Dedem 90 yaşında geçen gün buraya gelmiş benim babaanem 4 ay önce vefat etti eşinin taziyesine bile gelmedi kendisi Ankara da yaşıyor 1 eşi daha var ona bakmıyor geçen gün Van'a gelmiş benim babaannemin 1 tane büyük 2 katlı yazlık evi var oraya gitmiş kapıyı kırmış tek başına içeri girmiş oradan da çıkmıyor bizi bekliyor ona gidip ona bakmamızı istiyor ama biz gitmiyoruz benim babaannem geçen yıl o evini babama bıraktı babaannem önceden hep bizdeydi biz ona bakıyorduk oda bu yüzden evini bize bıraktı ama dedem herkese diyor o ev benimdir geçen gün gidip evin kapısını kırmış sonra anahtarları değiştirmiş oraya kimse gelmesin diye. Sizce böyle insanlara bakılır mı? Babamda ona çok kızgın ve kırgın ama bir yandan da kendi babası olduğu için içinden çıkmıyor içinde kalıyor.
Sizce böyle insanlara bakılır mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Babam dedemle 3 yıldır konuşmuyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Resmiyette tapu kiminse hak sahibidir ama evde ayrılmış olsalar bile erkeğin/kadının evlilikten doğan Hakko çıkabilir.
Diğer yandan zaten 90 yaşında. İnsan ölümsüz değil. Sonsuzluğa gidecek birisi için babanın sonradan vicdan azabı çekmesini istemezsin herhalde
Resmiyette tapu hala rahmetli babaannemin adına vekalet de babamın adına babaannem geçen yıl babama vekaletname verdi yazılı olarak
Dedem çok minnetsiz geçen hafta gelince bize cevap gönderiyordu hep benim evimin kilitini gönderin evime gideceğim diyordu babamın zoruna o çok gitti önceden gelseydi bizim eve biz zaten bu yazın o yazık eve gidecektik bu bayram da gelseydi bizim eve insan gibi onu götürürdük ama niye gidip kapıyı kırıyor o kadar minnetsiz kilidimi gönderin diyor insanın zoruna o gidiyor bu normal bir baba değil milletin babası gibi değil hep çocuklarını üzüyor
Babam da dedi önceden bize söyleseydi oğlum ben size geliyorum beni götürün o eve birlikte gidelim deseydi götürürürdük niye götürmeyelim dedi babam dedemle 3 yıldır hiç konuşmuyor zaten
Dediğim gibi eşlerden kim vefat eden olursa olsun, hukuken kanuna göre yaşayan diğer eş halen hak sahibidir. Sözlü veya yazılı itirazı ile bile, başkasına satılmış devredilmiş mülk geri esas hak sahibine verilebilir.
Zaten babanda miras paydaşı olacağı için, kötü olmaya gerek yok bence. Bir kaç sene daha gönüller kin bağlamadan, vicdan azsbına dönüşmeden sabredilmeli. En güzel çözüm zaman
Benim babaanem sağken dedem ona hiç bakmadı 50 yıldır onu terk etti başkasıyla evlendi hak mi bu şimdi kadına baksaydı sağken bu kadar zorumuza gitmezdi eşidir ona bakmış o kadar malında hakkı var onunda derdik
Ne kadar hak olmasa da kanun ayrıdır vicdan ayrı.
Vicdan ister affeder ister affetmez ama kanun nettir.
Neyse gideni aratan yine pişmanlıktır.
Babaanne gitmiş pişmanlığı böyle kalmış.
Hiç olmazsa mal konusu kin öfkeye binmeden, büyükbabanın ölümü vicdan azabı olmadan, en önemlisi hak sahibi durumunda olduğu için, başkasına satmak gibi bir öfkeye sebeb olmadan, dedeyi ürkütmeyin bence derim. Birszckl sabr iyidir.
Nokta
Benim dedemin 2. eşi şu an sağ büyücü kendisi hep büyü yapıyor ailenin huzurunu bozuyor şerefsiz kah*e biz dedemin yanına gidip ona bakınca oda hemen yanımıza gelecekmiş gelecek bize büyü yapacak bizi deli edecek niye gidip bakalım onlara böyle kadına bakılır mı 5 yıl önce de bizim eve gelmişti bu kadın o zamanda evde bir sürü muska büyü falan bulmuştuk sonra hepimiz delirdik bugüne kadar kendimize gelemedik daha
Siz olsaydınız bakar mıydınız böyle insanlara söyleyin bakalım
Ben zaten yukarıda niyetimi zaman ve sabır diye blirttim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!