Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı’nın (UNDP) hazırladığı Toplumsal Cinsiyet Sosyal Normları Endeksi (GSNI) raporunda, Türkiye’de halkın dörtte üçünün erkeklerin eşlerini dövmesini meşru gördüğü kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı’nın (UNDP) hazırladığı Toplumsal Cinsiyet Sosyal Normları Endeksi (GSNI) raporunda, Türkiye’de halkın dörtte üçünün erkeklerin eşlerini dövmesini meşru gördüğü kaydedildi.

kadına uygulanan şiddete gelen cezaların caydırıcı değil "özendirici" olması. Artık 13 yaşında bir kıza tecavüz etsen bile alacağın ceza çok komik. Pedofililere gün doğdu resmen. Artık bir kaç yıl hapiste yatmayı göze alabilen istediği çocuğa tecavüz edebiliyor. Kadına şiddet uygulanıyor deyince "aile içi işlere biz karışamayız" diyen adalet bakanları gördü bu ülke. Bu sebeple artık kadına şiddet ve tecavüz toplum tarafından ve daha kötüsü devlet tarafından benimsenmiş durumda. O derece ki kız arkadaşım kendisine laf atan polislerden bahsediyor. Ankara 'da bir arkadaşım peşine takılan bir sapıktan kurtulmak için polise gittiğinde "sen de bu kadar güzel olmasaydın" cevabı alıyor. Ücretsiz eğitim isteyen genç kızlar saçlarından sürükleniyor. Hamile bir kızın karnı polis tarafından tekmelenerek çocuğu düşürüyor. Devletin savunması ise hamile insanın ne işi var protestoda oluyor. Bunlar verilebilecek yüzlerce örnekten seçtiğim bir kaç hatırlatma sadece. Kadınlar korunmak için sığındıkları devletten bile şiddet ve taciz görüyor. Ben bulunduğumuz durumda kadınlara karşı şiddet ve tacize karşı yapılan caydırıcı herhangi bir önlem göremiyorum. Bu sebeple halkta ve devletin içinde bu zihniyet olduğu sürece kadınlarımızın gördüğü şiddet maalesef artarak devam edecektir. Kadın fıtrat olarak erkek gibi değil (fiziksel güç olarak) ondan zayıf, O gücü yaradan kadını korumak için vermişken kadına zarar vermek için kullanan sadece acşz insandır.
bende yazıyorum hamile kadının protestoda ne işi vardı? ve hangi protestoda buda çok önemli kendi düşen ağlamaz.
diğerlerine katılıyorum
Hamile kadın cidden o haliyle nasıl katılabilmiş protestoya?
@pistantrofobist kız kardeşinin tecavüzcüsü serbest bırakılınca hamile olduğunu düşünmez o zamanda Siirt'e kızı kandırıp birlikte olan uzman çavuşun olayına bakarsanız nedenini anlarsınız bu olayda mağdurun ablası o hamile kadın ne hikmetse adalet sadece devlet memurları için dönen bir sistem o yüzden zerre umurumda değil
söylemlerinin bir çoğunda haklısın da içimden bir ses provakatörsün diyor.
genelde bu hissim yanılmaz 🙂
@MehmetAliAltun provakatör veya feminist değilim sadece olan bu keşke yaşanmasaydı da böyle kötü düşünmesem
o zaman haklısın bir şey diyemiyorum
@MehmetAliAltun eyvallah
Ben bir genç türk erkeğiyim ve kesinlikle bunu meşru ve normal görmüyorum. Kadına şiddeti savunamam, savunanı çok sert kınıyorum. Kızlarımız öğrenilmiş çaresizlik ve hayatları boyunca gelenek, görenek, örf, adet gibi antik çağdan kalma bazı safsataların dayattığı yoğun baskıyla büyüyorlar. Türkiye'deki aile düzeni meşru sınırlar dahilinde değişmeli çünkü dünya küreselleşiyor. Kendi kültürümüzü yozlaştırmasına izin vermeden, meşru sınırı aşmadan bizler de artık küreselleşmeliyiz. Her örf, adet, gelenek, görenek bilmem ne mutlak suretle kabul edilemez. 21. yy ilk çeyreği tamamlanmak üzere, ilk yarısını doldurmaya doğru gidiyoruz ve artık bu konuları aşmalıyız. Zihniyet rönesansı geçirmeliyiz. Ki yeni z kuşağındaki gençler (ben de z kuşağıyım), bana Atatürk'ün gençlerden ümitlendiği gibi beni ümitlendiriyor. Şunu da söylemeden edemeyeceğim: Evet, erkekler biyolojik ve psikolojik olarak kadınlardan üstündür fakat bu erkeklerin kadınlara "it" gibi, "köle" gibi davranabileceği anlamına gelmez. Bunu düşünmek zor değil. Kadınların bahsettiği, ayrımcılık olmayacak şekilde eşitlik sağlanmasından yana. İnsanlar, hayvan değildir. Hayvani duygularla hareket etmek, yontma taş devrine ait ilkellikten başka bir şey değildir. Güzel şeyler yakındır, ben umutluyum, ümitliyim. Gerçekten de Allah'tan ümit kesilmez.
