AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
sözleşmenin kurulmasının üzerinden 5 sene geçtiyse kira tespit davası açabilirsiniz
Yok sadece iki yıllık kiracı ama geçen sene de yeniledik sözleşmeyi yani başa döndük bir yıllık sayılıyor
şu an için yapabileceğiniz bir şey yok
Çözüm evi satmak kurtulmak o zaman doğru mu? Başka yolu yok
evi tadilata sokup kiracıyı çıkarabilirsiniz ama gerçekten tadilat yaptırmanız gerekir. onun dışında kirayı düzenli ödüyorsa satmaktan başka çare yok.
Tadilat durumu yok evin içinde zaten tadilat yapılıp yeni halde verilmişti fakat bina içinde merdiven sorunu varmış onu kullanmak olur mu acaba?
bir şey çıkmaz ondan. ne kadar kira ödüyor peki
2300 . Piyasa 10k fakat ben 5 ya da biraz üstü bile demeden daha konuşmaya bile gerek yok deyip yüzde 25 fazlası asla olmaz deyip birde efelendi daha rakam bile söylemeden duymadan fikrimi
ben de kiracıyım. 2100 liraydı. haklarımı bildiğim halde ve beni çıkaramayacağını bildiğim halde kirayı 5 bin yapmasına bir şey demedim. rayiç değer 8-10 bin iken hiç adil olmazdı %25 zam yapılması. o yüzden hiç pazarlık bile yapmadan kabul ettim 5 bin lirayı. sizin kiracıda hiç insanlık yok demek ki
İşte sorun da bu ve benim durumum da yok bu yüzden ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum
gidin yüz yüze konuşun. empati kurmasını sağlayın.
Yüz yüze de istemiyor ki nuh diyor peygamber demiyor ona yalvaracak değilim en iyisi evi satışa çıkarırim satılır mutlaka en fazla birkaç aya ev iyi bakımlı çünkü olmazsa ben evi üstüme alıp ev benim ama başkasının üzerine şu an o bilmiyor bunu yeni ev sahibi olarak karşısına çıkıp artık mahkeme vs yoluyla mecbur uğraşmak zorunda kalacağım ki anlaşma istese de bu saatten sonra asla anlaşmam onunla ne hali varsa görsün. Beni şikayet edermis bilmem ne bana göz dağı veriyor sanki kanunlari sadece kendi biliyor akılsız. Biz aptalız ya sanki konuyu yasalara göre halletmeninn yolu yok. Satışı alırım ihtar çekerim alt üst soyun adresini alırım oraya birini de koyarım kiracı gibi yine yakınım kağıt üzerinde yine alt üst görünür kendi uğraştığı taşındığı ile kalır ben unutmayayim diye baştan kısa yol için satıp kurtulayim dedim
benim başıma gelse ben de aynısını yapardım. kendim zarar ederdim ama onun o fiyata evde kalmasına da izin vermezdim. nefret ediyorum kötü niyetli insanlardan. hiçbir iyiliği hak etmiyorlar.
Buna mecbur ediyorlar insanı. Oysa ben anahtarı verdim vereli bir kere kapısından geçmedim rahatsız etmedim kendisi de kirayı yatırdı düzenli ve durum yok biliyor buna rağmen kahrolası devletin bu formülünü bana karşı kullanıyor bende o zaman sadece tapu masrafına razı olur ne yapar eder onu çıkarırım o ev ona mezar olsun inşallah daha ben bunu yapmadan, dünyada rahat yüzü görmesin böyle pislikler. Sanki piyasaya göre 10 ver diyorum ki ne diyeceğimi bile duymadı başladı bana saymaya konuşmaya gerek yok yüzde 25 diye. O evi ona yar etmem bildiği yok hiçbir şey yapamayacağımi sanıyor aptal
sen şimdi fazla canını sıkma. senin isteyeceğin ücretin iki katını ödemek zorunda kalacağını anlayıp pişman olduğu gün iyi bir oh çekersin.
Yok ya bana mahkeme filan diye göz dağı veriyor ben onunla zammı filan konuşmsyacagim bayram sonrası evi resimlerini çekip satışa koyup alacaklılar ile göstermek zorunda kalacak uğraşacağım geri adım attı ise kendiliğinden ne ala ki bunu da kabul etmeyeceğim kimse bana kendi evim için bu kadar efelenemez ev benim mi onun mı daha farkında değil gerekirse el değiştirip üstüme alıp satilmazsa o şekilde uğraşırım yine çıkarırım onu görür gününü bu saatten sonra o evi unutsun o
şey için demiştim ben. evden çıkmak zorunda kaldığında piyasadaki ev kiralarını görünce eşek gibi pişman olacak, belki de senin diyeceğin rakama razı olacak ama iş işten geçmiş olacak. içinin yağları erir o gün. ben o günü iple çekerdim.
Bunu bildiği için zaten çıkmamak için direniyor ama benim de yasal planlarım olduğundan habersiz aptal. Sanki her işin bir kuralı yok işte o zaman köpek olacak karşımda ama iş işten geçti çoktan. Ne halin varsa görsün ben ondan kurtulayim da
ev neredeydi
İstanbul
umarım kısa sürede satarsınız veya kendi üzerine alırsın ve o kiracıdan kurtulursun
Ama çıkmamak için direnecek bundan sonra ne yaparsa yapsın boş. İnsan bir iletişimi bilir ve dener. canım daha ne söyleyeceğimi bile bilmeden bana yüzde 25 diye tutturup kendi kararını vermiş bile sen kimsin ki benim evim üzerine hakimiyet kuruyorsun o evi asla ona yar etmem gitsin kendine göre bir çöplük bulsun Bayram bir geçsin harekete geçeceğim mecbur fakat önce hangi yolu seçmeliyim onu düşünüyorum evi gerçekten mi satayım yoksa satışı kendi üstüme alıp onun eyvah demesinib sağlayıp gerekirse mahkemeye mi cevap vereyim haklı sebebim ile dava şikayet ederse?
evi satma durumunda yatırım yapabileceğin, parayı değerlendirebileceğin bir alan yoksa satma. hevesini kırmak gibi olmasın ama evi satmak da zor. arkadaşımın evi 2 aydır ilanda duruyor, daha eve bakmaya gelen bile olmadı. biraz cebinizden para çıkacak ama evi kendi üzerine alman en mantıklısı. zaten ev gerçekten de senin anladığım kadarıyla. 50 bin masraf tapu harcı masrafı yaparsın. gerekirse 1 sene ev boş kalır. toplamda sana maliyeti 70 bin falan olur. sonrasında kirayı 8 bin bile yapsan bir senede fazladan 70 bin kazanıyorsun zaten
Yok heves kırmak değil satılmazsa da sorun yok zaten ben o zaman kendi üzerime alırım parayı da borsa gold vs koyup piyasalar böyle gitmez diyorlar o zaman bir ev fiyatına iki ev alırsın balon nasıl olsa bir iki yıla patlar diyor biri yani parayı kullanmak çok sorun değil. Ben üzerime alırsam da kiracı bana oyun yaptı deyip mahkemeye giderse ki gitsin cevabım devlete hazır ama buna gerek kalmasın uğraşmaya diyorum bu yüzden hangi yol olsa diye düşünüyorum. Satılmasa bile yine eve girip çıkıp bakan olacağı için yine mağdur olacak bu bile yeter bana ben iki durumda da sonuca ulaşırım
oyup yaptı falan diyemez. evi 1 sene boş tut demiştim onu diyemesin diye. hiçbir şey ispat edemez.
Boş tutarım zaten ama yani yasal olarak tutarım belki elden bir şey yaparız ama yeni ev sahibi olunca ihtarname çekeceğim ya sebep illa alt üst soy taraf kendim oturmak sebebi yazmak zorunda mıyım ya da başka yol var mı bu yazmadan çıkarmanın
evin şu an sahibi kim ise onun yakınları gerçekten de oturamaz mı o evde. bir süre otursun mesela 12 bin kira veriyor gibi gösterin. sonrasında o kişi çıksın evden. eski kiracıya söylersiniz ev boşaldı. öncelik senin diye. kira ise 12 bin dersiniz. tutmayacaktır zaten. istediğinize verirsiniz sonrasında
Tamam da alt üst soy niye kiracı olsun ki yani evin sahibinin yakını. Bunun gerekçesi deprem vs diye biliyorum onun dışında alt üst soyu niye kiracı gibi gösteriyoruz zaten kiraya verirsen suç olmuyor mu devletin gözünde. Bu konulara hakimsiniz anlaşılan inst varsa yazar mısınız sesli konuşalım detaylı
adliyede çalışıyorum ama çok detaylı bilmiyorum. bir ara arkadaşım uğraşmıştı kiracıyı çıkarmak için. çıkaramamıştı :))
Neden çıkaramadı çünkü haklı sebepler yazıyor yasada. Bunlar yok muydu onda
devir yapıp çıkaracaktı onlar. dava açınca bile 2-3 senede tahliye ettirebiliyorsun. o yüzden vazgeçtiler biraz da. sulh hukuk mahkemeleri çok yoğundu o dönem. gerçi hala öyledir. kirayı gününde ve tam yatırıyor mu sizinki?
www.aa.com.tr/.../2862983
Evet yatırıyor bunu diğer sorumda söylemiştim. Devir benim konum da çözüm olarak diye konuştuk sizinle e o arkadaşınız devir ile bile çıkaramadiysa ben nasıl yapacağım devir alıp üstüme?
evin boş kalmasını istemiyordu onlar. sizin aldığınız kira zaten çok düşük. evi boş tutsanız bile 1 senede 27 bin lira kira kaybınız oluyor. işte o bir senenin sonunda yeniden kiraya vermek isterseniz 3. kişiye kiraya veremiyorsunuz. bilmediğim nokta şu; eski kiracıya yeni fiyattan kiraya verilip verilemediği. bunu da deneyimli bir avukat bilebilir
Neden vermeyeyim 1 yıl sonunda. Bu yüzden zaten alt üst soy 1 yıl kullanıyor olsa yeter ama benim şu an düşüncem sözleşme Temmuz sonu doluyor bu el değiştirme olayını Temmuz sonu gelmeden yaparsam sözleşme tarihinde 1 ay sonra çık diyebilirim yeni ev sahibi olarak fakat Temmuz geçerse yani evi ilana koyup vs zaman geçirip satışı alırsam 6 ay süre vermeliyim. O 2024 Mayıs gibi çıksa ben bir yıl da veremem kiraya alt üst soy konusu da süre olarak sıkıntıya girer bu yüzden hiç ilan satış ile uğraşmadan sözleşme sonunda çıkmasını mi isteyeyim ne yapsam ki çıkmaz 1 ay sonra yine mahkeme icra uğraşmak lazım iki ucu bklu degnek ne önerirsin Instagram sesli konuşalım demiştim ama sizin icin uygunsa yazsanız hesap?
Sildim istek attım ama şimdi biraz işlerim var hem tel şarj istiyor mutlaka size döneceğim bir iki saat sonra. Görüşmek üzere teşekkür ederim
rica ederim
mecburen oturup anlaşcan diğer türlü çıkartmak zorundasın
Anlaşmaya yanaşmıyorsa? Ve çıkarmak da dert alt üst soy ya da ben oturacak değilsem çözümü yok
ne yazıkki o başlı başına bi sorun
Peki önereceğin bir şey var mı
bu konuda bilgim yok profesyonel yardım almak lazım avukattan
Aç gozlunun biridaha
Sensin o bilip bilmeden konuşma Allah seni de bu devletin yüzünden bu duruma düşürsun
Benim 2dairem var ve kiracim 300tl yeoturuyor
300 mu 3 bin mi? 3 bin bile olsa senin ihtiyacın yok demekki oysa ben bu kira ile geçiyorum ve kiracı asgari ücrete de çalışmıyor ve tek kişi de değil çalışan
Babam 6yildir aynı fiyata veriyor evet 300t😆😆😆
İnanmam buna herkes kıçiyla güler
Tabi duruma göre değişir evi yapacağım ve 4bin Alaçam yeter fazlasında gözümüz yok ev sahibi olsunlar birikimini yapıp bize de zamanında öyle kolayliksaglayan ev sahiplerinin oldu
Ne ekersen onu bicersin
Kardeşim ev benim degilmi istedim fiyata veririm millet basım onbinlere veriyor sa yöneticiye kavga dahi ettim ben benim kapımı aidat için çal dedim sadece
4 bini verirse iyi, birde evin değeri önemli tabi belki de zaten 4 bin edecek evdir. Benim ev piyasada 10 bin kiralar şu an ama ben 5 bile desem kiracı zortluyor 25 zam sınırı yüzünden. Allah onu o eve ya gömsun ya da evi satıp kurtulacağım bakalım bayram sonrası
Olay şu kadının oğlu babası hapiste oğlu geldi ev ili jatli müstakil ve babam la biz 14yildir kusduk barisdim ve birikmisim le evi yaptıralım dedim 4e kiraya verelim dedim eve yapılan masrafınız 8yilda çıkarır dedim kafasına yattı hayrına vermiş iste