Haklı
Haklı değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu olayı hangi bağlamda yaşadın bilmiyorum ama düşüncelerimi söyleyeyim.
Bir erkek 18 yaşına geldiğinde ayaklarının üstünde sağlam bir şekilde durabilmeli. Bununla kastettiğim artık kafasında net bir meslek ve hayat yolunda kararlı olması. Benim çevremden gördüğüm ekseri düz veya anadolu lisesinden mezun olanlar bu şekilde. İyi bir üniversite tutturamayıp mezuna kalanlar bir bölüm kazanana ister istemez ailenin bu tavrına maruz kalıyor. Çalışmaya karar verenler mecburen bir alanları olmadığı için hizmet sektörüne giriyorlar. Genç ve tecrübesiz oldukları için de yaşlı ve kıdemli olanlar tarafından eziliyorlar. Alternatifleri olmadığından her şeyi ya alttan almak zorunda kalıyorlar ya da hemen pes ediyorlar. Ama en başında ona hayal satmak yerine kendi yetenekleri doğrultusunda bir yol gösterseler böyle bir şey yaşanmayacak.
Tavsiyem kendine iyi kötü bir iş bul ve bu sırada kendini geliştirmeye çalış. Bakarsın bir hayat sana başka bir yerden kapı açar.
Cevap
2Cevap
senin için haklı bence kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrrn kendini geliştir beo
Birey olabilmen için gereken bir şey zaten. O yaptı diye haklı haksız meselesi değil aslında. Bizim ülkede zor belki ama zor daha keyifli napcan
Sağlık sorunun fazla yoksa çalışman lazım
Zihinsel engelli diyor herkes bana duydum çok kez
Hakaret amaclı mi yoksa cidden var mı
Ciddilerdi
Çok geçmiş olsun. Çalışmanı çok engellemiyorsa çalışmayı dene. Belki farklı ortam iyi gelir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?