• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Kişilik & Karakter

Evlilik neden gereklidir?

laura
laura Takip Et
Xper 2 Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Sizce evlilik sosyal bir dayatma mıdır yoksa bireyin gerçekten istediği bir şey midir? Varsa avantajları ve dezavantajları nedir? Siz neden evlenmek istersiniz/istemezsiniz?
Evlilik neden gereklidir?
Nedir Soruları Evlilik Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• MTL71234
    MTL71234 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34 , eic 34%
    +1 yıl

Yüce Allah, beşerin bedensel ve ruhsal ihtiyaçlarını farzlar ve sünnetler doğrultusunda tam anlamıyla gidermiştir. Toplumun her ferdi, her yerde ve alanda karşısına çıkan her türlü sorunu halletmede dünya düzeniyle iç içe ve uyum içerisinde olan ilâhî ve dini kanunlara göre hareket etmeye kendini hazırlamalıdır. Dinî programlar dışında kendi yaşam metodunu kendi düzenlemeye çalışan bir şahıs, kişisel zorluklarla karşılaşacak ve toplumsal problemlerin artmasına ortam hazırlayacaktır. İşte uyulması gereken bu programlardan biri evliliktir. Evlilik bütün peygamberler, özellikle de İslâm Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a)'in katında üstün bir değere sahiptir. Kur'ân-ı Kerim'de yüce Allah evlilik hakkında şöyle buyuruyor : İçinizdeki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler Allah lütfu ile zenginleştirir onları. Allah lütfu bol olandır, bilendir. Evlilik, dinimizce yapılması sünnet olan amellerden biridir. Yine ergenlik çağına girmiş gençlerin bu sünnete teşvik edilmesi de aynı şekilde müstehaptır. Dolayısıyla ergenlik çağına varmış bir gence evlilik farz kılınmamıştır. Ancak aynı şahıs evlenmez de evlenmeyişinden dolayı zina, istimna, namahreme bakma, livata vb. gibi birtakım günah ve haramları yapıyorsa evlilik ona farz olur. Yine günaha düşme korkusu içinde olan bir gence de evlilik farzdır. Şöyle ki, her genç erkek veya kız, belli bir yaş aşamasına geldiklerinde cinsel isteklerine karşı haramlardan kaçınma gücüne sahip olurlarsa kendilerine hakim olabildikleri müddetçe evlenmeleri müstehaptır. Aksi takdirde cinsel içgüdülerini kontrol edemeyerek haramlara mürtekip olurlarsa terk edilmediği ana kadar evlilik farz olur onlara. Evlilik, insanların mânevi kemallere, olgunluğa erişmesi için Allah (c.c) tarafından beşere lütfedilen büyük nimetlerdendir. Ne yazık ki bugün, bazıları böylesine bir nimetten yararlanamıyor, bazılarıysa bundan yararlanmak istemiyor. Günümüz dünyasında İslâm anlayışından uzak ülkelere, özellikle de çağdaş ! denilen Batı ülkelerine bakacak olursak, ülke nüfusunu oluşturan bireylerin çoğunun yaşlarının ileri olmasına rağmen bekâr oldukları, geç evlendikleri veya hiç evlenmedikleri göze çarpar. Dolayısıyla genelde bu ülkelerde fesat ilerlemiş, karşısında durulmaz bir afet hâline gelmiştir. Öyle ki, insanlar ilâhî emri bir kenara bırakıp kendi ihtiyaçlarını giderebilmek için gayri meşru ilişkilere başvurmuşlar ve böylece toplumun fesada doğru sürüklenmesinde önemli rol oynamışlardır. Bunun sonucunda çağdaş(!) diye tanınan Batı ülkelerinde haddi aşan boşanmalar, evlilik dışı ilişkiler, zina, ayyaşlık, ırza geçme ve erkeğin erkekle, kadının kadınla yaptığı iğrenç livata ilişkileri ortaya çıkmış ve günümüze dek süregelmiştir. Bununla da kalınmamış, her geçen gün artan ve artırılan fuhuş yuvaları, randevu evleri, eğlence salonları vs. gibi yerlerle insan, hayvanca sömürülür olmuştur. Böyle bir toplumda yaşayan insanların bir bölümü bu gibi pisliklerle övünürken bazı SIĞMADI UZATMIYOM ...

4
    1 Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

güzel cevap.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• hotdog
    hotdog Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 45%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.

evlilik sadece çocuğu meşrulaştırmak içindir.

