık herifin tekiyim demenin resmen ilanıdır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılNarsist. Dışarıya rol yapıp evde gerçek yüzünü gösteriyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Bunu baş başa sakince oturup tartışmadan konuşmayı deneyin. Bu durumdan incindiğini ve üzüldüğünü söyle nazikçe
Anlayacaktır00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının istediğini sen yaşıyorsun, daha ne istıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılKimse istemez böyle yapmacık bir evlilik
- +1 yıl
Yalnızken çok mu kötü
+1 yılHerkes ne kadar da mutlu aşık desin diyedir.. Yalnızken kim bilir ne düşüncededir..
01 Yorumla
Soran+1 yılYalnızken bir iyi bir kötü
Anlamıyorum bu adam iyi biri kötü biri mi
İyiyken çok iyi
Kötüyken çok kötü
Bir şey oldu mu da hemen surat asar yaralı kuş gibi boynunu büker hepte üste çıkar karşı tarafı suçlar
Evlilik bir tiyatro sahnesi gibi bizim evliliğimizde öyle
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç bana göre değil
+1 yılsimariklik yapiyo digerlerine ben cok ii bi esim izlenimi vermeye calisio
10 YorumlaHer işte böyledir bence. Mesela bir anne de çocuğuna başkasının yanında kızmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNarsist ve sadist bu anlaşılıyor gözlemlerime göre.
10 Yorumla
+1 yılBazı kişilerde var bu dışarıdan mükemmel görünme takıntısı.
00 YorumlaBirgün kavga çıktığında sen haksız olacaksın melek gibi adama naptın diyecekler belki de bunun için yapıyor ama şey de olabilir ailevi meseleleri herkesin yanında açmıyor bu da ilişkinizi koruyor anlamı çıkıyor iyi bir yanı da var kötü yanı da
08 Yorumla
Soran+1 yılAma her kavga da aileleri arar gelin diye 😅
Soran+1 yılYok beni suçlamak için 😃 herkes desin ki sen haklısın
Ödü kopuyor boşanicam çocuk bende kalacak diye
Soran+1 yılÇok halletmeye çalıştım canım adamla konuşulmuyor güzel güzel tek yaptığı suçlamak hep
Beni aldattı başka kızlarla flört etmiş işte
Bana dedi ki sen bana ilgi göstermiyorsun diye yaptım sen bana ilgi göstersen ben zaten seni aldatmam sinirli anlarındada kim olsan seni aldatır diyor hakaretler ediyor hep küçümsüyor
Sen ne yapardın böyle bir adamla
Soran+1 yılÇok ayrılığın eşiğine geldikte hep aileleri çağırdı aramızı iyi ettiler ama anlık yine bir yerden patladı bu kez avukattan randevu aldım annem dışında kimseye söylemedim
+1 yılBaşkalarına şov yapıyor galiba vur tekmeyi at çöpe gitsin 😂😂😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBende böyleyim dışarıda milletin içinde kavga etmek ailenin itibarini zedeler.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhödük demekki. başkalarının yanında algı yaratıyor sadece.. nasıl öyle bir adamın altna yatyosun, işin zor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yılSeviyor başkalarının yanında sana saygısızlık yapmıyor
00 Yorumla
+1 yılSende ters davran asko
02 Yorumla
Soran+1 yılBende lafımı söylerim zaten canım
Ama hoşuna gitmiyor bu tabi daha da çok kavga çıkıyor sustuğum zaman da sinirlenir sen beni görmezden mi geliyorsun der 😅😅- +1 yıl
Sinirlensin haddini bilsin
- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u +1 yılNarsist. Tecrübem var.
02 Yorumla
Soran+1 yılBencede narsist
Beni aldatmıştı onda bile beni suçlu gösterdi ağzım açık kaldı lafları öyle bir çeviriyor birden kurban o oluyor- +1 yıl
Böyle hayat çekilmez.
+1 yılEvlilik bitmiş
011 Yorumla
Soran+1 yılÇoktaaan hep uzatmaları oynadık etrada mış rolleri iyiymişiz gibi gına geldi artık o çok güzel oynuyor benim suratımdan belli oluyor her şey
- +1 yıl
Çocuk falan var mı
Soran+1 yılVar zaten o olmasa bukadar bile sürmezdi
Soran+1 yılBenimle zaten çocuk için berabermiş çok mükemmel bir kadın olduğun için mi sanki seninleyim sanıyorsun n dedi kim olsa beni aldatırmış
- +1 yıl
Senin neyin varmış ki herkes aldatıcakmış?
Soran+1 yılIlgi göstermiyormuşum ona
Sen bana her sinirlendiğinde hakaret et aşağılık insan orspu de sen karına ondan sonra ilgi bekle
Dua etsin ki işe ekmeğini hazırlıyorum işten geldikten sonra yemeğini koyuyorum önüne beni kaç kez kapı önüne koydu dövmek istermiş gibi yumruğunu sıktı yüzüme başka kadın olsa benim kadar bile dayanmazdı buna
Sevgi ilgi hakedilir önce
Biraz daha sakin biri olmayı denesin diline sahip çıksın sonra görsün nasıl ilgili bir kadın olabiliyorum ben- +1 yıl
Evliliğin kendisi çok zor bu devirde. Hele böyle anlayışsız bir eş olunca sonuç bu. Peki düzeltmek için bişeyler yaptın mı eminim yapmışsındır.
Soran+1 yılYaptım bende cinsellikte ilk adımı atmaya başladım istediği yemeklerden tarlalardan falan yaptım ya kendi eski sevgilisinden bir kızı var ben bunu bile kabul ettim kız 5 yaşında arada bize geliyor önden çok ben çocukla ilgileniyorum
Ama gel görki ben hala kötü bir eş kötü bir kadınım…- +1 yıl
Yanlış zamanda yanlış adamla tanışmışsın
Soran+1 yılEvet kendini öyle iyi öyle hep kurban gibi gösterdi hep onu aldatmışlar hep ona kazık atmışlar bende inandım o zamanlar gerçek yüzü ortaya çıkmamıştı ki
Bana evlilik teklifi ettiği yüzüğü bile o çalmıştır Allah bilir kayıp diye kardeşime iftira atıyor o çaldı- +1 yıl
Konuşmak ister misin yazabilirsin dolmuşsun sen baya canım
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Iliskinizi dört dörtlük gostemek için.
08 Yorumla
Soran+1 yılTabi eğer boşanma olursa herkese desin ki suçlu oydu😅
Soran+1 yılEvet avukattan randevu aldım ama eşime söylemedim gittikten sonra dicem
Soran+1 yılKonuşulmuyor onunla hemen bağırma çağırma suçlama. Yaptığı yanlışlarla üste çıkıp çok soğuttu kendinden
Soran+1 yılZaten yıprandık 50 defa konuştuk aileler toplandı düzelmiyor. Bir oğlumuz var küçük
+1 yılEle güne karşı iyi adam rolü oynuyor demek ki..
05 Yorumla
Soran+1 yılAma keşke evde de öyle o sakin anlayışlı kibar adam olsa çok güzel anlaşırız
Soran+1 yılEvde yalnızken bir kere bile bana öyle sevgi dolu baktığını görmedim
- +1 yıl
O tür insanları çözemiyorum, iki yüzlülükten başka bir şey değil..
Soran+1 yılOysa ki ne gerek var.. ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.. kendinide kandırıyorsun böylece kendinede yazık ediyorsun
- +1 yıl
Aynen öyle..
