Sadece ailem ve dostlarım için bakardım ben şahsen
3 ay
Yurt dışında yaşama şansınız olsa arkanıza bakar mıydınız?

Sadece ailem ve dostlarım için bakardım ben şahsen
Benim baldızım Amerika’da yaşıyor 4 yıldır. Önümüzdeki seni karıma greencard verme hakkına sahip olacak ve bize verecek. Oradaki iş planımı ve yatırım planımı ve Türkiye’deki yatırım planımı bile yaptım. Bu ülkede zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Ben zenginleşebilirim bu ülkede ama özgürlük yok, insan hakları yok, adalet yok ve ülkenin yarısı olmasını istemiyor. Ülkeye en azından insanlık dönenene kadar gideceğim.
Bu ülkede ayda 100 saat mesai yapıp bu kadar az ekstra ücret alacaksam bakmazdım… Giden zaman o emekler benim alınterim geri gelmiyor. Sonuçta hepimiz kazanç elde etmek ve doya doya yaşamak için çalışıyoruz. Bu ülkede asgari ücretle çalışsan tek başına yaşasan zaten aldığın paradan tatile gidecek kadar kalmıyor. Niye çalışıyoruz o zaman? Tamam bu topraklar değerli, tarihimizle gurur duyuyoruz ama maalesef o günler 100 yıl önceydi. Zaman değişti. Ben burada 8500 TL alıyorum. Yurtdışında ayda 300 dolar bile kazansam 6000 TL yapar. Kim gitmek istemezdi ki?
Brain is free
Abi haksızsam haksızsın diyin. Burada aylar yıllarca çalış ev araba kredisi öde ömür bitsin. Ne tatile git ne çocuğun için para biriktir. Yavaş yavaş ölür insan mutsuzluktan değil ama umutsuzluktan bu ülkede..
Cevap
23Cevap
Türkiye de yaşamayı seviyorum. Ülkem cennet. Hayat her yerde zor ama Ülkemde insanlar ülkeyi yönetenler insanların hayatlarını daha da zorlaştırıyor, daha da çalışıyorum, sırf bu vatanı sevdiğimden
Ya bir yerde haklısın da üstad bu hayatda senin hayatın sana zulüm olunca kimse umursamıyor ama işte.
Bakmam niye bakayım burada yaşıyorum da ne oluyor kendi ülkemde el gibiyim doğru düzgün özgürce gezemiyorum 42 yılda İstanbul, mersin, antalya, İzmir kaç kez gittin diye sor bir elin parmaklarını geçmez elin almanı oynaya oynaya geliyor, didimde ve alanyada en baba plaj ve ooteller ingiliz, alman ve rusların elinde türklere giriş yasak
İmkanım var ama daha iyisini yapıyorum oralarda gayrimenkul alıp kiraya veriyor ve burada hayatımı rahat bir şekilde yaşıyorum 😁😁
ALFA
Ara sıra gidip 3 ay kalıyorum bu bana yetiyor zaten. İstediğim zaman gidebiliyorum arkama bakmadan 😄
Hangi ülkeye
Çok iyi baya baya iyi 😌
Rehberimi silerdim öyle giderdim arkadaştan ne hayır gördük ki 😄
ALFA
Bakmazdım belki annem için bir kere bakar sarılır giderdim
@merhabamillett olur
Doğru diyorsun.
Ailemle beraber gitmek isterdim tabiki onlar yanımda olduktan sonra arkama bile bakmam
Ben de düşündüm bu dediğini ya umarım fırsat olur.
Yurt içinde yaşayamıyoruz da yurt dışında mı yaşayacağız..
...
Ahahahah :D :D :D
Bakmazdım çünkü bı arkama bakılacak sadece anılar var.
Şimdi gözümde canlandılar :)
%95 vize verilmiyormus artık avrupaya..
Bir ortadogu ülkesi olduk bizde.
Deme ya :(
Bakmazdim çünkü gidersem onlarda kurtulurdu maddi olarak
Evet çok doğru.
aklım bazen kayıyor açıkçası. ama ülkemi bırakmam 21 yıllık süreçten hiç memnun değilim ama vatanı suriyelilere bırakacak değiliz.
arkama bakardım ama giderdim. giderdim diyenlerin bir çoğu muhtemelen gitmeyi hakketmiyor. belki de ben de dahil...
Bilmediğim etmediğim yeni 1 yerde yaşayamam bu saatten sonra
Hiç bilmediğim bir şehirde ve ya ülkede sıfırdan başlamak istiyorum
+1
Anca tatil için giderim asla yaşayamam türkiye çok başka insanlarımız da öyle burada birine bir şey olsa yarıdan çoğu koşar herkes değil tabi ama yurt dışında pekde öyle değil
Cok dogru
Gitmek istemiyorum burdan çünkü ben bu topraklarda doğdum ve buraya aidim kendimi en iyi şekilde geliştirip ülkeme faydalı olmak da hayattaki amacım
Aslına bakarsan en doğrusu ama şu an pek seçenek kalmadı asgari ücret ile iş bulmak bile çok zorlaştı kaldı ki enflasyon ve kurların yüksekliği evlensen maaşını kiraya veriyorsun örnek olarak abim yani kirasını babam ödüyor ne diyeyim daha.
yok vallaha niye bakayım insanlar beni düşünüyor mu
Doğru 👍
Yurt içinde yaşayamıyoruz da yurt dışında mı yaşayacağız..
Uyum sağlanır ya elbet insan bu neticede ama zor olur elbet tabiki.
Bakarım ailemi bırakabilir miyim diye bir düşünürüm
En İyi Cevap