Bana bugün boyle bi kağıt geldi anlamadım bundan ceza yer miyim

Bana bugün boyle bi kağıt geldi anlamadım bundan ceza yer miyim

büyük ihtimalle ilk suçun hagb alırsın 5 sene sonra arşivden silinir sabıkan olmaz. benim anlamadığım ortada basit yaralama var sen nasıl bir çelişkili savunma yaptın ki küfür ettiğin kanıtlandı
Gerçekleri söyledim polise küfür ettim falan dedim heralde ondan oldu dürüstluk insanın basina iş açıyor
Olay 2022 tarihinde yaşanmış esas aldığına göre mahkemesi de belirlenmiş BTM ile giderilebilecek bir yaralanma olduğundan çok takmıyorlar ama yine de HAGB almamak için savunma yapılabilir
Cevap için tesekkürler peki Sonuç olarak ne olur usta hapis falan olur mu daha önce böyle bisey yasamadıydım hiç ne işler aldık basimiza ya of
2 yıl a kadar HAGB veriliyor yani elini kolunu sallaya sallaya çıkıyorsun 2 yılın üstü olmaz da olsa bile indirimlerle düşer düşmese bile istinafa gidersin kaldı ki ceza almama ihtimali de mevcut ama tabi HAGB daha yüksek bir ihtimal
Teşekkürler ben bu konuda kara cahil bir insan olarak hagb nedir bilmiyorum kötü bir şey mi
5 yıl bi tamam kaybolup gidiyor
5 yıl bi halt yeme kaybolup gidiyor
Yani denetimli serbestlik gibi bir sey mi 5 yil bir sey yapmazsam siliniyor yani iyimiş mutlu biraz moralim çok bozuktu
denetim kararı ayrı oluyor 5 yıl içinde kasıtlı suç işlersen hem bundan aldığın hemde yeni suçtan aldığın üst üste binip yatıyorsun
Umarım bir daha boyle bisey yapmam korktum zaten 15 gün içinde savunma için adliyeye gitmem gerekiyormus gitmesem ne olur
suçlamaları kapalı olarak kabul ettiğin anlamına gelir iyi olmaz senin için adliye ye gitmeden e imzan varsa uyaptan gönderebilirsin
Teşekkür ederim o dediğinden olsa iyi olurdu ama galiba gidicez umarım kötü bir sey olmaz korkuyorum savunmayı nasıl veriyoruz
Bir soru daha sorayım umarım kızmasın eylül ayinda mi ne takipsizlik kararı göndermislerdi eve neden karardan dönüldü ki devlet kararından döner mi
kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiş ancak kyok itiraz yani kovuşturmaya yer olmadığı kararına itiraz seçeneği mevcut normal şartlar altında kabul olmasa da senin ki kabul edilmiş sana tavsiyem arzuhalcilerden dilekçe yazdırıp savunma yapma
Ben adliyeye gitip savunma yaptım bir anlık sinirle ne dedigimi hatırlamıyorum soylediysemde pismanim falan dedim hapse mi girecem simdi ya ne yapcam ben
arzuhalci yazısı gerçek bir avukat eğer delil yoksa iddiaları reddederdi örnek vermek gerekirse RTE ye ana avrat söven birini sadece yazmadı diyerek savunmuştuk sıkma canını bir şey olmaz ancak artık hayatı daha ciddiye alırsın özellikle kadınlara dikkat et şahsen bir kadınla aynı asansöre binmiyor aynı odada sadece ikimizsek ya kapıyı açıyorum ya da başkasını da çağırıyorum
Tesekkür ederim çok sagol verdigin tavsiyeler icinde ayrica tesekkurler
Cevap
3Cevap
üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası var
Sence hangisi olur
Para cezasına döner rahat ol
Sinirle söyledim vs der üzgün olduğunu dile getirirsin
Zaten o gün demistim polise ifadelerimin arasinda vardir
Kuvvetle muhtemel alırsın ceza
Ne cezası
Daha önce herhangi ceza almışlığın yok ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması denetimine tabi para veya kısa süreli hapis
Daha önce hiç böyle bir şey başıma gelmediydi zaten bu olayda 1 sene önce yaşandı daha önce takipsizlik karar demislerdi simdi böyle bisey gelmis anlamadım
Bisey cikmaz gibi en fazla hagb alirsin
O nedir zaten daha once takipsizlik karari verdiklerine dair kagit yollamislardi simdi bu cikti
Suç ne
Komşular güriltu yapıyordu onları uyarmak için kapı çaldım beni pek kaale almayınca sinirlenip ana avrat düz gittim suç bu
Göçmen kaçakçılığı
Büyük ihtimalle para cezası alırsın. Hapis cezası alsan da yatarı olmaz denetime gidersin
@EnzamiKumi sonuç ne oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?