Gizli Üye(25-29)+1 yılben olsam böyle iki yüzlü pislik bir adamdan direk boşanırım
00 Yorumla
+1 yılslkça hareketler iki yüzlü tipleri sevmem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bırak gitsin öylelerinden fayda gelmez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Kol kırılır yen içinde kalır... İyi yapıyor
00 Yorumla
+1 yılİkiyüzlü çünkü.. neden olacak
00 Yorumla
+1 yılBizimde tam tersi oluyor genellikle 😂
03 Yorumla- +1 yıl
Belki de nasıl maço erkek dedirtmeye mi çalışıyor sizin ki acaba
- +1 yıl
Aslında baskalarinin yanında önem verdiğini üzerine titredigini göstermek maconun kiralligini gösterir kılıbık olduğunu değil😄
- +1 yıl
Anladım Suzi hanım 👏👏👏
Gizli Üye(36-45)+1 yıloscar liklardan iyi oynuyo disariya. oyleymis gibi yapmayai seven bir arkadas galiba
00 YorumlaBu iyi bir şey takma kafaya
00 Yorumla
+1 yılDışarıya karşı şirin evde havhavdır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıliyi gosteriyor etrafina kendini
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı. Adam öküzün önde gideni
02 Yorumla
Soran+1 yılHemde ne öküz ama dünyanın en iyi kocası havalarındadır ve çok baba diye geçinir ama çocuğumuzun yanında bana hakaretler eder
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇift karakterlidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTenhada acısını çıkaracak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılKaç yıllık evlisiniz
03 Yorumla
Soran+1 yıl1,5
- +1 yıl
Cocuk var mı
Soran+1 yılVar
İyi bir kocaymış imajı vermek istiyor etrafına
026 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gerçekten öyle olsa bana karşı 😞
Soran+1 yıl1,5 senedir konuşuyoruz zaten kaç kez kendi ailesi benim annem oturduk bir araya geldik hep kendi aileleri toplarda boşanma konusu geçince hemen ailesi arayı düzeltsin ister
Ama gel gör ki hala değişen bir şey yok
Soran+1 yılZaten bana alttan alttan itiraf etti benimle sadece çocuk için beraber olduğunu hala
Çocuk küçük olduğu için boşanırsak bende kalacağını biliyor ve bunu istemiyor
Soran+1 yılOnu ben kızlarla konuşurken yakaladım sks sohbetleri ve hepsi de genç yani 18 falan galiba küçüklerden hoşlanıyor
Sonra da dedi senin yüzünden yaptım sen beni aç bırakıyorsun 😂😂😂😂
Soran+1 yılÇocuk 10 aylık oho kaç kez boşanma konusu geçti aramızda hep dedim tamam düzeldik sonra yine bir şeye sinirleniyor yine başlıyor 1,5 senedir böyle gidiyoruz
Boşanma randevum var zaten ona söylemedim
Soran+1 yılValla ondan öyle soğudum ki gitsin başka kızı sksn umrumda değil 😅😅😅
Soran+1 yılHatta benim için dahada bir cesaret olur bitirmek
Soran+1 yılHayırlısı bakalım 1 hafta sonra avukatla görüşücem 😅
Soran+1 yılYa yapmıştırda zaten nekadar yapmadım dese de inanmıyorum kendi kulağımla duydum kıza dedi beraber dans etmeye bir şeyler içmeye falan gidelim
Ama gitmedim diye cak cak bağırıyor
Bizde yedik
Soran+1 yılBenim yanımda demedi. Ben hep şüpheleniyordum eve dinleme cihazı yerleştirdim duydum
Soran+1 yılAnca öyle itiraf etti aileside ordaydı
Sonra demez mi ara sorum bakalım niye yaptım
😂😂😂 karım beni ilgiye aç bırakıyor
E boşan ozaman diyorum hayır diyor ben boşanmak istemiyorum e ozaman aldatmayacaksın diyorum bende karşımda daha sakin ve anlayışlı bir erkek isterim ama gidipte başkasından almıyorum bunları
Soran+1 yılYa ben sksten aşktan soğudum ya soğuttu beni inan o an da bile benimle kavga ediyor 😅😅😅 isteklerimi söylesem sinirleniyor yanlış anlıyor 😅😅
Soran+1 yılZaten yapamıyorum uzaklaştım artık oda farkında ve hala soruyor neden sen hiç bana adım atmıyorsun
Soran+1 yılBen elimden geleni yapıcam onu iyi yetiştirmek için. Babasına benzemesin.
+1 yılNarsist
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede araştırmalarıma göre çoğu yazılar uyuyor ona
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü o bir narsist
00 Yorumla Eşin oyuncu mu
00 Yorumla
+1 yılHaklısın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kotu durum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılhayat bi tiyatro
00 Yorumla O nasıl bir saçmalık ya
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılReklam yapıyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yıliki yüzlü demek ki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Rezil olmamak için
00 YorumlaE bu iyi
00 Yorumla
+1 yılDeğer gör diye olabilir
00 Yorumlaİlişkide saygı önemli.
00 Yorumla
+1 yılGenelde böyle olur
00 Yorumla
+1 yılKonuş eşinle seni her zaman sevip saysın
00 YorumlaSadece senin eşin öyle değil emin ol.
09 Yorumlalaf gelemsin diye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuzel gorunmk istio
00 Yorumla
+1 yılDeden yakalamak icin
02 Yorumla
Soran+1 yılEfendim
- +1 yıl
Çok guzelsin
- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim başkalarının yanında neden bana daha iyi davranıyor olabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler