"Tahammül olgunluğu", "tahammülcülük" ya da "bilgecilik" katlanabilen adam bilgedir. Size sorsalar, ne der diniz?

"Tahammül olgunluğu", "tahammülcülük" ya da "bilgecilik" katlanabilen adam bilgedir. Size sorsalar, ne der diniz?
Hakça Düzen denilebilir... insanlarin geneli güçlünün yanında olmak istiyor çünkü o daha konforlu ve güvenli geliyor.. bahsettiğin 'bilge insan' özgürlüğün verdiği sorumluluktan korkmayan , bir gruba ait olmayıp , sürü psikolojisine göre hareket etmeyen.. er meydanında ki mangal yürekli yiğitler bana göre.. bir grubun sempatizanı olmak zorunda değiliz.. bir sürünün arasında konforlu hayatımıza devam etmek zorunda da değiliz.. özgürüz ve bunun getirdiği kararlardan, sorumluluk almaktan korkmayalim.. fanatik bir grubun taraftarı olmak zorunda değiliz.. fanatik değil özgür olalım.. cesur olalım.. tasvip etmediğimiz bir şeyin tarafında değil.. ortalarda da değil. bir taraflarda da değil.. ama vicdanın tarafında olalım.. buna çok ihtiyacımız var
Demokrasi nedir diye de sormuşsun.. demokrasi halkın katılımıdir.. halkın kararlaridır.. ama halkin karnı tok olmalı ve halk sadece oy kullanımında değil yol kenarındaki elektrik direğine varıncaya kadar her alanda söz sahibi olmalı..😊👍
Cevap
3Cevap
Demokrasi saygı demektir
Çoğunluğun mutlak iradesinden ziyade azınlığın da haklarına saygı göstermektir.
Düşüneyim
:)))) beyhude çaba
Çoğunluğun mutlak iradesinin azınlığın üstünden silindir gibi ezip geçtiği ve buna da demokrasi dendiği için bir süre bu konuyu kafamdan atıyorum.
Ben öyle düşünmüyorum. Bence demokrasi insanlığın bulduğu en büyük yalan! Cumhuriyet ile demokrasi çok karıştırılıyor, demokrasi daha çok tahammüllülüktür (nasıl bir kelime😂) ancak bizim demokrasi diye çoğunluğun kararı dediğimiz şey büyük bir aldatmacadan ibaret. Toplumlar halklar, kendilerini yönetecek insanı seçtiklerini zannediyorlar, oysa ki, seçenlerin, kimi seçeceğine çoğunlukla daha az olduğu halde, 10/15 kişi karar verir. Önemli olan kimi seçetiğimiz değil, neyin seçileceğine karar verebilmemiz. Meselâ İsviçre'de, sıradan bir vatandaş, bir konu hakkında 66⁶⁶belirli bir imza bulduğunda, o insanlara oylama yapıp, kanun çıkarabiliyorlar. Bizde bir masada 7 kişi, ötekinde 8 kişi milletin neyi oylayacağını karar veriyor. Halbu ki, aslolan neyin oylanacağını halkın belirlemesi.
demokrasi, bizim gibi kalabalık ülkelerde gerçekleşmesi iyice zor bir kurum...
tahammüllülük zor bi kelime. ama olabilir ya seni mi kıracağım
sağolasın sana da
Demokrasi saygıdır. Çoğunluğu alan görüşe saygı ve kaybetmenin sebebini kendinde aramaktır.
Çok güzel bir tanım. Demokrasi çok gereksiz bir şeydir. Çoğunluğa sahip olanın çoğunluğu hakkında nasıl yaşanmasına karar vermesi
Özgür halk iradesi olsun bence
Reklam var, soruyu okuyamıyorum ki
Demokrasi bu dünyadaki düzen için hayaldir. Gelismis ülkelerde demokrasi vardır, bizim gibi ortadogu ülkelerinde ise sadece demogojidir
Eşit ve adil bir düzen derdim galiba
Adalet derdim sanırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?