Hayır hazırlamak zorunda değil içinden gelirse hazırlar. zaten çok zor bir şey değil ki ben 10 dk da hızlı bir şekilde bir şeyler yerim uyandığım zaman. eşimi uyandırıp yormam bile. hatta erken kalkarsam ben eşime hazırladım ama herkesin düşüncesi farklıdır Eşler arasında ev işleri ve sorumluluklar konusunda adil bir paylaşım sağlanmalıdır. Eğer çift arasında bu konuda bir anlaşma varsa ve kahvaltı hazırlama görevi çalışmayan kadına düşmüşse, o zaman bu sorumluluğu üstlenmek uygun olabilir.
Gereksiz bi zahmet, brincisi kahvaltı yapacak kadar erkenden uyanmak istemiyorum ben, ikincisi o saatte uykusunu bölüp öyle bi zahmete girmesine gerek yok benim için, mahçup hissederim kendimi. Ben çıkmadan öper koklar doyarım zaten
Buna iş olarak değil aile bağlılığı olarak bakıyorum. Kahvaltıda akşam yemeğinde insanın eşiyle beraber yemek yemesi aile bağlarının iyice kaynaşmasını sağlar, sofrada beraber oturmanın değerini bilmemiz gerekiyor.
Çalışmıyorsa evdeki işlerden sorumlu olmalı. Kahvaltı hazırlamak, yemek yapmak, çocuklara bakmak, evi temizlemek onun sorumluluğunda olmalı. Fakat çalışan kişi kadınsa ve erkek çalışmıyorsa aksine ev işlerinden erkek sorumlu olmalı. Her iki taraf çalışıyorsa ise birlikte kahvaltı hazırlamalı, birlikte yemek yapmalı, birlikte evi temizlemeliler. Bazen bir müsamaha gösterip hangi tarafın işi o gün olması gerektiğinden daha yoğun geçtiyse diğer kişi ise biraz daha sorumluluk alabilir bence.
Galiba kadinlarin istememesinin sebebi bir görev olarak gorulmesinden kaynaklanıyor. Bu bir görev değil bence çok seven kişi yapar. Cunku annemden 5 yaş büyük bir hanım var yaşlı o hiç yapmamış. Ama annem bizi kahvaltisiz asla dışarı yollamazdi. O hanım her zaman bana görücü yollar ve bize hayrandır.