Evlilikte sorun çıkarır mı bu durumlar?

Ben kimya mühendisiyim, 2 yabancı dil biliyorum, çok fazla kitap okurum yani elime ne geçerse okumaya çalışıyorum genelde. Vaktimin çoğunu araştırma yaparak geçiririm Yeni bişeyler öğrenmeye aç bi insanım sürekli araştırmalar yaparım bilgiye doymayan bi kişiliğe sahibim. Ailem de böyle insanlar.
Sevgilim lise mezunu, sanayide kaynakçı olarak çalışıyor. Kitap okumayı hiç sevmez. Öğrenmeye hiç ilgisi yok. Sabit fikirli bi insan değil. Ama bana çok iyi davranıyor beni hiç kırmaz yani tam olarak değilse de birbirimize zıt karakterleriz. Onun hiç sosyal bi çevresi de yok benden önce vardı ama benle beraber olunca kendisi uzaklaştı çevresinden benim böyle bi talebim olmadı kendisinden. Ailesi de cahil biraz. Nişanlanmaya karar verdik ama sizce ne olur ilerisi? Çevremizdeki insanlar da sürekli denk değilsiniz demeye getirmeye çalışıyor. Benden yana sorun olmayacağından eminim ama ilerde değişir mi? Sizce denk olunmayacak bi durum söz konusu mu? İkimizi de tanımadığınız için objektif yorum yaparsınız diye buraya yazmak istedim. Teşekkür ederim.
Evlilikte sorun çıkarır mı bu durumlar?