2
    4 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

erkekler bu konuya daha net bakabiliyorlar,kadınlar akıllarındaki her şeyi çorba yapıp evlilik adı altında topluyorlar

Yorumla
    • hotdog
      hotdog
      +1 yıl

budur, yoksa eğer ben ve karşımdaki insan istese ömür boyu nikahsız aynı evde yaşarım orada yaşayamasam burada şurada yaşarım. ama çocuk diyorsam nikah isterim...:D

Yorumla
    • Karakaragözlerivardı
      Karakaragözlerivardı
      +1 yıl

aynen bide free seks için

Yorumla
    • barbara_me
      barbara_me
      +1 yıl

Anne, baba ve çocuklardan olusan en kücük topluluktur. Aile toplumun temel unsuru ve en kücük birimidir. Aile kavraminin korunmasi icin yasal yaptirimlar sarttir, iste bu yuzden evleniriz ozu:, bagli oldugun toplulugun butunlulugunu koruma amaclidir.. Yoksa evlenmisiniz sevismisiniz sevismemizsiniz dine aykiri ya da degil bunlarin hic bir anlami yok... doganin kanunu toplu halde yasamaniz gerekiyor eger duzen istiyorsak toplumun en kucuk yapi birimini korumamiz gerekiyor. bunu suna benzetebilirsiniz hucre vucudun en kucuk yapi birimidir hucredeki bozulmalar kanser olusumunu saglar ve oluruz... ailede olmazsa toplum hastalanir ve olur ayni kanserden olen insan misali...

Yorumla
  • sinem90
    sinem90 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 41%
    +1 yıl

evlilik karşına çıkan sevdiğin yahut sevdiğini sandığın adamla giderek artan ihtiyaçlar doğrultusunda herkes yapıyor (uygun olanı da bu deyip ) aynı evin içine girmek aynı yatağı paylaşmaktır. ailenizde(babanızın ananızın evinde) kardeş sayısının artmasıyla kaybedilen dzenle birlikte size ait olanları istediğiniz yere koyup kendi düzeninizi sağlayabileceğiniz dinimiz islamında en güzel şekilde tavsiye ettiği bir eylemler grubudur.anne baba olmak beraber çocuk yapmak, hoşgorülü ve anlayışlı mümkün olduğunca güzel ahlaklı davranarak kendi menfaatinin ve ortak menfaatlerin güzel bi biçimde şekilde karşılandığı güzel olmasını temenni ettiğimiz şeydir. hayırlsı :P

avantajları bebek

dezavantajları bi öküzü eğitmektir.

ben evlenmek isterim çünkü evlenme niyetiyle bana gelen ciddi bi arkadaşım var. onunla anılarımız ve ihtiyaçlarımız var. hayatımızı düzene koymak için evlenmeliyiz.

bak en güzel şekilde tek tek cevapladım. afferin isterim :)

3
    4 Yorumla
    • dananinkuyrugu
      dananinkuyrugu
      +1 yıl

+1 verdim

Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

çok mu beğendin :)

Yorumla
    • lady_21
      lady_21
      +1 yıl

teşekkür ederimm :) seninkide güzel hele dezavantajları on numara :D

Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

;) eksileyenin ALLAH bin belasını dermişimmmmmmmmmmmm :DD

Yorumla
  • barbara_me
    barbara_me Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Anne, baba ve çocuklardan olusan en kücük topluluktur. Aile toplumun temel unsuru ve en kücük birimidir. Aile kavraminin korunmasi icin yasal yaptirimlar sarttir, iste bu yuzden evleniriz ozu:, bagli oldugun toplulugun butunlulugunu koruma amaclidir.. Yoksa evlenmisiniz sevismisiniz sevismemizsiniz dine aykiri ya da degil bunlarin hic bir anlami yok... doganin kanunu toplu halde yasamaniz gerekiyor eger duzen istiyorsak toplumun en kucuk yapi birimini korumamiz gerekiyor. bunu suna benzetebilirsiniz hucre vucudun en kucuk yapi birimidir hucredeki bozulmalar kanser olusumunu saglar ve oluruz... ailede olmazsa toplum hastalanir ve olur ayni kanserden olen insan misali...

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

21

Cevap

57

Cevap

• golge77
    golge77 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 49 , eic 50%
    +1 yıl

Evlilik genel olarak, erkek ve kadın arasında toplumsal olarak onaylanan, yasal bir ilişki biçimidir. Evlenmeye hazırlanan çiftler birbirlerine yaşam boyu birliktelik niyetleri açıklarken , sevgi, bağlılık, güven, cinsellik, neslin devamı, arkadaşlık ve benzeri bir çok farklı ihtiyaçlarının doyurulmasını sonuçta da mutlu olmayı beklerler.

Evlilik, aşk ilişkisinin yan sıra, ev içi ve dışı sorumlulukların paylaşılması, çocukların yetiştirilmesi, evli kadın ve erkek rolleri, cinsel etkileşim, evlilikten beklentiler, eşlerin kendi aileleriyle olan ilişkileri, dinsel tutumları, boş zaman alışkanlıkları , para yönetimi gibi bir çok alt alanda da yoğun çabaya ihtiyaç duyar.

Evliliğe hazırlanan çiftler bu sürece hem duygusal hem bilişsel hem de davranışsal yatırımlar yaparlar ve beklentileri vardır. Bu açıdan baktığımızda evlilik aynı zamanda “beraber yaşamayı öğrenme sanatıdır”.

Gerek yurt dışında gerekse ülkemizde yapılan araştırmalar şunu göstermektedir ki, evliliklerin yaklaşık % 40 ı boşanma ile sonuçlanmaktadır. Ve bunun toplumsal yansımaları her ülke için sorun kaynağıdır. Sadece boşanma süreci değil, sorunlu evlilik süreci de hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.

Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı verecektir.

Evlenecek çiftlerin birbirleri hakkında çok az bilgi sahibi oldukları ve etkisiz iletişimle sorunları ağırlaştırdıkları sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Evlilik öncesi eğitim, çiftlerin hem kendileri hem birbirleri hem de evlilik kurumuyla ilgili farkındalık oluşturabilmeleri ve geliştirmeleri açısından önemlidir.

BU OKUDUGUM BİR KİTAPTAN ALINTIDIR..

1
    0 Yorumla
  • Erdem
    Erdem Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 57%
    +1 yıl

Olayın dini boyutu malum.

Birde akli boyutuna bakalım.

70-80 lerde yapılan bir deneyde abd de hippi komünitelerinde yaşam gözlemlenmiş.

Aynı birkaç erkek ve bayan hippi gözlenen bir eve konulmuş (biri bizi gözetliyor'un atası olsa gerek bu olay) ve serbest biçimde çiftleşmeleri sağlanmış. Baştan konan kurallar herkes herkesle özgürce, dlediği gibi çiftleşebilecek. Doğan çocuklar da komünitenin ortak çocuğu olacaklarmış. En azından başta empoze edilen durum buymuş ve bu ortamda çocuklar ne şekilde yetişecek bu incelenecekmiş.

İlk başta herkes herkesle tavşan gibi çiftleşmeye başlamış tabi. Oooh. Grubun biri bitiyor biri başlıyor.

Sonra "çiftleşmeler" başlamış. Cinsel manada değil. Yani bazı insanlar kendilerine duygusal olarak yakın buldukları kişileri partner olarak bellemeye ve başkaları ile cinsel ilişkilerini kıskanmaya başlamışlar. Komünitede kavgalar baş göstermiş. Tam hatırlamıyorum ama bu kavgalar epey ciddileşmiş ve deney iptal edilmek zorunda kalmış (yada sonuçlanmış mı diyelim bilemedim). Anlayacağın komünitenin baştan konan kuralları bozulmuş.

Din zaten insanların türlü zorluklar ve çileler çektikten sonra insanlığın geleceği nihai yerdir. Ama insanlar anlamakda zorlanıyor ( Kur'an daki dinden bahsediyorum, camilerdeki "sokak dininden" yada emevi dininden değil )

Demek istediğim, evlilik insani bir gerekliliktir. Yapımızda var. Kıskançlık bunun en temel nedeni. Zaten hayvanların bir bölümü bile eşlerine sadık kalıyorken hayvan kadar olamıyorsanız kendinızden utanın. Daha ne diyeyim?

3
    5 Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

+1

Yorumla
    • temhemedre
      temhemedre
      +1 yıl

çok güzel bir cevap olmuş ya da kapak mı demeliydim bilemedim. +1

Yorumla
    • kültigin
      kültigin
      +1 yıl

aynen coni vaynen aga bazıları Adem ile Havva'nın cennette evlendiğini bilmiyor taş devrinde evlilikmi vardı diyor

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

yaşadığımız yer de ütopya zaten

Yorumla
    • Erdem
      Erdem
      +1 yıl

Dünyada sadece 2 insan var ise, evlenmenin pek de anlamı yok ki. Evli değilim desen bile evlisin çünkü birlikte yaşamak zorundasın, dipdibesin. Hem Kkimle aldatabileceksin ki sonuçta? Ağaç dalıyla mı? :-D

Ben Kur'an da evlendiklerine dair bir ayet de okumadım. Başkalarının dediğine de iman etmiyorum.

Yorumla
  • Coldsocold
    Coldsocold Takip Et
    Xper 3 Yaş: 41
    +1 yıl

Evlilik çocukların geleceğini yasal olarak garanti altına almak ve oluşması muhtemel hukuksuzluk, miras sorunları gibi durumları minimuma indirmek için gerekli olabilir. Yasal bir anlaşmadır. İsteyen farklı anlamlar yükleyebilir veya anlamsız bulabilir. Çok da tın dimi brolar? Sisterlar? Hunharca çiftleşmeye devam!.

3
    2 Yorumla
    • bitter_moon
      bitter_moon
      +1 yıl

tınn

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

hunharca çiftleşmeye devam ahahaha :D

Yorumla
  • firaxis
    firaxis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

Sadece ve sadece çok çok iyi anlaştığınıza emin olduğunuz insanla yapılabilecek güzel bir atraksiyondur evlilik. Erkek açısından bakıldığında hatun kişiyi tamamen himayeye alma ve sahiplenme dürtüsünü maksimum tatmin eder. Kısmen hatun için de geçerli olmaktadır bu. Ayrıca yeterli zaman geçtikten sonra (minimum 3 yıl) bir de çoluk çocuğa karışılır ki bu birlikte bir canlı dünyaya getirip yetiştirmenin hazzı bambaşka olsa gerek. Düşünsenize 5000 parçalık puzzle'ı bile bitirdiğimiz an mutluluk sarhoşu oluyoruz. Bu bildiğin etli-kanlı canlı ve sizin parçanız.Doğru insanla nefis bişeydir evlilik. Tam tersi de karabasan gibi bişey olsa gerek...

1
    2 Yorumla
    • Seda_Baha
      Seda_Baha
      +1 yıl

mükemmel bi açıklama olmuş.. harika.. :)

Yorumla
    • firaxis
      firaxis
      +1 yıl

o sizin harikalığınız hanfendi, teşekkür ederim :)

Yorumla
  • lady_21
    lady_21 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

ben yürekten istiyorum çünkü kendime yeni bi düzen kurmak istiyorum elbette çokda iyi bi düzenim var ama aile kurma isteğinin içimde kocaman bi boşluğu var. evim odam şenlensin her zaman yanımda bir ses bi nefes olsun istiyorum bunuda bir akitle yapmak istiyorum yarın bana bişey olduğunda çocuğumunda haklarının korunması için bu gerekli hem gerek yok nikahsız yaşayıp çoğalıp devletide içinden çıkılmaz hallere sürüklemeye

3
    2 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

tanrı devleti korusun.

Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

:) güzel cevap.

Yorumla
  • ayvaz
    ayvaz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Tebrikler güzel soru olmuş evlilik hayatın gereği olan üremenin sonucu dünyaya getirdiğiniz bireyleri bir arada yetiştirmek için gereken sürede ebeveynleri bir arada tutmak için gereklidir ki zaten aşkın ömrü 5 senedir ve bir çocuğun kendini ifade edebilme ve dünyayı anlamaya başlangıç yaşı da 5'tir . Yani kısaca evlilik doğacak olan çocukların bir müddet özellikle temel dünyevi kuralları öğrenme aşamasında anne baba gözetiminde tutulması için gerekli olan bir kurumdur.

1
    2 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

O zaman 5 ya da maksimum 10 yıldan sonra boşanmalar normalleşebilir,evli kalmaya gerek duyulmaz

Yorumla
    • ayvaz
      ayvaz
      +1 yıl

Zaten 5 yıl sonra ortada evlilk kalmıyor arkadaşlık kalıyor ki anlaşabilme ve karakter yapıları uygun 2 çiftse bir müddet sonra sex hayatı azalmış çok iyi iki hayat arkadaşı olarak devam ediyorlar tutku aşk malesef kalmıyor bazı evlilikler de arkadaşlıkta ya çok zedeleniyor yada hiç kalmıyor buda şiddetli geçimsizlik yada şikayet ve mutsuzluk olarak geri geliyor ondan sonra eşler ya boşanıyor ya aldatıyor yada ahlak kuralları çerçevesinde kendini çocuk vs gibi şeylere odaklayıp ...

Yorumla
  • darkmessiah88
    darkmessiah88 Takip Et
    Yoda Yaş: 45
    +1 yıl

dırekt gereksızdır. senınde dedıgın gıbı sosyal dayatmadır.. soslojık yapılanmada eslerın belırlı olması ıcn uretılmıs bı kuraldır..

sevgıyı ıspat dıyor bazıları.. sankı taksıtle senetle mal alınyomus gıbı dsunuyorum.

sevgımı kagıt uzerınde ıspat etmk ne kadar , tatmınkardır. sevgıye?

1
    0 Yorumla
  • GabrieLilith
    GabrieLilith Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

"Evlenmeden olmaz" geyiğinin neye bağlı olduğunuz biliyorsun herhalde... Evlilik cinselliğin ve getirilerinin resmi konuma oturtulmasıdır başka hiç bir özelliği de yoktur. Tamamen toplumsal kurallar çerçevesinde yasallaştırılmış bir zorunluluktur. Senin evlenmeye ihtiyacım var mı dersen; evlenmeden olmaz diyen kimseye aşık olmadım derim...

1
    0 Yorumla
  • Eski-Bir-Üye
    Eski-Bir-Üye Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Kendi adıma konuşuyorum evliliği istiyorum neden? Tamam sevgiliyken de birçok şeyi yaşayanlar var etrafımızda ama ben bu tür şeylere karşıyım. En önemlisi de sevdiğim adamın yanı başımda olmasını isterim. Her elimi uzattığımda elini tutacağım her istediğimde sarılacağım öpüp koklayacağım. Bence mantıklı olan da bu. Sizi bilemem.

4
    1 Yorumla
    • sevmebeni
      sevmebeni
      +1 yıl

+1 tabi mantıklı bacım

Yorumla
  • fantazishop
    fantazishop Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

bir çok ajantaj var gibi görünebilir. hamilelik kaygısı evlilik dışı ilişki kadar yoğun olmaz mesela :) fakat her ne kadar böyle ufak tefek güzel yanları varsa da kişiyi yada bireyi öldüren bişeydir. ben evlenecek miyim? evet fakat bu tamamiyle benim isteğim doğrultusunda mı? tabiki değil. şartlar böyle gerektirdiği içindir belkide

1
    0 Yorumla
  • benbircezveyim
    benbircezveyim Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 885 cevap paylaştı.

vallahi ben bir yandan evlemek istiyorum bir yandan evlenmek istemiyorum niyemi bir yandan yuva kurup bir hayatım olsun diyorum bir yanımda annem ve babamı görüp yaşladıklarını görünce ölüm ve mezar aklıma geliyor anında tırsıyorum o yüzden evlilik kavramı bende % 50 50 orana sahip

0
    0 Yorumla
  • Psklgmrt88
    Psklgmrt88 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38 , eic 39%
    +1 yıl

İnsanoğlunun doğası gereği evlilik şarttır. Eğer böyle bir müessese olmasaydı kadınım diye sahip çıktığım kadının bir bağlayacılığı olmadığı için başkaları da göz koyabilecekti. Hiç kimse de eşini bir başkasıyla paylaşamaz. (Sağlıklı insanlar en azından). Evlilik gibi bir müessese olmasa kimin eli kimin cebinde bir hayat tarzı hakim olurdu ben de bunu hayatta kaldıramam. Daha sayamadığım bir ton sebebi var evliliğin gerekliliği için.

1
    0 Yorumla
  • Smyrna
    Smyrna Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 37%
    +1 yıl

evlilik paylaşmaktır..iyi kötü güzel herşeyi...dayanışmadır...birlikte birbirlerinin sorunlarının üstesnde gelmek için destek olurlar... cinselliğin yaşanması gereken tek doğru adrestir... evlilik çok güzel bişi iki kisi birbirini gerçekten seviyorsa...

1
    0 Yorumla
  • Kahlo2
    Kahlo2 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

insanlarin anlamadigi sey sudur. ayni evi paylasiyorsan imza olsun, olmasin ayni dezavantajlara sahipsindir.

yok ben cocuk yapmayacagim. ayni evi paylasmayacagim dersen. ok derim.

onun disinda cocuk yapacagim. ayni evde yasayacagim nikahim olmayacak dersen. salak derim. cunku cocugunu ve kendini haklarindan mahrum birakirsin.

evlilik sacma degildir. sacma olan insanin kendi ve cocugunun haklarindan vazgecmesidir.

2
    0 Yorumla
  • chrkun
    chrkun Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

bizim millet kim sevişiyor bilmek ister budur tek sebebi

1
    1 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

Katılıyorum

Yorumla
  • dasyatis
    dasyatis Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

daha önce bir soru açmıştım, evlilik ticaret mi diye. %80 e yakın öyle çıktı. ben sevdiğimle beraber yaşayabilmek aile kurmak isterim. ayrıca islamda evlilik sanıldığından çok daha basittir, her iki taraf da 3. dereceye kadar bütün akrabalarına biz beraberiz diye söyler olay biter. imam nikahı diye birşey yok kuranda o akrabaların hepsi şahittir söylersin biter okadar akrabaların bildiği an iki kişinin de rızası varsa evlisindir.

2
    0 Yorumla
  • Draken-Korin
    Draken-Korin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 46
    +1 yıl

Soru hatalı bence , baştan önerme içeriyor.

Soru "evlilik gereklimdiir "olmalıydı

bu durumda evet diyenler gerekçelerinini hayır diyeneler gerekçelerini sıralardı.

Ancak sen zaten gerekli olduguna karar vermişsin. nedenlerini sorguluyor gibisin:

not : Audrey Hepburn'e saygılar , sevgiler.

1
    0 Yorumla
  • jasmin88
    jasmin88 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37 , eic 32%
    +1 yıl

İnsan sevdiği insanla yaşamak ister evlilik ise sadece kağıt üzerinde olan yasal gerekliliktir bu yasal gereklilik sayesinde de bazı haklarımız korunur. Maksat birlikte yaşamak olduğu için de benim gerçekten istediğim bir şey oluyor evlilik

1
    0 Yorumla
  • sevmebeni
    sevmebeni Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

yaşlanıp annen baban yanında olmadığında anlarsın neden gerekli olduğunu. şahsen ben isterim çünkü yaş gittkce benm ailemde kocam çocuklarım olcak

6
    6 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

çıkarın için yani,yalnızlık korkunu gidermek için.

Yorumla
    • sevmebeni
      sevmebeni
      +1 yıl

evet yalnız kalmaktan korkuorum çünkü şuan yalnızım annesizim en azndan bi yuva kurup anne olmak isterim doğru düzgn bi yuvam olsun isterm .s

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

denize düşen yılana sarılırmış

Yorumla
    • sevmebeni
      sevmebeni
      +1 yıl

evet o misal

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

bu durumun doğruluğuna inandırma kendini

Yorumla
    • Eski-Bir-Üye
      Eski-Bir-Üye
      +1 yıl

+1 de benden tatlım

Yorumla
  • eKşİmİşkAtıK
    eKşİmİşkAtıK Takip Et
    +1 yıl

Evlilik bana göre şart değil Evlenmekte istemiyorum manasız geliyor bana

1
    1 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

Budur

Yorumla
  • melveda
    melveda Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

seks yapmayı meşru yapmaya çalışma çabasıdır..bence çok saçma.

1
    4 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

Bence de

Yorumla
    • komarçalisi
      komarçalisi
      +1 yıl

alakası yok melveda bu zamanda seks yapmayı kim takıyorki ...ewlilik sosyal olarak var olmanın sebebidir etik değerlere hakim toplum olmanın tek yoludur..

Yorumla
    • melveda
      melveda
      +1 yıl

işde seks zaten yapılıyor..evlilikde neyin nesi oluyor o anlaşılır bişey değil..topluma uyan koyun sürüleri gibidir.

Yorumla
    • komarçalisi
      komarçalisi
      +1 yıl

zaten meselede bu melveda evlilik sex için yapılmaz o sadece bir parçasıdır ewlilikteki amaç sex olursa birbirini aldatma zinciri uzar gider...evliliğin amacı çok çok daha yüce bir şey daha öncede söyledim en önemlisi aile olabilmektir evlilik zaten kendi içinde başlı başına bir kurumdur ..

Yorumla
  • Bıyıklı-genç-forvet
    Bıyıklı-genç-forvet Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

değerli mümin kardeşlerim zina dinen haramdır. evlilik,çocuklarla torunlarla devam edip ahirette sürecek hayattır.

Evleniniz! şüphesiz evlenip dinine bağlı mümin bir evlat yetiştirenler ahirette en hayırlı olanınızdır

CcC bıyıklı CcC

3
    3 Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

senden bunları duyacağımı düşünemzdim bıyıklı :)

Yorumla
    • kültigin
      kültigin
      +1 yıl

helal len bıyıklı

Yorumla
    • marian
      marian
      +1 yıl

+++++

Yorumla
  • anarchitect
    anarchitect Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

dayatmadır link

1
    0 Yorumla
  • ekinokswest
    ekinokswest Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 436 cevap paylaştı.

iş hayatında statü belirtiyor. evlileri işten kolay kolay çıkartmazlar hele çocuğu olanları acırlar da ondan

1
    0 Yorumla
  • theapoptosis
    theapoptosis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Devlete boyun eğdiğini göstermen için, neden olcak!

1
    0 Yorumla
  • timid61
    timid61 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 45%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı.

Aradaki sevginin ciddiyetini ve resmiyetini belirleyen bir sözleşmeden başka bir şey değil. Resmen ve dinen iki sevgiliyi karı-koca yapan, aradaki ilişkiyi resmi-helal kılan bir hadise...

1
    0 Yorumla
  • bilemessin
    bilemessin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.

yasal zeminde sex yapmak üremek düzenli hayat v.s v.s herkes bi şeklide böle evleniyo

2
    0 Yorumla
  • badcat
    badcat Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

çocuk yapmaya karar verdiğimde evlenmek isterim.olur ya ayrılırsak çocuğun kimde kalacağı belli olsun.

1
    0 Yorumla
  • evcilkaktüs
    evcilkaktüs Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Annemin yaşına geldiğimde beni koruyan çocuklarım belkide torunlarımın içinde sığıntı bile olsam tek ölmek istemiyorum.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Aklı başında insanlar'ın evlenmesi'nin dezavantajı yoktur. Dinimizce yapılması gerekli bir müessedir evlenmek sünnettir. 2 birbirini seven, sahiplenen bireylerin topluma eşolduklarını ıspatlama biçimidir ki zaten dinimizce evlenmeden girilen ilişkiler zina'dır vebali çok büyük.

1
    0 Yorumla
  • absolut000
    absolut000 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

tamamen anne baba cevre baskısı ve soyun devamı ıcın gereklıdır ask mesk falan hep hıkaye bıyere kadar hepsı

1
    0 Yorumla
  • dileknih
    dileknih Takip Et
    Xper 2 Yaş: 44 , eic 31%
    +1 yıl

zina yapmaktan iyidir..aile kavramı önemlidir..gezerek tozarak bir aile olamassın..

3
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.

evlilik düzendir, nasibin kısmeetin karşına çıkmışssa en doğru karardır

evliliğin asıl amacı çoğalmaktır...

1
    0 Yorumla
  • allahsızhollandalı2
    allahsızhollandalı2 Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

Evlilik gerekli değildir. Evlilik, çeşitli dış baskılarla oluşturulmuş ve kutsal olarak addedilmiş basit bir akittir.

0
    1 Yorumla
    • Küheylan
      Küheylan
      +1 yıl

Allahı dini kutsalı kenara koy ahlak diye birşey var.. ozaman sen arkadaşlarınla toplan evlenmeyeceğin sevgilinle seviş. NOKTA.

Yorumla
  • jokersy
    jokersy Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 40%
    +1 yıl

Evlilik, aitlik göstergesidir.. Manevi birlikteliği, somut bir olaya dönüştürüp resmileştirmek için evlenilir..

1
    0 Yorumla
  • KurtarBeni
    KurtarBeni Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Evlilik gerekli bisey degil aslinda :) Ama ben mesela cok evlenmek istiyorum sevdigim kisiyle,onunla hayatimi paylasmak istiyorum.. evlilik güzel sey :) Insan olgunlasiyor, daha sabirli oluyor vs.

1
    0 Yorumla
  • birucanbirdekacan
    birucanbirdekacan Takip Et
    Master Yaş: 52
    +1 yıl

Bir kadınla bir erkeğin toplumun en küçük halkasını oluşturmasıdır. Avantajları kimse sizi yargılamaz hatta takdir eder. Dezavantajı eğer sağlam temeller üzerine oturtulmadıysa can sıkar.

1
    0 Yorumla
  • akincelik
    akincelik Takip Et
    Guru Yaş: 44
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 531 cevap paylaştı.

kadının garanti ve güvencesidir

kadına erkek üzerinde maddi hak verir

1
    0 Yorumla
  • physician
    physician Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33 , eic 54%
    +1 yıl

bazen dayatma,bazen istektir;kişiye göre değişir ama

İslam toplumunun ahlak sigortasıdır

2
    0 Yorumla
  • dananinkuyrugu
    dananinkuyrugu Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 48%
    +1 yıl

Sorunun kaynağı sanırım dünkü münakaşamızdı... O yüzden cevabımı biliyorsun...

0
    0 Yorumla
  • RıdvanRoNaHi
    RıdvanRoNaHi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Zinadan kurtulmadır hak yoludur fedakarlıktir ahlaktır güzelliktir şarttır adam olmaktır bir eşle bütün olmaktır baba olmaktır birine bakabilmektir yeni doğan bebeğe ben yaptım bunu benim parçam diyebilmektir artk benim sebebimle atan bir kalp var bunu derken insanın içinin titremesidr ya evlilik hayattır.. Ben istiyorum ama hazır değilim korkuyorum ama olacak mutlaka başka çaresi yok.. Evlenmek istemeyenler ne yapacak çok merak ediyorum?

1
    8 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

Ben evlenmek istemiyorum,illa bir şey yapmam mı gerekiyor anlamadım?

Yorumla
    • RıdvanRoNaHi
      RıdvanRoNaHi
      +1 yıl

En basitinden cinselliği nasıl yaşayacaksın örnek olarak.. Tabiki herşey bu değil.. En basitinden

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

Cinselliği istediğim gibi istediğim kişiyle yaşarım,evlilikten önce cinsellik vardı ve hiçbir şart olmadan yaşanıyordu

Yorumla
    • RıdvanRoNaHi
      RıdvanRoNaHi
      +1 yıl

Hi pardon.. Benim hayat anlayışım .. Islam ve müslümanlık kurallarının sınırını asmaz hem insani ilişkiden bahsediyorum .. Aynı kafada değiliz.. Tamam sen haklısın..

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

sana islam ve müslümanlığın dar çerçevesinde mutluluklar dilerim

Yorumla
    • RıdvanRoNaHi
      RıdvanRoNaHi
      +1 yıl

Başta müslüman değilim desene ona göre yazalım.. Neyse Bende cehennem ateşinde ızdıraplar dilerim...insanı ilişki daha güzeldir bence hayvanlardan farkın olsun tavsiye ederim.. Yaşasın cehennem :) kaşar işte ne olacak hıh

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

he canım he

Yorumla
    • RıdvanRoNaHi
      RıdvanRoNaHi
      +1 yıl

:) bana canım deme..

Yorumla
  • maçaA
    maçaA Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

ya boşver milleti, toplumsal dayatmayı şunu bunu, sen istiyosan evlen istemiyosan evlenme.. nasıl mutlu oluyosan, yada evlen mutlu olmuyosan boşan, ne biliyim yada öyle bişi işte..

1
    1 Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

senin kafa karışmış panpa :)

Yorumla
  • klavis
    klavis Takip Et
    Guru Yaş: 43
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.

düzen,

şimdi cevap kısa diyecek ama çok kapsamlı bir kelime lan bu düzen.

1
    2 Yorumla
    • sinem90
      sinem90
      +1 yıl

demekki sende de düzen yok benim gibi. :( insan ihtiyacı neyse onu arar.

Yorumla
    • klavis
      klavis
      +1 yıl

aksine çok düzenliyim. düzenden kastım yukarıda belirttiğim gibi. çok kapsamlı bir kelime. sen tek anlam yükledin sanırım.

Yorumla
  • tolgagsgs
    tolgagsgs Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41
    +1 yıl

Sevdiğim insanla rahat huzurlu bir ortamda olmak geleceğimizi birleştirip boy boy bebeler yapmak için soyumuzu devam ettirbilmek için(tabi evlendiğinde sana huzur verecek biriyse):)

1
    0 Yorumla
  • bumin-kagan
    bumin-kagan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

şu zamanda büyük ölçüde erkeklerin büyük çoğunluğu evlilik düşünmez diye düşünüyorum çünkü evlenmeden sahip olabiliyor bazı şeylere

0
    0 Yorumla
  • DecadenceOfOrpheus
    DecadenceOfOrpheus Takip Et
    Xper 4 Yaş: 42
    +1 yıl

atılan imzadan kastediyorsan medeni hayata, topluma uymak için gerekli evet. ama imzadan ötesi bence commitment anlamında gerekli.

1
    0 Yorumla
  • SudaTerleyenBalık1
    SudaTerleyenBalık1 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 932 cevap paylaştı.

Bence bireyin gerçekten istediği birşey avantajları çoktur saymakla bitmez.Dezavantajları ise bekarken yaptığın çoğu şeyleri yapamazsın

1
    4 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

saymakla bitmez o çoğu şey

Yorumla
    • SudaTerleyenBalık1
      SudaTerleyenBalık1
      +1 yıl

aynen katılıyorum evliliğin güzel yanı çoktur

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

kötü yanından bahsediyorum. o da saymakla bitmez

Yorumla
    • SudaTerleyenBalık1
      SudaTerleyenBalık1
      +1 yıl

1.cisi bekar iken rahat rahat her kadınla takılabilirsin her ortama rahatça girer istedğni yaparsın evlenince o işler biter bekarsan ev geçndirme sıkntın olmaz istediğin an istedğin yere harcarsın. Tatile çıkarsın tatıl yerınde rahat olursun her anlamda vs.. vs vs vs...

Yorumla
  • LifeisBored
    LifeisBored Takip Et
    +1 yıl

Evlilik karşılıklı ihtiyaçların karşılanması için gereklidir. Yalnızlığı gidermek,sexgüvenip konuşabileceğin biri vs.vs.

1
    0 Yorumla
  • frhtyldrm
    frhtyldrm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

evlilik tamamen bir ihtiyaçtır.erkeğin kadına kadınında erkeğe ihtiyacı vardır.hayatın duzenı için bu şarttır.

1
    0 Yorumla
  • Sen-Ve-Ben
    Sen-Ve-Ben Takip Et
    +1 yıl

Evlilik; dürüstlüktür , sahip çıkma ,benimseme,anlayış,hoşgörü,paylaşım ve mutluluktur.

2
    0 Yorumla
  • sungerbobmusti
    sungerbobmusti Takip Et
    +1 yıl

Hayatımı paylaşacak ve her uyandığımda en sade güzelliğini görmek için evlenicem

1
    0 Yorumla
  • Tuzak
    Tuzak Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 39%
    +1 yıl

Sevgiyi helal bir boyuta taşımak... Veled-i zina'lardan kaçınmak amaçlı... Kutsal bir müessese...

2
    1 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

:D

Yorumla
  • shnylmz
    shnylmz Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

iki kişi gerçekten anlaşır aynı konuda mutabık kalırsa ve isterlerse gereklidir tabi ki...

1
    0 Yorumla
  • Firattt92
    Firattt92 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

Evlilik gereksiz birşey.Benim düşüncem.

1
    2 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

benim düşüncem de bu

Yorumla
    • Firattt92
      Firattt92
      +1 yıl

aynı düşünceleri paylaştığımıza sevindim

Yorumla
  • sarkoylu
    sarkoylu Takip Et
    +1 yıl

rahat sex yapabilmek için

1
    5 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

ama neredeyse herkes bunu inkar eder

Yorumla
    • hotdog
      hotdog
      +1 yıl

çünkü rahat sex yapmak için ille de nikah şart değildir. acı ama gerçek

Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

sex için nikahın şart olmaması acı gerçek değil ki,öyle mi yoksa? :O

Yorumla
    • komarçalisi
      komarçalisi
      +1 yıl

tabiki zinadan uzak kalmaya etkisi tartışılmaz ama evlilik sex için yapılan bir şeydir dersek asıl amacını göremeyiz

Yorumla
    • hotdog
      hotdog
      +1 yıl

bakış açısındaki terslikten bahsediyorum zaten. yoksa sex güzel bişey

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Desavantaj koca ilgisizliği Hizmetçilik avantaj anne olmak

3
    0 Yorumla
  • marian
    marian Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Evlilik bir ihtiyaçtır bir teminattır

Dinimizce de önemlidir

0
    0 Yorumla
  • limonataaa
    limonataaa Takip Et
    +1 yıl

Sünnet olduğu için.zina yapmamak için.düzenli bir hayat için.huzur kaynağı çocuklar için.

4
    1 Yorumla
    • laura
      laura
      +1 yıl

he canım he

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

kız cocuklarım olsun diye sırf evleneceğim yoksa umrumda değil

1
    0 Yorumla
  • zedcezir
    zedcezir Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    +1 yıl

Evlilik bence gerçekten güvendiğinde yapılmalı...

3
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Evlilik neden gereklidir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik neden önemli? 7 cevap verildi
Evlilik neden zorunluluk? 13 cevap verildi
İnsan niye evliliğe ihtiyaç duyar? 12 cevap verildi
Evlilik neden bu kadar önemli? 14 cevap verildi
Birlikte yaşamak için evlilik neden şart? 20 cevap verildi
Insan neden evliliğe ihtiyaç duyar? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hiç kuşlar gibi gerçekten özgür hissettiniz mi, kendinizi ne kadar özgür hissediyorsunuz?
  • Hangi ev yapımı tatlıyı daha çok seviyorsunuz?
  • Lafınız bölündüğünde sizde sinir oluyor musunuz?
  • Profilinize göre cesaretinizi puanlayayım mı?
  • En cok neyi görmezden geliyorsun?
  • Evinizde tabure var mı?
  • Fırsatın olsa uçar mısın?
  • Birini kendine aşık edebilir misin?
  • Van kedisi besleseydin adını ne koyardın?
  • Dolgun hatlar sence doğal mı daha çekici, yoksa belirginleştirilmiş mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