İslamiyette çok eşlilik bazılarının düşündükleri gibi , Şeriat da sadece çok eşlilikten ya da kafa kesmekten ibaret değildir böyle gösterenler büyük vebal altındadır ayette açık bir şekilde derki sizin için hayırlı olan tek eşliliktir çünkü birden fazla kadın ile evlenirseniz aralarında adaleti sağlamakla mükellefsiniz yani eşler arasındaki adalet farzdır Bunu sağlayabilecek kaç kişi var? bir eşi diğerinden illaki biraz daha fazla sevebilirsiniz ama bunu kesinlikle hissettiremezsiniz adalet bozulmuş olur bazı sosyal medya videolarında seriatı nefis hesabına birden fazla kadınla evlenmek gibi gösteren iğrenç iğrenç videolar var yazıklar olsun size sizler gayrimüslimlerden daha çok İslamiyete zarar veriyorsunuz çünkü ayet açık bir şekilde der tek eşli olmak sizin için daha hayırlıdır ama kimse bunu nedense söylemiyor Peygamber efendimize aleyhissalatu vesselam gelince o en genç çağında 25 yaşında iken 45 yaşında bir dul ile evlendi ve yaklaşık 20 sene Hatice annemizle evli kaldı , şimdi sünnet diyenlerin kulakları çınlasın bakalım bunu yapabiliyorlar mı?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
çok eşilik hayvanlara özeldir ki hayvan bile yapmaz
Adil olamıyorsak bizim için değil
Kur'an-ı bu yüzden kendim okuyup anlıyorum. Bir çok dini kitap okuyorum. Şimdiki kitabım dinin dindarlarla sınavı doğru noktalara değiniyor. Birincisi kadın istemezse 2. El almak üstüne kul hakkıdır.
Peygamberin evlilikleri farklı bunu hayatını okuyanlar anlar.
Şimdiki devirde kıcına don alamayanlar şeriat gelsin dortlu alıcam diyenler. Bunlar yüzünden zaten Afganistan Taliban zihniyetleri var. Zaten iki kadın bile genişlikken, bir kişiye sadakatli davranamazken resmi nikah bu yüzden önemli işte. Adam olan ya da doğru kadın olan bi kişiye sadık kalır.
Tebrik ederim sizi
Saolun
Aişe hakkında Ablasının yaşından hesaplayınca 17/18 çıkıyor ki ordan emin olabiliriz bazı olaylarda Hz aişe kitabında baya tek açıklamışlar.
Aslında Ayşe annemizle evlenmesinin çok hikmetleri var sebebi biyolojik ihtiyaç kesinlikle değil
1- En çok hadis rivayet eden Ayşe annemizdir
2- Peygamber Efendimizin hayatına dair en çok bilgi paylaşan yine Ayşe annemizdir bazı alimler der ki İslamiyetin yarısının kaynağı Ayşe annemizdir çünkü normal biri değil bir dahi aklına sahip çok zeki bir kadın buna sadece basit bir evlilik gözüyle bakmak uygun değildir
3- Ayşe annemizin evlendiğinde 6-9 yaşında olmasına tarih olarak da imkan yoktur ! Bazı alimlere göre kadınların yaşı ergenlikten sonra sayılmaya başlandığından 6 diyenler olmuş yani ergenlik yaşı+6 yaklaşık 17-18 yapıyor yoksa 6 yaşında olmasına imkan yok çünkü hicret olayı gerçekleştiğinde 11-12 yaşlarında ( 611 )
Cariye hukuku ve çok eşlilik İslam'da vardır. En hayırlısı tek eşliliktir ama istiyorsan çok eşli de olabilirsin diyor biz de bunu eleştiriyoruz evet. Hatice öldükten sonra Muhammed Aişe 6 yaşındayken Aişe ile nikahlanmıştır ayrıca.
1- muhammed değil Muhammed Muhammet aleyhissalatu vesselam babanın oğlundan bahsetmiyorsun edepli ol İslâmiyet’e ne kadar aşina olduğun buradan belli
2- kuranı Kerim’de istiyorsan alabilirsin demiyor ayeti aç oku aralarında adaleti sağlayabiliyorsanız alın diyor zaten bu soruyu sırf senin gibi şeriatı nefis hesabına konuşturan insancıklar için sordum yazıklar olsun size İslamiyet sizin kendinizi tatmin etmeniz için gelmedi insanlar arasında adaleti ve huzuru tesis etmek için gönderildi önce Allah’a hayırlı bir kul olun ondan sonra kendinize cariye seçin kapının önünü silmezseniz gider komşunun tertemiz evine Özenirsiniz yazıklar olsun size
3- Ayşe annemizle altı yaşındayken evlenmedi yalan söylemeye iftira atmaya utanmıyor musun bir çok kaynakta bu tarihi bilgilerle açıklanmış evlendiğinde Ayşe annemiz yaklaşık 15-16 yaşındaydı Arap coğrafyasını bilenler bilir bu yaşlarda kadınlar bizim sandığımız gibi o coğrafyada özellikle küçük değildir kaldıki Peygamber efendimizin Ayşe annemizle evlenmesinin bir çok hikmeti vardır
- en çok hadis rivayet eden odur
- Peygamber efendimizin Aleyhisalatu vesselam hayatı hakkında en detaylı bilgi veren O’dur yani bu evlilik sizin sandığınız gibi adi bir evlilik değildir utanın biraz kendinizden utanın böyle zatlara dil uzatmadan önce ağzınızı temizleyin
"Peygamber benimle altı yaşında bir kızken nişanlandı. Medine'ye gittik ve el-Haris bin Hazrec'in evinde kaldık. Sonra hastalandım ve saçlarım döküldü. Daha sonra saçlarım büyüdü ve annem, Ümmü Rûmân, salıncakta kız arkadaşlarımla oynarken yanıma geldi. Beni çağırdı, yanına gittim, bana ne yapacağını bilmiyordum. Elimden yakaladı ve beni kapıda bekletti. Soluğum kesilmişti, nefesim yerine geldiğinde biraz su aldı ve yüzümle başımı bu su ile ovdu. Daha sonra beni eve aldı. Evde ensârdan birtakım kadınlar hazır bulunuyordu. Bunlar bana, "Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin!" dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyafetimi düzlediler ve Resûlullah'a teslim ettiler. Ensâr kadınları beni Resûlullah'a takdim ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım."
