Merhaba
33 gram dan 5 bilezik istedi kız arkadaşım.
Ben de "150 000 TL" lik saat beğendim. Ben de saati şart koştum.
İş bozuldu.
Sizce kim haklı?
Merhaba
33 gram dan 5 bilezik istedi kız arkadaşım.
Ben de "150 000 TL" lik saat beğendim. Ben de saati şart koştum.
İş bozuldu.
Sizce kim haklı?
Sen haklısın yani evleniyor zaten şarta gerek yok ki aşık olursun kalbini seversin evlenirsin bu kadar ama bazıları evliliği para karşılığı yapıyor işte şu kadar para vermezsen altın almazsan bende seninle evlenmem diyor. ben bunu saçma ve yanlış buluyorum
Altınlar sadece kız arkadaşınıza kalacaksa böyle bir izlenim görüyorsanız ailesinde veya kendisinde haklısınız, Ancak kız arkadaşınız böyle şeyleri kendisine saklayan birisi değilse haksızsınız, Çünkü saat aksesuardır altın ise bir yatırım, Değer kaybetmez aksine değeri artar ve bozdurulabilir.
bu ülkede normal batı toplumu gibi yaşamaya çalışır kadınlar evliliğe gelince doğu toplumunda ki gibi gelenek görenek ister. Sormak lazım sen ne vaad ediyorsun? şartla şurtla iş olacaksa olmasın, doğu ile batı arasında sıkışan toplumlarda böyle şeyler oluyor işte.
Mehir kadının hakkıdır ayetle hadis ile sabittir. Ama şu da bir gerçek erkeğe de işi zorlaştırmamak lazım yapabildiği kadarını yapması iki taraf içinde kolaylaştırması elzemdir.
Dua bile mehir olabiliyor ama?
Cevap
24Cevap
Kız arkadaşınız haklı tabi ki. Zaten beş bilezik her evlenen ister. Ki istenen mehirdir. Ki o bilezikleri anne babanız yarısını takar. 2 bilezik de yapamayacak kadar züğürt olup da evlenmek istiyorsanız ölün yani... kızdan bir de çirkeflik yapip 150 binlik saat istiyorsunuz. Şaka gibi.
Ayrıca bu yaşa kadar bu masrafın olacağını düşünüp birikim yapmamak sizin suçunuz. Yok tek maaşla nasıl yapacam diye dert yanmak anlamsız. Tabi ki tek maaşla anında olmaz. Bu yüzden evlenmek istiyorsanız hazırlanın.
Aslında suç demeyelim de zor bir geçmişim var...
Öte yandan anne baba eğer yarısını verecekse " Benim onayım" kriterini devreye koyar. İki kişilik evlilikten çıkar o iş.
Ben evlenicek olsam git ne yaparsan yap der annem.
5 bilezik en kalınından 265 000 yapıyor. Açıkçası biriktirsem bile o kadar birikirdi belki de... Yaptığın tüm birikimi evlenicem diye kıza vermek de anlamsız
Kardeşim işin içinde ailen yoksa beş bilezik istenmesi acimasızlik tabi ki. Ama normal şartlarda zaten 2 bilezik anne baba takar. Gerisi senin sorumluluğun. Diyorum ya, hamama giren terliyor. Bizim adetlerde (karadenizlilerde) bir de takı seti var. O da cok tutar mesela. İki taraf da maddi durumun farkındaysa kendine çeki düzen verir. Ama siz işi sidik yarışına cevirmişsiniz.
Onlar da karadenizliydi...
Aslında bizde evlilik kişinin sorumluluğu...
Yani oğlumu /kızımı evlendiriyorum gibi bir şey yok...
Babama bi kere dedim., Öyle bir dünya varsa ananı boşayayım sen beni evlendir demişti...
Onlar aileyi de işin içine katıyorlar, yapamayız deyince de aileyi küçümsüyorlardı. Anlatmaya çalıştım bizde her koyun kendi bacağından asılır diye anlayamadılar...
Nerelisiniz çok merak ettim? Ya aslında biraz böyle olmali ama sizinkiler de cok abartmış. 2 bilezik de alabilirlerdi. Sorumluluktan kaçmış gibiler. Biz karadenizliyiz ama kızlar bile birikim yapar. Çünkü hersey pahalı. Evlenmek istesen ailene yük olursun. Bu yüzden insanın sevdiği varsa bunları düsünmeli. Ailenizin böyle yapmasına üzüldüm ama kız arkadasinizla bu kadar zıtlaşmanız iyi olmamış. Maddiyatın tartışmasi yapıldığı an iş bozulur zaten. Bu bilinen bir kuraldır.🫤
Biz 5. kuşak öncesi üsküp'teniz. Ben bursalıyım.
