Sizin de aileniz baskıcı mı?

Baskıcı diye adlandırdım başlığı ama inanım neye göre kime göre tartışılır. Fakat cidden merak ediyorum, neden? Neden bir aile genellikle kızlarına baskı yapar? Hayır güvendiklerini söylüyorlar, polis olmamı istiyorlar, fakat gel gelelim markete gidip 5 dk geciksem bile hemen ardımdan geliyorlar arıyorlar "neredesin, neden geç kaldın" diye. Açıklamaları ise akşam vakti (ki bu gündüz için de geçerli) kötü insanlar bana bir şey yaparmış, televizyon da hep görüyorlarmış falan. Yahu kardeşim bana o zaman polis ol demiceksiniz, daha 5 dklık bir yere bile zor gönderecekseniz benden bir beklentiniz de olmasın. Sonra bak kuzenin doktor olmuş ne güzel azimli kızmış vs. benzeri sözler söylüyorlar. Arkadaşlarımı, kimlerle görüşüp görüşmeyeceğimi onlar belirliyor. Beğenmedikleri birisi olsa flört, arkadaş vs ben onlarla görüşmeye devam etsem, ve bu arkadaşım karşısına çıksa beni rezil ediyorlar arkadaşıma, sevgilime bile halaret edip benden uzaklaşmalarına sebep oluyorlar. Böyle nasıl sağlıklı bir ilişki kurabilirim ki insanlarla? Ayrı eve çıkayım dedim, asla istemiyorlar napacaksın ayrı evi biz varız burası evin vs vs. Ha bu arada kaç yaşındayım biliyor musunuz? 25. Evet 25 yaşındayım, üstelik evlenip boşanmış biriyim... Neden ya? Cidden merak ediyorum artık doğru yanlış kavramım kalmadı, bırakmadılar ben de bir şey, normal bir şey mi bu bilmiyorum. Öyle bir anlatıyorlar ki sanki olması gereken buymuş gibi. Ben bir daha baskı gördüm diye gelişi güzel karşıma çıkan biri ile evlenmek istemiyorum. İnanın yaptım bunu sonuç boşanma oldu. Bana bunu yaptırmasınlar ya, sonra duygu sömürüsü yapıyorlar ağlıyor annem falan sana bir şey olursa dayanamam diye. E böylelikle kendimi herşeyden soyutluyorum ne kadar istesem de. Üşeniyorum artık bazı şeylere. Arkadaşlarım çağırıyor olmaz diyorum, bir bahane uyduruyorum. Ama yalnız yaşasaydım direk şuraya hazırlanıp gider miydim diye sorguluyorum kendimi evet diyorum. Hem de seve seve süslenerek. Ama evden çıksam bile kamufle olarak çıkıyorum resmen, sonra nasıl giyindiysem dışarda çıkarıyorum. Sıkıldım, bıktım. Lütfen akıl verin lütfen...

Sizin de aileniz baskıcı mı?