Ben hayatımda hiç çalışmadım çalışmakta istemiyorum borçlar var banane sanki ben mi yaptım çalış çalış diyip duruyor fakat ben istemiyorum nasıl ikna ederim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSen uyarmışsın, altından kalkamayız demişsin. Yorumlarda öyle okudum.
Sen, niye hiç çalışmak istemiyorsun? Evlilik bir olmak demek değil mi? Evlenirken iyi günde ve kötü günde diye söz veriyor taraflar. Ki yarının ne getirecek olduğunu bilemezsin. Bence borçlu olmasa bile bir kadın çalışmalı. Yarın bir gün boşanırsanız belli bir yaştan sonra iş de zor bulursun. Kocanın üç kuruş parası yerine kendi emeklin olur hem böylelikle.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCok haklisin eger ki borcla ev eşya ya da ikinizin kullandigi bir araba ya da herhangi birsey almadiysaniz. Ama kendin icin çalis bence borclar onunsa odeyip odemek sana kalmis yine ama iş deneyimi kazanman senin icin cok iyi olur ilerde belki ise girmek zorunda kalirsan zorluk çekmezsin, kendi ayaklarinin uzerinde durursun her zaman vs...
Kendi sevecegin bir is bulmaya çaliş eger o ise uygun degilsen egitimini al bir şekilde uç bes eve katkin olsun hemde yaparken mutlu oldugun bir isi yap keyifle.00 Yorumla
Sen onu borçlarını ödemek zorunda değilsin canım. O gitisin çalışsın senin paranı yemek istiyor. Ondan boşanmadan önce bir işe gir ve ondan direkt boşan ona para falan verme.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
30Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSizi seviyorsa sizi dinler zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcanım gurur mu duyuyorsun? eve katkın olsun biraz seni ondan ayıran şey nedir? sonra ileri de bir şey olduğunda erkeğin parasına muhtaç kalıp nafaka cart curt diye dileniyorsunuz ay valla utanıyorum aynı cinsiyetten olduğumuza. kimse keyfi olarak çalışmıyor zaten bende çalışma aşkından yanıp tutuşmuyorum ama bu ekonomi’de aileyi geçindirmek zorundayız biraz sorumluluğunu bil.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSenin gibi bencil kadınlar yüzünden erkekler hayatlarının belli bir döneminden sonra hayattan zevk alamıyor. Borcu ben mi yaptım çalış ne demek. Boşanınca elinde ki herşeyin yarısı benim demeyi biliyosun. Otur da çalış bir zahmet.
23 Yorumla
Soran+1 yılYapma dedim altından kalkamayız dedim o yaptı o ödesin zira borç yaptığı şeylerin hiçbirinin bana bi faydası olmadı
Soran+1 yılŞimdide çalıs diyor
Soran+1 yılOldu
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEşinim borcu senin borcun. Mecbur çalışacaksın. Zordaysanız yan gelip yatma çalış.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Egee o calismiyorsa haksiz borclar cok borc girtlağa dayanmis durumda ise calismak ve eve ekmek getirmelisin hem sen hem esin gec karsina gecici sureyle calisacam ama sende daha dengeli hareket et kazancimiza gore de
00 Yorumla
+1 yılHadi kızlar calişmak istiyorsunuz esiniz izin vermiyor geri kafalı kıskanc vs diyosunuz hanimefendi calısmak istemiyor esi zorluyor bu eşe ne diyeceksiniz
01 YorumlaEvlenmeden konuşmanız lazım di bu durumu ayrıca tek çok zor erkek te zorunda değil tek başına
38 Yorumla- +1 yıl
@JuanyEmma olmak zorunda değil? Ya beni çıldırtmanın ya bu cinsiyetlerinizle alıp veremediğiniz ne feminizm yaptığını mı sanıyorsun şu andaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. önce kadın bize açıklamalı borç nasıl oluşmuş ne olmuş neler olmuş nerede çalışılmasından bahsediyor diye. neyin yargılaması bu Emma komiksin ya
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDemek ki işinize geliyor çalışmamak ama, hem ekonomik özgürlüğünüzü kazanırsınız hemde ev ekonomisine destek olursunuz kötümü bu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yıl"banane sanki borçları ben mi yaptım" diyerek çook mutlu mesut yaşarsınız kolay gelsin
02 Yorumla
Soran+1 yılAilesine ev aldı
Soran+1 yılBen niye çalısıp ödüyorum ki banane
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılRahatsız oluyorum taciz bakışlarının üzerimde olmasını bilmek hoşuna mı gidecek de gururdan vur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu devirde erkekler kadını artık köle den öte bir şey görüyor. He ya hem senin evini çekip çevirsin kadn, hem çocuk büyütsün hem de çalışsın. a. k köle tarayıcısı alt sınıf erkekleri, kadın değil robot alıyorlar sanki
125 Yorumla- +1 yıl
feminizm boyle bir sey, siz istediniz.
