Güncellemeler
+1 yıl
bunu söyleyince o zaman niye evlenicem ki ihtiyacim yok erkege diyor baksaniza ya resmen köle ariyorlar!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sakin ol, çalışan kadınla evlenebilirsin.
bak hala çalışan kadinla diyorsun normal bir insanla ( çalışan sorumluluk sahibi kendi ihtiyaclari icin muhtac olmayan ) evlenmeyi dusunuyorum
Yahu ne bu sinir? Ev hanimi da evde calisiyor zaten. Ev hanimi istemiyorsan disarida calisan biriyle evlenirsin olur biter. Bazi erkekler de ev hanimi ister. Onlar da onlarla evlensin. Herkes mutlu olsun? 🙂
ev hanimini guzellestirmeyi birakin artik ev hanimi kadin depresyona girmeye ve aldatilmaya meyilli ve her zaman korku ve bosluk sarar bu hisle esine sarar eside kacmak ister kaçış aldatilmayla ya da is yasamindaki erkegin basarisizligiyla sonuclanir domino etkisi gibi temel yanlissa insa ettigin bina sallantilidir , ev hanimlari kapana sokulmus kisa vadeli dusunen ve bende calisiyorum diye ise yararlilik hissiyle kendisini kandirip gelecegini yok eden ahmaklardir
Bir de bayıl istersen feriha diyesim geldi yemin ederim..
Şu an garson olsan bardaklari toplayip tabak vs gotureceksin. Bunu cafede yapinca degerlisin ama evinde yapinca ahm*k yetersiz falan misin? Tercihen calisan kadin istemek hakkin ama ev hanimlarini lekeleyemezsin.
bi bka yaramiyorlar ve bu yuzden dusuk calisan kadin sayisi yasalarin ve haklarin ataerkil olmasini sagliyor bu sayede erkegin sozu her sektorda geciyor ve kadinlar daima eziliyor yani siz yapiyorsunuz ve sonuclarini yine siz goruyorsunuz bana giren cikan yok dunyanin her yaninda erkek olmanin rahatligiyla yasiyorum ama. siz kadinlar daima baski icinde yasiyor ve normal insanlarin en temel haklarinda bile geri kaliyorsunuz iste gerçek bu
ayrica 2 iste ayni değil ev isi de para kazanmiyorsun ve cevre baskisi hissetmiyor dilesigin gibi yasiyor kocan kizincada sucu erkege atiyorsunuz
Sorun da bu zaten. Senin gibi ev islerini kucumseyenler oldugu icin ev kadinlari deger gormuyor. Eger siz yapilan işin kiymetini bilirseniz zaten ev isi de işten sayilir. Zaten ev işi kadar nankor is mi var? Ayni eforu disarida harcayinca sigortan oluyor, maasin oluyor ama evde yapinca adın “koca parası yiyen” oluyor.
Erkegin maasi yetiyorsa ve hem kadin hem erkek bu durumdan memnunsa kadin calismayabilir. Ama iki taraf da istiyorsa ya da para yetmiyorsa falan kadin da calisir.
bak ben ev isini kucumsemiyorum ev isi zor cunku sen guzel yemekler hazirlayan aşçi cocuklara bakan hizmetli evi temizleyen temiz kalmasini saglayarak yasanilan yeri huzurlu kılıyorsun her ev hanimida ayni kategoride değil gerci bazilari gercekten ev hanimi evi cennete ceviriyor bazilari sozde ev hanimi oda zaten kadinlarin kendi aralarinda birbirlerine misafirlikte bulunarak evlerini guzel ve duzenli gosterme cabasindan rekabete donusuyor neyse kucumsenmesinin nedeni tamda dediğin gibi para kazanmiyor ve ulkeye katkin. olmuyor daha kotusu ise bir erkege mecbur kaliyor yeteneklerinizden mahrum kaliyor sektorel deisimlere etki yaratamiyor ve erkeklerin kurallarina gore yasiyorsunuz erkek ne kadar iyi ve akilli olursa olsun o iste kadinlari ilgilendiren bir noktada bir noktaya kadar basarili olur cinsini yine sen iyi anlar ve dogrusunun uygulanmasini saglayabilir hatta ve hatta ulkede yonetilen sektorlerin kadin eliyle duzene girmesini saglayabilir guclu ulkeyi saglayabilirsiniz
ayrica erkege olan maddi baskiyi ve muhtac hissine engel olabilir olasi iliski sorunlarinda guclu durus sergilyebilirsiniz
o yuzden ev hanimligini guzellemek is yasamindan kacmak isteyen kadinlara kapi oluyor ve erkekleri birde bunun uzerine eleyici oluyor bu yanlis ve dogru değil !
Ben ev hanimi olursam zaten esimin maasi yeterliyse ev hanimi olurum. Eger ben calismadigimda her gun makarna yiyeceksek kabul edemem.
2. Olarak da disarida yapacagim işi evde yaptigim (bos oturmadigim icin) kendimi esime borclu gibi hissetmem. Ben sanki kediymisim kopekmisim de eşim beni besliyormus gibi hissetmem. Cunku onlar aksama kadar kapı tırmalayip da kuyrugunu kovalarken ben is yapicam. Aksam yedigim yemegi ben de alın terimle hak etmis sayilirim. Nankor bir koca degilse zaten bos oturdugumu iddia etmez. Ha ev hanimi olmami istemiyorsa ya da kazandigi yetmiyorsa zaten calisirim. Ulkeye fayda olmamasina gelecek olursak da oyle dusunmuyorum.
İkimiz de calisirsak ev isleri iyice %50 bolunecek ve esim de cok yorularak, is yerinde daha az verimle calisacak. Hatta cocugumuz olursa o da anne sevgisi gormeden bakiciyla buyuyecek. Bence bazi kadinlarin ev hanimi olmasi daha dogru 🙂
bir noktaya kadar hayal ettigin gibi ilerler bir noktada. sonra ev isinden sıkılır ve esin maddi ihtiyaçlarini karsilayamadiginda ya da tum gun ev hapsi bunalimindan sonra birde tum gun insanlarin agiz kokusunu cekmis esin seni eglendiremez yads surekli disari cikaramaz dedigim gibi kedi kopek gibi bu durum, sanki evde evcil hayvam varda arada bunalir disari cikarirsin durumu tum ev hanimlarinda olusur syrica yapilan arastkrmalara gore ulkede depresyon ve aldatilma orani ev hanimlarinda cok yuksek, erkeklerin ev hanimi istemesinin nedenine gelirsek en temel sebep sen calisma ben senin yerine calisir para kazanir mucadelelere katlanir is yasaminin stresini ben cekerim fedekarligi degildir , bir makalede buna dikkat cekildi esas sebep erkeğin kadini her zaman kontrolu altinda tutmak istemesi, yani senin calisman demek guclu durus sergileyebilecek maddi guce ve ozguvene ulasman demektir buda avucunun icine alma amacina balta vurur. Bunu nice kadin fark etmis ve bunu asla kabul etmez sizin kabul etme evresinde olmaniz ya is yasaminin zorlugundan kacmak icin isleri kolaylastirma pesindesiniz ki bu geleceginizi bir adsmin ellerini arasina alma ahmakligidir sonucunuda sen yasanirsin ya da hala birseylerin farkinda degilsin sunu unutma verimli olmasi gereken sadece erkek degil bilincaltina bunu aksettirmen gerekiyor.
Sen bir bireysin ve kimse sana ne yapacaginj soyleyemeyecegi gibi en temel haklarinda en temel konularda esin dahi sana karisamaz anliyorum yetisme tarzinda buna etkili olmus olabilir ama bu eziklikten kurtulmaniz gerekiyor bu hem sizi. geleceginizk hem ulkenin gelecegini yakiyor ve bi trick nokta daha , gelismis ulkelerde ev hanimi diye bir tabir cok az bahsedilir cunku herkes calismak zorunda oldugunun bilincindedir. ve cocuklar anneci olmaz kendi ayaklarinin uzerinde erken yaşta basarlar yani cocuklarda cok saglikli yetisirler yani 24 yasinda evladini daha hayata hazirlama pesindeyken onlar 16 yasinda cocuklarinin coktan hedefledikleri yollara girdiklerini gorurler akıllı yasayin kizim bu hayata bir kere geldiniz kendinizi boyle seylerle kandirarak geleceginizi showtv haberlere resmetmeyin. güçlü olup etki yaratin kedicik olup köle değil
Peki sana soyle bir soru sormak istiyorum.
Benim sevgilimin maddi durumu cok iyi ve calismamami RİCA ediyor.
Biz evlendigimizde ben calismasam ama eger ki benimle ilgilenmez, rahatca para harcamama karisir ve disaridaki yasadigi stresle beni ezerse is hayatina dönsem ne sakinca olacak?
Beni ezerse, kiymetimi bilmezse zaten ben de calisirim. Ama kiymetimi bildigi surece yapmamda sakinca yok.
Kiymet bilmeyen bir kocaya sahip olursam zaten eve tıkılmam ki..
bu senaryo 35 yaşında 2 çocuğa bakmak zorundayken ve cok iyi maddi duruma alismisken yaşadığında bosanmada cesaret etmekte zorluk çekeceğin ve yapsan bile akranlarin cokta kendisini gelistirmisken senin tecrubesiz ve bilgisizken calisma yasaminda zayif hissedecegini atliyorsun sanirim. bulursun is bulursunda kocanin evindeyken kilo alirim diye yemedigin yemeklerin hayalini kuracak hale dusersin ve icten oce bu hesaplar seni kocana bagimli kilar sen saniyormusunku butun ev kadinlari gercekten bosanamaz ya da ayrilamaz? esas problem yeni yasamda hepsi deneyimsiz iste calismaktan uzam ve kurduğu duzenin bozulmasini hicmi hic istemediği icin bosanmiyor bu yuzden nafaka davalari erkekleri rahatsiz ediyor ayrica çalışmak sadece para amaçlı olmaz dışarıda özgüvenini ve kariyerini güçlü duruşunu inşa edersin, avukat bir kadinin yuruyusuyle asgari ucretli calisan satis elemani bir kadinin yuruyusu ve konusmasi asla ayni degil kabul edebilecekleri seyler ayni olmadgi gibi o yuzden seni uyariyorum bu kötülüğü kendinize yapmayin parayla hayatta kalinan ve rekabetçi piyasadan yillarinizi evde curutup kocadan bosanmaktan korkacaginiz hayata girmeyin
Guvencem olsun diye ustume ev yapmak istiyor ve her ay duzenli bana para vermek istiyor. Yani evlendigimde eşimden bosanirsam da bana verdigi paralardan biriktirmis olucam ve kira derdim de olmayacak. Ustelik cocuk yapmama ihtimalim de yuksek. Bu sartlar altinda ev hanimi olsam da zorlamaz diye dusunuyorum. Dedigim gibi duruma gore degisir.
Disarida durus sergilemeye gelince de iyi bir meslegin yoksa disarida sık sık zorbalik yasiyorsun zaten. Uni okusan da issiz kalabiliyorsun.. Biraz da sans isi ama zaten daha karar vermedim.
Allah hayatinda yardimcin olshn bol sans ve mutluluklar
Tesekkurler sanada
Sakin ol, kafana göre birini bul
Ayyynen öyle