ayyy şekerim öyle alıngan insanlardan uzak dur yaa. Sen o gün zaten yorgunmuşsun ayrıca tek dert senin arkadaşında mı var. sınırlarınız olması ve hayır demeniz çok güzel insan hayır dedikçe başka insanların esiri olmaktan kurtulur. Özür de dilemeyin insanların bazı zamanlar işleri olabilir ya da yorgun olabilir diyin kendinizi çok sert olmadan ifade edin ama asla alttan almayın alıngan insanların kahrını. çekemeyiz. Öyle insanlar ya düzelsin ya da yalnız kalsın kimse bu dünyaya alınganların kahrını çekmeye gelmedi.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılYazdığınız soruda ilk size hak vermiştim fakat insanlara verdiğiniz cevapları görünce fikrim değişti. Evet müsait olmayabilirsiniz yorgun olabilirsiniz. Ama size en başında kötü hissettiğini söylemiş arkadaşınız. Nasıl olduğunu? Neden kötü hissettiğini sordunuz mu? Ya bir şey yaşamışsa. Bazen sizin normal bir arkadaş olarak gördüğünüz insanlar sizi sizin onu gördüğünüzden daha yakın görebilir. Belki o an sadece sizinle konulabildiğini hissetti ve size yazdı. Siz de hiçbir şey sormadan direkt müsait olmadığınızı yorgun olduğunuzu söylemiş olabilirsiniz. Ne zamandır arkadaşsınız bilmiyorum ama şöyle düşünün kötü bir anınızda arkadaşınızla konuştunuz mu hiç. Belki size söylemeden bir şeylerden feragat etti sizinle konuşmak, görüşmek için. İnsanlara verdiğiniz cevaplardan ben bu kızı o kadar da yakın arkadaşınız olarak görmediğinizi anladım. Evet kimseye göre zamanınızı yönetemezsiniz. Ama bazen taş kalpli olmamak ve bazı şeylerden feragat etmek gerekir. Bu yaptığınız bir bencillik olabilir. Hatta arkadaşınız çok duygusal bir insan ise artık aranıza mesafe bile koyabilir ya da hep kırgın kalabilir size söylemese de. Hassas insanlar için her şey normale göre çok zordur bazen diğer insanında ne hissetmiş olabileceğini düşünmek gerek. Burada bu soruyu sormanızın amacı da hakkı olduğunuzu söyleyen insanların yorumlarını okuyup vicdanınızı rahatlatmak ve size suçlu olduğunuzu söyleyen insanlara savunma yapıp yine kendinizi haklı çıkarmaya çalışmak olmuş. Ve eğer karşınızdaki kişiyi yakın bir arkadaşınız olarak görmüyorsanız arkadaşlığınızı en kısa sürede bitirin lütfen. Kimse sizin düşüncesiz tavırlarından dolayı kırılmak zorunda değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Yorumunuz için en başta teşekkür ederim fakat ilk cümleleri okurken önyargısız davranmaya çalışırken sonunda düşüncesiz tavrınızdan dolayı kırılmak zorunda değil cümlenizi okuyunca oldukça üzüldüm çünkü; burada bu soruyu sormamın amacı yanlış yaptıysam bunu öğrenmeye çalışmak ve bu yanımı törpülemek ayrıca sizin de dediğiniz gibi kötü bir şeyler geçirmiş olduğunu tabii ki görmezden gelmedim ve eve çağıramadığımı söyledikten sonra birkaç kere arayıp, mesajlar attım, nasıl olduğunu tabii ki öğrenmeye çalıştım ve iletişim halindeydik. Ama müsait olup eve çağırmak istediğimde sana kırgınım dedi. Mesajlaşırken araşırken hiç kırgın olduğunu belli etmemişti. Daha önce de böyle problemleri oldu ve ben bunları düşünmeden gittim fakat bu sefer hem benim kötü, tahammülsüz halime denk geldi. Bu arkadaşımla uzun bir geçmişimiz var tabii ki siz bunları bilemezsiniz sadece yazdığım bir paragraf dışında, fakat eğer ben sizin dediğiniz gibi düşüncesiz ve bencil olsaydım ona eve gelemeyeceğini söyledikten sonra mesajlar atıp arayıp daha sonra da onu yine telafi edebilmek adına eve çağırmazdım. Sizin göremediğiniz boyut belki de budur.
+1 yılArkadaşın samimiyetinden ötürü seni çok yakını sanıyor bence. Ona öyle olmadığını hatırlat ki arkadaşlığınız bir sınırı olduğunu bilsin. Kırmadan yalnız kalmaya hakkın olduğunu bu konuda tavır yapmasını çekemeyeceğini anlat. Birde arkadaşın kişisel gelişim kitapları okusun mümkünse.
01 Yorumla
Böyle kırılma sebebi mi olur herzaman müsait olacağım diye kaide olunca müsaitsem konuşurum, değilsem sonra konuşuruz. He ekstrem bir durum olur gerçekten zor durumdadır desteğe ihtiyacı vardır o ayrı mesele tabi gerçekten yakın sevdiğim bir arkadaşım için o da.
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence alıngan arkadaşlarınız var onlarla konuşmayı deneyin ve işleriniz odluğunu söyleyin yaptığı şeylerin de çocukça olduğunu söyleyin
10 Yorumla İlk başta kötü hissediyorum diye belirtmiş. O nedenle öncelikle arkadaşına destek olman gerekirken, sen ona müsait değilim demişsin. Bu davranış doğal olarak onun kırılmasına neden olur. Çünkü her şey gibi arkadaşlıkta dostluklarda emek ister. Bunların ya henüz bilincinde değilsin ya da bakış açın çok farklı. O bir şey yaşamış ve bunu seninle paylaşmak istemiş (güvendiği için). Onu yüz üstü bırakman doğru değil. Aynı şey senin başına gelse sende onun kapısını çalacaksın. O şöyle bir cümle kursa "hiç reddetmeycekmiyiz" ya da "kırgınım dedi? Bu ne demek şimdi? Bu bencillik değil mi?" dese senin zaten moral sıfırken bir de o böyle dese konuyu anlayıp dinlemeden. Sen ne hissederdin, ne düşünürdün? Bunlar yanlış şeyler.
13 Yorumla- +1 yıl
Bence yanlış düşünüyorsun ne alaka yani. Önceliğin hep kendin olmalısın annesi uyuyor , finallerden çıkmış ve üstüne üstlük öğlen evine yinede çağırıyor bunda darılacak bir şey yok en yakının bile olsa bazen gerçekten müsait olamıyor insan.
- +1 yıl
bu olay birkaç kere daha yaşandı ve ben onu ilk defa reddedince böyle bir tepki verdi bende buna kırıldım fakat belli etmedim çünkü o an kötüydü o da. daha sonradan konuştuk anlaştık ama aramız mesafeli şu an ama dün kötü bir gün geçirdiğini söyledi ve bende gittim. çünkü müsaittim ve görmezden gelmedim
inanamıyorum ya burdaki kız kuruları egolumu hastamı , kimsiniz siz ya? müsait olunca dönerim oldu , asosyal ortama düştük ya , annesi evde iken eve gelebilecek derce de samimi veya n, şanlı veya ileriye dönük , kıza cevaba bak çok yüz verme? hadi gidin ya işimiz olmaz. açıklama olmalı tatmin edici sınavmış bi, tince adam yok ona ne? herkes çalışıyor okuyorm sevgiline zaman ayıramıyacak derecede ne oluyor bu kadınlara. çalışın abai bütün kadınlar çalışssın. en düşük maaş 10-50 bin bin alın giyin yiyin için. para olunca sevgili olur zaten dimi? kinayesiz.