Cevap sahibi+1 yılya bi cehennem ol
- +1 yıl
dogrulari soyluyoz artist.
Cevap sahibi+1 yılyallah yobazzz
- +1 yıl
ahahahaha evde kalmis kudurmuş
Cevap sahibi+1 yılAnanla karıştırma kurdurmak filan..
- +1 yıl
sen bu kafayla evlenemen ksjfjsjd
Cevap sahibi+1 yılaklın fikrin evlenmekten allahn dünyadan habersiz boş yaşayanı. dünya senin gibiler için yok. evlenin, üreyin, karnınızı doyurun o kadar. sizin yaşam anlayşnz bu kadar boş.
- +1 yıl
yav hadi hadi. sende istiyorsun geceleri sarilip uyuyacagim bir kocam olsun diye. 😂😂😂 sanki atom parcaliyor haspam gelmis sekil yapiyor kiz kurusu😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıltipik aklı bel altında okumamış etmemiş, dünyayı gezip görmemiş cahil örneği. hadi naş şurdan. zaman ısrafı.
- +1 yıl
ahahahahahahah 😂😂😂 ulan ya konu evlilik ama konu disinda her seyi konustun klasik kendini elit sanan çomar tiplemesi😂😂
Cevap sahibi+1 yılkonu evlilik feminzmden girdin allahn yobazı. bir defol git şurdan, sizden yeterince gına geldi.
- +1 yıl
feminizm yuzunden evlilikler bu halde neyini anlamadin 😂😂😂 akil yok fikir cok
- +1 yıl
feminizmin ne dedigi degil nasil uygulandigi onemlidir. feminizm yokken erkek calisir kadin ev isi yapardi bir paylasim vardi. feminizmden sonra erkekte kadinda calisiyor ama kadin ustune hala ev isi yapiyor.
- +1 yıl
@HepinizeKüstüm bu kadın ve erkeğin denk olması, kadının eper istiyorsa dışarı da çalışabilecğeini söyleyen feminizm suçu mu erkeklerin mi? eğer bir adam karısı tüm o şeylere yetişmeye çalışırken arsız gibi eve gelir gelmez ayaklarını uzatıp çay istiyorsa öyle kocaya yazıklar olsun. Ayrıca neden evde olmak zorundayım? Ben istemiyorum ki, hep öğretmen olmak ve öğretmek istedim ve şimdi başladım da
- +1 yıl
bak kardesim esitlikten bahsediyorsan kadin EĞER isterse diye bi tabir kullanamazsin. o zaman erkekte cani isterse calissin. esitlik zaten yok feminizm kokten hatali ama esitligi iddia edip uygulamada kullanilmiyorsa birakacaksin bu ayaklari.
- +1 yıl
@HepinizeKüstüm yani benim için ideal olan o aslında ben çalışayım eşim evde klasın çocuklarla ilgilensin. Çocukları kültür sanat spor da geliştirmeye ve ilim derslerini kontrole odaklansın bunlar çok önemli sonuçta yeni nesil için. tüm ev işlerini yapmak zorunda falan da değil bölüşürüz çocuklarımızın geleceğini sırtlarına yüklemişimne kadar zor bir şey bu. Ayrıca kadın eğer isterse tabirinden dolayı bu kadar kudurma. Evlenen çiftlerin anaokulu yaşında olmadığını, bu yüzden konuşup ortak bir paydada bulaşabileceği bir dönemdeyiz. En azından maymun olmayanlar öyle
- +1 yıl
bak lafi nerenden algiliyorsun. evli ciftlerin omur boyu yiyecek mirasi yoksa en azindan bi taraf calismak zorunda. ve sen burada feminizm arkasina saklanip kadin EĞER isterse calisir dersen bi kere kendi savundugun degerlere aykiri is yapmis olursun. erkek gibi kadin da calismak zorunda diyeceksin. once neyi savundugunu ogren sonra savun ya.
