Kayınvalidem çok mu tembel?

Eşimle ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Oturacağımız şehir de ailesinin oturduğu şehirden farklı. Evlenmeden bir kaç ay önce evi tutu bekarlık eşyalarıyla yaşamaya başladı. Yeni yaşayacağımız yere de başka şehirden gelmişti, eşyalarını kolilerle bir odaya yığmıştı. Evi ailemle ben düzmeye geldik. Kayınvalidemler asla bizden önce evi toparlatmadı, bir kadın yolllamado eve. Eşime de kızıyorum ben ama hem işe gidiyor geliyor. Evi toparlayamadı. Kayınvalidem ben ailemle evi düzdükten sonra eve geldi. 2 hafta civarında kaldı. Eşimin bekarlık eşyalarından alacakalrı varmış. Salonun ortasına bırakmıştım ben alır ayırır diye. Ben yokken hiç dokunmamış. Bir de ben eşimle eve geçerken daha ilk seferinde bana onları balkona toplarsın dedi ! Çok sinirlendim. İkinci gün de bize kalmaya geldiler, nikah kıydığımız yerden kendi şehirlerine geçerken. Kayınpederim durmadan tüm yolu gidemeyeceği için. Otelde kalacaklardı ama bizim olduğumuz şehirde bir otelde. Bu da bana absürt geldi çağırdım. Neyse şimdi de kayınvalidemler başka bir şehre taşınıyorlar. Eşyalarını yerleştirememiş. Kocam da gidelim dedi. Hiç gitmek istemiyorum çünkü o bana eşyalar konusunda hiç yardım etmedi. Kocam bunu sorun etmedi küs isen ben seni oraya götürmem dedi ama bir kaç hafta önce annemler bize gelmişlerdi yardıma, eşim onlara çok iyi davrandı. Gidelim dedim kocamın hatrına. Ama bilet fiyatlarına bakarken de bunun yerine yardımcı tutabiliriz dedim. Biraz ayıp oldu çünkü annemlerin uçak biletini de kocam almıştı ben niye parayı düşündüm? Sanki kayınvalidem paarayı acıyormuşum gibi hissetti ve çok darıldı. Ama ben iş konusunda becerikli bir insan değilim, çok iş aşıramam ve alerjim var ciddi manada. Oraya gidip kaşınacağım kolili evde. Yardımcı olamayacağımı düşündüğüm için söyledim biraz. Gitmek de istemiyorum. Daha neler var bilseniz. .. Gitrmeli miyim?

Kayınvalidem çok mu tembel?