Dinin tek kaynağı kurandır
Resule itaat etmek ayetlere inanmaktır araf 35/ 36/ 37 okuyun
Araf 59/60/61/62/63/64 okuyun
Resule itaat etmek ayetlere inanmaktır araf 35/ 36/ 37 okuyun
Araf 59/60/61/62/63/64 okuyun
ne hadis ne kitap, hayatımı bunların efsaneler ve arap düzeni ve peygamberin eşleri için gelen ayetler ile domuz etinden tut da başka bir sürü haramın helalin ya da yaşayışın çoğu topluluğa biz akdeniz coğrafasındaki insanlara bile uymadığını insan yapımı bir kitap olduğunu öğrenince , kendimi sorguladım ve gerçeklere ulaştım. hristiyanların bile yüzde 90 ı evrimi kabul ederken, kuranda evrimden bahsedilmiyor, bazı milletler ve kavimler güneş yılını (günümüzde kullandığımız) kullanırken peygamberin ümmeti ne hikmetse o yıllarda ay takvimi kullanıyor. milyonlarca yıllık insan ve insansı fosilleri varken harun yahya gibi onları da inkar ediyorlar, ademin yaşadığı bile muamma sonra sırasıyla ibrahim ve musanın da
not:her gün kuran okuyan biriydim. çok fazla müezzinlik yaptım. muhafazakar ailede büyüdüm, onlara da anlattım anlamıyorlar
Cevap
4Cevap
Çünkü okuyarak anlamak yerine başkalarının okuyup kendilerine anlatmasını istiyorlar, öylesi daha çok işlerine geliyor. 😁
Kurandan öğrenemezsin sadece ayetler hadislere bakman gerekiyor
Bunun böyle olduğunu sana kim söyledi?
Kuranı kendin oku kendin anla
Doğru diyorsun zaten bilsen ne olduğunu bunu ne düşünürdün ne yazardın
Sen inanma, ben dinimi Kurandan öğreniyorum
Hadis ve sünnet kuranın rehberidir, Namaz var mı kuranda bul bakalım? Salat kelimesi geçiyor Dua manasında ee zaman biz Namazın kaç vakit olduğunu nasıl kılınacağını vs nerden öğreniyoruz tabi ki sünnetten
Evet namaz var kuranda
Ayrica
Nahl 89
... Biz sana bu kitabı her şeyi açıklamak üzere, bir de onun Allah’a teslim olanlara doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet ve müjde olması için indiriyoruz...
Ayrica kuranı Allah tefsir ettiki Allahtan başkasına kul olmayalım diye hud 1 ve 2
Resule düşende SADECE tebliğ etmektir maide 99
Hadis sünnet ile Allaha ortak koşuyorsunuz
Osman polatın namaz/salat diye videosu var
Ayetlerle namazi anlatiyor
Bak
Ortak koşma olur mu ya Rehberdir , önderdir, Muhammed Suresi neden var o zaman?
Rehber olan Kurandır, ayetlerde böyle yazar
Resule itaat etmek ayetlere iman etmektir
Araf 35/ 36 oku
Tamam da nasıl ortak koşma oluyor sen kurancıları ve mealcileri çok dinlemişsin ve takip ediyorsun sanırım, ehli sünnet denen bir kavram var
Ben sünni degilim.
Allahın kitabına , diğer kitapları ortak ediyorsunuz
Allaha şükür Kurancıyım, müslümanım, Kurana uymanyanlar düşünsün
çünkü kafirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?