- +1 yıl
@HepinizeKüstüm EVLİ İNSANLAR, İŞ BİRLİĞİ YAPARLAR VE EĞER KADIN İSTİYORSA O "TOPLUMUN ÜSTÜNE KOYDUĞU DEĞER YARGISI VE ONA İTELEDİĞİ SIFAT 'EV HANIMI OLMAK' ZORUNDA DEĞİL. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SEN HAYATINDA HİÇ KİTAP BİLE OKUMADIN AĞLIYACAĞIM YA İKİ KELİME ANLAMIYORSUN BEYİNSİZ MİSİNNNNNNNNNNNNNN
- +1 yıl
ya ablacim beynin mi yok. FEMİNİZ ESİTLİK DEMEKTİR. ERKEK CALİSMAK ZORUNDAYSA KADİNDA CALİSMAK ZORUNDADİR. EGER İSTERSE DİYE BİR SEY YOKTUR FEMİNİZMDE. DENGESİZ RUH HASTASİ MİSİN SEN.
- +1 yıl
@HepinizeKüstüm YA BEN İKİSİ DE ÇALIŞSIN DİYORUM ZATEN. İYİ MİSİN EVDE O İŞLERİ YAPMAK DA ÇALIŞMAK. BURADA EV İŞLERİNİ YAPMAYI KADIN ÜSTLENMEK ZORUNDA DEĞİL BU KONUŞULUYOR. YA DA İKİSİDE DIŞARIDAN İŞ YAPACAKSA EV İŞLERİ ORTAK OLARAK BÖLÜŞÜLMESİ. İŞTE FEMİNİZM DEDİĞİMİZ B*K PÜSÜRÜ BUDUR.
Cevap sahibi+1 yılya bu yaratık bildiğin yobaz. buna laf anlatmak ödül olur. defolun ne hali varsa görsün allahn arap zihniyetlsi
Cevap sahibi+1 yıldefolup
+1 yılSenin tercihin ama o adama evet derken iyi günde kötü günde dediğini unutma tabi dediysen
00 Yorumla
+1 yılBorçlar yüzünden en son kocani bırakır giderin sen hep öyle olmuştur
00 YorumlaBirlikte yaşıyor, harcıyorsunuz nasıl onun borcu oluyor sadece?
00 Yorumla
+1 yılbanane sanki ben mi yaptım diyorsa ondan sana koca olmaz. Boşan öyle çalış.
03 Yorumla- +1 yıl
Banane kısmını kendi söylüyor galiba. İşte tırnak işaretinin önemini bir kez daha anlıyorum. Burdan türkçe hocama sevgilerle...
- +1 yıl
@Mavibakkal ne tırnak ne virgül, noktalama işaretleri katili bir soru 😂
- +1 yıl
Ahhahahahahaa doğruu 😅😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılmillet kiyamaz karisini calistirmamak icin ugrasir seninkide cesit cikti. gayette kiyiyor sana pek sevmiyor demek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKocan sana bakmak zorunda mi? Baban mi adam senin çalis elin ekmek tutsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah boylelerini benden uzak tutsun, hayirli es nasip etsin amin...
01 Yorumla- +1 yıl
Amin abi
Gizli Üye(18-24)+1 yılSana son kez diyorum sen çalışıcan ben yicem o kadar hahaaba
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence haklısın çalışmamak hakkın…. Evin geçim sorumluluğu erkekte olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDelikanlılığa sığmamıs dediği ama zorunda kaldı heralde. Alah yardimciniz olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte olan borçlardan sadece kocan mi mükellef çok sığ düşünüyorsun
00 Yorumla
+1 yılHer fırsatta onun poposunu ellersen senden uzak duracaktır
02 Yorumla- +1 yıl
😂😁
- +1 yıl
🤣👍
Evlilikte sen ben olmamalı bence o sıktıya girerse sende giriyorsun ya evlenmeyecektin ya da baştan konuşacaktın.
