Annem neden sürekli beni eleştiriyor?

Annemi çok seviyorum ama hiçbir zaman kız arkadaşlarımın anneleri gibi beraber alışverişe giden, yemek yiyen, anne-kız takılan bir paylaşamınız olmadı. Evde ev işi yaparım beğenmez, eksik yaptım diye eleştirir (evet zaman zaman onun istediği titizlikte yapmıyor olabilirim ama yapsam bile eleştirir.) Üniversiteyi kazandım, öğretmen oldum kendi paramı kazanıyorum hala zamanında sınava çok çalışmadın diyerek her yerde eleştirir. Misafir eve gelince ortalık dağılacak pislenecek diye diken üstünde durur bana laf söyler. Hep başkalarının çocuğunu över beni ve kardeşimi beğenmez. Sonunda da ben yetiştirememişim der. Yakında evleneceğim sen kendi evinde de böyle yaparsan, kayınvalide evinde de böyle yaparsan yandın der. Annem dışında herkes benim güler yüzlülüğüme övgü eder, yardımseverliğimi dile getirir. Ama annemle olan ilişkim yüzünden bir müddet sağlam arkadaşlıklar kuramadım, kurabilmek için arkadaşlarımın gözüne girmeye çalıştım, gözlerine girmek için yalan söyledim. Şimdi düşündüğüm de hepsini annem ile ilişkime bağlıyorum. Yine çok üstüme geldiği bugün de üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim.

Güncellemeler
+1 yıl
bu soruyu sormamın ardından bugün sınava giren kardeşim 8 aydır oynamadığı bilgisayarı yerinden çıkarıp sınav bittiği için oynamaya başladı. Bilgisayar zamanında ben yüksek lisans tezimi yazayım diye 4 yıl önce eve alınmıştı. kardeşimin bugün bilgisayarı meydana tekrar çıkarması üzerine günah keçisi olarak suçlandım. Annem "yazdığın tezinle gurur duy" diyerek sürekli söyleniyor ve beni suçluyor. Gururluyum anne, yüksek lisanstan derece ile mezun oldum.
Annem neden sürekli beni eleştiriyor?