Yarı çıplak gezip "günahkarsın tövbe et" diyen insanlar neyin kafasını yaşıyor?

Öncelikle bana göre Müslüman olmak ne kadar normalse, Ateist olmak da o kadar normaldir. Hatta şu anda Ateist olduğunu söyleyen birçok insana, Müslüman olduğunu iddia eden bazı münafıklardan çok daha fazla saygı duyuyorum. Geçtiğimiz aylarda okuldan 2 tane kızla oturuyorduk. Onlara hayatımla ilgili bazı şeyleri anlattım. Ama anlattığım şeyler öyle kul hakkı yemek gibi alçakça şeyler değil. Bu bahsettiğim kız tiplerinden çok daha temiz bir insan olduğum yemin dahi edebilirim. Kız gelmiş bana "bence tövbe et ve namaza başla" diyor. Bu arada kendilerinin elleri sürekli ojeli, protez tırnak ya da takma tırnak falan kullanıyorlar. Yani abdest alsalar abdestleri tutmaz. Neredeyse yarı çıplak geziyorlar. Ve kapanma konusuna gelince kendileri kapalı insanlar hakkında birçok zaman kötü konuşuyor. "Kapanmak önemli değil" falan diyorlar. Evet, kapanmak dindar olmak için yeterli değil ama sonuçta İslam dinine göre farz ve kapanmak da bunun bir parçası. Ben de kapalı değilim ama dindar olduğumu iddia etmem. Kapalı olmayıp diğer farzların bir kısmını uygulasam belki bu kez dindarım diyebilirim ama kendilerinde bu da yok. Mesela teyzem de kapalı değil ama saçı açık sadece. Giyinmesini bilir. Yarı çıplak gezmez, beş vakit namazını da kılar, hasta olsa dahi orucunu tutar. O dindarım dese ve bana bu nasihatleri verse şaşırmam. Ama bahsettiğim kız tiplerinde bunların hiçbirisi yok. İşleri güçleri gösteriş. Bana söylediklerini kendileri yapsa yine şaşırmam ama gıybet bile ağızlarına yuva yapmış gelmiş bana tövbe et falan diyorlar. Fitne fesatlıktan başka bir şey bilmezler. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama 😂. Bu arada açık giyinmeye falan da karşı değilim, kendim de kapalı değilim zaten ama kendim böyleyken başkasına karışmam.

Yarı çıplak gezip "günahkarsın tövbe et" diyen insanlar neyin kafasını yaşıyor?