10 Yorumla
+1 yılev kocana mi ait sadece sanada ait siz bir ailesiniz tabiki destek olucaksin evine borçlar varsa yardımcı olucaksin
00 YorumlaEvde çalışabileceğiniz işler var , bunlar üzerine araştırmalar yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılEvliliğe katkın vardır umarım madem çalışmıyosun adamın hizmetini görüyorsundur yemeği vs.
00 Yorumla
+1 yılKocan tam pir güzel kardeşim biz namusumuzu calisyirmayiz nasil erkekmis o oyle
06 Yorumla- +1 yıl
@pennylen biz kadin calistirmayiz olum kalim olmadigi surece kadinin yeri evidir bizim adetler boyle ben kac gane kadin tanidiysam fabrikada calisan bir cogu kocasini aldatiyo istersen arastirabilirsin
- +1 yıl
ben de yıllardır çalışıyorum ama... Allah allah demek ki ben de kocamı aldatıyorum ama metresimi daha bulamadık. Bak o fabrikada ki kadınların kocalarına dönüp bir bakmak gerekir. Aldatan haklı demiyorum tabi ki ama. Fabrika da çalışan kadın diyorsun. Kocaları nerede? Tabi ki mükemmel olanları da vardır ve yine de onları aldatan korkunç kadınlar. AH ŞU O*OS*ULAR! ama diğerlerini açıklayayım, bir kadın genç yaşta hata edip evlenmiş, birine fikrini sormamışlar, birinin eşi kahvede. Kendi köpek olduktan sonra fabrikada eve dönüyor ve o kahveden gelen adamın ayaklarını yıkıyor. Bu adamların kimi sövüyor, kimi huzur vermiyor. Tabi kadın aldattığı için haklı değil ama. Neyse ya kime laf anlatıyorum ben. Ama böyle düşünerek evlenme benden sana abla tavsiyesi. Bu ne ya? yarın öbür gün kendi kız çocuğun olursa hakkında böyle mi düşüneceksin? Okuma kızım, matematik fen ve edebiyat ilimleri öğrenme. Allah'ın yeryüzüne gönderdiği ilk ayet "Oku'dur" ben daha iyi biliyorum o yüzden sen beni dinle. Bak öğrenirsen O*r*spu olursun walla. Oğlunuz öğrenebilir herhalde. İstatisliklere göer fabikadaki kadınların tüm kocaları melek gibi ve asla karılarını aldatmıyor. Keraneler bomboş
- +1 yıl
@pennylen hicbirsey anlamadim kisa ve oz ozetlemen yeterli olurdu neyse boş ver
- +1 yıl
@pennylen eger adam kahvede takiliyo hanimi calisiyosa zaten ben ona adam demem
+1 yılSende tutumlu ol. Olmayan parayı taksitle harcarsan sizin ayrilik yakindir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılcocugun var mi
00 Yorumla İki kişi evleniyor ya hani adam haklı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsende verme olayini gozden gecir calisirsam yorgun olur hic yapamam de
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılNe iş yapmanı istiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Zaten he is yapabilir sin ki hiç çalışmamış sin
00 Yorumla
+1 yılHAngi şehirdesin? ne iş yap diyor?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Boşarım seni de
00 Yorumla
+1 yılsenn haklısın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 892 cevap paylaştı.
+1 yılHamile kal
00 Yorumla Geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılkocanız çalışıyor mu
00 Yorumla
+1 yılGenelde tersi olur ama
00 Yorumla
+1 yılhangi işte calismani istiyor
00 Yorumla
+1 yılCocgunuz var mı
00 Yorumla
+1 yılBence de çalışma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sözde eşitlik
00 Yorumla
+1 yılÇalışma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi ödesin
02 Yorumla- +1 yıl
Hani hayat musterekti
Cevap sahibi+1 yıl@elifbaharsuna kendi ödesin borcu kendisinin degilmi
- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılEdemen
00 Yorumla
+1 yılparalel evren
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kocam çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum. Çalışmamaya nasıl ikna ederim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım