Yaptığım çok mu kötüydü, bana söylenen lafları hak ettim mi? Ve aileme ne diyecem şimdi?

Annemler tatile gitti. Ben de eve iki tane arkadaşımı davet ettim. İçecek bir şeyler ikram ettim. Annem için çok kıymetli bardaklar vardı, sunumu onlarla yaptım. Ailem bu arada aşırı titiz insanlardır. Tek bir eşyanın yerinin değişmesi bile onlar için büyük olaydır. Arkadaş, bardağı masanın baya ucuna koydu ve elleriyle çok hareket etmeye başladı. Dedim yapma öyle bardağı kıracaksın en azından ucundan geriye al biraz daha dedim. Dinlemedi beni sakin ol. Bir saat sonra eliyle bardağa vurdu ve bardak kırıldı. Kızdım, ben sana demedim mi dedim. Neden beni dinlemedin ki, annem beni öldürecek şimdi, ne yapacam ben diye kendime söylenmeye başladım. Sonra bana bağırmaya başladı. Alt tarafı bardak ve ben misafirim sen, bana bağıramazsın, ev sahibine sığmayacak hareketler bunlar dedi. Hatta terbiyesizlik bu dedi. Ve annenin sana azarlayacağını bana söylememen lazımdı, misafir geleneklere göre el üstünde tutulur, sen misafiri azalıyorsun dedi. Özür bile dilemedi çünkü özrü hak etmemişim. Şimdi ben mi hatalı oldum ve anneme şimdi ne söylecem? Gördüğü anda cidden büyük bir cingar çıkacak daha da eve kimseyi davet edemem.
Yaptığım çok mu kötüydü, bana söylenen lafları hak ettim mi? Ve aileme ne diyecem şimdi?