10 YorumlaKırılgan bir yapısı olabilir. Ya da o an kötüdür teselli yi sende arıyordur ve senin adına empati kuramamış olabilir. Tatlı dille güzel üslupla anlat kırmadan sonuçta arkadaşın! bazen o düşünemez bazen sen unutma herkes karakterinin gereğini yapar.
11 Yorumla
+1 yılAynısını sen ona yapsan varya kıyamet kopardı. "Sen çok alıngansın, buna mı takıldın, büyü artık" gibi şeyler duyma ihtimalin çok yüksek olurdu.
Bu tarz insanlar, insanları kendi benliklerine hizmet eden varlıklar olarak görüyorlar. O yüzden bu tip düşünce yapısındaki insanlardan uzak dur derim.
15 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yapıcaz abi be onu
- +1 yıl
maalesef haklısın daha önce yorumlarda yazdığım gibi konuştuk ikimizde birbirinin halinden anlamaya çalıştık ve mesafe koyduk, dün kötü bir gün geçirmiş beni aradı yine de yanında oldum ama eskiden sevgilisi vardı o zaman ben sadece arkadaşlık için görüşmek için yazdığımda hiç telefonumu açmamıştı bile...
- +1 yıl
Yani bazı insanlar yalnız kalmamak için kullanır. Benim de çok müsamaha gösterdiğim bir arkadasim vardı fakat dediğin gibi o enerji uymuyorsa boş. Bence mesafe koyarak güzel yapmissin. Senin de bir sınırın var ve insanlar buna uymak zorunda. Uymuyorlarsa da herkesin kendi doğrusu deyip yol vermek gerekir bazen...
- +1 yıl
evet bende bunu yeni fark ettim sanırım çünkü sevgilisi varken asla bana yazmazdı (ben arkadaşım olduğu için ara sıra arardım fakat telefonu bile açmazdı) şu an da da sevgilisi yok, yine kötü düşünmek istemiyorum ama zaten birileri çevresinde olunca benimle görüşmeyecek yüksek ihtimalle bende mesafe koydum
- +1 yıl
En iyisini yapmissiniz. Sizi bu kadar düşündüren bir insan zaten doğru insan değildir. Madem iyi bir insan sen neden bu kadar yoğun düşündün mesela? Bazı duygular yalan söylemez, özellikle sevilmedigini hissettiğin duygular genel olarak yalan söylemez. Bence sen düşünceli birisin, yanlış kişiye denk gelmişsin o kadar
+1 yılDaha önce red etmedin kendisini galiba bir lafına kırıldığına göre
11 YorumlaSen hayır demeye devam et yapmak istemediğin şeyleri yapmak zorunda değilsin. Bir süreden sonra insanlar alışır hayır demene. Hayır demek insanların en önemli ihtiyacı
20 Yorumla
+1 yılArkadaşın çok yüz almış galiba çünkü insanlar her zaman müsait olmayabiliyor bende müsait olsamda bazenleri içimden gelmediği için reddediyorum bunun tribinide atmasın bı zahmet.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşimin teyzesi yeni evlenmistik. aradi siR geleceğiz dedi. Bizde evden çıkmıştık istiklal caddesin doğru yol alıyorduk müsait değiliz evde yokuz başka birgün bekleriz ne zaman isterseniz dedik. 6 yıl dir evliyim o günden sonra bir kere gelmedi. Herkese de bizi kotulemis. Evine gidecek gezmeye gidiyoruz diyor. Değer verse döner gitmez, buyrun gelin der demiş. İnsanlar tuhaf. İyi ki evime gelmiyor çok isabetli karar vermiş😃😃😃😃😃
01 Yorumla- +1 yıl
hahaha çok komik olmuş, halden anlamayan biri yüzünden böyle bir durum olmuş nezaketten başka bir gün bekleriz demişsin. o kişinin düşüncesini değiştiremezsen o ne düşünmek algılamak istiyorsa öyle algılayıp adını çıkarmaya çalışmış. kime seni kötülemeye çalışırsa çalışsın insanlar gerçeği biliyordur zaten seni tanıyorlardır. böyle sığ görüşlülere yaranmak kendine zarardır
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkur böyle şeyler o an sana çok ihtiyacı olmuş. En yakını olarak seni görmüş. Biraz sana Naz yapmış. Umarım her şey yoluna girmiştir.
