Doğum günümü eşimin ailesiyle geçirdiğim için üzgünüm ve eşim bana bunu çok abarttığımı söyledi ne yapabilirim?

MaximilianCalypse

Merhaba arkadaşlar dün doğum günümdü ve eşim bir plan hazırlamasına rağmen ailesi bize gelmek istedikleri için planları iptal etti. 3 aylık evliyim ve evliğim hala çok yeni olmasından ilk haftalarımda söylenmemesi gereken şeylerle karşılaşmıştım bu beni çok üzmüştü onlara yapısal olarak hala alışabilmiş değilim ama yaşadığımız sıkıntılarıda atabilmiş değilim. Eşimle birebir bir problemimiz hiç olmadı. Ama sorunumuz hep onun ailesinden kaynaklıydı. Ben bu durumu tabii ki uzatmadan ama çözemedende kaldırıp attım. İçimde yaşadım üzüntümü.. Yetişme tarzımız olarakta aile kültürü olarakta iki ailede birbirinden çok farklı. Onlar doğum günü kutlamaz yaş günü kutlarlar. Benim içinde sağolsunlar kutlamak istemişler ve pastayla bize çıkageldiler. Kutlamak istemeleri beni mutlu etti ama çok üzüldüm. Şu sebepten dolayı ben isterdim ki eşimle başbaşa bir kutlama yaparız ya da arkadaşlarımızla bir plan hazırlamıştır falan sonuçta bu bizim birlikte ilk doğum günümüz. Yine de aksi şekilde bana geldiler ve bu seferde hizmetidir çayıdır suyudur falan uğraştım. Hiç zoruma gitmiyor bunları yapmak tabii ki keşke ertesi gün gelseler kutlasalardı çünkü onlar zaten dediğim gibi yaş günü kutluyorlar hediyeleşme yok mum üfleme yok. Gelmelerine yakın bi saatte ister istemez yüzüm düştü eşimde bu durumu anladığı için bana "Ailemle ilgili ne zaman bir şey olsa yüzün düşüyor böyle geriliyorsun niye sevemiyorsun ailemi? " diye çıkıştı. Ailesini sevme konusunda baba kardeşi anneannesi falan herkesi seviyorum ama bir tek annesiyle anlaşamıyorum. O da bunun neyden kaynaklı olduğunu biliyor. Onu sevebilmem için bana fırsat vermedi ya da zaman tanımadı hiç. Birde yapılanlar söylenen sözler canımı çok yaktığı için tuzu biberi oldu her şeyin. Birlikte bir şey yaptığımız çok güzel rol yapabiliyorum bu yüzden sorun yaşamıyorum. Ama eşim bundan çok rahatsız oluyor. Kurduğu bu cümle beni çok çok üzdü. Çünkü ailesine karşı hiç bir saygısızlık yapmam herhangi birinede yaptırmam sonuçta onlar benim eşimin ailesi. Ben sadece çok fazla yakın olma taraftarı değilim yaşanılanlardan sonra. Anlatabildim mi bilemiyorum. Sormak istediğim şey ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim.. Hayal kırıklığıyla bir doğum günü geçirdim.
Ailesini annesini tekrardan sevebilmek için ne yapabilirim? İnanın kafam çok karışık.

Yaşadığım diğer şeyleri anlatamıyorum burada inanın onur kırıcı şeylerdi. Buna göre cevaplarınızı bekliyorum.

Doğum günümü eşimin ailesiyle geçirdiğim için üzgünüm ve eşim bana bunu çok abarttığımı söyledi ne yapabilirim?
7 Cevap