Ailem kıskançlık mı yapıyor?

arkadaşlar 30 yaşında 11 yıllık evli 8 yaşında kız çocuğu olan çalışan bir anneyim. bir evin bir kızıyım daha önce benden büyük abim vardı vefat etti.
işinde çalışan kocasıyla bu hayatın tüm getirdiklerini beraber omuzlayan biriyim
gel gelelim ailem sorun...
kızım okuldaki arkadaşlarından da özenerek küçük küçük yalanlar söylemeye başladı bunlar problem yaratıcak kadar değil. laf dinler usludur dersleride çok iyi.
kızıma çalıştığım için ailem bakıyor. bu yalan meselesinden dolayı babam eşime ''işten çıksın çocuğuna baksın, beni bu çocuk kahırdan öldürür '' gibi laflar etmiş. eşim çabuk sinirlenen biri olduğu için ona hep sen bir şey deme tamam de geç diye hep uyardım çünkü karşıma alıp ben konuşuyorum onlarla. eşim bişey deyince çok abartıyorlar ve haklıyken haksız duruma düşüyoruz. geçen gün annemi çağırdım konuştum eğer size torun fazla geliyorsa söyleyin ben bakarım dedim. annemde babanın huyu bu bazen ne dediğini bilmiyor deyin ''R'' yaptılar anlayacağınız. uzun zaman önce arsa alıp üzerine ev yapmak istedik. bende büyüklerimizede danışalım diye fikrimizi söyledik babamda ne gerek var arsaya bende bir sürü var nereye istersen yap dedi sonrada ben öyle bir şey demedim diye beni oyaladı alacağım arsa 100 kat zamlandı. sonra karavan alalım arabamıza takar gezeriz dedik. hadi büyüklerimize danışalım hiç değilse psikolojik olarak destek olsnlar istedm. bizim arabamız karavan çekmeye uygun olmadığı için satıp yeni araba alıcaktık. arabanı satma ben sana alırım dedi kendisinin engelli ötvsiz alırız dedi rapor çıkartmak için sürekli hastaneye git gel git gel yaptık sürekli işten izin aldım. rapor çıktı araba alabiliyoruz ama şimdide araba alırım ama arkasına karavan taktırmam ben arabayı dağda bayırda kullandıttırmam dedi. en başından sen bilirsin deseydi o zaman!! ben ondan araba istemedim para istemedim dedim şimdi onlar bana böyle yaptığı için bende arsadan vazgeçirdiniz sizin yüzünüzden alamadım alsaydım şimdiye kadar ödemiştim dedim arabadada aynısını yaptınız en başından söyleseydiniz dedim şimdi annemde babamda bana düşman oldular. benim hiç beklentim yoktu maddi anlamda. sadece anne babamın manevi desteğine ihtiyacım vardı. araba aldığımızdada bin tane laf söylemişti. neden alırken sormadınız neden bize danışmadınız diye. babamın 93 model arabası vardı araba almadan önce onu kullanıyoduk sonra her kullandığımızda nereye gittiniz neden çok km yaptınız diye darlıyordu ve arabanın bakımı benzini bize aitti... bizde eşimle böylelikle kendimize araba aldık ama hayırlı olsun demeden neden niye diye laf yapıp surat yaptılar.
ben fesatlık yaptıklarını ve kıskandıklarını düşünüyorum. millet bişey alınca baaak elalem bunu almış diye anlatırlar biz almaya kalkınca hep bir engel... bir insan neden böyle yapar ki

Ailem kıskançlık mı yapıyor?