11 YorumlaBöyle en ufak şeye alınan kişilerle arkadaşlığın daimi olmaz. Ortada bir şey yokken sana bir paragraf dolusu saçma sapan şey yazıp arkadaşlığını bitirebilir. Kendinden önce onu düşünmeni istiyordur prenses. Tecrübeyle sabit. O yüzden fazla umursama. 💗
10 Yorumla
+1 yılHerkesin, her istediği her zaman olmaz. Bu söz beni yetiştiren, hayatım boyunca duyduğum söz. Belli ki arkadaşın hayatında ilk kez hayır'ı duymuş. Katılıyorum sana, bu yaptığı bencillik ~ ℳ
10 Yorumla
+1 yılBen de arkadaşım dediğim insanı gittim aradım açmadı dönüş yapmadı bi daha aradım daha sonra niye zırt pırt arıyon dedi bi daha da aramadım arkadaşlık boş iş
10 Yorumla
+1 yılO an kendini kötü hissettiği için sen de öyle diyince onu umirsamadigini dusunmus muhtemelen kibar bir şekilde reddedince ki gün içinde cagirmissin kirilmamasi gerekirdi kötü bir gün geçirdiği için alınganlığı üstündeydi demekki
02 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın fazla alıngan bir yapıda demekki
Evet biraz bencillik etmiş. Ruh hali kötü olduğu için senin tarafından düşünememiş olabilir. Biraz idare et morali bozuksa
10 YorumlaArkadaşın soruyu yanlış sormuş musaitsen sana gelebilirmiyim demeliydi öncelikle bunun farkına varması lazım takma sen
10 YorumlaEmri vaki misafir bende sevmem musaitsem cagiririm ya da kabul ederim zaten bu sana geleyim miii tiplerini bende sevmiyorum
10 Yorumla
+1 yılBöyle bişeye kırılılmaz ki vardır sebebi ben hiç kırılmam mesala yoğunum diyorsa öyledir güvenmek sevmekle eşdeğerdir
10 Yorumla
+1 yılHaddini bilmeyen insanlar işte. Müsait değilim diyorsan, geride durmasını bilmeli. Boşuna kırılıyorlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk herhalde. Her an herkese müsait olacak halimiz yok.. Başka bir zaman müsait olunca sen zaten ağırlarsın.
10 Yorumla
+1 yılArkadaşın dünyayı kendinden ibaret sanıyor anlaşılan fazla bencilce
20 YorumlaKeşke doğrudan müsait değilim değil de durumu kısaca anlatıp sonra gelsen olur mu deseydin o zaman fikrimce kırılmazdı belliki seni çok yakın arkadaşı olarak görüyor ve yanında teselli olmak istemiş ancak evdeki hesap çarşıya uymamış bu durumu ona belli bir şekilde hissettirmelisin ki o da anlasın bunu ve aynı şeyi tekrarlamasın
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılBu reddedilince çıldıranlar beni yoruyor ya. Benimkilerde böyle.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGönül koyabilir ama her zaman herkesi kaldırmayabilir
10 Yorumla
+1 yılAlıngan insanlara tahammülüm yok. Sorun sende değil onda yani.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBoş ver gerçek yüzünü gösteriyorlar. İnsan insana anlayış göstermeli.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aman bu insanlarında kırılganlıklari yordu beni artık iyice ya, kimseye bişey denmiyor
10 Yorumla
+1 yılKadınlar böyle iyi ki erkeğim dediğim konulardan biri arkadaşlıklarımız
10 Yorumla
+1 yılSonuçta tek yaşamıyorsun tek yaşasan bile görüşmek istemeyebilirsin anlayışla karşılamalı
10 Yorumla
+1 yılSıkıntılı bir dönemiyse normal ama sürekli böyleyse abartı.