Beni kimse istemez diye düşünürken bir anda oldu.
Ondan önce herşeyi tek Başıma planlıyordum
Sizi niye kimse istemesin abi...
Ayrıca şimdi bu hanım ablamızın sizden maddi anlamda çok beklentisi oldugu icin evliliğe de kötü gözle bakıyor olabilirsiniz. Ama öyle düşünmeyin derim. Benim iki ablam var. Adetlerimiz belli. Bir ablamın eşinin maddi durumu iyi olduğu icin adetleri yerine getirdik. Diğeri daha orta halli olduğu için adetleri hafiflettik. Yani bundan sonra görüşeceğiniz kişiyle ufaktan ufaktan bu konulari konuşun. Sonra iş bozulunca üzülen ve psikolojisi dağılan siz olursunuz.
Ben örf ve adete göre yaşamıyorum. Karşımdaki kişiye de bunu en baştan söylüyorum. Ancak çok da ciddiye alınmıyorum.
Bu kızla evlenmemem babamın vasiyeti idi.
Ev araba yok diyince yüzüme bakmadı, evi arabayı öğrenince ye kürküm ye oldu.
Bi de ben biraz bireysel bakıyorum evlilik olayına...
Düşünsene, cümbür cemaat evlilik alışverişi diye iç çamaşırı bakmaya gidiyorsun...
orada bi tanga beğenirim, kayınvalidecim bu da benden hediye olsun çıkmışken alayım dedim derim. Şık olur mu? Ollmaz...
O zaman heyet halinde çamaşır bakmaya gitmenin alemi ne?
O zaman en iyisi kendiniz gibi gelenek tanımayan birini bulmaktır. Düşüncelerinizin tam zıttı şekilde yaşayan birini değiştiremezsiniz. Değiştirmeye çalışırsanız da suçlu olursunuz.
Değiştirmek değil ama geleneklerin nrresinden tutsam elimde kalıyor...
Kadina erkek mehir vermek zorunda. Yoksa dinen o evlilik olmuyor diye biliyorum. Senin isteğinde cok gereksiz. Baska bir sey isteseydin bari degeri olan. Altini alirsin degerlendir zamanla. Saati alirsin belki saatten saate de degisir ama sonrasinda altin kadar degeri de olmaz.
Ben yari avrupali yari turk erkekle nisanliyim Şu an . Mehir de istedim. Hic sorun da etmediler. Ne kendisi, ne de ailesi. Ailesindeki turk tarafi tabi olur alalım dediler. Diger tarafa da durumu anlatinca onlar da bir sey demedi.
Bu aldiginiz altinlar aslinda mehir olarak kadinin ama cogunuz araba alacagim, ev alacağım diye altinlari, kadinin mehirini dahi aliyorsunuz zaten evlilik icerisinde. Kadina kalmiyor ki yine bunlar. Ben kendisine ait olmasi gereken mehirin dahi turk kadinlarinin elinde kaldigini gormedim. Ya borçlar ödenir, ya ev alinir, ya zor zaman icin saklanir. O altinlar turk toplumunda hep ailenin olmustur, kadinin degil ki. Boşa yarışa giriyorsunuz yani.
Ben evliliğime ailemi karıştırmam. Tek maaşla bu istekler ağır geldi açıkçası
Boyle dersin anlarim ama işi inada bindirmek dogru degil. Dedigim gibi bu altinlar kadina kalmiyor bu toplumda.
O zaman blof yapmak yerine kizla anlasmaya ve uzlasmaya gidebilirdin. Ben aileni karistir demedim zaten. Suanda bu kadar alamam diye kizla konussaydin. Kiza sonrasinda diger kismini da param oldukca söz alirim da diyebilirdin. Bu altin cunku. Muthis bir yatirim araci. Bugun bir bilezik atiyorum 50 bin yarin 100 bin olmayacaginin garantisi yok.
Bunu kadina almak gibi degil de aileye aliyor gibi gorurseniz daha iyi olur erkekler olarak. Cunku bu sekilde oluyor.
Hangi turk kadini zor durumda gelip o altinlari ortaya koymuyor? Ben annemden boyle gordum. Senin annende yapmıştır. Babana, sana zor zamanda ceyrek, bilezik ne varsa vermistir.
