Ben liseden gecen sene mezun oldum sinava girdim, tercih vermedim. Bu sene bakacagim durumlara. Her neyse mesele ben degilim.
Kardesimde benim mezun oldugum liseye gidiyor. orada iki tane hoca var. Biri matematikci. 2 sene dersime girdi benim ve gercekten cok kotu bir hoca. Kendini yetersiz hissettiriyor, sorulari cozemeyince hakaret ediyor.9 ve 10 da matematik dersimin icine etmis ve sogutmus kisidir. Sinif arkadaslarimin da oyle.
Ama o zamanlar sikayet edildi mi, edilmedi mi bilmiyorum. Zaten genelde lisede ilk iki seneye giriyor. 11 ve 12. siniflarin ileri matematiğine kafasi basmiyor muhtemelen. Hep 9 ve 10 lara giriyor.
Digeri de edebiyatci. Bu da kendini kurslara sakliyor. Asil derste ders anlatmiyor. Kursa gelin diye ogrencileri zorluyor. Kursa gelenlere yuksek not veriyor. Ben gitmedim kursuna ama yakin arkadaşımın edebiyattan 80 olan ortalamasini 96 lara kadar cektigini bilirim sirf kursuma geldi diye. Asıl derse bazen gelmezdi bile raporlu bilmem ne olurdu. Ders anlattigi zamanda acardi slayti yazin sunlari derdi. Sinavda neye calisacagimizi bile bilmezdik.
Ama sikayet edeni de duymadim. cunku hocanin elindesin. Istese, sinirlendirsen seni gecirmez bile. O yuzden millet cok papaz olmakta istemezdi açıkçası bunlarla. Bir de edebiyat baraj ders, gecemezsen liseyi bitiremiyorsun falan. Oyle bir sıkıntısı var.
Kardesimde, arkadaslari da ayni sikayette bulunuyorlar. Arkadaslarinin velisi sikayet edecegiz sizde edin, ne kadar cok ayni sikayet okursa dikkate alirlar belki dediler.
Bu edilen sikayetler gizli tutuluyor mu ve yerine ulasiyor mu? Sene boyu bu ogretmenler sikayet eden öğrencileri bilipte burnundan getirmesin bu cocuklarin. Bizde bu endiseyle sikayet kismina hic gecmedik zamaninda.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer