Extra sorumluk ve gereksiz düşünme daha fazla geçim sıkıntısı..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü insanı mutlu ediyor sürekli seveninin olması. evlilik iş ev temizliği olarak bakarsanız mutlu etmez tabi ki. ama yine de kimse evlenmek zorunda değil Evlilik, iki insan arasında derin bir duygusal bağ oluşturmayı sağlar. Eşler birbirlerine destek olabilir, birlikte mutlu anılar biriktirebilir ve zor zamanlarda birlikte güçlü olabilirler. Evlilik, bir aile kurmanın temel taşıdır. Birlikte evlenen çiftler, ortak bir gelecek inşa etmek, çocuk sahibi olmak ve aile değerlerini devam ettirmek için bir araya gelirler. Evlilik, birçok ülkede ekonomik ve hukuki haklar ve korumalar sunar. Eşler, miras hakkı, sosyal güvenlik avantajları, sağlık sigortası, vergi avantajları gibi birçok maddi ve hukuki güvenceye sahip olurlar. Evlilik, bireylerin kişisel ve ruhsal büyüme için bir fırsat sunar. Evlilikte karşılaşılan zorluklar ve uyum sağlama süreci, bireyleri kendilerini keşfetmeye, olgunlaşmaya ve gelişmeye teşvik edebilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılEskidendi onlar ama yapana helal olsun yinede
- +1 yıl
Bence de
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBoşandığım gün dünyaya yeniden geldim nefes almaya başladım. Evlilik bir sülüktür. Senin kanını emer yavaş yavaş. Evlilik strestir evinde ayağını uzatıp oturamazsın. Evlilik köleliktir robot kadar özgür olamazsın 5 liralık kitap alamazsın gardiyana sormadan başına kalkılır. Evlilik bağırsak parazitleridir senin herşeyini yer. Evlilik zehirli gaza da benzer nefes aldırmaz sana. İnsana zarar veren ne kadar iğrenç mahlukat varsa evlilikten bir parça bulursun. Mercimeek kadar beyni olan evlenmez. Yazdıklarım bizim ülke için geçerli başka ülkelerde nasıldır bilmiyorum 😇
04 Yorumla
Soran+1 yılYani genel olarak öyle
- +1 yıl
Siz yanlış kişiyle evlenmişsiniz evliliklerin çoğu tutmuyor artık zaten teoride güzel ama pratikte tutmuyo aslında bu nafakalar absrtılmasa erkeklerde isteksiz olmazdı
- +1 yıl
Sadece kendi yaşadıklarıma bakıp yazmadım. Daha dün bir arkadaşım aradı eski eşi nafaka artırma davası açmış. Bir tane de yeni manita yapmış. Eski kocanın parasını yeni manitasıyla yiyecek. öldürecem diyordu çocuk. Pırıl pırıl öğretmen arkadaş. bir kaç arkadaş evine sakinleştirmeye gittik. Doğru kişiyle evlenen kişi sayısı çok çok az. Boşanmayanlar çoluk çocuğunun yüzü suyu hürmetine katlanıyor.
- +1 yıl
Diyprum ya boşanmalar artıyor diye evliliklerin çoğu yürümüyor
- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi yorumlarda insan sevmiyorum demişsin, binlerce üyesi olan sitede insanlarla gereksiz bulduğun evlilik konusunda kendini haklı çıkarmak için insanlarla konuşuyorsun 😀 ama haklısın, günümüzde evlenenler gösteriş olayını abarttığı için son dönem bu işin suyu çıktı.