Evlenecegin kadinda senin ailenin dişisi olacak, senin evlatlarinin annesi olacak. Bugun itiraz ettigin altını yarin sana ya da cocuklarinin önüne koyuyor bu toplumun kadinlari. Bu altinlar hicbir zaman bizim olmadi ki.
Yeri geldi borc icin verdik, yeri geldi araba alindi, yeri geldi erkek arabanin modelini yukseltmek istiyorum diyerek aldi, yeri geldi ev alindi, yeri geldi cocuklari okutmak icin kullanıldı.
Ben üniversiteye gittigimde annem babamdan habersiz bana babamin mehir olarak aldigi altinlardan bir bilezik vermisti. Olur ki basin sıkışır harcarsin diye.
Bu boyledir yani bizde. Kadinin dini olarak hakki olan mihrini bile turk kadinlari aileye harcar. Paran yoksa anlarim elbette ama restlesmeye gerek yok bu konuda.
Açıkçası altını alınca ben bankaya borçlanmışım gibi karıma borçlanmış olurum. Madem ki mehir, o kadınındır kadının olarak kalır.
haklısın. tam bir köylü adeti şu bilezik takma düğün vs. hani belki cidden köylü de olabilirsiniz yanlış anlama ezmek için demiyorum ama allah aşkına çok saçma değil mi kendinde demişsin. paragöz insan kadar itici bir şey yok erkekte olsa kadında olsa yol yakınken dön kardeşim
Helal lan sana
.. sizin ayrilmaniz iyi olmuş.. sevgiyi adam gibi yaşayacak insanlar yaşasın.. bu kadar ayaklar altına düşmesin sevgiler sevgililer.. bu kadar basit yaşanmasın artık.
Bence de bu kadar basit olmasaydı iyiydi...
Sen haklısın 👌 kendi ailesi 150 gr alsın sana taksın sen de ona 150 gr takarsın nolcak. Kadınların geliri daha çok hatta günümüzde. O taksın. Belli ki gold diggermış iyi olmuş. Gider 1 gr altın takmayan 3 kr etmiyen bir adamla da evlenir o kadın kesin. Genelde böyle olur böyle tiplere.
Su devirde kimse kimsenin üzerine gitmemeli. Yani eğer durumun ortalamaysa seni zorlamaması aynı şekilde seninde onu zorlamaman gerek. Evlenince senin paran benim param değil bizim paramız olacak. Sonuç olarak ne kadar tasarruf edilirse o kadar iki tarafta kazanır.
Sevdiğim adamla evleniyorum diye sevincimden gelinligin bile en ekonomik olanını seçmiştim zorlanmasın diye. Hiçbişe istemedim ben bu adamdan maddi. Ve ne oldu biliyor musun benden sıkıldı ve boşandık
Maddi olarak çok zorlayınca çok mu kıymetli olursun sanıyorsun?
Hani ben zorlamadım. Hiçbişe istemedim. Kıymetli mi oldum?
Hayır, anlaşmış oldun... Çok şey isteseydin de sıkılabilirdi eşin...
Kız haklı
Kızın mehir olarak dinen altın isteme hakkı var
Senin böyle bi şart koşma hakkın yok
Geleneklerimizde damada saat hediye edilir ama?
Bir zamanlar evlenmeye niyetlendigim kızın anası ev istedi 2 tane evim olduğu halde evim yok dedim ortaya koydukları tavırdan dolayı ondan vazgeçtim 😎
Bizim de evimiz vardı ancak
Evin var mı deyince
Tapu benim üzerime olmadığı için yok dedim, kelime oyunu yaptım. Onların tavrı yüzünden vazgeçtik aynı şekilde...
Haklısın bence neyine istiyor o kadar bileziği seni bulmuş işte insana sevdiği en değerli servettir
Aslında anasının ağzından konuşuyordu. Aldı babayı
İkinizde haksız çünkü para için ilişki bitirmişsiniz. Parayı beraber yonetemeyeceginiz erkenden belli olmuş
Evet biraz öyle oldu. Para dışında anlaşamadığımız bir konu yoktu
Her zaman derim paranın aw. Para ihtiyacın olan şeyleri almak için bir araç. İki insanın sevgisinden önemli olamaz. Paraya tapan insanlar yarın bir gün daha fazla para için seni başkasına satar 😉
Mehir farzdır ve istemesi gayet normal. Kızın yerinde olsam evlenmezdim.
Evlenmedim zaten...
ikinizde haksızsınız. para için ilişkinizden vazgeçmişsiniz. zaten bu kadarcık bişeyde yıkılıyorsanız hiç evlenmeyin. fazlada ilerlemezdi çünkü.
Aman bulursun simdi trbanli bi kiz bakire rahat edersin bilezik yaparsin fullde.. ne gerek var kiz acik sozlu olup istemis laf oyunu yapip almaliymis ozaman gorurdun
Laf oyunu yapıp nasıl alacaktı? Olmayan parayla?
Türbanlı ya da bakire bir kız takıntım yok.
Benim yaşımda bakire kalmış bir kız vajinismus a adaydır bence.
Evet kankada aman boş ver herkes üremek zorunda degil paran varsa tek takil, en azindan bu süper dünyaya bj can daha getirip bu hayati görmesine pek gerek yok
Üremek gibi bir takıntım yok.
Evlilik kadının sigortası bana göre...
Yoksa birlikte yaşamakta sorun değil...
Yok sanmiyorum ben evlensem dost gibi evlenirim cocuk istemiyorum sadece hep gezecegim istedigimiz an rahat sks yapabilecegim bi partner hayat arkadasi, istedi an erkek arkadaslariyla gezebilir tabi bende kizlarla vs vs
Saçma slk şeyler bunlar ya yok bilezikmiş saatmiş vs. önemli olan bir araya gelmek değil mi insanlar neden bunlara takılıyor anlamıyorum
Bence sen ona 10 tane al nasilsa borc beraber ödenecek sıkinti yok batarsansanda sorum yok o da batmiş olcak bence all. bunu gercekten diyorum.
Tamam bir daha ki sefere de altıma Passat al de Passat almaz isen evlenmem seninle de
Bi daha ki sefere şart koştuğu anda masadan kalkarım
Ya aslında haklısın sen de ama mehir die bişi var istiyorsa alınmak zorunda kalıyorsunuz
Oldu ketçap mayonezde ister misiniz patatesin yanına 😂
Harbiden ha kaçıncı yüzyıldayız 😂
Tamam o mehir olarak istiyor ben de hediye olarak istiyorum var mı ötesi?
Heh raconunu koy şöyle
Hukukta mehir zorunluluğuda yok o yüzden sıkıntı etme.
Açıklıyım
Bir dua bile mehir olarak geçerli bu dinde
Peygamber efendimiz (s. a. v) hadisi var.
Zorlaştırmayın kolaylaştırırın diye...
Bu birşeyler istemek nedr ya onu dediği an ben giderim
Yani 5 bilezik insaflıymış zaten sana kalacak alsaydın
Şu dönemde yaptıkları insafsızlık. boş ver vardır bir hayır sen haksız değilsin
Sen haklısın bazı kız tarafı paçozlukta sınır tanımıyor
Haklı olmayı istemek yerine mutlu olmak için çabalasaydınız keşke...
Burun içi, ense, etekb bölgesi, koltuk altı, ayaklar
Her ikiniz de haksızsınız. Zamanla bir birinize ne gerekiyorsa alırsınız
Anlamadığım seviyorsan neden işi zorlaştırıyorsun?
Seviyorsan kolaylaştır birbirine yük olma yük al kardeşim
Onlar zorlaştırıyor... Ben değil...
Baştan 9 bilezik maldivlerde balayı havuzbaşı düğün felan istiyordu.
Annem kısaca manyak o diyordu
Evleniyor musunuz para mi pesindesijiz belli degil uzucu ya
Para peşinde olan oydu.
Beni dımdızlak ister misin? Diye sordum istemem dedi.
Sen haklısın tabii ki. Beş bilezik şartı koyan insandan hayır mı gelir. Paragöz insanlardan tiksiniyorum ya. Sakın geri dönme muhtemelen beş bilezikle gelmeni bekliyordur
Bütün evişlerini kadına kitlemeyi biliyorsanız alacaksınız
5 bileziği mehir olarak istedi sanırm erkek kadına mehir vermek zorundaymş sanrm
İkinizde haklı değilsiniz belki de senin maddi durumunu bilmiyorum eğer gücün vardiysa almadıysan sen cimri ve evlenicek biri değilsin
O kadar param yoktu. Onun da o kadar parası olan bir ailenin kızı değildi.
Dedim, yapabileceklerimi saydım. Ailesi " Ay varoş bu" felan dedi kızın anası karşımda dizini dövdü vs.
Durumuna gore istemeli ama eger 5 bilezik takacak durumun yoksa o da istememesi gerekiyordu bence bunda da vardir bir hayir boş ver sen
birkez daha anladım ki etrafımız erkek görünümlü eril enerjisi olmayan erkolarla dolu
Eril enerji demek olmayan parayı kıza gömmek mi demek?
ne alakası var o istedi diye sen de mi istemek zorundasın zaten evlenince o bilezikler de ikinizin olucak yani esit deiliz birbirimizden ustunde deiliz ama bi erkek olarak sizin yapmanız gerekenler bunlar
İkimizin değil onun olacak...
demek ki hala biz olamamıssınız
Biz olamamak ile ne alakası var. Yasa böyle... Altınlar kadınındır
o zaman sozlesme de imzalayın evlenmeden once kural kuraldır
Mantıklı...
Haklı olmak önemlimi?
bir işe aile karışırsa o iş yürümez.
Denendi. Onaylandı…
İsteyebilir bence. O da onun güvencesi. Bu devirde bilezik almakta zor da, yine de karar sizin.
Allah yüzüne bakmış kırtulmuşun kız tarafı adet muhabbwtinden dolayı haklı ama
Mehir olarakmi istemisti
Yaş doğru mu 🤔
Sanane
Sordum sadece aaa ne bagiriyon 😊😂
İstek atip durma hastamisin kabul etmiyorum
Mehir felan bilmem, evlenmek için istemişti... Ne takacaksınız muhabbeti...
9 bilezik dedi, sonra 6 dedi, sonra tekrar 9 a çıktı. Bi de en kalını olsun dedi. Benim de tepem attı, ayrıldım.
@Zevkli_Temas doğru noldu ki?
Sana sormadi yasi bana sordu.
İyi olmuş.. bu tarz insanlara müstehak bekar kalmak.
kızın anası haklı
Anası niye burnunu sokuyor?
Peki dizinler şimdi kendilerinde mi kaldı?
İstemeye gelin madem dediler
" Almıyoruz kızınızı" dedik.
Şimdi dizginler kimin elinde kardeş?
Böyle mantığın aq
İyi yapmışsın
İyi yapmışsın en başından kurtulmuş sun.
Iyi yapmışsın bro tebrik ederim.
Parayla saadet gelmez bozulması iyi olmuş
Helal, iyi yapmışsın. 💛
5 bilezik? Asgari ile nerdeb bulucan haksiz
Adamsin sen yemin ederim adamsin
Şart koşularak evleniliyor ise hiç evlenmeyin
Sen haklısın iyi yapmışsın...
İkiniz de haksizsiniz
Hatalarla olgunlasırız !
İşte bu ag çok iyi yapmışsın.
Bilader en iyisini yapmışsın Galler prensesi ile mi evlenecen.
Eril enerjini kaybetmişsin diye yorumladım
Yahu eril enerji ile ne alakası var bunun?
Erkek verici kadın alıcıdır. Doğanın dengesi bu şekilde. Eğer kadın senden bir şey istediğinde sende maddi olarak o istemediği halde sana bir şeyler vermesini istiyorsan dişiş enerjiye geçmeye başlamışsın demektir. Erkek dediğin sevdiğine hediye alır ve bunda bir karşılık beklemez
Hediye alınmasına karşı değilim.
Ancak şart koşulunca para karşılığında ilişki olmuyor mu?
Şimdi şöyle maddi durumunun üstünde bir şeyler senden istemesi yanlış. Zaten anlayışlı biriyse bu konuda üstelemez daha az seni zorlayacak şeyler isterse ister. Benşm bahsettiğim her hediye ya da iyilik istediğinde senşn de onun sana yapması için aynı şekilde koşul koyman :d
Hayır her hediye istediğinde değil... Ancak koyun pazarlığı yapar gibi "9 altın, 5 oldu 6 ya çıktı" vs diyince şık olmuyor
Doğrudur
Yinede 113 bin TL o karda oluyor 😂
Lafa gelince eşitiz diyorlar
Sen haklısın 5 bilezik ne bizi mi batıracan
33 gramdan hesapla... 165 gram yapıyor. 264 000 TL yani... Para değil de mi
Yani çok para
İstediği buydu...
Ben bile o kadar istemem
Ne kadar isterdin?
bilezik sevmem UwU
Tamam pırlantacısın bunu sevdim...
bilezik, kolye, küpe, yüzük gibi şeyleri sevmem ben