-Sahih-i Buhari
Bir nakliyatçı şöyle bir hadis yazmış zamanında dükkanına “ Sizin en hayırlınız Princi çok yiyenizdir “ ona göre bu da hadis !!! Kaynak kim kim rivayet etmiş Buhari kimden almış bu hadisi yahu Peygamber Efendimiz ile Ebubekir es Sıddık neredeyse aynı yaşta ( 2 yaş var aralarında ) Peygamber Efendimiz 50 yaşına kadar Hatice Annemiz ile “ tek eşli olarak “ yaşıyor bu sırada Ebubekir 48 yaşında Peygamber Efendimiz 623 yılında ( 52 yaşında ) evleniyor nasıl olıyor da Ayşe annemiz bu sırada 6 yaşında oluyor !!! Hiç mi aklınız kafanız basmıyor !!! İftira atarken Hele Resulullah’a hiç mi vicdanınız rahatsız etmez !!! Peygamber Efendimiz sizin düşündüğünüz gibi biri olda 25 yıl bir dulla evli kalır mıydı !!! Kendiniz ile Öyle bir zatı aynı kefeye koymayın belli ki şeriat diye 4 kadınnnnn 4 kadınnnn diye tutturan midesizlerdensin
Buhari hadisleri sahihtir ehli sünnet bu konuda hem fikirdir (Hanefi mezhebi tüm buhari hadislerini doğru kabul eder). Ayrıca ben şeriat istemiyorum çünkü zaten inanmıyorum. Muhammed'in Hatice ile evliliği tamamen politiktir. Kureyş içinde güç kazanmak için Hatice gibi zengin bir tüccarla evlenmiştir.
Anladım inanmadığın için iftira atman normal peki Resulullah hangi zenginliği kazanmış? Hazinesinde ne kadar altın varmış? Peki inanmayan biri hadislerin sahihliğine nasıl kanaat getirmiş? Hani inançsızsın ya ! İşine gelene inan gelmeyene yok öyle bir şey güzelmiş ya
İftira atmıyorum bunlar gerçekler. Muhammed peygamber ölürken devlet başkanıydı yani devlet hazinesine sahip olduğu sonucuna varabiliriz. Hadislerin sahihliği tarih bilimine girdiği için neyin doğru neyin yanlış olduğu anlaşılabiliyor. Kaldı ki Ebu Hanife gibi bilirkişilerin söylediklerine bakıyorum
Devlet malı devlet başkanına ait midir? Tarih bilimine göre Aişe anneniz hicret olduğunda ( 611 ) 10-11 yaşlarında evlendiği yıl 623 ? Ayrıca Arap kültüründe kadınların yaşı ergenlikten sonra dağılmaya başlanır yani 6 yaşında diyenler ergenlikten sonra 6 yıl kast ediyor ! Ayrıca inançsız birisi için çok meraklısın neden? Git kendi ateizmini yaşa her şey akıllıca ya orada 😅
O dönem öyleydi evet. Tüm Arap Yarımadasına kendi liderliğini kabul ettirdi. Ayrıca tarih bilimine göre Aişe'nin doğum yılı 614'tür.
Hicrette ki kim 😅 Ayrıca bir de doğum belgesi atsaydın 614 net rakam veriyor arkadaş tabi yalandan kim ölmüş 😅 7. yüzyılda hele bir kadın için net tarih vermek imkansız kardeşim devir açan bir kişi değilsen Peygamber gibi 🙄 4 Halife’nin bile doğum tarihleri net değil arkadaş yıl veriyor 🤣🤣🤣🤣🤣
Kesin tarih demiyorum zaten ancak büyük ölçüde o yönde tahmin ediliyor. Zaten kaynaklarda 614(?) Diye geçer. Hicrette Aişe hayatta değil. Hicret yılı 622 olduğu için Aişe 8 yaşında kabul edilebilir.
Kardeş ( lafın gelişi ) sen hayal dünyasında yaşıyorsun Ayşe annemiz Hz. Ömer’den önce İsamiyeti kabul etmiştir ( 19. müslüman ) nasıl hicrette hayatta değil !!! Sizi adam yerine koyup tartışanda kabahat atıyorsunuz da atıyorsunuz !!! Hem inanmıyor hem atıyorsunuz
Hicrette hayatta yazacaktım pardon değil yazmışım. Ardından zaten 8 yaşında yazdım.
Hayal dünyasında yaşayan sizsiniz bence. Size önerim müslim tirmizi ve Buhari hadislerini okuyun ve gerçek İslam'la tanışın. Recm cezası ve nicesini görün.