Yakın arkadas, dost/kardes gibi bir arkadas/arkadasliklar hayal mi?

Erkekler icin belki daha mümkün ama kizlar icin nadir bence bu durum. Erkeklerle arkadasligim olmadi. Kizlarla oldu ama zor oldu. Dislandigim oldu.

Arkadasim oldugu zaman arkadas gibi degildi. Derdimi anlatmak istesem başkasına gider anlatir korkusuyla anlatamadim. Anlattigim zaman buna care olmak, benim yanimda olmak yerine buna icten ice sevindiklerini gördüm. Iyi bir bolum kazanacagim diye korktuklarini gordum. Sonra atamam olacak diye ödlerinin koptuğunu gördüm.

Kiskanclik, cekememezlik, kendileri icin istedikleri en iyisini benim icin istemediklerini gordum. Sonra dedim ki bu arkadasim dedigim insanlar, bu kızlar benim iyiligimi istemeyeceklerse, benim iyi seyler yasadigimda en az benim kadar sevinmeyeceklerse ya da iyi seyler yasama, basari gibi seyler yaşama ihtimalim bile onlari rahatsiz edecekse, derdime ortak olmayacak bana bir yol gostermek ya da cozum uretme konusunda yardimci olmayacaklarsa yanimda isleri ne?

Bu noktada, bunlari dusundum an cevreme baktim ve bir tane bile arkadasim kalmadigini farkettim. Sonrasinda eyleme dökerek hayatimdan çıkardım onlari. Ama bu ilk degil ki.

Son da olmayacak gibi. Her alanda bu boyle oldu. Ben egirimin her kademesini ayri yerlerde okudum. Ilkokul, ortaokul, lise, universite. Kurslara gittim. Her alanda farkli kisiler, farkli arkadasliklar ama cogunda ayni şeyler, ayni davranışlar.

Bu devir mi boyle yoksa insanlar yani kizlar mi boyle bilmiyorum. Erkekleri bilmem, arkadasligim olmadi. Olmaz da muhtemelen. Yani ben bircok konuda birbirimize destek olacagimiz, birbirimizin derdine uzulecegimiz, birbirimizin mutluluguna sevinecegimiz, arkadasi hakkinda en iyisini isteyen, manevi olarak birbirimize pozitif seyler/olumlu ozellikler katabilecegimiz... bir arkadas/arkadaslar bulamayacak miyim?

Ben bu arkadasim dedigim kizlarla ne mutlulugumu paylasabiliyorum, ne uzuntumu. Başarımi hazmedemedikleri goruyorum, basarisizligima sevinmelerini, iliskim iyi gidiyorsa bundan rahatsiz olduklarini, ayrildiysam sevindiklerini ve bunun gibi daha bir ton sey. Duzgun arkadaşlıklar kuramayacak miyim, olmayacak mi hicbir zaman?

Yakın arkadas, dost/kardes gibi bir arkadas/arkadasliklar hayal mi?