Bu konuda ne yapmam gerek?

Benim babam yüzünden asosyal bi hayatım oldu hep öyle büyüdüm hiç arkadaşim olmadı hep evden işe işten eve oldum yaş ilerleyince de sosyalleşmem zorlaştı çünkü arkadaş çevresi edinmem için kıvılcım niteliğinde bi tane arkadaşa ihtiyacım var yani arkadaşlarımı çoğaltmam için kivilcima ihtiyacım var Benim tek isteğim sosyalleşip arkadaş çevresi edinmek bak mesela AVM'de falan görüyorum arkadaş grupları oturup biseyler içip sohbet ediyorlar bende böyle çevre edinmek istiyorum bak 28 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç arkadaşım olmadı kuzenler pek buluşup çevre oluşturacak insanlar değil iş arkadaşlarımda maalesef keko tipler hiç onlarla katien takilmam tarzım değil çünkü ve bi ortamda kızlara mal mal bakıp rezil edebilecek tipler yani benim çevre edinmem için bi kıvılcım lazım ve benim hiç ama hiç arkadaşım yok arkadaş çevremi genişletebilmem için birinin elimden tutup beni arkadaş ortamına sokması lazım. ben birinin yanına gidip tanışıp arkadaş olabilir miyiz diyince taciz ediyorum zannedip rahatsız oluyor. İlla kız mı olmalı erkekten arkaadaş olmaz mı diyeceksin ama erkekler biraz duygusuz ve umursamaz oluyo mesela bi derdini anlatsan aman boş ver diyo bi kıyafet deneyip olmuş mu nasıl bunu alayimmi desem anlamıyorlar ama kızlar öyle değil duygusal varlıklar ve dertte dinliyo kıyafet fikrinde de başarililar yani ben illa kız olsun demiyorum karışık olsun yeterki arkadaşim olsun istiyorum mesela bi gün buluşup yiyelim içelim gezelim sohbet edelim biseyler yapalım bende o ortamlara girmek istiyorum ama bi kıvılcım için birinin benim elimden tutup ortamına sokması lazım bu konuda yardım lazım.
Bu konuda ne yapmam gerek?