10 Yorumla
+1 yılGereksiz bir sebepten dolayı kırılmış reddedilmeyi kendine yakıştıramıyor galiba
10 Yorumla
+1 yılArkadaşını Bence İyi Seçmelisin Bundan Dolayı Kırıldıysa Awq Hiç Bir Leyini Reddetmemen Lazım !
10 Yorumla
+1 yılOff küçük şeylere takılan insanlar gerçekten hiç çekilmiyor
10 Yorumlabencillik tabiki, insanın heranı birbirine uymayabilir müsait olmayabilir..
10 YorumlaMüsait değilsindir olabilir bunda gönül koyacak ne var
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar karakterlerini reddettikten sonra gösterirler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanoğlu maalesef. Kırık yıl taşı bir gün indir sırtından senden kötüsü olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılArkadasligimi keserdim. Bu ne cocuk gibi hic ugrasamam nazli bebelerle
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelki o an sana cok ihtiyaci vardi sende
reddedince kirilmis olabilir. alingan bir yapisi da olabilir. kizacak bir durum yok burada10 Yorumla
+1 yılMüsiat olmayabilirsin normal elbette.. ama bugün değil şu gün daha uygunum desen üstüne iyi olurdu
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Kötü gününde destek olmadığın için sana gönül koymuş. Sence kim bencil?
01 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi alanı ve kendisine ayıracak vakti olmalı arkadaşının bunu biliyor olması lazım
04 Yorumla- +1 yıl
Soru ekini yeni görüyorum dışarıdan cevaplamıştım. Düzelteyim
- +1 yıl
Belli ki önemli bir şeyler olmuş ama bunu online da olsa konuştuysanız ben hiçbir sıkıntı görmüyorum
- +1 yıl
O zaman yapabilecegin max şeyi yapmissin gibi görünüyo
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılValla bende deneyecem bunu. Her hafta sonu alıştı bana gelir ikram ede ede evde birsey kalmadı
10 Yorumla
+1 yılMüsait olmayabilirsin bu gayet normal, bence o bu sıralar morali bozuk ve kırılgan diye sanada kırılmış hemen.
10 YorumlaYakın arkadaşınsa alınmaz o da abartmasın insanın bazen modu olmadığı için bile dişarı çıkası gelmiyo müsait değilmişsin üstelik anlayışlı olsun az
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEsprisine demiş olmasın? Ciddiyse kafayı yemiş
11 Yorumla insan musait olmayabilir ruh hali misafir kabul edecek halde değildir belki insan anlayışlı olmak zorunda herkese karşı
10 Yorumla
+1 yılKeşke başından öğlen buyur gel deseydin ama bu konuda anlayışlıda olmalılar her zaman müsait olunmuyor
10 Yorumla
+1 yılYakın arkadaşlar küser
Hayır diyemezsin
Sen suçlusun
Evde değilim de 🙄😄00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılBen sana kırgın değilim istediğin zaman gelebilirsin yaz sonra yine müsait değilim de 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMisafiri kapıdan çevirmek ayıptır, kırılması çok normal
01 YorumlaBırak kırılsın müsait değilsin işte vahiy mi insin müsait olman için
10 Yorumla
+1 yılSaati önemli.
Geceye yakınsa anormal kusura bakmayın.
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir arkadaşım varsa hayatımdan direkt yolluyorum, bu insanlarla ömür geçmez
10 YorumlaNe var kırılacak bunda anlamıyorum müsait değilsen anlayış göstermeli
10 Yorumla
+1 yılHep evet evete alıştırdıysan normaldır 1 kere hayır diyip kırılması
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılFazla alıngan birisiymiş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadaşın saçmalamış. 7/24 ona müsait olacak halin yok. Fazla yüz vermemek gerek..
00 YorumlaOnun için kırılan birisine ne demeli bilmiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yılHalden anlamayan arkadaş
10 Yorumla - Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne