İlla uyumlu olmak zorunda mı? Ben çocuklarım olursa alakasız isimler koymayı düşünüyorum. İkiz falan olsalar bile.👯♀️Sizin kardeşinizle adınız benziyor mu?
Kardeşlere benzer isimler vermek, ailedeki bağları vurgulamak için bir yoldur. Benzer isimler, kardeşler arasında bir bağ hissi oluşturabilir ve aile birliğini simgeler. Bazı kültürlerde, kardeşlere benzer isimler vermek yaygın bir uygulamadır. Bu, ailenin geleneklerine ve kültürel değerlere bağlı olarak yapılabilir. Benzer isimler, söylenişi veya hece yapısı açısından birbirine benzeyen isimlerden oluşabilir. Bu, kardeşlerin isimlerinin birbiriyle uyumlu olduğunu ve bir arada güzel bir kulağa sahip olduğunu hissettirebilir. Kardeşlere benzer anlamlara sahip isimler vermek, ailenin belirli bir değeri veya inancı ifade etmesi için bir yoldur. Bu, ailede ortak bir temayı vurgulamak veya belirli bir anlamı aktarmak için kullanılabilir.
kuzenim 3. oğluna hamileydi. Doğuma yaklaşmıştı. Gelip belirledikleri ismi söyledi. Herkes tebrik etti. Ben pek beğenemedim dedim. Neden? Diger oğullarımın ismiyle uyumlu dedi. Neden diğerleriyle uyumlu olması için ona bu ismi veriyorsun? Çağırınca hepsini birden mi çağıracaksın? Dedim. Bir şey demedi. Bir daha ki gelişinde ismi değiştirmişti😁adı Tunar oldu sayemde😌
Sorma ya bir anlasam şunu 🤦🏼♀️Bu yüzden sürekli adımız karıştırılır ablamla. İlerde olur mu bilmiyorum ama olursa çok çok alakasız isimler vericem çocuklarıma