Savunma sanatları, yeni bir program başlatsın ve kadınların kendilerini korumaları zorunlu hale getirilsin. En kolay ve pratik savunma teknikleri öğretilsin. Böylece kadınlar daha donanımlı ve agresif potansiyelleri ile kendilerini savunsun. Öyle muameleye böyle muamele..
Çoğunluğun yaptığı beni ilgilendirmez kadına el kaldıran adam da değildir erkek de l değildir, tamam evliliklerde veya ilişkilerde problemler olabilir belki kadının da suçu olabilir ama insan öfkesini yenene kadar iletişim içinde olmamalı şiddet uygulamak yanlış bir şey
Cevap
29Cevap
Hiç şaşırmadım bir kadının kendine saygısı yoksa kimse saygı duymaz yani döven söven erkekleri seviyorlar maalesef kadınların zaten psikolojisi bozuk yani bunu savunacak kadar sevgi bile görmemişler hayatlarında. zaten ataerkil toplum bir şey beklenmez bunlardan...
Kadına şiddeti, pedofilileri, hayvan tecavüzcülerini bir yerde toplayıp analarının karnından çıktıklarına pişman etmek aylarca hatta yıllarca işkence etmek lazım her gün bunu bir meydanda yapsalar bakalım bir kişi de çıkıp bir şey yapabiliyor mu
Onların hepsini toplayıp tedavi etmek zorundalar.. sorsan herkes kadının yanında ama lafta hepsi. Yazıklar olsundan başka ne denir ki? Kadın bile kadının düşmanıyken kocasının abisinin babasının zorbalıklarının hıncını başka bir kadından çıkarıyorken nasıl şiddetin önüne geçeceğiz biz
İnandıkları din bunu emrediyor, çok da şaşırmamak lazım.
Kesinlikle kınıyorum. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yoktur. Düşük kişilik yapısına sahip varlıklar şiddeti meşru gösteriyor. Kadınlarımız genelde mecburiyetten ses çıkartamıyor ama ben inanıyorum ki bizler git gide sesimizi tüm evrene duyuracağız.
Tamamen karşıyım şiddete kesinlikle ama ah kadınlar birazcık susmayı deneseler inanın her tartışma veya kavgada her zaman galip ayrılacaklar ancak!!! bu demek değildir ki kadına şiddeti darp onaylıorum asla ama asla kabul edilemez kadına şiddet
Yok öyle bir şey!!! Kadın hakları, kadın erkek eşitliği, feminizm, İstabul sözleşmesi adı altında kadın ile erkeğin rollerinin değiştiği değiştirilmeye çalışıldığı şu dönem de böyle bir şeyin meşru karşılanmasına inanmıyorum kaynağın nedir?
Çok büyük acizlik ve acımasızlık olduğunu düşünüyorum. Halkın 3/4 unun de aklını iyice peynir ekmekle yemiş olabileceğini de düşündüm soruyu okuyunca...🙄🙄🙄
Dörtte üçünün cani , ahlaksız , eğitimsiz ve canım kesim olduğunu düşünüyorum. Baksanıza meşrulaştıracak durumları bile seçemiyor aciz insan müsveddeleri
Ne yazikki şu an bile dayak yeseniz "amaaaannn vaktinde kocasında dayak yemeyen var mıydı sus otur evinde düzelir" deniliyor.
Öğrenilmiş çaresizlik içinde doğup büyüyoruz.
Sert errrrkeekk errrkeeekk gibi wrrrkeeekk errrkkeekk dedigin serrttt olacak sovecek dovecek kro olcak vs vs diyenlerin hazin sonu bu hic acimiyorum. valla beter olsunlar
@dogatpll yaw he he
@dogatpll eşime karşı pisirigim esime taparim hanimciyim
@dogatpll daha cok dayak yiyip hastanelik olursunuz siz bu kafayla
@dogatpll yaw he he.