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklı çıkmaya niyettim yok banane kim ne yapmak istiyorsa yapsın sadece abartıyor bu evlilik denen şeyi
- +1 yıl
Evet kadınlar paylaşımlarıyla düğünden sonra aylarca hepimizi bıktırıyor ama insan doğası gereği doğan büyüyen çoğalan ve ölen bir canlı. Yani önemli demesek de ihtiyaç gibi bir şey. Akrabalar gelip oynasınlar yemek yesinler 😂
Soran+1 yılAyy akrabalarıma daha yakın olmak xoynda kalıyorum daha da sogudum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence iki kişinin de çalışması aslında daha iyi geçim sağlar çok çocuk yapmazsın. Kafana göre birini bulursan pek düşünmezsin. Bide duygu ihtiyacını karılarsın ayrıca mesela kendini çocuğunu güvenceye alabilirsin seni hamile bırakıp kaçamaz mirası varsa çocuğuna verecek bakmakla yükümlü vs vs. Seni aldatsa cezasını çektirirsin. Bence aslında düzgün yapıldığında işe yarıyor ams günümüzde düzgün yapılmadığı için evlilik kurumu yıkılıyor
07 Yorumla
Soran+1 yılYok ki artık
Cevap sahibi+1 yılEvet işte azalıyo boşanmalar artıyor aile kavramını yok etmek istiyorlar medya bunu pompalıyor amaç nüfusu azaltmak ve insanlar üzerindeki kontrolü kolaylaştırmak olduğunu düşünüyorum
Soran+1 yılAman ne yapıcaz ki çocuk yapıp dert bin ton
Cevap sahibi+1 yılYok ya çocuğun olması güxrl bişry bencr
Cevap sahibi+1 yılÇocuğu olmayanların da derdi var ki bence bir tane güzel Bi bebeğin olursa hem soyun yürür hem de yalnız da kalmayabilirsin yaşlanınca ama doğru kişiyi bulmak lazım tabi
Soran+1 yılSoyunmun yürümesini istemem
Cevap sahibi+1 yılEh sen bilirsin
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
22Cevap
+1 yılÇünkü düzenli bir aileye sahip olmak için yani ileride ki dönemlerde çocuk sahibi olmakta soyunu devam ettirmek için, insanın annesi babası hayatından geçtiği zaman yalnız kalmaması yanına bir hayat arkadaşı olması için önemlidir, Ama artık günümüzde insanlar hayat arkadaşı olmak için değil kendi hayatını ve maddi çıkarlarını korumak için evlilik yapmayı tercih ediyor, evet evlilik önemli bir şey ama hayırlısı düzgünü aklı başında birisi olmadıktan sonra anlaşamayacağın sana hayatı zehir eden birisi olduktan sonra, evlilik gereksiz ve saçma bir şeydir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBir kadına bağlanmak onun da bana baglanmasi ve ikimize ait ömür boyu birlikteliğimizi sembolü olacak çocuklar edinmek için önemli. Mesela evlilik gibi bir hedefim olmasa okumaz bir yerlere gelemezdim. Yaşıtlarım gününü gün ederken birikim yapmaya çalışıyorum zira evlilikten sonra maddi sıkıntılarla bogusmayayim. Evliliği istiyorum çünkü beni hayali bile ayakta tutarken gerceklestikten sonra hiçbir şey yıkamaz. İnsanoğlu ne kadar güçlü olursa olsun yalnız gitmiyor bu hayat. Doğru bir eş ve iyi yetistirilrn çocuklarla hep var olmak istiyorum bu dünyada
04 Yorumla
Soran+1 yılTek geldik tek gideceğiz
Cevap sahibi+1 yılBu arada yalnız kalmamak lazım işte. Dünyaya geldik güzel amaçlar peşinde koşalım. Daha sonra rahat şekilde kapayalim bu gözleri. Yalnız ve kimsesiz değil
Soran+1 yılYok ben insan sevmiyorum
Cevap sahibi+1 yılSaygı duyarım
+1 yılBasit bir cevabı var aslında hem bireylerin kendi içindeki boşluğu tamamlaması (yalnızlık duygusu, gerçek bir eş hayat arkadaşı arayışı) hem de toplumsal olarak bakarsan toplumu oluşturan ufak yapı taşı. Şimdi diyebilirsin evlenmeden de çocuk büyüyebilir doğru ama sağlıklı bireyler sağlıklı aile ortamında büyür 😇
116 Yorumla
Soran+1 yılValla sağlıklı bir ortam görmedim evli olupta
- +1 yıl
Nasıl bir ortamda yaşadınız bilmiyorum. Lakin evlenirken düşünceleriniz bu yönde değildi herhalde :)
Soran+1 yılEvli degilim
- +1 yıl
Evli olupta yazınca öyle anladım. Heralde diğer insanları kastediyordun mutlu olanlar da var hiç görmedin mi sonuçta mutsuz olmak için neden böyle bir olaya girilsin ki 😃
Soran+1 yılNeden mutlu olmak için birine ihtiyaç duyuyun ki?
- +1 yıl
Sadece konu o değil ki hayatın bir aşaması bu da evlenip beraber hayat kurmak aile olmak.
Soran+1 yılGerek yok exrta gereksiz sorumluk
- +1 yıl
Tabii ki ekstra bir ton sorumluluk ama sadece bu yönünü düşünmekte bencilce.
- +1 yıl
Fedakarlık olmadan, tahammülün olmadan zaten bir ilişki yürümez 😃 her ne kadar sevgi vs de olsa.
Soran+1 yılNeden extra bir sorumluk isteyin ki bütün zırlayan veketle bütün seks isteyen koca ve herşeye bir lafı olan kaynana için bütün vunlat?
- +1 yıl
Extra sorumluluk sadece kadın almıyor ki ayrica herkes farklı karşına annesiz biri de çıkabilir.
Soran+1 yılKimse çıkmasın karşına ben kendime bile katlanmıyorum
- +1 yıl
Senin mental kalmamış pek ya bu kadar negatif olma
Soran+1 yılYoo yerinde
- +1 yıl
O zaman bunu sorgulama 😃 birileri evleniyor sen evlenmek hiç istemiyorsun belli ki hatta hayatında hiç kimse olmasın istiyorsun
Soran+1 yılKimseyi istemiyorum sadece bana saçma gelen şeyi söyledim
Kurum olarak değerli ama maalesef herkes bunu bir başarı ya da yapılması zorunlu bir konu olarak görüyor. Önemli olan gerçekten değer verdiğin ve gördüğün, o kişiyle evlenebilmek.. ama bu da hayattaki tek gayesi olmamalı bence insanın
01 Yorumla
Soran+1 yılBir değeri kalmadı
Evlilik kutsaldır. Ancak tabiki maddi olarak her zaman her şey yolunda gitmiyor. Mesela 15yıllık evliyim 3 oğlum var. her şey yolunda giderken dolandırıldık sonra işimden oldum. Şimdi hersey alt üst.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah sabır versin
+1 yılTürkiyede mutlu bir evlilik mümkün mü veya mutlu bir aile var mı tabii ki de hayır bu ülkede evlenmek icin akıl hastanesi kackını olmak lazım demek isterdim ama büyük konuşmayacağım
12 Yorumla- +1 yıl
Birde mutsuz evlilerin bekarlara saldırganlıkları var o ayrı konu hem mutsuzlar hem övünüyorlar çok zenginler belki en mutludur onlarda bile huzur yok bence
Soran+1 yılHuzur kim öyle birini tanımıyoruz :D
Evlilik aile kavramı için ve toplum bütünlüğünü sağladığı için önemlidir. Evlilikle iki kişi bir dünya olur bütün kültürlerde evlilik vardır. İnsanları hayvandan ayıran bir kavramdır
03 Yorumla
Soran+1 yılExrta sorumluktan başka birşeye yaramıyor
Soran+1 yılOnların ki daha iyi
+1 yılBende anlamadim ya eminim Turkiyedemi evlilerin %80 ayrilmak icin can atiyo herkesin maddi durumu iyi olsa 1 tane evli insan goremezdik
16 Yorumla
Soran+1 yılİnsanları anlamak zor
- +1 yıl
Doyumsuzluk
Soran+1 yıl@Organicchemist1994 aynen
- +1 yıl
Bir kadına bağlı olmak zor
- +1 yıl
Çoğu erkek böyle dusunuyor
- +1 yıl
Bence cinsel acidan degil toplumsal kaygilar evlilik bu toplumda dayatiliyo aile kavrami cok onemli ya bunlar icin ama cocuklari olunca da 1 gr egitim veremezler cok angut luk ya
+1 yılNe geçim sıkıntısı Allah askina evlendikten sonra bereketin nasıl olduğunu görürsün. Görünce pendikli abini hatırlarsın.
010 Yorumla
Soran+1 yılBir maas zaten gidiyor uçup neyin beraketi bu arkadaş :D
- +1 yıl
İktisatlı davranmazsan geçinmek inanılmaz derecede zor bu zamanda.
Soran+1 yılHer türlü zor
- +1 yıl
Evlenmedigin için anlamadığını düşünüyorum.
Soran+1 yılNe alakası var belli zaten
- +1 yıl
Biz nasıl geciniyoruz o zaman Allah aşkına. Aç değiliz açıkta değiliz çok şükür.
Soran+1 yılHerkes aynı değil demek istediğim bu herkes gecenemiyot sen gećiyor olabilirsin ama etrafına bir bak derim
- +1 yıl
Etrafımdakilerin hepsi benden zengin ben geciniyorsam onların hayli hayli gecinmesi lazım. Her neyse burada kim olduğunu bilmediğim biriyle ekonomi tartışmasına giremeyeceğim.
Soran+1 yılHer yer aynı değil senin çevren öyle olabilir ama herkes aynı şekilde yasamayamıyor açlık sınırını araştırmanı önerim
- +1 yıl
Bana mesaj atar mısın?
+1 yılÖmrünün kalan kısmını tek bi kişiye bağlı kalarak geçiremezsin ki bence de saçma bi süre sonra sıkılır bunalır insan
01 Yorumla
Soran+1 yılValla yapabilene helal olsun
+1 yılYalnızlık allah'a mahsustur doğru evlilik düzen demek disiplin demek huzur demek mutluluk demek fakat dediğim gibi doğru insan eşini iyi seçemez isen vay haline
01 Yorumla
Soran+1 yılGerek yok ya birine
Yeminle önemli filan değil ailesel baskı vs yoksa 30 a kadar yapma derim (tecrübeyle sabit evlilik çocuk oyuncağı değil.)
01 Yorumla
Soran+1 yılHg Gerek yok
+1 yılAşık olunca insan sevdiğiyle bir yuva kurmak istiyo. Ayrıca insanlığın başlangıcından beri var olan doğal bir içgüdüdür.
01 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi öyle bir şey yok millattan kaldı bunlar :D
+1 yılÇünkü insanlar sevmeye ve sevilmeye her zaman muhtaç ve buna yaş ilerledikçe daha çok ihtiyaç duyuluyor.
00 Yorumlaaynını sevgilime anlatmaya çalışıyordum ama düşünceleriyle beni alt etti
03 Yorumla
Soran+1 yılSevgili yapmıyorum çünkü evlenmek isteyecek
Soran+1 yılBende aynı şekilde
Gizli Üye(30-35)+1 yılZinadan kurtuluştur , haramdan uzaklaşmaktır, kendini tatmin etmek yerine erkeginle yapmaktır, güzel bir aile olmak içindir ama nasiptir hepsi.
01 Yorumla
Soran+1 yılZinadan tek kurtuluş öyle olmuyor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGiderleri paylaşmak ve güvenli seks dışında gereksiz. Hele aileler, ııııyyyyyy
01 Yorumla
Soran+1 yılDiyorsunn
Gizli Üye(25-29)+1 yılKültür seviyesi düşük coğrafyalar Evliliğe çok önem veriyor
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılalt sınıflar için önemli. üst sınıf insanlar hayatn tadını çıkarıyor daha çok.
01 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisi
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen knk haklısın da s*x işi var işte yoksa evlilik cekilmez
01 Yorumla
Soran+1 yılYesss knk
Evlilik, toplum düzenini sağlamak ve sağlıklı aile kavramını oluşturmak için gerekli bir şey.
03 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar sağlıklı yapıda olmadıkca olan çocuklara oluyor
- +1 yıl
Sağlıklı bireyleri göz önünde bulundurarak yorum yaptım ancak dediğiniz çok doğru.
Çocuk sahibi olmadan önce bir psikolojik testten geçmek lazım...
Soran+1 yılBilmiyorum insanlar pek normal değil bu aralar o kadar korknc hal aldılar ki
+1 yılExtra ne sorumluluğu var ki normal yaşayıp gidiyorsun işte sevdiğin insanla 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılVar çocukk
+1 yılçokta önemli değil beceremeyeceğini düşünenler evlenmesin zaten bir zahmet
01 Yorumla
Soran+1 yılBen eliyorsun kendini
Evliliğin şartları ne kadar zor olsa da yalnızlık daha zor
05 Yorumla
Soran+1 yılYanlız olmak daha iyi
Çocuk sahibi olmak isteyebilirler yalnızlık duyguları nı gidermek içinde olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılben sevmıyorum evlılıgı
01 Yorumla
Soran+1 yılBnde
+1 yılNasipte varsa olur yoksa olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D
+1 yılGeçim sıkıntısı? Sizi kim kandırıyor böyle?
05 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyenin halini göre istersen
- +1 yıl
İki evli insan en az 25 bin maas alır gayet de yeterli sınırlı geçim için
Soran+1 yılHerkes yüksek bir işte calışmıyor
- +1 yıl
asgari 11500 oldu
Soran+1 yılZam gelecek ki yetmicek yine
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sonuna kadar haklısın
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Evlilik su zamanda saçmLıktan başka bişey değil
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle
Soran+1 yılEvet
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanırım yaşlanınca yalnız kalmamak için
01 Yorumla
Soran+1 yılKalayımmm
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnemli olduğunu düşünmüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede
+1 yılBenim için zerre kıymeti yok. İnsan çok eşlidir
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki
+1 yılEvlenmek önemsiz bişey
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede
+1 yılO kadar önemli değil
01 Yorumla
Soran+1 yılO kade
+1 yılönemli değil sadece güzel bişey