Selamlar..

Psikologlara göre sosyallikten uzak duran her insan "Asosyal" olarak algılanmamalı imiş ve genelde her 8 kişiden 1'i "Sahteliğe tahammül edemediğinden" yalnızlığı tercih ediyormuş..
Katılıyor musun?
#funda 🌸
Selamlar..

Psikologlara göre sosyallikten uzak duran her insan "Asosyal" olarak algılanmamalı imiş ve genelde her 8 kişiden 1'i "Sahteliğe tahammül edemediğinden" yalnızlığı tercih ediyormuş..
Katılıyor musun?
#funda 🌸
Merhaba,
Gerçekten ben bu söylenen kelimelere Sonuna kadar katılıyorum Özellikle sosyal medya hayatımıza girdikten sonra insanların birbiriyle iletişimi tamamen azaldı sadece insanların birbirlerine karşı işi düştüğü zaman ya da bir çıkar söz konusu olduğu zaman iletişim içinde olmayı tercih ediyoruz Dolayısıyla bu söyleyenlerin gerçekten katılıyorum ama yalnız kalmak da çok iyi bir şey değil yani belli bir süre sonra Asosyal oluyorsun belli bir süre sonra insanlardan uzaklaşmaya başlıyorsun Yani doğru insanı aramak ve kendine belli kriterler bularak o doğrultuda ilerlemek en güzeli Yoksa Hayat yalnız başına geçmez.
Günümüzde insanlar o kadar birbirine muhtaç ki tek başına bir aktivite dahi yapamayan çok fazla kişi tanıyorum. Ara sıra kendi kendime vakit geçirmek kafa dinlemek insanları izleyip analizlemek çok hoşuma gidiyor. Konser sinema bar vs yerlere bile yanlız gittiğim oluyor hatta orada sonradan çevre yapmak daha zevkli. Gidin hayallerinizin yapmak istediklerinizin peşinden koşun birinin elinizi tutup sizinle gelmesini ya da başkasının hayallerine alet olmayı beklemeyin lan. 7 8 li grup halinden takılan ünili tayfalarını gördükçe acıyorum. Bölümdede kızlarla aram çok iyi olduğu için dışlarlardı beni kendilerince çok ezik geliyor bana ya. Bende hep kızlarla samimi oldum ( dip not tikilerden uzak durun).
Pznvk p*ç olduğunu itiraf etmek te büyük başarı tebrikler.
@Yardımistiyorummm ben onların sahte arkadaş ortamlarına tahammül etmiyorum sadece. Kızlar bu konuda daha samimi ve duygusal iletişimimi onlarla kuruyorum bende.
Bilemem
Evet katılıyorum. yani aslında ben yalnızlığı kendim seçmiyorum yani benim için bu daha çok mecburiyet oluyor. çünkü gerçekten kendimi yakın hissettiğim ya da beni sevdiğini ya da beni anladığını düşündüğüm kimse yok çevremde bu yüzden de genellikle yalnız takılmayı tercih ediyorum. ama sahte insanlardansa zaten yalnızlık insan için çok daha güzel ve olumlu bir şeydir benim açımdan.
Ben kendi adıma insanlarla muhatap olurken eskisine göre daha beklentisiz ve az yargılayan biriyim. Mesafeli ve teknik yaklaşım kâfi bence. Birileri sahte olabilir, bu yüzden yalnız takılacak değilim. Ben artık sadece sevdiğim insanlara odaklıyım isterse yedi küsur milyar birden sahte olsun bana ne! 😎
Cevap
52Cevap
Aleyküm selam. Bugün aynı resmi ikinciye görüyorum.. hayırdır inşallah
Doğru olduğuna inanmıyorum çünkü bu kadar sahte insan arasında kendini yalnız hissetse de yalnızlık fobisi yüzünden onlara katlanan daha çok kişi var yoksa her 10 kişiden 15'i yalnız olurdu ~ ℳ
İşte bende o sekiz kişiden birisiyim. İnsanların sahteliği midemi bulandırıyor.
Sinsi sinsi laf sokuşu, iyi niyetliymiş gibi görünüp beni manipüle etmeye çalışması fena halde midemi bulandırdı, özü ve sözü aynı olan kişileri seviyorum ben.
Dili ve kalbi başka olan yılanları sevmiyorum.
Yaşasın asil yalnızlığım, böylesi vasat kişilerle muhattap olacağıma kaliteli bir yalnızlığı seçerim, böyle vasat kişileri bir kalemde silerim
Sevgili Funda, yine ilginç bir soru sormuşsun. Soruyu okuduğum zaman çoğu sorunda olduğu gibi yine evet ben de böyle düşünüyorum dedim. İyi ki varsın...