Bu araştırmanın detaylarına bakmak lazım. Eşini döven pek erkek görmedim çevremde. Bunu yapanlar var ama genel nüfusa oranla sayıca azlar. Bu kadar fazla olamazlar.
Televizyonda gördüğüm ile sınırlı demedim zaten. Çok komşum oldu eşi ile şiddete varan problemi olan çok çok azdı.
Şunu dine bağlamaları çok saçma ki yüze asla vurulmuyor ve hani dövme fiili en son çare olarak ve namus ile alakalıysa emrediliyor yanlış hatırlamıyorsam. İşte aşağılık mahluklar.
Kendini o durma düşüren insanlar var yani kimse peygamber kadar sabirli değil ya da peygamber hanımı degil insan hertürlü günaha açıktır artık kadınlar da eşlerini dövüp öldürebiliyirlar
@dogatpll şaşılacak bişey yok demek istiyorum
Bu konuyu dine bağlayıp bazı ince noktaları daha farklı hallere getirip normalleştirebiliyorlar. Peki kadınlar size emanettir emrini neden önemsemiyorlar.
Nerede dövdüğüne bağlı.
Benim görüşüm şiddet anlamında böyle bir durumun olmaması yönünde.
Aile genel olarak kızına kotu davranıyor. Sonra bunu hakkettiğini düşünüyor. Kendini değersiz görürsen herkes seni değersiz görür
İşlerine gelince müslümanız derler.. Hani Kadın (eş) erkeğe Allahın emanetiydi?
Bunlar böyle sahip çıkıyorlar emanete
Şiddetin nesi meşru görülebilir aklım almıyor ya. Bir insan kadınına nasıl el kaldır ve bunu meşru görür? Cahillikten başka bir şey değil bu.
Şiddetin haklı bir gerekçesi olamaz. Psikolojik şiddet fiziksel şiddet kadına kaldırılan eller kırılmalı.
Türkiye de normal olan bişey yok ki biz doğulu bir toplumuz normal yani bunlar
Sorsan insanların çoğu hayır der baskılanıyor mu şimdi yoksa veriler mi yanlış anlamadım
Şaşırmıyorum medeniyet yoksunu insanlardan hiç bir şey olmaz orta doğu kafası işte
Sonra burada konuşurlar Türk kızı şöyle Türk kızı böyle
Dörtte üç. Chpye seçim kazandıran istatikciler is başında
İlkin 4te 1i diye okudum sonra 4te 3ü diye okuyunca...
Vay be dayak yemeyi savunan kadınlar bile varmış.
Yok artık yazıklar olsun ya öyle erkekler kendilerini bir şey sanıyorlar
Tamamen yanlış olmaması gereken bişey. Karsıdaki insanın da bir canı olduğunu unutmamak lazım.
Bazı insanlar bazı şeyleri hakediyor olabilir ama onlardan uzaklaşıp Allah'a havale etmek en doğrusu. O en güzel cezayı kendisi verir.
Ben artık üzülmüyorum. Eli silahlı, kavgacı bir adamı beni korur düşüncesiyle seçip öldürülüyorlar.
Herkes ettiğini çeker biraz da.
Ülkenin cumhurbaşkanı kadınlara ağza alınmayacak hakareti ederse halk ne yapmaz
Keşke İnsanları Bunun Gibi Birçok Konuda Uyarsalar Bu ve Bunun Gibi Konularda Doğruyla Yanlışı Ayırt Edemezsek Asla Gelişemeyiz
Erkeklik şiddet uygulamaktan geçmiyor şunu bir anlayamadılar. Bir erkek var birde ADAM var.
Bu zihniyetle daha çok ladin cinayetleri görürüz.
Şiddet meşru olmamalı
Bu çok acınası eğitim düzeyini gösterir bu da
İslam'da var, ondan.
Türk halkının normal olduğunu düşünmüyorum artık
Kimse kimseye şiddet gösteremez öyle bir dünya yok
şeref yoksunluğu bunun adı
İşte biz böyle aşağılık bir ırkız maalesef bunu söylemeyi hiç sevmiyorum ama yalan değil.
Zihni bozuk mahlukatlar
bu çok üzücü.
dehşete kapıldım
tc halkı şaşırtmıyor artık
Şiddet her türlü kötü kanka
Üzücü ama gerçek..
Böyle iğrenç bir coğrafya işte orta doğu.
Ahmağın biri direk dine sataşmış.
Deveye diken insana s..
Sasirmadim
3/4 çok öyle değildir
Cahillik
İnandırıcı gelmedi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?