Düğün davetiyesini whatsapp’tan göndermiş. 😑
Sana düğün davetiyesini Whatsapp üzerinden gönderseler, düğüne gider misin?

Düğün davetiyesini whatsapp’tan göndermiş. 😑
Sana düğün davetiyesini Whatsapp üzerinden gönderseler, düğüne gider misin?

Haftasonu kuzenimin düğünü vardı, şehirdışında yaşıyorlar ama düğün yapıcakları şehir bizim yaşadığımız şehirdeydi. Düğün günü gelene kadar Facebooktan davetiyeyi paylaştılar herkesi o şekilde davet ettiler, ekstra olarak whatsapptan davetiyeyi attılar ama öyle telefon edip arayıp haber vermediler. Düğün salonu bize yakın diye ilk gidenlerden biriydik fakat şehirdışındaki dayımlar arayıp haber vermediler diye gelmediler düğüne. Bence atılabilir ya teknoloji çağındayız, ben pek takılmıyorum böyle şeylere, çağa ayak uydurmak lazım
Teknoloji diye bir şey var artık ve nüfus çok kalabalık. Biz öyle yaptık, kuru kuru kimseyi cagirmadik. eşim davetiye attı çoğu kişiye bir de ses kaydı attı özellikle eskisi gibi bı mahalle içinde oturmuyoruz ki birbirimize davetiye iletelim. Beş yüz kişi geldi düğüne daha fazla bile olabilir. Gelmek istemeyen bahane üretir, düğün gününü unuttuğunu varsayan eski arkadaşlarım gibi 💁
Bir arkadaşım vardı.. Toplu mesajla davetiyesinin resmini çekmiş göndermiş..
Altına da: "Mutlaka gel canım, seni bekliyor olacağım " yazmış..
Canı mutlaka gitmiştir😅
Ben gitmedim..
Ufak tefek şeyleri bile dert edecek biri değilim ama bu saçma geldi bi.. En azindan dedim; aramak çok mu zor ?
Olabilir ya ne olacak. Dijital çağdayız artık, illa matbaada davetiye basıp, tek tek isim yazıp, kapı kapı dağıtmanın gereği yok bence. Dijital davetiye hazırlanır ve e-posta adreslerine, sosyal medya hesaplarına veya whatsapp'tan gönderilebilir. Bence gayet de iyi olur yani.
Cevap
64Cevap
Hayır ben kimsenin düğününe gitmem. zaten nefret ediyorum düğünlerden. bu yüzden de nerede davet geldiğinin bir önemi yok benim için en son çocukken gitmiştim.
Bu durumdan daha vahim olanı da var. Direk konum atıp düğün mekanının yerini bildirmek gibi..
WhatsApp'tan konum atıyorlar, gidiyoruz mecburen.
Gelişen teknoloji ile birlikte artık bu davetiye geleneği de rafa kaldırılmış durumda.
Ekonomik şartlardan dolayı, evlenecek çiftler davetiye bastırmayı gereksiz bir masraf olarak olarak nitelendiriyorlar artık.
Whatsap ne ki facebooktan atıp gelinmesini bekleyen var 😂 Görüldü atiyoruz ona en fazla😂 her şey karsilikli🤔😆
ben kullanıyorum aktif bir şekilde
Sorun şu an aklımı karıştırdı
WhatsApp üzerinden kutlarım, takacağım takının resmini çekip atarım oh olur. 😄
WhatsApptan mutluluklar mesajı atarım.
herkese o şekil gönderdilerse giderim tabii yakınlığıma da bağlı herkese altın takacak değiliz ajahsjsjs ama şimdi teknoloji geliştiği için dijital olarak davetiye yollamak baya meşhur oldu alınmam yani o anlamda söylediysen.
Sen de düğün gecesi whatsaptan canlı bağlantıyla katıl o zaman..😄
Geceye damga vurursun..😂
Tam takı merasimi sırasında on numara bir hareket olur bak..😅
Hahahaah.. bu daha da mantıklı..😂😂😂
Gittim ben ama davetiyeyi kapıma getirdi evde yoktum o yüzden yüzüm yoktu hshsjsjsjsj
wp’dan çeyrek altın resmini gönderirim gelemiyorum kusura bakma taktım say derim 😂
😂
Yani olabilir bu hafta nişan var bana da geldi birkaç gün önce. Artık teknoloji çağındayız normal yani. Geçen hafta başka bir nişanda söylemişti zaten konuyu davetiye de geldi WhatsApp dan olabilir yani😅
Çiftler ortalama 500 davetiye basıyor ve ikiye bölüyorlar diyelim. E illaki 250den sonra akla gelen eş dost eski bı tanıdık oluyor. Onlara da internet üzerinden gönderiliyor mecburen. Kimse her bir tanıdığına tek tek davetiye gönderemez ki
Giderim bende öyle göndermeyi planlıyorum. Davetiyeler ne kadar olmuş haberin var mı senin? Kaç ağaç kesiliyor? Hem cebe zarar hem de doğaya.
Dijital davetiyeler varken
Çöpe gidecek Kağıt parçasına gerek yok
Adil olup herkese aynı tutum gösterilmeli
Aksi takdirde alınganlıklar fazlalaşır
Biz öyle yaptık kız kardeşimin düğününde uzakta şehir dışındaki akrabalara wpden attık aynı zamanda da aradık yanındakileri davetiye götürdük tabiki geldiler de
WhatsApp üzerinden tebrik ederim 🤣
Hatta para emojisi falan da atılabilir
Hayırlı uğurlu olsun 💷💶💵💴 gibi 🤣
Normalde gitmiyorum böyle hiç gitmem :D
(Sadece nikah yapın. 100 yıl uğraşmayın bi de düğün masraflarıyla)
Artık basılı davetiye de saçmalık. Zamanında bu kadar görüşmüyorlar diye davetiyeye ihtiyaç olmuş basılı şekilde. Köyde davetiye mi bastırıyor sizce insanlar? Elbette WhatsApp gibi kanallar mantıklı.
Ben davetiyenin basılı olmasına şiddete karşıyım gereksiz Kağıt israfı mesele sadece Düğünün ne zaman ve nerede olduğunu bilmek WhatsApp'tan ya da mesajla hiçbir önemi yok
Düğünlerde mutlaka aksamalar olacaktır diye düşünürüm davetiye yetmemiştir vs ama gittiğimde ona daha uzak olanlara davetiye gitmiş ise 20 TL takar çıkarım anlayana
Yani artık her şey online oluyor elden vermek istemiyor ya da gelmeyecek biri için boşuna bastırmak istemiyor olabilirler çok hak veriyorum ben bunu sorun etmezdim ama altın fiyatları malum o yüzden kapıma gelip davet etse dahi gitmem :D
Giderim tabi artık elden veren çok az insan. Var ve sosyal medya daha aktif kullanılıyor zaten genelde uzakta olanlara atılıyor davetiye bence böyle olmasi güzel boşa para öbür ki
Evet tabiki köydekiler olur uzakta oturan olur onlara da mı götürelim davetiye biraz mantıklı konuşun
Bende whatsapp tan altın resmi atarim olur biter 🤣🤣🤣
Hiç birine gidesim yok ki. İster Whatsapptan atsın, ister evime burnumun dibine kadar girip davet etsin yine de gitmek istemiyorum zaten
Kesinlikle doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum ve evet bu soruya tıklamamın tek nedeni Jim ve Pam'in görselinin olmasıydı
Gidilmek zorunda değildir. Hatta WhatsApp üzerinden takı, para takmak işlemi de gerçekleştirilebilir.
WhatsApptan çeyrek altın fotoğrafı atarım 😄
amaç bana verdiği değerin aynısını ona hissettirmek o yüzden yarım fazla olur fotoğraf olsa bile
Mesafe olarak uzaktaysam çok önemsemem ama yakında olduğum halde WhatsApp'tan gönderiyorsa takının fotoğrafını gönderirim.
Amaç davet yani elinde ki kağıtı hatıra olarak saklayıp koleksiyon yapıyorsan kesinlikle herkesin bilmesi gerek böyle bir hobinin olduğunu
Tabi ki giderim. Whatsapptan hatun çağırınca sevişmeye gidiyorsan arkadaşın ya da ailen davetiye atınca da gitmelisin.
Yakınlık derecesi önemli benim için şehir dışında yaşayan birinden de özel kapıma davetiye bekleyemem
Eğer mesafe uzak ve davetiyeyi elden ulaştıracak imkanı yok ve karşılıklı nazımız geçen biriyse giderim.
Yani eğer yakından verme şansı olupta ona rağmen whatsapp tan attıysa gitmem
Ama mesafe çok uzaksa giderim sorun yok
Instagramdan yakın arkadaşlara alıp story olarak davet eden var ben daha ne diyim :d
Benim amcam kuzenimin nişanı için daveti WhatsApp'tan attığı için babam gitmedi gitmediği için de dedem babamı reddetti kapsamlı düşünmrk lazım.
Elime bir zarf gelmesine gerek yok. Gitmem gereken biriyse giderim.
Giderim. Düğünleri seviyorum düğün olsun. Ama takı takmam.
En azından düşünüp göndermiş. Kağıt israfından iyidir. Evet tabiki giderim.
Ben de düğünde takacağım paranın resmini WhatsApp'tan atarım.😂
Kafama eserse giderim tamamen ruh halimle ilgili bir şey...
Artık teknoloji ile iç içe yaşıyoruz, dolayısıyla sorun etmem, giderim
Yakında oturmuyorsa olabilir. Ayrıca yakın arkadaşım ise göndermesine de gerek yok
Ben de WhatsApp'tan çeyrek altın resmi yollarım
elinle verdiğin bile umursayıp gelmiyor. seven sevmeyen belli oluyor şahsen kendim için kimseye davetiye vermicem. kimse buna değimiyor. evet derim nikahta evli mutlu çocuklu inşallah
Tabi ki gençlerin çoğu eskiler bilmediği için Aile büyüklerinin adına ve hattına gidilir 😅😂
Gitmem bende sanal dan altın yollayım o zaman bi davetiye veremiyorsa pes derim
Giderim, düğün hazırlıkları vs telaştan yüz yüze gelmeye zamanı olmuyor isnanın
Ben de Whatsapp tan altını çeker gönderirim
Yani getirip vermesi daha nazikçe olur. Keyifli günler.
Artık Whatsapp üzerinden gönderiliyor zaten. Normal yani. Ben giderim
Gideriz maksat düğün olsun djsj
Teyzem abimkine gelmemişti öyle davetiye attık diye
Bende wpden kutlarım onları ama mesafe çok uzaksa giderim
Dügünlere katilmam. Cicek yollarim o kadar.
Artık herkes öyle yapıyor ki zaten giderim neden gitmeyeyim
Evet her şey elektronik artık parsyi da ordan gönderilirsiniz
Gidiyorum yakınım veya samimi olduğum biriyse
Klişe olacak ama altının fotosunu atarım xD. Şaka şaka olabilir bence...
Sonuçta davetiye değil mi? Neden gidilmesin? Boşuna yapılan masrafın önüne geçilmiş olur
İş olsun diye attığı kanaatine varmışsam umursamam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?