“Kim meyvesini yemeyeceğini bildiği halde
bir ağaç dikerse,
hayatın sırrını çözmüş demektir.
Ve insanlığa karşı görevini yerine getirmiş olur...”
Mervin Gorgie
Ve Kuş sesi duymak istiyorsan ,
kafes alma ;
ağaç dik.

“Kim meyvesini yemeyeceğini bildiği halde
bir ağaç dikerse,
hayatın sırrını çözmüş demektir.
Ve insanlığa karşı görevini yerine getirmiş olur...”
Mervin Gorgie
Ve Kuş sesi duymak istiyorsan ,
kafes alma ;
ağaç dik.

Toplumsal barışın ve hoşgörünün sağlanması için çaba göstermek de insanlığa karşı görevlerimiz arasındadır. Çatışmaları çözme, diyalog kurma, farklı kültürlere ve inançlara saygı gösterme gibi çabalar, daha barışçıl bir dünya inşa etmemize yardımcı olur. İnsan haklarına saygı göstermek, adaleti savunmak ve eşitlik için mücadele etmek insanlığa karşı görevlerimizdendir. Herkesin onuruna ve haklarına saygı göstermek, ayrımcılığa karşı durmak ve sosyal adaleti desteklemek insanlığın ilerlemesi için önemlidir. Gelecek nesillerin de yaşayabileceği bir dünya bırakmak için çevreye duyarlı olmak ve sürdürülebilirlik çabalarına katkıda bulunmak önemlidir. Doğal kaynakları korumak, enerji tasarrufu yapmak, atık azaltma ve geri dönüşüm gibi çevresel sorumluluklarımızı yerine getirmek, insanlığa karşı sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Her birimizin farklı yetenekleri, bilgileri ve becerileri vardır. İnsanlığa karşı görevimiz, bu bilgi ve becerileri diğer insanlarla paylaşmak ve böylece toplumun genel olarak gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Her şeyden önce bana göre empati göstermek sadece insanları göre değil. Yeri geldiği zaman kendini bir çiçeğin yerine koyabilmeli. İnsanlığa karşı sorumluluğun bir parçası, başkalarının deneyimlerine ve ihtiyaçlarına empati göstermek, onlara yardımcı olmak ve desteklemektir. Başkalarının refahını düşünmek ve insanların karşılaştığı zorluklarla ilgilenmek, bir toplumda dayanışmayı teşvik eder.
Agaç dikmek beklentisiz ve insanlık için değerli bir adım. Yaşlı bir komşumuz vardı hüseyin amca ölmeden önce bir sürü ağaç dikmişti rahmetli. İnsan ancak böyle katkı sağlayabilir. Onun dışında anca tüketen bir organizmada başka bir şey değiliz..
Bu dünya onun kaşının gözünün hatrına var olmuş gibi davranmamalı. Yarın çocuklar bu topraklarda büyüyecek onların da insanca yaşaması için alan bırakmalı.
Cevap
1Cevap
Kendini gerçekleştirmesi ve peygamberimize (s. a. v) elinden geldiğince benzemesidir. Düşmanına bile merhamet eden bir insanı idol olarak gördüğümüzde kendimize çeki düzen veririz çünkü ~ ℳ
Tüm insanliğa faydalı olacak işlerle ilgilenmek mesleğini seçerken okulunu okurken.
Bir ağaç dikmek de bunlardan biri tanesi..
Kişi dünyaya insanlık için gelmedi. Kendi tercihi de değildi dünyaya gelmek. Bu yüzden kimseye bir görevi ve zorunluluğu yok.
İnsanlığa karşı hiçbir vazifem, merhametim yok. Ben de acımasız biriyim artık
Dünyada iyiliğin prim yaptığını düşünmüyorum, çok yaralar aldığım için bir insanı rahatlıkla dolandirabilirim artık
Benim için geç. Kötü olmak daha zevkli benim için
Kibar ve nazik olmalı bence
Adalet..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?