Çocuğunuza isim koyarken neye dikkat edersiniz?

Bir yoruma denk geldim.
Birisi diyor ki, ben çocuğuma alparslan, metehan gibi türkçe isimler koymayı isterim. Müslümanım diye illa da ayşe fatma koymama gerek yok ki.. medeniyetimi korumak isterim.

Başkası diyor ki ( ona cevap olarak) ben oğluma şahsen alparslan ismini koymaktansa ömer ismini koymayı yeğlerim. Bizi dinimizden soğutmak için yapıyorlar bunu. Şu arap düşmanlığınız son bulsun!

Şimdi bir şey diyecem arkadaşlar, bu arkadaşa arap düşmanı deniyor arapça isim koymak istemedi diye, atıyorum ben çocuğuma fransızca isim koymak istedim anlamı da pek güzel, başkası bana fransızca isim mi olur saçmalama dese hangi arap savunucusun sesi çıkar fransız düşmanlığı yapmayın! Diye? Ama mesele tercihen arapça isim koymamak olunca arap düşmanı oluyor insanlar..(buraya kadar okuyana helal olsun)

Şu isimlere çok takılmayın ayşe de güzel alina da güzel metehan da güzel ömer de güzel anlamı güzel olan her isim güzeldir🙂
Güncellemeler
+1 yıl
Yanlış anlama olmasın benim ismim de arapça pekte severim, benim eleştirdiğim asla arapça değil. Saygı duyarım. Ama ben türkçe isim koymak istersem de bana saygı duyulmalı. Müslümansın neden Fatma koymadın denmemeli diye düşünüyorum
Çocuğunuza isim koyarken neye dikkat edersiniz?