- Eğitim & Kariyer konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılBilgi ve tecrübe birbirlerini tamamlayan şeylerdir. O yüzden ayırmak yanlış bir yaklaşım olur. Teori ve pratik olarak kavramlaştırırsak. Bir şeyi teoriden bilmeden deneyerek öğrenmek zaman alır olumsuz sonuçlar doğurur veya başarısızlığa yol açar. Pratik yani tecrübe etmek edinilen bilginin ışığında daha hızlı daha etkili ve direk sonuca en kısa yoldan götüren bir yaklaşım olur. Ancak Bilgi olmadan tecrübe etmek boşa kürek çekmektir. Örneğin fotoğrafçılık hakkında temel bilgilere sahip olmadan deklanşöre basıp çekmek gibi çok ilkel bir bilgiyle bir yere kadar gidebiliriz. Profesyonel fotoğrafçıyım diyen adam bilgi almadan tecrübeyle öğrenmeye kalkarsa çok uzun zamanda çözer işi. Bir fotoğrafı 15 kez pozlaması bile gerekebilir. Oysa bilgiler ışığında bir gün batımı fotoğrafı çekmek için 3-5 ayar sonrası minimum 3 pozda istenilen neticeye ulaşılır. Ancak bilgilerde birer tecrübenin eseridir. Tecrübe edilmeden hiç bir bilgi ortaya çıkmaz. Ama tesadüfen ama bilerek. O yüzden bilgi ve tecrübe birbirleri olmadan devamlılık arz edemezler. Yeni bir bilgiyi tecrübe ederek başka bilgilere ulaşılır o bilgilerde tecrübe edilerek bir diğerine. Bu sirkülasyon böylece sonsuza kadar zincirleme devam eder. Tecrübe tecrübeyi bilgi de bilgiyi kendi başına doğurmaz.
13 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir konuydu ben teşekkür ediyorum. Birilerinin bacağını göğsünü soru olarak kullanmasından bıktık usandık.
En İyi Cevaplar
+1 yıltecrübe daha önemlidir, yaşayarak öğrenmek daha güzeldir iyiyide kötüyüde hep bunu savunurum çocuğuma bunu yapma şunu yapma demek yerine yaşayarak öğrenmesinden yanayım ben öyle yaptım çünkü yaşayarak öğrenince neden zararlı neden kötü olduğunu kendi üstünde deneyerek karar veriyor ve bu bence daha sağlıklı bir karar
çocuğa bunu yapma deyince çocuk tamam sen kötü diyorsun yapma diyorsun ama ben bilmiyorumki onun kötü olduğunu belki bana iyi gelicek senin kötü dediğin derse bunu ona açıklamak belki zorlaşır ama yaşarsa sana dönüp haklısın babacım abicim diyerek olumlu görüşünü belirtir ve kendine bişeylr katmış olur. iyi ya da kötü02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim ben teşekkür ederim böyle güzel soru için böyle güzel soru görmek mutlu ediyor beni bunca saçmalığın arasında
+1 yılBen bilgi diyorum. İş arama sürecindeki bir mühendis olarak "tecrübem olmadığı" için şirketler tarafından işe alınmıyorum. Ama ben bu işin bilgisini edindim diplomam var. Yani öyle herkesin aldığı kağıt parçasından bahsetmiyorum, gerçekten bir şeyler bildiğime inanıyorum. Ama sen gel de bunları insan kaynaklarına söyle. En iyi görüş secilen arkadaşın da dediği gibi, bilmeden tecrübe kazanamazsın. Düşünsene okuma yazma bile bilmeyen bir insanın büyük bir şirket sahibi olduğunu. (burada kimseyi küçümsemiyorum, yalnızca bir örnek, yanlış anlaşılmak istemem)
04 Yorumla- +1 yıl
Sağlık olsun :))
- +1 yıl
@silviariga Anadolu Teknik lise (yazılım) okuyorum mühendislerin yapamadıklarını biz yapıyoruz.
"Tecrübe sahibi olduğunda bilgili olursun bilgili olduğunda tecrübe sahibi olamazsın.@dildobaggins"
HİÇ DÖVÜŞ TECRÜBESİ OLMAYAN BİRİSİNE DÖVÜŞ TEKNİKLERİ İLE İLGİLİ NE KADAR BİLGİ VERİRSEN VER DÖVÜŞEMEZ. HAYATIN HER ALANINDA BU KURAL GEÇERLİDİR. - +1 yıl
@MaxPowerTURK dediklerine saygı duyuyorum. Bu nedenledir ki bazı büyük firmaların başlıca 5 üniversiteden mezunları işe almalarına ateş püskürüyorum. Çünkü ben 2. hatta belki 3. sınıf üniversiteden mezun olmuş olabilirim ama bu benim kendimi geliştirmediğim anlamına gelmez. Teknik liselilerin zaman zaman mühendislerden iyi oldukları doğrudur, çünkü sizler okurken stajlarınızı gerçekten yapmak durumundasınız. Bizim yaz stajlarımız sadece okulu geçmek için yapılması gereken bir zorunluluk, tanıdık birini buldun mu hallediliveriyor. Ha ben öyle yapmadım çalışandan bir farkım yoktu stajlarımda. Neyse. Herkes bir değil. Her zaman söylerim, bu eğitim sistemi hala olduğu sürece, bilim insanlarının değer görmediği bir ülkede ha mühendis olmuşsun ha tekniker ha simitçi ha berber. Simitçi daha huzurludur yeminlen...
+1 yılBence bilgi cunku biseyi tecrube ederken bile aslinda o sey hakknda bilgi sahibi oluyosun, bilmeden bos bos tecrube sahibi olunmaz. Ama bir konuda bilgin varsa o durumu cözebilme ihtimalin cok cok daha yüksek
410 Yorumla- +1 yıl
Eic secersin artık ;)
- +1 yıl
Tesekkur ederm :)
- +1 yıl
Tam tersi. Mesela ben mühendislik okuyorum ama mühendislik derslerinde öğrendiğim bilgi ile gerçekte olan durumlar birbirlerinden farklilar. o yüzden tecrübe sahibi olduğunda bilgili olursun bilgili olduğunda tecrübe sahibi olamazsın
- +1 yıl
@butterflyyyyy
Farkındaysan tam tersi'de doğru oluyor.
@dildobaggins haklı "tecrübe sahibi olduğunda bilgili olursun bilgili olduğunda tecrübe sahibi olamazsın".
HİÇ DÖVÜŞ TECRÜBESİ OLMAYAN BİRİSİNE DÖVÜŞ TEKNİKLERİ İLE İLGİLİ NE KADAR BİLGİ VERİRSEN VER DÖVÜŞEMEZ. HAYATIN HER ALANINDA BU KURAL GEÇERLİDİR.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 904 cevap paylaştı. tabiki tecrübe.. örn vriyorum biri senı bı konuda uyarıyor bunu yapma yanlıs dıye.. smdı sen yanlıs oldugunu ogrendın dımı ama ne kdrını anlayabıldın onemlı olan bu? yasadıgında ve yanlıs oldugunu yasayarak ogrendıgınde ıste o zaman gercekten ne kdr yanlıs oldugunu goruyorsun ve sende bı baskasını uyarmaya baslıosun. baska bır ornek ıse en saf ınsan bıle dunyada ikiyuzlu ınsanlar oldugunu bilir ve onu uyarsanda kımseye sırlarını anlatma arkandan vurabılırler dıe yınede gıder dostlarına butun sırlarını doker. sonunda bırı onu sırtından vurdugunda anlar neyın ne oldugu ve bı daha hayatını ykacak sırlarını kımseye anlatmaz cnku tecrube edınmıstır. tecrube edınmeden ne dersen deee ne kdr uyarırsan uyar o kısı tam olarak anlayamaz bu hersey ıcın gecerlıdır ne zmnkı yasar o zaman anlar dogruyu yanlısı ayırt eder tam manasıyla ve bu tecrubelerden de unutulmayacak bılgıler edınmıs olur. uzun oldu ama neyse :D
13 Yorumlaikiside tabiki ama bnce tecrübe daha çok önemlidir çünkü teorik olarak öğrenirsin ve yasayarak öğrendiklerini unutmazsın bir musibetten bin nasihattan iyidir.. ya da çocuk bakıcılığı yapacaksındır kitaplardan öğrenirsin evet bu da bilgidir ama sen stajer olarak çalışırsan daha faydalı olur bilmem açıklayabildimmi
01 Yorumla
+1 yılİnsanlar deneme yanilma yoluyla bir onermeye ulasirken birkac tane de yargiya ulasirmis ve bunlar beyinde hem gelisime yol acarmis hem de fikir sahibi olmasina neden olurmus. Bilgiye direk sahip olmak , kolaylikla unutulabilir ileri zamana aktarirken de yanlisliklar artabilirmis..
01 Yorumla
+1 yılTecrübe önemlidir. Ben bağlamadan örnek vereceğim aşağı yukarı hepimiz nasıl çalındığını biliriz ama elimize aldığımız zaman zor çalarız. Misal sürmeli tavrı atmak çok zor iştir bilirsin bilgiye sahipsin ama tecrübe ede ede çala çala o mevkiye yükselirsin.
05 Yorumla- +1 yıl
peki şu an ne işle meşgulsün?
- +1 yıl
misal üniversitede bir çok şeyi görmüşsündür bilgin vardır ama icraate geçirirken afallamışsındır. Eğer yarışma tarzında bir proğrama katılıyorsan bilgi derim ama hayatda bir takım şeyler tecrübedir. Ben tecrübeden yanayımdır.
Eğitim & Kariyer konusunda 666 cevap paylaştı. Ben iş hayatından örnek vereyim;
Tecrübe hayatta yediğimiz kazıkların toplamı ile olur dersek. Elektrikten bilgi olmadan bir kazık yersek ikincisine zamanımız olmayabilir. Bana göre Elektrik gibi içinde ölüm tehlikesini barındıran mesleklerde bilgi ön plandadır.
Da Vinci'nin de dediği gibi ;
Teorisiz tecrübe dümeni olmayan gemiye benzer, nerede duracağı belli olmaz.03 Yorumlaİstediğin kadar futbol hakkında bilgin olsun tecrübeli değilsen o top ayağında durmaz bile
İstediğin kadar öpüşme ine makale video izle öpmeden tecrübe edinmeden iyi opemezsin
İstediğin kadar kadar insanlar hakkında bilgi olsun tanışmadıkça insanları boşusun diye giderir.01 YorumlaTecrübe neden mi? Harita muhendisleri uzerinden yorum atayim Mesela yeni mezun bir harita muhendisi dusun sadece bilgisi var ama nerede ne yapacagini hangi programi kullanacagini ve programda neler yapacagini bilmiyor birde 30 senelik teknisyen dusun ve 30 senesini vermis bu ise hergun yeni birsey ogreniyor yanindakilerine yeni seyler ogretiyor unutma tecrube herzaman bir adim ondedir farkli orneklerde verebilirim sana
08 Yorumla- +1 yıl
Onlardada aynı durumdur yıllarını veren insan herzaman öndedir bir hakim düşün ve avukat düsün ve bu kisiler yaşıt aynı zamanda mezunlar ikisininde bilgileri ayni digeri cabaliyor otekine gore ugrasiyor zaman harciyor birseyleri kavriyor sinavlarina giriyor bilgileri olcusunde sinav puanlarini kapiyor ve hakim oluyor daha cok insani savunuyor bilgileri olcusunde ve yine ayni insan daha yuksek makamlara ulasiyor digeri yine avukatligini surduruyor ama hep yerinde sayiyor demek istedigim su bilader hayatta ne olursa olsun dunyanin en bilgini ol kendini gelistirmezsen ve o bilgileri biryerlere tasiyamazsan o boştur arkadasim bosuna bilgileri tasiyorsun sadece diploman var ve o hakim olan insan daha cok insan cevresine sahip oluyor daha fazla ünkazaniyor iste bu ün kazanmasi onun daha cok ugrasip tecrube edinmesidir bilgi sadece bilgidir umarim anlatabildim anlamadigin seyler olursa yardimci olmak isterim
- +1 yıl
Unutmadan sunu da soyleyeyim diyelim ki iş basvurusuna gittiniz ve patron soruyor tecrubeniz varmi? Daha once nerelerde calistiniz? Adam sana bilgin nasil mi diyor? HAYIR mesela yolda yuruyorsunuz dukkanin camında bir kagit tecrubeli eleman alinacaktir adam bilgisi olan gelsin demiyor :)
+1 yılBirseyi yasamassan tecrube edinemessen sadece soylersin nasl oldugundan hberin olmadigi icin konusursun
Ama tecrube edindigin zaman hissedersin ve ona gore bilgin olur Bkarsin belki bildigin yanlistir.02 Yorumla- +1 yıl
Ricaa ederiim :)
Sadece salt tecrübe ve bilgi değil her ikiside fakat tecrübe daha ön plan da mesela yeni bir işe giren bir avukat ya da doktor vs düşün bilgi donanmı tamdır fakat tecrübe yoktur bilgileri ni tecrübe ile pekistrcektir
06 Yorumla
+1 yılbilgi önemlidir. aslında tecrübe dediğin şey de bir çeşit bilgi. teorik değil de uygulama anlamında bir bilgi. tecrübeli dediğin adam da o konu hakkında bilgi sahibi olmuş oluyor.
öğrenme olayı biraz ilginç bir süreç.00 Yorumla
+1 yılyapacağın işe göre değişir. Bilgi yeni kapılar açar, tecrübe açılan kapılardan içeri girip girmemen konusunda sana ışık tutar.
11 Yorumlabilgi edinmek için önce mevzuyu tecrübe etmelisin kardeş. teori hiçbir zaman pratik kadar kalıcı bilgi sağlamaz. Pratik te tecrübeyi beraberinde getirir
03 YorumlaYuzmeyi kitap okuyarak ogrenemedigin gibi salt bilgi de bir ise yaramaz. Tecrube bilgiyi de beraberinde getirir oyleyse tecrube.
112 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabi ki tecrübe ben 13 yaşından beri elektronik tamir bakım uydu işleri yapıyorum.. bazen stajer öğrenciler ya da üni bitirmiş adamlar geliyor dükkanımıza adamlar tornavida tutmaktan haberleri yok bilgileri var ama kullanacak becerileri ve tecrübeleri yok
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılher işte aynı avukatta da mesela daha önce başına gelmiş bir olayda neler yapacağını çok iyi bilirsin.. ama gelmemiş bir olayda ezbere konuşursun..
Cevap sahibi+1 yılTamam bilgi sen zaten kararını vermişsin ne desem olmayacak...
Tecrübe direkt yaşamakla kazanılan bir olgu.
Bildiğinizi yaşamadıkça doğruluğunu sorgulamaz mısınız?
Tecrübe diyorum bu yüzden.04 Yorumla
+1 yılb dedim. Aklıma bir replik geldi onu yazayım bari :)
"Elma ile bisiklet arasındaki fark nedir. Bunu anlamak için bisikleti ısırmanız gerekir." :)05 Yorumla- +1 yıl
Ben de yazarken epey güldüm. Bir de devamı mı bilmiyorum şöyle devam ediyor diyelim:
Bir bisikletle bir elma arasındaki farkı söylemeye ne gerek var?
Bir bisikleti ısırmaya ve bir elmayı sürmeye kalkarsam farkı zaten öğrenmiş olurum.
Bir şeyi yapmayı düşünmek, onu yapmaktan daha yorucudur. :) - +1 yıl
:D aynen karıştı. Bakmaya devam ettikce repliğin farklı yazımlarına da denk geldim de. Mesela birinde de şöyle geciyor: bir başkası farkı söylese yaşamanın ne anlamı kalır diyor. :)
- +1 yıl
Valla çok iyi bir filmdi. Buradan başka bir repliği de dinler tarihi dersimde hocaya bir şeyi açıklarken kullanmıştım. :) ben de tecrübeyle değil filmlerle öğreniyorum.
+1 yılBilgi olmadan tecrübe olmaz. Tecrübeye ulaşmak için yeterli bilgi olması gerekir. En son aşamanın tecrübe olması sebebiyle tecrübe daha önemlidir.
04 Yorumla- +1 yıl
Evet ama bilgilerin toplamı tecrübeyi ortaya çıkardığı için tecrübe daha önemlidir dedim.
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim:)
+1 yılDogru veya yanlis olan bilgiyi cogu zaman uygulamadan yani tecrube olmadan anlayamam acik arar tecrube diyorum ama bilgiyide es gecemem
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen
ne kadar bilgi gibi dursada uygulamaya geçtiğinde aslında bilginin pek de yardımcı olmadığını görüyorsun.
07 Yorumla
+1 yıltabiki tecrübe önemli. Örnek olarak kendi mesleğimden bir örnek vereyim.
Elektrikçilik konusunda bilgi değil tecrübe konuşur05 Yorumla- +1 yıl
bilgi tecrübesinin yanı sıra gelen bir eylemdir die düşünüyorum.
- +1 yıl
bilgi tecrübenin yanı sıra gelen bir eylemdir diye düşünüyorum.
- +1 yıl
teşekkür Ederim. Şimdi Olaya Birde Şu açıdan bakarsak.
Meslek liselerinde ya da üniversitelerde bilgi kazanıyorsun ama iş deneyimi olmadığı için tecrübeye sahip değilsin. Tecrüben Olması için Biraz iş deneyimin olması gerekiyor. İş deneyimin olduğu sürecede bilgi ediniyorsun zaten bir yöndende :)
Bilgi; ögrenilmis birsey bir konu hakkında fikir edinmektir düşünce sahibi olmaktır
Tecrübe; ise yaşanılmış kazanılmış zihin altında kalmış bilgidir..:) o yüzden tecrübe tabiki :)02 Yorumla
+1 yılTabii ki tecrube, her seyi bilemezsin deneyerek ogrenebilirsin. Evlenmeden evlilik hakkinda ya da karsinda ki kisi hakkinda yorum yapabilir misin? tecrübeyle sabittir.
012 Yorumla- +1 yıl
evlendigin kisiyile ayni evde yasamadan tam anlamiyla onu taniyabilecegini mi saniyorsun? hayatta her sey tekrar soyluyorum tecrubeyle sabittir.
- +1 yıl
ama bu hayatin tamimini cogundalik kismini ele alan bir Münazara. kaldi ki Muhasebeyi ogrenebilirsin evet bilgin tamamdir peki muhasebe programi kullanmadan muhasebe yapabilecegine inaniyor musun? ya da davaya girmeden bir seyler ezberlemekle iyi bir avukat olabilecegini? bunlar teori de tamam ama pratikte? . iyi düşün.
- +1 yıl
Tecrübeyle pekiştirebilirsin ama.
- +1 yıl
Bak tamam bilgi önemli bilmeden hiç bir şey yapamazsın fakat tecrübe edinmediğin sürece ne kadar bilirsen bil bir işe yaramaz. O zaman neden direk okul okumuş yüksek tahsilatlı birisini işe almak yerine tecrübeli eleman arasınlar? sence de yanlış mı?
- +1 yıl
bende tecrübesi olanın :) neyse görüşlerimiz çok ayrı ve sen yeni fikirlere kendi doğrularını saf dışı bırakmaya açık bir insan değilsin. :) unut gitsin.