Aynen sorsan herkes dürüst kendi o tipler de yalnız kendileri gibi de bir ton var işte ama bence insanlar hayal aleminde yaşıyor başka psikolojik sorunları var ki ben den mesela tonla var kafamın uyuştuğu sahte olmayan
Bir söz vardı.
Ahlâkın bozulduğu bir toplumda yalnızlık şifadır. Ve ben de bu sözün arkasındayım.
Bende bu çağın insanı değilim ya da yanlış bir zamandayım...
Bu yüzden yalnızlığı seviyorum ama sabah 6 da kalk çamaşırları as aksam yemek çamaşır bulaşık derken saat 21:40 yorgunluk kahvemi içiyorum yoruldum. 😔
Tıpkı ben. Üç yıldır yalnız yaşıyorum iş ve ev kimseyle görüşmek istemiyorum. Huzur veren insan pek yok maalesef
Evet en dogrusuda bu olsa gerek bazen yalnızlık daha iyi geliyor fakat illaki bir karşı cinsle yol arkadaşın olması şart bir durum
Bu sahteliği ve samimiyetsizliği savunanlar nasıl birileri çok merak ediyorum? Nasıl bir yaşam tarzları var acaba?
Evet katılıyorum. Bazen de o yalnızlığı gidermek sadece fiziki ihtiyaca dönüşüp tekrar yalnızlığına dönüyorsun.
evet..
sahte insanlar o kadar fazlalaştı ki
samimiyete bile inanmakta zorlandığım dönemler oluyor
Şu anda ki dünya yaşamına göre imkansız bir sayı. Çünkü iletişim çağı beraberinde sahtekarlığı getirdi hemde korkunç bir sahtejarlik.
Her 8 kişiden birinin oğlak burcu olma ihtimali nedir bilmiyorum ama ben öyleyim
Teoriye katılmakla birlikte 8 sayısı çok az geldi bana.
Sadece sahtelik diyerek bunu kapatmak doğru olmaz.
Çünkü, arka planda birçok sebebi var.
Vay arkadaş ya çok sağol. Bende diyorum ben niye kendi kendime vakit geçirmeyi seviyorum
Evet artık gerçekten sahtelige ve sahtekar insanlara tahammülüm kalmadı
Asosyal olmak kolay değil. Ben yıllarımı verdim..
Evet katılıyorum. Sahteliğe ve samimiyetsizliğe tahammül edemiyorum.
Tam beni anlatıyor o kadar sahte yapmacık insan var ki dünyada yalnızlık bana daha cazip geliyor
Doğrudur. Sahte insanlar cidden çekilecek dert değil
Aaa demek ki bu yüzden yalnızım. Helal olsun o zaman bana :D
Evet katılıyorum , tahminim sende kendin için öyle düşünüyorsun.
Allah kahretsin neden o 7 kisi arasında deilim
8kişiden 1i de benim sanırım. Sadece sahtelik değil pek çok şeye karşı tahammülsüzüm.
Öyle diyorlarsa öyledir ben bildim bileli tekim tabi istisnalar oluyor ara da 😂
Katılıyorum. Asosyal olmaktan da şeref duyuyorum.
Doğru söylüyorlar… çünkü insan yapmacık tavırları farkettiği anda soğuyor.
O bir kişinin ben olduğuma yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
O bir ben miyim acaba
Çünkü doğru insana hala rastlayamadım
Kaynağı paylaşman gerekiyor dostum.
Büyük ihtimal ile o bir kişi ben oluyorum :(
Ben de onlardanım
Onlardan biri ben olabilirim
Güzel tespit , az insan çok huzur.
Kesinlikle katılıyorum
Sonuna kadar katılıyorum
Kesinlikle katılıyorum
Katılıyorum. Onlardan biride benim
Evet oda var ekonomi bozukluğuna etkiliyor
Bana saçma geldi katılmıyorum
Koleyim ben ondan yalnizim
Sonuna kadar katılıyorum Funda
Katılıyorum doğru söylemiş.
8'in 1'ini aldım ben de..
Katılmıyorum. Ben aptal ordusundan kaçıyorum.
evet
katılıyorum.
Ben 👋
Evet katılıyorum
çok güzel tespit
Aynı ben
Cok dogru
Hepimiz rol yaparak yaşıyoruz bence
8 kişiden 1 iyim
Doğrudur. İnanırım
Sahteliğe kim tahammül edebilir ki
Dogru