- +1 yıl
Sana tecrübeyi anlatabilrim bunu kabullenememen de sorun. Şu cümleden bile yola çıkabilirsin ; Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum :)
Eğitim & Kariyer konusunda 525 cevap paylaştı. bilgi önemlidir yeni evlenen çift daha önce tecrübesi yoksa gerdeğe nasıl gircek açıklayın bakalım. bilgisi olacak ki zamanla tecrübe kazanacaklar. sonra tecrübe kazandıkça erkeğin gözü dışarı kayacak:)
01 YorumlaBilgiyi alır tecrübeyle pekiştirirsin. Bence biri olmadan öteki eksik kalır.
01 Yorumla2 si olmaz mı?
Bilgi diyorum. En değerli Dünyada - bilgidir.03 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 721 cevap paylaştı. tecrübe bilginin sindirilmiş halidir. ikisini de barındırıyor içinde:)
03 Yorumla
+1 yılTecrube insan cok sey bilir fakat nerde kullanacagimi bilmedigi icin cahil durumuna dusebilir
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :)
+1 yılTecrube dunyanın en pahalı seyıdır cunku kazanmak ıcın kaybetmen gerekıyor ancak
Bılgı daha onemlıdır cunku tecrube kazandıgının farkında olmamak tecrubenın manasını azaltır dıye dusunuyorum01 YorumlaBence bilgi yani doktorlar sigaranın ne kadar zararlı olduğunu bilip yine de içiyorlar ama bir kalp krizi geçirince bırakıyorlar. Bknz. babam.
00 Yorumlatecrübe bilgiyi kullanma sanatıdır kısaca, eic cevap seçtiğin yetersiz bu yoruma karşı malesef :)
05 YorumlaTeori mi pratik mi? diye sorulsa daha mantıklı olurdu sanırım. Bilgi tecrübe sonucunda elde edilir birbirinden bagımsız degil.
01 Yorumlatakla atmanın ne olduğunu bilsen de tecrübe etmeden başarıyla atabilir misin? Nope.. Tecrübe bilgiyi de getirir.
01 YorumlaInsan bildiginden değil yaşadindan ders alır o yüzden tecrübe en iyi derstir insana
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı. Bilgi temeldir, tecrübe zamanla edinilir, bilgi olmasa tecrübe eksiktir.
01 Yorumla
+1 yılTabiki tecrübe. Insan yasamadıkca be kadar dogru bilebilirki?
01 Yorumlatecrübe..
bilsen de tecrübeye dönüştüremedikten sonra faydası olmayabiliyo..01 Yorumlaen iyisini yapmak için ikiside lazım birine sahip olunca çırak oluyorsun
03 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yıltecrübe bilgiyi kullanma sanatı değil, tam tersine bilgiyi kazanma sanatıdır... Zira tecrübe etmeden hiçbir şeyi bilemezsin!!!
11 Yorumla Yanlış kıyaslama, tecrübe (tecrübe etmek) bilgiye ulaşma yollarından biri zaten, bu hamur mu ekmek mi diye sormaya benziyor hamur pişince ekmek..
03 YorumlaÖnemli olan bilmek değil sadece. Bilgini kullanıp tecrübe kazanınca gerçekten öğrenmiş oluyorsun bana göre.
07 Yorumlaönce bilgi gelir çünkü bilgi olmadan tecrübe edinemezsin. bir insan bilmediği bişey üzerinde uzmanlaşabilir mi sence?
01 Yorumlaatalarımızın bu söze güzel bir vevabı var bence akıl yaşta değil baştadır
00 Yorumla
+1 yılBence yasadigimiz tecrubeler sayesinde kazandigimiz bilgiler onemli iki kavrami birbirinden ayri dusunmek dogru degil
01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yıliş hayatında tecrübe bilginin bir adım ötesinde ne yazık ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir filmde geciyordu bilgi tecrubelerden olusur diye. Gerisini sen dusun artik :)
01 Yorumlatecrübe önceden öğrendiğin hafızana kazıdiğın kolayca unutamayacağın birşey.. Bİlgi ise her an öğrenip tekrarlamazsan unutabileceğin birşey.. Tecbüre kesinlikle hayatımızı onunla yaşıyoruz..
03 Yorumlatecrübe bilginin atasıdır. bilgiyi edinen kaynak tecrübe ettiği için o bilgiye ulaşmıştır. yoksa havadan direk cebine inen birşey değil
00 Yorumla
+1 yılBilgin olmadığı bir konuda tecrübe sahibi olamazsın
01 Yorumla
+1 yılbilgi soyuttur, tecrübe somut. birşeyi yaşayarak öğrenmenin daha fazla faydası vardır herkes için
01 YorumlaTecrübe bilgiyi kullanma sanatıdır. Bundan dolayı bilgi temeldır.
03 Yorumlazeka olmadığı sürece bilgi de tecrübede bir işe yaramaz
03 Yorumla
+1 yılAnkette tecrübe dedim ama bilgi :) :)
#HangimizSevmedikツ04 Yorumla- +1 yıl
Değişiklik olsun :) :)
- +1 yıl
:) :) :)
İkiside yer zaman mekan madde de degisiklik gosterir siralamasi bilgi birazcik ondedir.
01 Yorumla
+1 yılBunları kiyaslayamazsin ki. tecrübeli plan insanin bilgisi de daha fazladir
03 Yorumla- +1 yıl
Olan yazacaktim plana çevirmiş bu konu gerçekten iyi ama
+1 yıltecrübe tabiki bişey hakkında istedigin kadar bilgin olsun yaşamayınca fosss :)
17 Yorumla- +1 yıl
bilgi + tecrübe var :) haberin olsun :))
@dünyagüzelii - +1 yıl
biliyorum canım :))
- +1 yıl
Dogrudur ama tecrübe şart :)
- +1 yıl
oda şart seni mi kırcam :))
Eğitim & Kariyer konusunda 8,9b cevap paylaştı. gençler dusunebılse
yaslılar yapabılse dıye bır deyım vardı01 Yorumla
+1 yılKesinlikle tecrube, bilgi tecrubenin cocugudur diyebiliriz.
05 Yorumla- +1 yıl
Hayatin teoride ne kadar dogru oldugu gorecelidir ancak pratige gectiginde aslinda kitapta yazilanlar gibi olmadigini yasayarak anliyoruz. Atese elimizi uzatmak tehlikelidir, bilgidir cunku elimiz yanacaktir ama diyelimki tatmin olmadik ve denemek istiyoruz, atese elimizi uzatip denedikten ve yandiktan sonra anlariz ki gercekten tehlikeliymis :)) Kitaplarca yazilan bilgiler , tecrube ve kazanilan deneyimler sonucudur diyebiliriz. Kahvemi icmedigim icin afyonum patlamadan anca bu kadar cumle kurdum :D
- +1 yıl
Boyle kaliteli ve duzeyli soru sordugun icin asil ben sana tesekkur ederim. Bu sitede boyle sorulari gormek cok guzel.
+1 yılBilgi 3 noktadır. Tecrübe ise o 3 noktayı üçgene dönüştüren.
03 Yorumla- +1 yıl
Benim fikrime gore ne kadar bilgili olursan ol herseyi tecrübe ederek öğrenirsin. Bilgiyi nasıl kullanicagini bilmezsen o sadece kuru bilgidir. Bu nedenle bilgi de hata yaparak yani tecrübe ederek elde edilir ve öğrenilir.
Bir makine mühendisiyle aynı makinenin oparatörü bir değildir. Oparatörde teknik, mühendiste sistem vardır. Bana göre tecrübe bir adım öndedir.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılikisi de var, hatta tecrübe daha fazla. ama işime yaramıyor, ekmeğe dönüşmedikten sonra varsın ikisi de olmasın.
01 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat